۰۹ بهمن ۱۴۰۳
پیامدهای نامطلوب کاهش ارز و افزایش تعرفه واردات خودرو
به گزارش بازارخودرو، تصمیم جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر کاهش ارز تخصیصی به واردات خودرو از 3.3 میلیارد یورو به 2 میلیارد یورو و افزایش تعرفه واردات از 60 درصد به 100 درصد، پیامدهای قابلتوجهی بر بازار خودرو خواهد داشت. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که در سالهای اخیر، سیاستهای واردات خودرو تأثیر مثبتی بر بازار داشته و مانع از تبدیل خودرو به کالای سرمایهای شده بود.
دستاوردهای واردات خودرو در سالهای اخیر
در دو سال گذشته، واردات خودرو و مصوبات مثبت مجلس شورای اسلامی تأثیرات مثبتی بر بازار خودرو داشتند. با وجود افزایش قیمت ارز، رابطه سنتی بین نرخ ارز و قیمت خودروهای وارداتی در بازار آزاد از میان رفت. این امر به وضوح نشان داد که خودرو، بهویژه خودروهای خارجی، از کالایی سرمایهای به کالایی مصرفی تبدیل شده است.
این تغییر مهم نهتنها به تثبیت قیمتها کمک کرد، بلکه دست سفتهبازان را از بازار خودرو وارداتی کوتاه کرد و آن را به بازاری شفافتر و کارآمدتر تبدیل نمود.
تفاوت واردات خودرو با سایر اقلام مصرفی
واردات خودرو از سایر اقلام مصرفی متمایز است، چرا که تأثیر مستقیمی بر کنترل تورم کالایی دارد. تخصیص ارز برای واردات خودرو جدای از علامت ضدتورمی مشخص، نهتنها عرضه را افزایش میدهد و از افزایش بیرویه قیمتها جلوگیری میکند، بلکه به جذب نقدینگی و جلوگیری از ورود آن به بازارهای سفتهبازانه، مانند بازار ارز و مسکن، کمک میکند. به همین دلیل، واردات خودرو نقشی کلیدی در کاهش تورم و تقویت تعادل در بازارهای مالی کشور ایفا کرده است.
پیامدهای کاهش ارز و افزایش تعرفه
تصمیم به کاهش ارز تخصیصی و افزایش تعرفه واردات خودرو احتمالاً پیامدهای نامطلوبی خواهد داشت:
افزایش قیمت خودروهای وارداتی: با توجه به افزایش شدید قیمت ارز از محدوده 60 به حدود 85 هزار تومان، این تغییرات مستقیماً هزینههای واردات را افزایش داده و قیمت خودروهای خارجی را بهطور قابلتوجهی بالا خواهد برد.
بازگشت خودرو به کالای سرمایهای: افزایش قیمت خودرو میتواند بار دیگر این کالا را به ابزاری برای سرمایهگذاری و سفتهبازی تبدیل کند، روندی که در دو سال اخیر کنترل شده بود.
کاهش عرضه و کاهش رقابت: کاهش ارز تخصیصی و افزایش تعرفه، واردات خودرو را محدودتر کرده و رقابت در بازار را کاهش میدهد. این مسئله میتواند تأثیرات منفی بر کیفیت و قیمت خودروهای موجود در بازار بگذارد.
لزوم بازنگری در تصمیمات
با توجه به اهمیت واردات خودرو در تنظیم بازار و جلوگیری از بحرانهای تورمی، تصمیمگیران باید آثار این تغییرات را بهدقت ارزیابی کنند. سیاستهای مالی و ارزی باید به گونهای تنظیم شوند که ضمن مدیریت منابع، تعادل در بازارهای کالایی و کنترل تورم حفظ شود. در غیر این صورت، این تصمیمها میتوانند دستاوردهای مثبت سالهای اخیر را تحتالشعاع قرار داده و فشار مضاعفی بر مصرفکنندگان وارد کنند.
تصمیم اخیر درباره کاهش ارز و افزایش تعرفه واردات خودرو میتواند تعادل بازار خودرو را بر هم بزند و تبعات اقتصادی و اجتماعی قابلتوجهی به همراه داشته باشد. شفافیت و کارآمدی در سیاستگذاری واردات خودرو نهتنها به مدیریت نقدینگی کمک میکند، بلکه ابزاری مهم برای مقابله با تورم و افزایش رفاه مصرفکنندگان است.
۰۸ بهمن ۱۴۰۳
- مجمع ارز واردات خودرو را به ۲ میلیارد دلار کاهش داد
به گزارش بازارخودرو، محسن زنگنه نماینده مجلس در فضای مجازی نوشت: «با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت و با حضور رئیس جمهور، ارز واردات خودرو از 3.3 میلیارد یورو به 2 میلیارد یورو کاهش یافت.
تعرفه واردات خودرو نیز از 60 درصد به 100 درصد افزایش یافت.
میزان تسهیلات ازدواج و فرزند آوری نیز از 340 همت به 275 همت کاهش یافت.»
- ۲ ایراد رئیس مجلس به مصوبه واردات خودرو کارکرده دولت
رئیس مجلس اعلام کرد، عبارت با کارکرد کمتر از (۸۰۰۰۰ کیلومتر» مندرج در ذیل بند (۱) ماده (۴) مصوبه دولت درمورد واردات خودرو کارکرده غیرقانونی است. همچنین محدودیت واردات از سه کشور نیز غیر قانونی است.
به گزارش بازارخودرو، محمد باقر قالیباف در مکاتبه با رئیس جمهور اعلام کرد، بازگشت به رونوشت تصویب نامه هیات محترم وزیران به شماره 134131 ت 62683هـ مورخ 1403/09/04، موضوع آیین نامه اجرایی بند(ت) تبصره (9) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور متعاقب بررسیها و اعلام نظر مقدماتی هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت باقوانین و مستنداً به صدر ماده واحده و تبصره (4) الحاقی به قانون نحوه اجراء اصول هشتاد پنجم (85) و یکصد و سی و هشتم (138) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات «بعدی و ماده (10) آیین نامه اجرایی آن مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ میگردد.
بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانون آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است ملغی الاثر خواهد بود.
محدودیت خودرو کارکرده با کارکرد 80.000 کیلومتر قانونی نیست
1 -نظر به بند(ت) تبصره (9) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور که واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال برقی و برقی - بنزینی (هیبریدی) را به داخل کشور مجاز شمرده است بنابراین عبارت و با کارکرد کمتر از (80000 کیلومتر» مندرج در ذیل بند (1) ماده (4) مصوبه که موجب تضییق دامنه شمول قانون میشود مغایر قانون است.
محدودیت واردات از اروپا، ژاپن وکره جنوبی قانونی نیست
نیز بند(ج) ماده فوق الذکر که ویژند خودروهای کارکرد را محدود به کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی کرده است از حیث تضییق دامنه شمول ،قانون مغایر قانون است
2 -مبنی بر ایراد مزبور ماده (11) مصوبه مغایر قانون میباشد.
3 -نظر به ذیل بند(ت) تبصره (9) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور که مقرر میدارد منابع حاصل از حقوق ورودی خودروهای برقی - بترینی (هیبریدی) و قطعات مفصله آن صرف توسعه زیر ساختهای آن و تسهیلات ومشوق خرید خودرو تولیدداخل میشود... بنابراین ماده 15 مصوبه مغایر قانون است.
۰7 بهمن ۱۴۰۳
لیست خودروهای مجاز برای واردات اعلام شد+ اسامی
وزارت صمت در نامهای به سازمان توسعه تجارت ایران، فهرست برندهای مجاز وارداتی خودرو جهت ایجاد ساز و کار ثبت آماری از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی را اعلام کرد. خبر کامل و اسامی خودروها را از اینجا ببینید.
۰۵ بهمن ۱۴۰۳
فرصت ۲ماهه برای ترخیص خودروکارکرده
به گزارش بازارخودرو، امکان ثبت سفارش واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده برای اشخاص حقیقی با مجوز موردی و برای دارندگان کارت بازرگانی فراهم شده است.
این مصوبه چند نکته مهم قابل توجه است که در ادامه به آن پرداخته می شود:
نکته اول اینکه کمتر از دو ماه به پایان سال باقی مانده است، در حالیکه این مجوز بر اساس ضوابط قانون بودجه سال 1403 ابلاغ و تاکید شده تا پایان سال 1403 هم معتبر است. بنابراین مشخص نیست در این مدت کوتاه چه کسانی موفق به اخذ مجوز ثبت سفارش یا ثبت آماری واردات خودرو خواهند شد.
از سوی دیگر چگونگی ثبت سفارش برای افراد حقیقی، به روش ثبت آماری و صرفا با ارز یورو اعلام شده که هم اکنون از روش ثبت آماری برای واردات به مناطق آزاد و ته لنجی استفاده می شود و بسیار آسان تر از ثبت سفارش تجاری است.
با این حال تاکید بر مجوز موردی برای اشخاص حقیقی آن هم در مدت زمان کوتاه ابهامات برای چگونگی اجرای این مصوبه را بیشتر کرده است.
نکته سومی که باید به ان توجه داشت این است که مبلغ فوب (FOB) خودرو در ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت نو 40000 یورو و در حالت مستعمل 20000 یورو در نظر گرفته شده و حکایت از آن دارد که خودروهای نو و کارکرده با حجم موتور تا 2500 سی سی توسط اشخاص حقیقی امکان واردات خواهند داشت.
همچنین چهارمین نکته قابل توجه در این این بخشنامه بند 6 ضوابط ثبت اماری مرتبط با اشخاص حقیقی است.
در این بند اشاره شده که ثبت آماری صرفا از محل تامین ارزهای بانکی امکان پذیر است. بر این اساس نرخ دلار تخصیصی به اشخاص حقیقی جهت واردات خودروی نو و کارکرده (هیبریدی و برقی) حدود 66 هزار تومان است.
۰۳ بهمن ۱۴۰۳
- ثبت سفارش واردات خودرو توسط اشخاص آغاز شد
چگونگی ثبت سفارش واردات خودروهای برقی و هیبریدی براساس ضوابط قانون بودجه برای اشخاص حقیقی اعلام شد. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
- کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی
ارزش گمرکی برخی خودروهای وارداتی در سامانه گمرک بروزرسانی شد.
بررسی سامانه ارزش گمرک نشان میدهد ارزش برخی مدلهای خودروهای وارداتی بروز شده است. بر این اساس ارزش گمرکی 10 مدل خودرو کاهش یافته است. به عنوان مثال تویوتا لوین از حدود ١٩ هزار یورو به ١٣ هزار و 500 یورو کاهش پیدا کرده است یا کرولا کراس که حدود ١٩ هزار و 800 یورو بود به ١6 هزار یورو کاهش پیدا کرده است.
این درحالی است که تنها در یک نمونه مورد بررسی که حواشی خبری در گذشته ایجاد کرده بود شاهد کاهش قابل توجه ارزش گمرکی نسبت به قبل( از 19800 به حدود 16 هزار دلار) هستیم.
گفتنی است، چندی قبل ابهامات جدی در مورد ارزشگذاری گمرکی خودروهای وارداتی مطرح شده بود.در کنار تخلفات پیش فروش، ابهاماتی در ارزشگذاری خودروهای وارداتی (از سوی کمیته ارزشگذاری خودرو) مطرح گردیده است.بر این اساس گزارشها نشان میدهد که برخی واردکنندگان، ارزش خودروها را بیش از ارزش واقعی اظهار کردهاند. این موضوع منجر به افزایش انتقادات از شفافیت فرآیند ارزشگذاری شده است.در واکنش به این انتقادات گمرک اعلام کرده است که ارزش توسط کارگروه یا کمیته ارزش زیر نظر صمت تعیین شده است.
این درحالی است که اخیرا وزیر صمت درخواست متولی گری کمیته ارزش خودرو طبق قوانین بالادستی را طی نامه مکتوب مطرح کرده بود.
ابهامات پیش فروش خودرو به کجا رسید؟
لازم به ذکر است، جدای از موضوع ارزش گذاری با توجه به سوابق گذشته و پرونده های بی سرانجام مرتبط با عدم ایفای تعهد، نظام پیشفروش خودرو وارداتی باید شفاف و در چارچوب قوانین تعیینشده عمل کند.گزارشهایی از وضعیت دوگانه و ابهامآلود در این حوزه نگرانیهایی را برانگیخته است. یکی از مسائل پرچالش، جمعآوری منابع مالی از متقاضیان خارج از سامانههای رسمی است که شائبههای درباره سازوکار نظارتی و چگونگی صدور چنین رویکردهایی ایجاد کرده است.
- واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل آن ممنوع شد
به گزارش بازارخودرو، ایجاد سازو کار ثبت سفارش واردات خودروهای برقی و هیبریدی و .. نو و کارکرده بر اساس ضوابط قانون بودجه سال1403 ابلاغ شد. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
۰۱ بهمن ۱۴۰۳
ابلاغ مصوبه واردات خودروهای سواری به مناطق آزاد
سازمان توسعه تجارت ایران بخشنامه اصلاحیه آیین نامه اجرایی واردات خودروهای نو را ابلاغ کرد که بر اساس آن واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری-صنعتی مجاز است.
بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران موضوع اصلاحیه آیین نامه اجرایی واردات خودروهای نو در تاریخ 1403/10/29 توسط مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات معاونت برنامه ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد.
۲۶ دی ۱۴۰۳
- جزئیات شرایط جدید واردات خودرو ابلاغ شد
به گزارش بازارخودرو، بخشنامه گمرک موضوع آیین نامه اجرایی بند ت تبصره 9 ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور طی نامه شماره 1403/1505742 مورخ 1403/10/16 توسط مدیرکل دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.
در این بخشنامه شرکت های وارد کننده شرکت هایی که دارای تأییدیه خدمات پس از فروش مورد تأیید وزارت میباشند میتوانند نسبت به ثبت سفارش اقدام نمایند. علاوه بر این واردکنندگان حقیقی اشخاص حقیقی صرفاً به منظور استفاده شخصی و مشروط به عدم امکان واگذاری خودروی وارداتی تا پنج سال میتوانند از طریق ثبت آماری و با رعایت سایر ضوابط مقرر نسب به واردات یک دستگاه خودرو اقدام نمایند.
شرکتهای حمل و نقل شرکتهای مورد تأیید وزارت راه و شهرسازی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و وزارت کشور سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور، صرفاً به منظور تأمین خودروهای مورد نیاز شبکه حمل و نقل عمومی کشور درون و برون شهری و مشروط بـه عـدم قابلیت تعویض پلاک به خودروی شخصی تا (10) سال میتوانند از محل ارز حاصل از صادرات سفارش خودرو اقدام نمایند.
مبنای تعیین ارزش خودرو بر اساس اصلاحیه تبصره (6) ماده واحده قانون چگونگی محاسبه و وصول حقوق گمرکی سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین آلات راهسازی وارقانی و و ساخت داخل و قطعات آنها مصوب 1371) (موضوع ماده (12) قانون الحاق موادی بـه قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1402 میباشد.
- اعلام نتایج قرعهکشی خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی با عرضه حدود 10 هزار خودرو روز شنبه 22 دیماه به پایان رسید. مهلت وکالتی کردن حساب برای این دور تا روز پنجشنبه 20 دیماه بود و آن طور که «مهدی ضیغمی» مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اعلام کرد، در کل 98 هزار نفر برای شرکت در دور جدید فروش خودروهای وارداتی حساب وکالتی باز کرده بودند.
براساس اعلام ضیغمی، عصر روز چهارشنبه 26 دیماه نتایج قرعهکشی خودروهای وارداتی اعلام میشود.
متقاضیان جهت اطلاع از وضعیت تخصیص یا عدم تخصیص میتوانند به سامانه تخصیص خودروهای وارداتی به نشانی اینترنتی https://saleauto.ir/announcement مراجعه کنند.
پس از اعلام اسامی منتخبان از سوی سامانه یکپارچه به شرکت عرضهکننده خودرو، شرکت ضمن فراخوان واجدین شرایط منتخب جهت واریز کل قیمت مصرفکننده خودرو، همزمان نسبت به عقد قرارداد فروش فوقالعاده با موعد تحویل حداکثر 4 ماه اقدام مینماید.
قراردادهای فروش میبایست صرفاً بر اساس آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرفکنندگان خودرو منعقد گردد. در همین راستا و در کلیه روشهای فروش توسط شرکتهای واردکننده، مفاد مندرج در جدول ذیل ماده 4 آییننامه اجرایی مذکور و اصلاحیه آن ملاک عمل خواهد بود.
آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه ارسال به خودروساز و یا رزرو را مشاهده مینمایند، در این مرحله امکان انتخاب خودرو را نخواهند داشت.
اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آییننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
۲۴ دی ۱۴۰۳
ارزش گذاری خودروهای وارداتی توسط صمت
به گزارش بازارخودرو، گمرک ایران در رابطه با چگونگی ارزشگذاری خودروهای وارداتی اعلام کرد: بر اساس ماده الحاقی مورخ 1402/3/28 مصوب مجلس شورای اسلامی به تبصره (6) ماده واحده قانون چگونگی محاسبه و وصول حقوق گمرکی، سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین آلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل و قطعات آنها ، ارزشگذاری خودروهای وارداتی در کمیته ارزشگذاری خودرو توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین میشود.
بر اساس اصلاحیه تبصره 6 ماده 12، الحاقی به قانون ساماندهی صنعت خودرو در 28 خرداد 1402 که از سوی مجلس شورای اسلامی ایران صورت گرفت؛ ارزش ماشینآلات راهسازی و خودروهایی که ورود آنها به کشور مجاز است (اعم از نو و یا کارکرده)، هر سال پس از بررسی مستندات قابل دسترس، از جمله قیمت شرکتهای تولیدکننده و یا قیمت نمایندگیهای اصلی در کشورهای ثالث و یا قیمت بازار (در خصوص ماشینآلات و خودروهای کارکرده) توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین میشود و مبنای محاسبه حقوق ورودی (از جمله حقوق و عوارض گمرکی و سود بازرگانی) قرار میگیرد.
روز گذشته ابهامات جدی درخصوص ارزش گذاری متناقض خودروهای وارداتی با برند تویوتا منتشر که با واکنش گسترده در محافل رسانه ای و تخصصی همراه شد. در این گزارش اعلام شده بود که ماجرای کاهش قابل توجه قیمت یک مدل خودروی تویوتا با وجود افزایش نرخ ارز از حدود 50 به حدود 70 هزار تومان مرتبط با ارزش گذاری این خودروهاست. نکته دیگری که در این گزارش بر آن تاکید شده بود این بود که دراین مدت حقوق ورودی خودرو تغییری نداشته و تمام ماجرای به کاهش ارزش خودرو و قیمت گذاری آن در مبادی ورودی مرتبط است.
حالا گمرک ایران تاکید کرده که ارزش گذاری توسط وزارت صمت انجام شده است. این درحالی استکه وزار صمت با وجود مطرح شده ابهامات جدی هنوز هیچ واکنشی به سازوکار ارزش گذاری خودرو وارداتی نداشته است.
این درحالی است که بر اساس ماده 17 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی باید پرایس لیست مرتبط با ارزش گذاری خودروهای وارداتی منتشر شود.
ظرفیت قانونی انتشار جزئیات ارزش گذاری خودروهای وارداتی
در تبصره 1 ذیل ماده 17 ایین نامه اجرایی قانون امور گمرکی آمده است،ارزش خودرو، ماشین آلات راهسازی، جرثقیل، لیفتراک، کمباین و تراکتور و ماشین آ لات مشابه براساس قیمت های صادراتی کشور مبدأ تعیین می شود. این فهرست ها هر سال پس از استعلام کتبی از نمایندگی مربوط و مقایسه با قیمتهای جهانی همان کالا یا مشابه آن توسط کار گروه موضوع تبصره (6) ماده واحده قانون چگونگی محاسبه و وصول حقوق گمرکی، سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین آلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل و قطعات آنها ـ مصوب 1371 ـ یا گمرک ایران برای مواردی که مشمول قانون یادشده نمی باشند، حسب مورد بررسی، تعیین ارزش و منتشر خواهد شد.
قرعهکشی خودروهای وارداتی انجام شد
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی مدیر واردات خودرو وزارت صمت از انجام قرعهکشی این دور از عرضه خودروهای وارداتی خبر داد.
طرح عرضه خودروهای وارداتی، از 17 دی ماه تا پایان روز شنبه (22 دی ماه) اجرایی شد؛ در این مرحله، ۱۰ هزار دستگاه خودروی وارداتی در قالب ١6 مدل خودرو برای متقاضیان عرضه شد. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
۲۲ دی ۱۴۰۳
- ابهامات پیش فروش و ارزش گذاری گمرکی خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، با آغاز واردات خودروهای خارجی به کشور، برخی شرکتها و افراد اقدام به پیشفروش خودروها بدون اخذ مجوزهای قانونی کردهاند. این در حالی است که طبق قوانین موجود، فروش یا پیشفروش خودروهای وارداتی بدون ثبت سفارش و خارج از سامانه رسمی ممنوع بوده و تخلف محسوب میشود.
مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو، تأکید کرد: «هرگونه پیشفروش خودروهای وارداتی خارج از سامانه یا بدون ثبت سفارش، غیرقانونی است و مسئولیت آن بر عهده خریداران است.»
وی یادآور شد که متقاضیان باید پیش از هرگونه پرداخت، مجوز عرضه از سوی وزارت صمت را از شرکتها درخواست کنند تا از قانونی بودن فرآیند اطمینان حاصل نمایند. این تأکید نشاندهنده عزم مسئولان برای جلوگیری از سوءاستفادههای مالی و ایجاد شفافیت در فرآیند فروش است.
ابهام ارزشگذاری خودروهای وارداتی
در کنار تخلفات پیشفروش، ابهاماتی جدی در ارزشگذاری خودروهای وارداتی(از سوی کمیته ارزش گذاری خودرو) مطرح شده است. گزارشها نشان میدهد که برخی واردکنندگان، قیمت خودروها را بیش از ارزش واقعی اظهار کردهاند. این موضوع منجر به افزایش انتقادات از شفافیت فرآیند ارزشگذاری شده است.
در مواردی، ارزشگذاری غیرواقعی باعث افزایش هزینهها برای مصرفکنندگان نهایی شده است. با این حال، نهادهای مسئول تنها به کاهش قیمت برخی خودروها اکتفا کردهاند، بدون آنکه توضیح دقیقی درباره بیشاظهاریهای پیشین ارائه دهند. این روند همچنان ادامه دارد و به یکی از دغدغههای اصلی خریداران تبدیل شده است.
نهادهای نظارتی موظفاند با بررسی دقیقتر دو محور، تخلفات در پیشفروش خودروهای وارداتی و ارزشگذاری غیرشفاف خودروها، بر شفافیت بازار و کاهش تخلفات نظارت داشته باشند. تأمین امنیت سرمایهگذاری و اعتماد عمومی از جمله اهداف مهمی است که باید در این مسیر دنبال شود.
با توجه به پیچیدگیهای موجود در بازار خودروهای وارداتی، خریداران باید با اطمینان از قانونی بودن فروشندگان و بررسی دقیق اطلاعات موجود در سامانههای رسمی، از وقوع مشکلات حقوقی و مالی جلوگیری کنند.بازار خودروهای وارداتی در مرحلهای حساس قرار دارد. تخلفات پیشفروش و ارزشگذاری غیرشفاف، دو چالش عمده این حوزه هستند. شفافیت در فرآیند واردات و فروش خودرو و برخورد قاطع با متخلفان میتواند به کاهش این مشکلات و تقویت اعتماد عمومی کمک کند.
- شرایط اخذ سهمیه واردات خودرو اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت در نامهای به کلیه شرکتهایی که تقاضای واردات خودرو دارند اعلام کرد که متقاضیان موظفند مدارک مورد نیاز را جهت اخذ سهمیه واردات حداکثر تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ 1403/10/29 ارسال کنند.
در این نامه آمده است: پیرو دستورالعملهای ابلاغی وزارت صنعت معدن و تجارت (صمت) به اطلاع میرساند کلیه شرکتهایی که تقاضای واردات خودرو دارند موظفند مدارک زیر را جهت اخذ سهمیه واردات حداکثر تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ١ /٢٩/1403 ارسال نمایند.
مدارک مورد نیاز :
- اسناد اموال غیر منقول ارائه کپی استاد مالکیت دفتر مرکزی تعمیرگاههای مرکزی و سایر اموال غیر منقول به نام شرکت سهامداران اصلی با اعضای هیئت مدیره این اسناد باید به صورت برابر اصل تهیه شوند.
- آخرین صورت مالی حسابرسی شده ارائه گزارش حسابرسی شده مالی شرکت مربوط به آخرین سال مالی جهت بررسی وضعیت مالی و توانمندی شرکت
- گزارش کامل اعتبارسنجی از شرکتهای رتبه بندی: تهیه و ارائه گزارش اعتبار سنجی کامل از شرکتهای مورد تأیید بانک مرکزی جهت ارزیابی توان مالی و اعتباری شرکت
- آخرین میزان سرمایه ثبتی شرکت ارائه نسخه رسمی از آخرین تغییرات سرمایه ثبتی شرکت به روزرسانی شده در روزنامه رسمی
- گواهی مفاصا حساب مالیاتی ارائه آخرین وضعیت مفاصا حساب مالیاتی شرکت که نشان دهنده تسویه حسابهای مالیاتی شرکت با سازمان امور مالیاتی کشور است (اختیاری)
- لیست نمایندگیهای خدمات پس از فروش ارائه لیست کامل نمایندگیهای خدمات پس از فروش به همراه قراردادهای رسمی منعقد شده با هر نمایندگی
- میزان سرمایه گذاری در آموزش کادر خدماتی ارائه مستندات و برنامههای سرمایه گذاری در آموزش و توانمندسازی کادر خدمات پس از فروش
- سوابق واردات از سال 1400 به بعد ارائه سوابق مربوط به واردات خودرو از سال 1400 به بعد شامل جزئیات خودروهای وارد شده و کشور مبداً
- برنامه تولید و افزایش عمق ساخت داخل ارائه برنامههای شرکت در زمینه تولید داخلی و افزایش میزان مشارکت در تولید داخل
- مهلت ثبت نام خودرو وارداتی امروز به اتمام می رسد
براساس اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) می توانند از ساعت 13 روز دوشنبه مورخ 1403/10/17 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1403/10/22 ثبتنام برای خودروهای وارداتی انجام داده و سه اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند.
متقاضیان باید از مورخ سه شنبه 1403/10/11 تا ساعت 12:00 روز پنجشنبه1403/10/20 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
امروز مبالغ بلوکه شده برای ثبت نام خودروهای وارداتی رفع مسدودی شده و متقاضیان می توانند مبالغ را برداشت نمایند.
در این دور از عرضه خودروهای وارداتی، 16 مدل خودرو که شامل دو خودرو با قیمت قطعی در مبادی ورودی و 14 مدل خودرو با قیمت علیالحساب در مبادی ورودی است، عرضه شده که متقاضیان میتوانند سه اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب (و حتی اولویتهای انتخاب شده را اصلاح) کنند.
مطابق اعلام ضیغمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت در این دوره و طبق آخرین آمار بیش از 90 هزار نفر برای ثبت نام خودروهای وارداتی حسابهای خود را وکالتی کردند و میتوانند در ثبت نام شرکت کنند. در این دور حدود 10 هزار خودرو عرضه شده است.پس از اعلام اسامی منتخبان از سوی سامانه یکپارچه به شرکت عرضه کننده خودرو؛ شرکت ضمن فراخوان واجدین شرایط منتخب جهت واریز کل قیمت مصرف کننده خودور همزمان نسبت به عقد قرارداد فروش فوق العاده با موعد تحویل حداکثر 4 ماه اقدام می نماید.
قراردادهای فروش می بایست صرفاً بر اساس آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو منعقد گردد. در همین راستا و در کلیه روش های فروش توسط شرکتهای واردکننده، مفاد مندرج در جدول ذیل ماده 4 آیین نامه اجرایی مذکور و اصلاحیه آن ملاک عمل خواهد بود
آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه ارسال به خودرو ساز و یا رزرو را مشاهده مینمایند، در این مرحله امکان انتخاب خودرو را نخواهند داشت . اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آییننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
۲۱ دی ۱۴۰۳
۹۰ هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی حساب وکالتی باز کردند
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی اظهار داشت: پنج شنبه آخرین مهلت بلوکه کردن حساب های بانکی برای خرید خودروهای وارداتی بود.
مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: بیش از 90 هزار نفر برای ثبت نام خودروهای وارداتی حساب های خود را وکالتی کردند و می توانند در ثبت نام شرکت کنند.
وی افزود: متقاضیان تا روز شنبه 22 دی ماه میتوانند برای ثبتنام خودروهای وارداتی اقدام کنند و سه اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب کنند.
مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برنامه وزارت صمت، عرضه منظم خودروهای وارداتی است گفت: با همکاری بانک مرکزی، ارز بسیار خوبی تا کنون تخصیص پیدا کرده و این روند ادامه دار است که نوید یک عرضه منظم و واردات پیوسته را خواهد داد.
ضیغمی ادامه داد: با همراهی همه دستگاه های اجرایی و نظارتی و همکاری موثر شرکت ها، روند کاهش و یا ثبات قیمت با وجود افزایش نرخ ارز ادامه خواهد داشت.
۱۷ دی ۱۴۰۳
آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی + جدول
به گزارش بازارخودرو، کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) می توانند از ساعت 13 روز دوشنبه مورخ 1403/10/17 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1403/10/22 ثبتنام برای خودروهای وارداتی انجام داده و سه اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
۱۵ دی ۱۴۰۳
عرضه ۸ هزار خودروی وارداتی در دور جدید فروش
به گزارش بازارخودرو ، مهدی ضیغمی در خصوص عرضه جدید خودروهای وارداتی، گفت: متقاضیان برای شرکت در این دوره میتوانند تا روز دوشنبه (17 دیماه) اقدام به بلوکه کردن یکی از حساب های بانکی به ارزش 500 میلیون تومان کنند.مدیر طرح واردات خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: مرحله ثبت نام خودروها از اوایل این هفته آغاز می شود و ثبت نامه خودروهای وارداتی نیز تا پایان هفته آینده ادامه دارد. وی خاطرنشان کرد: نحوه ثبت نام و انتخاب خودروها به زودی از طریق سامانه تخصیص خودروهای وارداتی به آدرس https://saleauto.ir/announcement اعلام می شود.
۱۲ دی ۱۴۰۳
مهلت وکالتی کردن حساب برای خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، براساس اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی دور جدید عرضه خودروهای وارداتی از روز شنبه 15 دی ماه آغاز میشود که در این راستا از دیروز سه شنبه 11 دی ماه روند وکالتی کردن حساب ها آغاز شده و مطابق آخرین خبر متقاضیان تا روز دوشنبه 17 دی ماه مهلت دارند که نسبت به وکالتی کردن حساب خود و انسداد 500 میلیون تومان در این حساب اقدام کنند.
همچنین همانطور که گفته شد از شنبه نیز مهلت ثبت نام برای خرید خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه آغاز میشود که فعلاً تا روز سه شنبه 20 دی ماه برای آن فرصت در نظر گرفته شده است.
گفتنی است در این دور نیز ماننده دوره قبلی 8 هزار خودروی وارداتی عرضه خواهد شد.
نحوه ثبت نام و انتخاب خودروها به زودی از طریق سامانه تخصیص خودروهای وارداتی به آدرس https://saleauto.ir/announcement اعلام میشود.
۱۰ دی ۱۴۰۳
مخالفت با افزایش واردات خودرو درپی گزارش بانک مرکزی
چندی پیش بود که مجلس شورای اسلامی طی مصوبهای سقف تامین ارز برای واردات خودروهای سواری نو و کارکرده در لایحه بودجه سال 1404 را افزایش داد. با توجه به تصویب بخش اول لایحه بودجه در مجلس، این بخش از لایحه برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.
در این بخش و با توجه گزارش بانک مرکزی مبنی بر تعیین اولویت های تامین ارز برای حوزه تولید که گزارش آن در هیئت عالی نظارت ارائه شده است، این مسئله توسط هیئت عالی نظارت مخالف سیاستهای کلی تشخیص داده شده است.
مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع با افزایش سقف واردات خودروهای خارجی با گزارش بانک مرکزی
ابتدا در برخی موارد اینطور مطرح شده بود که هیئت عالی نظارت با واردات خودروهای خارجی در بودجه سال آینده مخالفت کرده است اما روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اطلاعیهای به تشریح این موضوع پرداخت.
در این اطلاعیه ذکر شده بود که هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در راستای ایفای وظایف خود و با بررسی کارشناسانه در جلسه مورخ 8 دی ماه با توجه به شرایط اقتصادی کشور و لزوم مدیریت منابع ارزی، «افزایش میزان ارز تخصیصی برای واردات خودرو، بیش از عدد تعیین شده در لایحه دولت در بودجه 1404» را مغایر سیاستهای کلی اعلام کرد. بنابراین هیئت عالی نظارت، نه تنها با واردات خودرو مخالفتی نداشته است بلکه آن را در جهت رفع نیاز کشور به خودروهای با کیفیت و ایمن ضروری میداند.
خاطرنشان میشود بر اساس گزارشی که بانک مرکزی در جلسه هیئت عالی نظارت ارائه کرد، اولویت های تامین ارز برای حوزه تولید در داخل کشور تعیین شده و تامین ارز در سقف تعیین شده در لایحه دولت برای واردات خودرو امکانپذیر است.
پس از استماع گزارش بانک مرکزی و نتایج بررسیهای کمیسیون اقتصادی مجمع، اعضای هیئت عالی نظارت، بند«ر» تبصره 1 بودجه 1404 در خصوص تخصیص ارز در چارچوب لایحه دولت برای واردات خودروی سواری نو و کارکرده را مغایر با سیاستهای کلی تشخیص نداد و تخصیص ارز فراتر از لایحه بودجه را که مورد نظر مجلس بود از آنجا که دولت قادر به تامین آن نمیباشد، از نظر غیرقابل اجرا بودن خلاف سیاستهای کلی قانونگذاری دانست؛ بنابراین برداشت برخی رسانهها، مبنی بر مخالفت این نهاد با واردات خودرو در سال 1404 از اساس صحیح نیست.»
لازم به ذکر است، مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه بودجه 1404، سقف واردات خودرو در سال آینده را از حدود دو میلیارد یورو به سه میلیارد و 300 میلیون یورو افزایش داده بود.
۰۳ دی ۱۴۰۳
سقف قیمت برای واردات خودرو صفر به مناطق آزاد برداشته شد
به گزارش بازارخودرو، هیات وزیران در موافقت با پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بند 3 ماده 6 آییننامه واردات خودروهای نو را اصلاح کرد.
بر اساس این اصلاحیه، بند 3 به این شرح خواهد بود: «واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری – صنعتی در چارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آییننامه مجاز است.»
این بند پیش از اصلاح به این شرح بود: «واردات خودروهای سواری به مناطق آزاد تجاری - صنعتی مشروط به واردات خودروهای ترکیبی و برقی تا زیر 40 هزار یورو در چهارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آییننامه مجاز است.»
اکنون با اصلاح آییننامه، علاوه بر اضافه شدن خودروی ون به فهرست خودروهای مجاز به واردات در مناطق آزاد، شرط ترکیبی و برقی بودن خودروهای سواری و شرط ارزش کمتر از 40 هزار یورو نیز برای مناطق آزاد حذف شده است.
۳۰ آذر ۱۴۰۳
۲ شرط مهم سازمان استاندارد برای خودروهای جانبازان
به گزارش بازارخودرو، سازمان ملی استاندارد ایران با ارسال نامهای به سازمان توسعه تجارت ایران شروط خود را در خصوص واردات خودروهای جانبازان اعلام کرد.
در نامه سازمان ملی استاندارد ایران آمده است:
بر اساس مصوبه هیئت وزیران و اصلاحیه بعدی آن در خصوص واردات خودروهای جانبازان بدون اخذ گواهی تایید نوع قبل از ثبت سفارش و واردات رعایت حداقل یکی از شروط ذیل هنگام ورود خودرو الزامی است.
*نام تجاری، مدل و مشخصات خودروی موصوف در فهرست خودروهای دارای گواهی صحهگذاری تایید نوع مندرج در پورتال این سازمان وجود داشته باشد.
*خودروها از برندهای معتبر کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و کرهجنوبی باشد و دارای شماره گواهی تایید نوع(WVTA) مندرج در پلاک شناسایی خودرو باشند.
لازم به ذکر است خودروهای وارداتی در گمرکات کشور باید با الزامات چک لیست بازرسی فیزیکی خودرو انطباق داشته باشد و همچنین در صورت مشخص نبودن میزان مصرف سوخت و رتبه انرژی آنها ارائه مدارک و مستندات معتبر با انجام آزمون مصرف سوخت در داخل کشور برای تعیین میزان مصرف سوخت و رتبه انرژی الزامی است.
۲۹ آذر ۱۴۰۳
فروش خودروهای وارداتی و برقی خارج از سامانه «ممنوع» است
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی اعلام کرد: اخیراً برخی واردکنندگان در تعداد بالا از طریق شبکه نمایندگیهای خود مشغول به ثبتنام و دریافت وجه علیالحساب از متقاضیان هستند. متأسفانه برخی شرکتها بدون ثبت سفارش با تخصیص ارز اقدام به پیش فروش یا فروش قطعی خودرو میکنند که باید به سرعت از این موضوع جلوگیری شود.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، افزود: این درحالیست که هرگونه فروش خودروهای وارداتی و خودروهای برقی خارج از سامانه یا حتی واردات خودرو بدون ثبت سفارش، غیر قانونی است؛ براین اساس ضروری است که مشتریان پیش از ثبتنام، از شرکتهای عرضه کننده درخواست رؤیت «مجوز عرضه از سوی وزارت صمت» کنند؛ چراکه در غیر این صورت این فروش غیر قانونی بوده و تبعات آن برعهده مشتریان است. ضمن اینکه هر شرکتی که این اقدام را انجام دهد باید منتظر عواقب حقوقی و کیفری باشد.
وی تصریح کرد: مردم باید بدانند که اگر به هر علتی واردات مجدداً بسته شود، چون این خودروها ثبت سفارش و پشتوانه نداشتهاند، قطعاً برای دریافت وجوهات پرداخت شده به شرکتها همچون سال ١٣97 دچار مشکلات بسیاری خواهند شد. در حقیقت فروش خارج از شبکه به صورت وسیع و پیش فروش بدون اخذ مجوز از وزارت صمت غیر قانونی است و منجر به اتفاقات سال ١٣97 خواهد شد.
*سامانه ای برای ارزیابی مجوز شرکت های واردکننده خودرو نداریم
ضیغمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سامانهای وجود دارد که بتوان مجوز شرکتها برای پیشفروش خودروها را بررسی کرد؟ تصریح کرد: متأسفانه هنوز سامانهای نیست. برخی شرکتها از یک خلأ قانونی استفاده میکنند که بحث مستثنی بودن از عرضه در سامانه است. البته این موضوع ارتباطی با عرضههای بدون ثبت سفارش ندارد؛ هر شرکتی عرضه بدون ثبتسفارش انجام دهد، تخلف کرده است. این مقام مسئول تاکید کرد: بارها گفتهایم و اعلام کردهایم که مردم به هیچ عنوان، خارج از سامانه خودرو خریداری نکنند؛ مگر خودروهایی که بیش از سه بار در سامانه عرضه شده و مشتری ندارند که در این صورت امکان عرضه خارج از شبکه فراهم میشود؛ البته باید شرایطی فراهم شود که مردم مطلع شوند که کدام خودروها سه بار عرضه شده و متقاضی در سامانه نداشته و حال این امکان هست که خارج از سامانه، عرضه صورت گیرد که این موضوع از این پس با تعداد خودرو اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: عرضهها همگی در بستر سامانه یکپارچه بوده و برای هر عرضهای، مجوز صادر میشود. باید هر شرکت از بنده یا کمیته خودرو مجوز عرضه ارائه دهد و در هنگام عرضه نیز این مجوز را در معرض دید مشتریان قرار دهد؛ بر این اساس هر نوع عرضه وسیع در خارج از سامانه تخلف است. شرکتها فقط میتوانند سه درصد واردات خودروهای غیر برقی را خارج از سامانه عرضه کنند اما عرضه وسیع تخلف است. مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت تاکید کرد: بر این اساس ضرورت دارد که سازمان حمایت جلوی این موضوع را بگیرد و پروندهها را در صورت احراز تخلف، به تعزیرات ارجاع بدهد.
۲۸ آذر ۱۴۰۳
اصلاح آییننامه واردات خودروهای نو
به گزارش بازارخودرو، دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با صدور اطلاعیهای از مصوبه اصلاح تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص واردات خودروهای نو در چارچوب قوانین و مقررات مناطق آزاد کشور خبر داد.
بر اساس این اطلاعیه با پیگیریهای ویژه دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مصوبه هیئت وزیران در خصوص اصلاح تصویبنامه قبلی واردات خودروهای نو در مناطق آزاد تصویب و ابلاغ گردید.
گفتنی است، طبق این تصویبنامه مجوز ورود خودروهای نو (سواری و ون) به مناطق آزاد بلامانع خواهد بود.
لازم به ذکر است بر اساس بند (3) ماده (6) واردات خودروهای نو؛ واردات خودروهای سواری و ون به مناطق آزاد تجاری _صنعتی در چهارچوب قوانین و مقررات مناطق مذکور و این آئین نامه مجاز است.
۲۶ آذر ۱۴۰3
رقابت ۵۲ هزار نفر برای خرید ۸هزار خودروی وارداتی
به گزارش بازارخودرو، ثبت نام خودروهای وارداتی از روز یکشنبه مورخ 1403/09/11 تا چهارشنبه 1403/09/21 انجام شد و در این مدت متقاضیان می توانستند پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند.
البته متقاضیان باید از تاریخ چهارشنبه 1403/09/07 تا سه شنبه 1403/09/20 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود می کردند. وجوه بلوکه شده متقاضیان، همزمان با اتمام مهلت ثبتنام (چهارشنبه ٢١ آذر ماه) آزاد و قابل برداشت شد.
براساس اعلام ضیغمی مدیر پروژه واردات خودرو در این مرحله از فروش خودروهای وارداتی حدود 8 هزار دستگاه خودرو عرضه و36 مدل خودرو بارگذاری شد.
با پایان رسیدن مهلت ثبت نام امروز قرعه کشی ثبت نام کنندگان خودروهای وارداتی انجام شده ثبت نام کنندگان می توانند با مراجعه به سامانه تخصیص خودروهای وارداتی نسبت به نتیجه قرعه کشی اطلاع پیدا کنند.
مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت اعلام کرده است: مدت زمان تحویل خودروهای وارداتی به متقاضیان به عقد قرارداد بین شرکت های واردکننده و متقاضی بستگی دارد و حدود چهار ماه است.
وی با اشاره به اعلام نتایج قرعه کشی دور اخیر ثبت نام خودروهای وارداتی، گفته است: 152 هزار نفر در ثبت نام نهایی خودروهای وارداتی شرکت کردند که از این تعداد بیش از هشت هزار نفر برنده شدند.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، تصریح کرد: متقاضیان جهت کسب اطلاعات بیشتر به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به آدرس https://saleauto.ir/announcement مراجعه کنند.
واردات خودرو در انحصار ۲۰ شرکت/ ورود مجلس برای لغو انحصار
به گزارش بازارخودرو ، جعفر قادری با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات خودرو در سال 1404 گفت: در ارتباط با مصوبه واردات خودرو، یکی از اصول کلیدی این است که مجوز واردات باید بر اساس رعایت شرایط رقابتی ارائه شود، این موضوع تأثیر تعیینکنندهای بر حقوق ورودی ندارد؛ چه این حقوق معادل 100 درصد باشد، چه 80 درصد، 60 درصد، یا حتی صفر، دلیل این امر این است که در شرایط رقابتی، متقاضیان واردات خودرو بر اساس پیشنهاد قیمتی خود برای دریافت مجوز عمل میکنند، بهعبارتی، هرچه درصد حقوق ورودی کاهش یابد، افراد مبالغ بیشتری را برای خرید مجوز پیشنهاد میدهند تا سهم بیشتری از این بازار رقابتی را به دست آورند.
اثر حقوق ورودی بر شرایط رقابتی و انعکاس اجتماعی
وی گفت: کاهش حقوق ورودی ممکن است بهصورت سطحی این برداشت را ایجاد کند که این سیاست بهنفع ایرانیان مقیم خارج از کشور است؛ چرا که آنها از شرایط رقابتی مستثنی هستند. طبق قوانین جاری، هر شخص با کد ملی میتواند تنها یک خودرو وارد کند، اگر تعداد متقاضیان محدود باشد، کاهش حقوق ورودی بهنفع آنان تمام میشود، اما در صورتی که تعداد تقاضا افزایش یابد، سازوکارهایی برای تعیین اولویت متقاضیان (مانند سابقه حضور در کشور یا امتیازات دیگر) در نظر گرفته میشود.
چالشهای اجرایی و نگرانیها در کمیسیون تلفیق
بهگفته این نماینده مجلس، یکی از نگرانیهای مطرحشده در کمیسیون مربوطه این بود که فروش مجوزهای واردات بهصورت مزایدهای ممکن است تأثیرات نامطلوبی داشته باشد. در زمان حاضر، تعداد محدودی از افراد (10 تا 20 نفر) مجوز واردات خودرو را در اختیار دارند که بهشکلی انحصاری به این فعالیت میپردازند، این نگرانی وجود دارد که چنین رویهای، رقابت آزاد را محدود کند و به تمرکز مجوزها در دست گروههای خاص منجر شود.
بررسی چالشهای بازار خودرو: از قیمتگذاری تا سیاستهای وارداتی
قادری تأکید کرد: بازار خودرو در ایران با مشکلات متعددی روبهرو است، یکی از این مشکلات، عدم فروش خودرو بهقیمت تمامشده و عدم بسنده کردن به سود معقول است.
وی افزود: بهعوض، قیمتها بهصورت غیرمنطقی افزایش مییابد و این موضوع مستقیماً بر مصرفکنندگان تأثیر منفی میگذارد. برای نظارت بر این وضعیت، دو رویکرد اصلی پیشنهاد شده است؛
افزایش واردات خودرو
تخصیص ارز بیشتر برای واردات خودروهای خارجی میتواند یکی از راهکارهای کنترل بازار باشد. این واردات میتواند شامل خودروهای کامل یا قطعات خودرو برای مونتاژ در داخل کشور باشد. با افزایش عرضه از سه منبع زیر، میتوان تعادل بیشتری در بازار ایجاد کرد:
عرضه خودروهای وارداتی.
عرضه خودروهای مونتاژی با قطعات وارداتی.
تولید داخلی خودرو.
افزایش این سه منبع همراه با سیاستهای مکمل میتواند قیمتها را تعدیل کند.
محدودیت در مالکیت و استفاده از خودروها
افرادی که توانایی مالی بالاتری دارند، معمولاً خودروهای بیشتری خریداری میکنند و از سهمیه بنزین نیز بهرهبرداری میکنند. برای مقابله با این موضوع، پیشنهاداتی مطرح شده است، از جمله:
تخصیص کارت سوخت به تعداد محدود برای هر فرد.
وضع مالیات برای کسانی که تعداد زیادی خودرو در اختیار دارند یا خودروهای گرانقیمت را احتکار میکنند،
بهعنوان مثال، برای افرادی که مجموع ارزش خودروهایشان از یک مقدار مشخص (مثلاً 7 میلیارد تومان) بیشتر باشد، مالیات کلانی در نظر گرفته شود.
تأثیر تعرفهها و مجوزها بر بازار خودرو
بهگفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تعرفههای وارداتی بهتنهایی نمیتوانند بازار خودرو را ساماندهی کنند، دلیل اصلی، نحوه توزیع مجوزهای وارداتی است، حتی اگر تعرفهها تغییر کنند، اگر مجوزها بهصورت غیررقابتی توزیع شوند، تأثیری در بازار نخواهند داشت، در این مورد، در کمیسیون تلفیق این بحث مطرح شد که باید شرایط رقابتی واقعی ایجاد شود.
24 آذرماه 1403
ابهام در ارزشگذاری گمرکی تویوتا وامکان تخلف در واردات خودرو!
به گزارش بازارخارزشگذاری گمرکی خودروهای وارداتی، بهویژه برندهای برجسته مانند تویوتا، این روزها به یکی از مسائل بحثبرانگیز تبدیل شده است. با توجه به اظهارات اخیر مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت مبنی بر کاهش قیمت نهایی برخی خودروها و همچنین غیاب مدلهای تویوتا در مرحله اخیر عرضه در سامانه وزارت صمت، ضرورت شفافسازی این روند بیش از پیش احساس میشود.
واردات خودرو و ابهامات گمرکی
تا کنون حدود 30 هزار دستگاه خودرو خارجی از گمرکات کشور ترخیص شده است. با این حال، عدم عرضه خودروهای تویوتا در دوره اخیر سامانه عرضه خودرو وزارت صمت، سوالاتی در خصوص روند واردات این خودروها و قیمتگذاری آنها ایجاد کرده است. این غیاب تعجب متقاضیان و ناظران را برانگیخته و پرسشهایی را در خصوص احتمال تخلف یا ابهام در ارزشگذاری مطرح کرده است.
همچنین باید مشخص شود این ابهامات در مورد کدام شرکت واردکننده رخ داده است.
از سوی دیگر با اظهارات یک مقام دولتی ابهامات دراین حوزه به شدت افزایش یافته است.مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت اعلام کرده است که شرکتهای واردکنندهای که توانایی تأمین خودرو با قیمت ارزی پایینتر را دارند، در آینده مجاز به واردات خواهند بود. همچنین وی وعده داد که قیمت نهایی برخی خودروها، بهویژه برند تویوتا، با کاهش چشمگیری مواجه خواهد شد. این اظهارات نشان میدهد که شفافیت در روند ارزشگذاری گمرکی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
قانون ارزشگذاری گمرکی و چالشها
بر اساس ماده 14 قانون امور گمرکی، ارزش گمرکی کالاهای وارداتی باید بر اساس قیمت خرید در مبدا به اضافه هزینههای بیمه و حملونقل و سایر هزینههای مرتبط تعیین شود. با این حال، در برخی موارد ممکن است اسناد ارائهشده از سوی واردکننده یا نمایندگی رسمی شرکتهای تولیدکننده، مبنای دقیق و منصفانهای برای تعیین ارزش گمرکی نباشد.
موارد کلیدی در تعیین ارزش گمرکی:
بهای خرید کالا در مبدا (FOB)
هزینه بیمه و حملونقل (CIF)
هزینههایی مانند مالکیت معنوی و عواید فروش مجدد
چالشها:
1-احتمال ارزشگذاری غیرواقعی برای کسب سود بیشتر
2-نبود شفافیت در اعلام قیمتهای واقعی توسط نمایندگیهای رسمی
نقش گمرک در جلوگیری از تخلفات
کارگروه ارزش گذاری خودرو که ظاهرا با حضور مسئولان وزارت صمت و گمرک ایران به موضوع ارزش گذاری وارداتی ها رسیدگی میکند باید با استفاده از ابزارهای دقیقتر، از ارزشگذاری غیرشفاف جلوگیری کرده و روند تعیین ارزش کالاها، بهویژه خودروهای وارداتی را روشنتر کند. این شفافیت میتواند از بروز تخلفات احتمالی جلوگیری کرده و اعتماد عمومی را نسبت به فرآیند واردات جلب کند.
ضروری است که گمرک ایران و وزارت صمت، جزئیات روند ارزشگذاری خودروهای وارداتی را بهویژه برای برندهایی مانند تویوتا شفافسازی کنند. شفافیت در این حوزه میتواند از ایجاد هرگونه شائبه تخلف یا انحراف در قیمتگذاری جلوگیری کرده و در عین حال، موجب کاهش هزینههای مصرفکنندگان نهایی شود. همچنین، اظهارات مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت باید با جزئیات بیشتری درباره چگونگی کاهش قیمت نهایی خودروها همراه باشد تا نگرانیهای موجود رفع شود.
22 آذرماه 1403
هر شرکتی با قیمت پایینتر خودرو وارد کند، ارز میگیرد
مهدی ضیعمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت از کاهش قیمت برخی محصولات نسبت به آنچه که در اطلاعیه و سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی اعلام شده است، خبر داد.
وی افزود: با پیگیریهای وزیر صنعت، معدن و تجارت و با همراهی شرکتهای واردکننده و همکاری سایر دستگاههای ذیربط، در این مرحله عرضه خودروهای وارداتی، شرکتهای جدیدی با برندهای متعددی حضور پیدا کردند.
وی تصریح کرد: اما نکته مهم و متمایز این عرضه اخیر این است که با این همکاری و همراهی که صورت گرفت قیمت نهایی بسیاری از خودروها (به ویژه خودروهای با برند تویوتا) با کاهش خوبی مواجه خواهند شد و علی رغم افزایش نرخ ارز قیمت نهایی مصرفکننده پایینتر خواهد آمد.ضیغمی خاطرنشان کرد: البته این موضوع مشمول همه خودروها نخواهد شد و تنها برخی از این برندهای عرضه شده در این مرحله، مشمول این تخفیف خواهند شد. علت آن این است که شرکتها توانستهاند از شرکتهای عرضهکننده دریافت کنند .
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت، تصریح کرد: راهبرد کشور و دولت بر این اساس است که در آینده بسیار نزدیک، صرفاً شرکتهایی بتوانند نسبت به واردات خودرو اقدام کنند که بتوانند از منابعی خودرو را وارد کنند که قیمت ارزی آن خودرو نسبت به سایر تامین کنندهها، پایینتر باشد؛ در حقیقت تنها به شرکتهایی که بتوانند با قیمت پایینتر خودرو بیاورند، ارز داده میشود تا زمینه رقابت فراهم شده و به تنظیم بازار کشور نیز کمک قابل توجهی خواهد کرد که این موضوع بزودی اجرایی خواهد شد.
وی افزود: کاهش جدی ارزش گمرکی خودروها در راه هست. در حال حاضر برای برخی خودروها قیمت نهایی کاهش پیدا میکند، اما در آینده نزدیک اکثر قریب به اتفاق قیمتهای ارزی در سامانه گمرک اصلاح خواهد شد و قیمت پایین خواهد آمد.
21 آذرماه 1403
پول حساب وکالتی خودروهای وارداتی آزاد شد
مطابق اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) می بایست از روز یکشنبه مورخ 1403/09/11 تا ساعت 23:59 روز چهارشنبه 1403/09/21 ثبتنام انجام داده و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند.
البته متقاضیان باید از تاریخ چهارشنبه 1403/09/07 تا ساعت 12:00 روز سه شنبه 1403/09/20 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود می کردند. با توجه به اتمام مهلت وکالتی کردن حساب ها متقاضیان می توانند نسبت پرداخت مبالغ خود از حساب ها اقدام کنند.
19 آذرماه 1403
اتمام مهلت وکالتی کردن حساب برای خرید خودرو
به گزارش بازارخودرو، مطابق اعلام سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی از روز یکشنبه مورخ 1403/09/11 تا ساعت 23:59 روز چهارشنبه 1403/09/21 میتوانند ثبتنام انجام داده و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند.
البته متقاضیان از تاریخ چهارشنبه 1403/09/07 تا ساعت 12:00 روز دوشنبه 1403/09/19 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
در حال حاضر امروز 19 آذرماه مهلت وکالتی کردن حساب ها به اتمام می رسد و متقاضیان فقط تا 21 آذرماه برای ثبت نام خودروهای وارداتی فرصت دارند.
براساس اعلام ضیغمی مدیر پروژه واردات خودرو در این مرحله از فروش خودروهای وارداتی حدود 8 هزار دستگاه خودرو عرضه شده است.
جزئیات کدتعرفه خودروهای لوکس مشمول ممنوعیت واردات
سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد مطابق مصوبات هیئت وزیران، واردات خودروهای سواری با حجم موتور بیش از 2500 سیسی همچنان ممنوع است. خودروهای با حجم موتور 2500 سیسی و کمتر، مجاز به ثبت سفارش هستند.
فهرست برخی کد تعرفههای مشمول این ممنوعیت به شرح زیر است:
خودروهای با موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی (2500 تا 3000 سیسی و بیش از 3000 سیسی)
خودروهای با موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی (2500 تا 3000 سیسی و بیش از 3000 سیسی)
خودروهای هیبریدی با حجم موتور بیش از 2500 سیسی (با و بدون قابلیت شارژ از طریق منبع خارجی برق)
این اطلاعیه در پی اعلام ضرورت رعایت مقررات صادرات و واردات و نظارت بر سامانه جامع تجارت صادر شده است.
17 آذرماه 1403
فهرست جدید خودروهای وارداتی منتشر شد+جدول
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی در اطلاعیه ای جدید اعلام کرد: به اطلاع کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) میرساند، از روز یکشنبه مورخ 1403/09/11 تا ساعت 23:59 روز چهارشنبه 1403/09/21 میتوانند ثبتنام انجام داده و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
حمایت شورای رقابت از واردات خودرو
به گزارش بازارخودرو، سپهر دادجوی توکلی با بیان اینکه شورای رقابت همواره بر واردات تأکید داشته و به شدت پیگیرِ واردات خودرو بوده است، گفت: واردات خودرو ابزاری است که موجب تعادل بخشی در بازار عرضه و تقاضا خواهد شد. برخی مشکلات وجود دارد که شاید بهانهای برای کند شدن واردات باشد؛ از اینرو شورای رقابت طی مصوبهای سعی در تسهیلِ واردات و نرخگذاری دارد.
سخنگوی شورای رقابت تأکید کرد: شورای رقابت برای تعادل بخشی به عرضه و تقاضا، تصور میکند اکنون این بالانس شکلی متعادل ندارد. بنابراین شورای از واردات خودرو حمایت میکند تا بازار تنوع و تکثر پیدا کرده و به تعادل برسد.وی گفت: امروز هم برای واردات دیر نیست و نباید بهانهای برای این کار وجود داشته باشد.او خاطرنشان کرد: حتی اگر امروز واردات انجام گیرد، به فرایند عرضه و تقاضا و شکستن انحصار کمک خواهد کرد.توکلی در پاسخ به سؤالی درباره وارداتِ خودرو به هر صورت و شکل گفت: برای تنظیم بازار، به تزریق خودرو نیازمندیم؛ اما شورای رقابت صرفاً دستورالعملهایی صادر میکند تا بازار از شکل کنونی خارج شود.
وی تأکید کرد: عبارتِ واردات به هر شکلی به معنای ورود هر نوع خودرویی به کشور نیست؛ بلکه تنظیمگرانِ فنی تدابیر ویژهای در نظر میگیرند تا به اصل موضوع خدشهای وارد نشود.
توکلی ادامه داد: واردات باید انجام شود و این کار با هر تدبیری و با در نظرگیری شرایط ارزی و مصرفی و نوع کالای وارداتی باید اتفاق افتد. بازار به تعادل و تنوع بیشتر نیاز دارد؛ خلاصه در زمینه خودروهای اقتصادی که اقشار ضعیفتر توان استفاده از آن را داشته باشند و خودرو بهراحتی در اختیارشان باشد و سخن بنده، ناظر بر این قضیه است!
جزئیات واردات خودرو توسط جانبازان بهصورت فردی اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، جزئیات واردات خودرو توسط جانبازان بهصورت فردی اعلام شد که بر اساس آن ارز لازم برای واردات خودروی جانبازان صرفاً از محل ارز صادرات خود و دیگران خواهد بود، همچنین امکان واردات خودروی 2500سیسی هم توسط جانبازان بهصورت فردی فراهم شده است.
16 آذرماه 1403
ثبت سفارش خودروی جانبازان ۱۰ برابر شد
به گزارش بازارخودرو به نقل از وزارت صمت، مهدی ضیغمی مدیر پروژه واردات خودروی وزارت صمت، ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: بخش قابل توجهی از پروندههای ایجاد شده در سامانه شخصی جانبازان، تبدیل به ثبت سفارش شده است و خودروی این افراد در حال حاضر با ورود به گمرکات کشور درحال انجام فرآیندهای ترخیص از جمله تاییدیه استاندارد، محیط زیست و سایر موارد است.
وی ضمن اشاره به رفع اختلال سامانه جانبازان در ثبت سفارش شخصی و شرکتی، افزود: این مورد کاملا برطرف شده و درحال حاضر ثبت سفارش از طریق شرکت ها نیز آغاز شده است. مدیر پروژه واردات خودروی وزارت صمت، تصریح کرد: شرکتها از هفته آینده اقدام به وارد کردن خودرو به بنادر و گمرکات کشور خواهند کرد و امید میرود تعداد قابل توجهی از خودروهای جانیازان تا پایان آذرماه وارد کشور شود. گفتنی است وزارت صمت با ایجاد تمهیدات لازم و تعامل با دستگاههای متولی ورود خودروی جانبازان را سرعت بخشیده است و این روند در هفته آتی از 600 مورد به حداقل 6 هزار ثبت سفارش، افزایش خواهد یافت.
15 آذرماه 1403
مهلت ثبتنام خودروهای وارداتی تمدید شد
مهدی ضیغمی مدیر طرح خودروهای وارداتی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: متقاضیان تا 20 آذر فرصت دارند از بین خودروهای اعلامی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، پنج اولویت را انتخاب کنند. پیشاز این مهلت ثبت نام خودروها 17 آذرماه بود که سه روز تمدید شد.وی با اشاره به مهلت بلوکه کردن یکی از حسابها در نزد بانکهای اعلامی برای ثبت نام در خودروهای وارداتی، گفت: مهلت بلوکه کردن حسابها تا روز چهارشنبه (14 آذرماه) بود که تا روز دوشنبه (19 آذرماه) تمدید شد. مدیر طرح خودروهای وارداتی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامهداد: مبلغ وکالتی کردن حساب، پنج میلیارد ریال است، در این دوره 24 مدل خودرو عرضه شده است.
14 آذرماه 1403
ایرانیان خارج از کشور مجموعا تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو میتوانند خودرو وارد کنند
نایب رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از مصوبه این کمیسیون برای واردات خودروهای نو و کارکرده در سال آینده خبر داد.
به گزارش بازارخودرو،محسن زنگنه در توضیح جلسه امروز کمیسیون تلفیق برای بررسی موارد ارتجاعی لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: درباره سقف معافیتهای مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی مقرر شد مواد ۲ و ۱۸۰ قانون مالیات های مستقیم نیز به استثنائات اضافه شود به این معنی که سقف معافیتهای مالیاتی برای شهرداریها برداشته شد و آنها نیز همچنان از معافیتهای قانونی موجود بهره میبرند.زنگنه افزود: مصوبه دیگر درباره واردات خودرو بود که بانک مرکزی مکلف شد حداقل ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو برای واردات خودرو اختصاص دهد که با اصلاحات کمیسیون تلفیق این واردات شامل خودروهای نو و کارکرده هم میشود. همچنین موضوع «مزایده مجوز واردات» حذف و دولت مکلف شد آییننامه واردات را براساس یک روش رقابتی تنظیم نماید. ایرانیان خارج از کشور نیز مجموعا تا سقف ۱۰۰ میلیون یورو میتوانند خودرو وارد کنند.
وی در خصوص حقوق گمرکی گوشیهای همراه گفت: حقوق گمرکی برای گوشیهای همراه خارجی بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو ۱۵ درصد تعیین شد و برای گوشی های بالای ۱۰۰۰ یورو، مازاد بر ۱۰۰۰ یورو ، حقوق گمرکی ۳۰ درصد تعیین شد. بطور مثال فردی تلفن همراه به قیمت ۱۱۰۰ یورو وارد کرده است، ۱۵ درصد برای ۱۰۰۰ یورو و ۳۰ درصد برای ۱۰۰ یورو مازاد حقوق گمرکی تعلق می گیرد که مجموعا برای گوشی ۱۱۰۰ یورو ، ۱۸۰ یورو خواهد شد.
زنگنه در پایان گفت: حقوق ورودی مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی است که سود بازرگانی در اختیار دولت است
آخرین فرصت بلوکه کردن حساب برای ثبت نام خودرو وارداتی
به گزارش بازارخودرو، بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، متقاضیان تا ساعت 12 امروز چهارشنبه (14 آذر) یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال (500 میلیون تومان) مسدود کنند.همچنین برای ثبت نام متقاضیان تا ساعت 23 و 59 دقیقه روز شنبه (17 آذر) میتوانند اقدام و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب کنند.
12 آذرماه 1403
تویوتا در دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی عرضه نشد
مهدی ضیغمی درخصوص علت عدم عرضه خودروهای تویوتا در این دوره از عرضه خودروهای وارداتی، گفت: قرار است ارزش گمرکی خودروهای تویوتا مجدد بررسی شود. بنابراین فعلاً همه خودروهای تویوتا از سامانه حذف شدهاند تا مجدداً مورد بررسی قرار گیرند.
مدیر طرح واردات خودروهای وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در این دوره بیش از 20 مدل خودرو در سامانه خودروهای وارداتی عرضه شده است و در صورتی که شرکتها بتوانند مجوزهای لازم را دریافت کنند، ظرف دو روز آینده تعدادی خودرو به لیست خودروهای عرضه شده در سامانه اضافه میشود.وی در پاسخ به این سوال که آیا در روزهای آینده خودروهای تویوتا به جدول عرضه خودروهای وارداتی دور جدید ثبتنام اضافه میشود، گفت: این موضوع مشخص نیست.براساس اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) از ساعت 15 روز یکشنبه مورخ 1403/09/11 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1403/09/17 میتوانند ثبتنام خود را انجام و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب کنند.متقاضیان باید از تاریخ چهارشنبه 1403/09/07 تا ساعت 12:00 روز چهارشنبه 1403/09/14 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
11 آذرماه 1403
فروش ۲۹ خودروی وارداتی آغاز شد
براساس اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) از ساعت 15 روز یکشنبه مورخ 1403/09/11 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1403/09/17 میتوانند ثبتنام خود را انجام و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب کنند.
متقاضیان باید از تاریخ چهارشنبه 1403/09/07 تا ساعت 12:00 روز چهارشنبه 1403/09/14 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:
جدول شماره 1: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد:دستگاه-ریال
قیمت مندرج در جدول شماره 1،قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل :بیمه شخص ثالث ،مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمتهای فوق اضافه می گردد.
ب- خودروهای دارای قیمت علی الحساب در مبادی ورودی:
جدول شماره 2- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب در مبادی ورودی واحد:دستگاه/ریال
تبصره 1- قیمت مندرج در جدول شماره 2 ،قیمت علیالحساب در مبادی ورودی بوده و قیمت قطعی خودروهای مذکور مطابق مصوبات شورای رقابت و پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط قیمتگذاری مصوب هیات تعیین و تثبیت قیمتها ، توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.
بدیهی است در هنگام صدور فاکتور نهایی، هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، بیمه، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ...به قیمتهای قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.
تبصره 2- قراردادهای فروش ،می بایست صرفاً بر اساس آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو منعقد گردد.در همین راستا و در کلیه روش های فروش و پیش فروش توسط شرکتهای واردکننده، مفاد مندرج در جدول ذیل ماده 4 آیین نامه اجرایی مذکور و اصلاحیه آن ملاک عمل خواهد بود
تبصره 3- آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه ارسال به خودرو ساز و یا رزرو را مشاهده مینمایند، در این مرحله امکان انتخاب خودرو را نخواهند داشت .
تبصره 4- اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آییننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
10 آذرماه 1403
روش عجیب عرضه خودرو وارداتی
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت هفته گذشته اعلام کرد که از (چهارشنبه 7 آذرماه) وکالتی کردن حساب های بانکی اشخاص برای ثبت نام در عرضه جدید خودروهای وارداتی آغاز میشود.
بر همین اساس افرادی که می خواهند برای عرضه جدید خودرو ثبت نام کنند، باید 500 میلیون تومان وجه را در نزد بانک های اعلامی بلوکه کنند.
ضیغمی اعلام کرده بود "علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی مراجعه کنند."
در حال حاضر چند روز از آغاز وکالتی کردن حسابها برای خرید خودروهای وارداتی میگذرد اما هنوز لیست مشخصی از خودروهای عرضه شده و زمان ثبت نام اعلام نشده است.
مشتریان وقتی برای کسب اطلاع به سایت سامانه یکپارچه هم که مراجعه میکنند فقط لیست خودروهایی را میبینند که در پایین تصاویر آنها عدم عرضه درج شده است.
در بخش اطلاعیه ها هم خبری از اطلاعیه جدید نیست و به نوعی مردم باید 500 میلیون تومان پول خود را در حالی بلوکه کنند که نمیدانند بابت چه خودروهایی حساب را وکالتی کردهاند.
9 آذرماه 1403
گرانی خودروهای وارداتی بدون تمدید فرصت تکمیل وجه
اقدام عجیب برخی شرکتهای واردکننده خودرو در عدم تمدید فرصت تکمیل وجه علی رغم افزایش حداقل ۲۵۰ میلیون تومانی قیمت تمام شده حواشی را دنبال داشته است.
اخیراً اقدام برخی شرکتهای واردکننده خودرو در عدم تمدید مهلت تکمیل وجه برای مشتریان، با وجود اعمال افزایش قابل توجه در قیمت تمام شده خودروها نسبت به خودروهای مشابه در دور نخست قرعه کشی خودروهای وارداتی، باعث ایجاد حواشی و نارضایتی در میان مصرفکنندگان شده است.این موضوع، چالشهایی نظیر عدم شفافیت در فرآیند فروش و بیاعتمادی را به دنبال داشته است.
ماجرا از این قرار است که با افزایش نرخ ارز و تغییرات در هزینههای واردات، قیمت تمام شده خودروهای وارداتی به شدت افزایش یافته است.برخی شرکتهای واردکننده خودرو به جای تمدید فرصت تکمیل وجه برای مشتریانی که پیشتر مبالغی را پرداخت کردهاند، با قیمتهای جدید اقدام به دریافت مابهالتفاوت آن هم بدون هرگونه تمدید فرصت زمانی میکنند.
این اقدام در حالی انجام شده که انتظار میرفت شرکتها به دلیل شرایط اقتصادی، فرصت بیشتری برای تأمین باقیمانده وجه به مشتریان بدهند. در صورت عدم تکمیل وجه نیز برای مدت مشخص امکان عودت مبالغ پیش پرداخت به متقاضایان وجود ندارد.
تمدید زمان پیش پرداخت و عدم تمدید زمان تکمیل وجه!
نخستین نکته جالب توجه اینکه در زمان پیش پرداخت مدت زمان ارائه وجه به حساب شرکتها تمدید شده بود.
این در حالیست که پرداخت مبالغ مرتبط با تکمیل وجه فشار بیشتری به متقاضان وارد می کرد و بدیهی بود که در شرایط رشد هزینه ما به التفاوت افزایش مدت زمان تکمیل وجه یک اقدام عادی در حمایت از حقوق مصرف کننده تلقی می شد.
7 آذرماه 1403
ذخیرههای خودروهای وارداتی تعیین تکلیف می شوند؟
به گزارش بازارخودرو، مرحله جدید فروش خودروهای وارداتی قرار است هفته آینده انجام شود و متقاضیان از چهارشنبه 7 آذرماه تا یک هفته فرصت دارند تا نسبت به وکالتی کردن حساب های بانکی خود جهت ثبت نام خودروهای وارداتی اقدام کنند.در مرحله گذشته برخی شرکت کنندگان خرید خودروهای وارداتی با مراجعه به پروفایل خود با گزینه عدم احراز روبرو شدند که این موضوع نشان میدهد که متقاضی دارای شرایط لازم برای شرکت در قرعه کشی نبوده است اما برخی از شرکت کنندگان اعلام کردند که ما تمام شرایط لازم برای خرید خودروهای وارداتی را داشتهایم و گزینه عدم احراز برای ما مبهم است.برای بررسی این موضوع با مدیران سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی گفتگویی انجام دادیم و آنها اعلام کردند: در مرحله گذشته فروش خودروهای وارداتی ما لیست منتخبان را به شرکتهای مربوطه ارسال کردیم و شرکت از طریق پیامک به آنها اعلام میکند که باید در زمان مشخص نسبت به پرداخت قیمت خودرو اقدام کنند.
اگر متقاضی در فرصت اعلام شده هزینه خودرو را نپردازد عملاً رزرو خودرو برای او حذف خواهد شد و میتواند در مرحله بعد فروش خودروهای وارداتی شرکت کند اما بعضاً دیده شده شرکتها کد ملی متقاضیان را آزاد نمیکنند و این موضوع باعث میشود متقاضی در مرحله بعد نتواند در طرح فروش خودرو شرکت کند.
این مشکل در حالی برای برخی از متقاضیان خرید خودروهای وارداتی به وجود آمد که سامانه هیچ اشاره ای به لزوم انصراف منتخبان طرح های گذشته جهت شرکت در طرح های جدید فروش خودرو نمی کند و مردم بی خبر از این موضوع در طرح های فروش خودرو شرکت کرده و واجد شرایط خرید خودرو قرار نمی گیرند.
به نوعی فرد در مرحله قبلی طرح فروش خودروهای وارداتی شرکت کرده و در قرعه کشی امکان خرید خودرو پیدا کرده است اما با توجه به اطلاعیه سامانه که گفته شده "منتخبان از زمان دریافت پیامک فراخوان، پنج روز فرصت خواهند داشت تا وجه خودرو (قطعی یا علیالحساب) را به حساب شرکت واریز کنند؛ بر همین اساس عدم واریز در موعد مقرر به منزله انصراف از طرح خواهد بود." تصور کرده اند که عدم واریز به معنای انصراف از خرید است در حالی که باید انصراف خود را اعلام می کردند تا کد ملی آنها توسط شرکت واردکننده آزاد شود و امکان شرکت در طرح های بعدی خرید خودروهای وارداتی به وجود آید.
در حال حاضر این نگرانی برای متقاضیان خرید خودروهای وارداتی وجود دارد که در مرحله جدید هم این موضوع تکرار شده و آنها نتوانند نسبت به خرید خودرو اقدام کنند. البته وزارت صنعت و شرکت ها نیز در این رابطه فعلا سکوت کرده و پاسخی نسبت به نگرانی مردم نمی دهند.
در صورت تکرار این موضوع مردم بی خبر از عدم احراز خود حساب وکالتی خود را انجام داده و منتظر قرعه کشی می مانند در حالی که با وجود رزرو خودرو در مرحله قبلی اصلاً امکان ثبت نام ندارند.
ترخیص خودروهای وارداتی به حدود ۳۰ هزار دستگاه رسید
به گزارش بازارخودرو، در هشت ماهه سال جاری 29 هزار و 418 دستگاه خودرو سواری نو از گمرکات کشور ترخیص قطعی و وارد کشور شد. ارزش این تعداد واردات خودرو سواری نو به کشور 617 میلیون و 500 هزار دلار بوده است. واردات خودرو سواری به کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد 736 درصد و به لحاظ ارزش 784 درصد افزایش نشان میدهد.
6 آذرماه 1403
چانگانهای وارداتی تا پایان آذر تحویل می شود
به گزارش بازارخودرو، خودروسازی سایپا اعلام کرد: موعد تحویل خودروهای وارداتی چانگان CS55 پلاس، آذرماه سال جاری بوده و این شرکت تا پایان آذر ماه خودروهای مشتریان محترم را تحویل خواهد داد.بر همین اساس از ثبت نام کنندگان خودروهای وارداتی چانگان CS55 گروه خودروسازی سایپا میخواهیم که توجهی به شایعات افراد و اخبار کذب نسبت به عدم تحویل خودروها نداشته باشند و اطمینان داشته باشند تمام خودروهای مشتریان محترم در ماه جاری تخصیص خواهد یافت.
آغاز ثبت نام برای عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
مهدی ضیغمی اظهار داشت: از فردا (چهارشنبه) وکالتی کردن حساب های بانکی اشخاص برای ثبت نام در عرضه جدید خودروهای وارداتی آغاز میشود.
وی افزود: افرادی که می خواهند برای عرضه جدید خودرو ثبت نام کنند، باید 500 میلیون تومان وجه را در نزد بانک های اعلامی بلوکه کنند. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی مراجعه کنند.
بر اساس این گزارش آخرین دوره ثبت نام خودروهای وارداتی در هفتم آبان ماه انجام شد که در آن دوره 21 مدل خودرو عرضه شد.از مجموع 78 هزار نفری که حساب خود را بلوکه کرده بودند، حدود 73 هزار نفر ثبت نام قطعی انجام دادند و 6 هزار خودروی وارداتی برای آنان در نظر گرفته شد. مدت زمان تحویل خودروها بر اساس قرارداد بین شرکت ها و متقاضیان است که حدود چهار ماه تحویل اعلام شده بود.
4 آذر 1403
شرایط و ضوابط فنی واردات خودروهای سواری اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، آیین نامه اجرایی بند ت تبصره 9 ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور ابلاغ شد.
براساس این ابلاغیه شرایط و ضوابط واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال برقی و برقی-بنزینی( هیبریدی ) به داخل کشور اعلام شده است.
ضوابط فنی واردات خودرو به شرح زیر است:
1- سن خودرو در زمان ورود به کشور کمتر از پنج سال و با کارکرد کمتر از (80000) کیلومتر
2- رعایت استانداردهای ایمنی بر اساس انطباق با استاندارهای مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران و دارا بودن یکی شرایط و ضوابط اعلام شده باشد
3-خودرو دارای تأییدیه اوراسیاباشد. خودرو کار کرده از برندهای معتبر کشورهای اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی باشد.
علاوه بر این حقوق ورودی خودروهای برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها در سال 1403: معادل نیم واحد درصد وبرای سایر متقاضیان : چهار واحد درصد تعیین شده است.
همچنین حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی(هیبریدی): ١٥ واحد درصد تعیین میگردد.
30 آبان 1403
ثبت سفارش واردات قطعات خودروهای کمتر از یورو۵ ممنوع شد
به گزارش بازارخودرو، تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص بلامانع بودن شماره گذاری تعداد 6636 دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو 4 به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده منطبق با مشخصات خریدار و شماره شاسی خودروها ابلاغ شد.
طبق این مصوبه، ثبت سفارش واردات قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای خودروهای با استاندارد کمتر از یورو 5 و تولید خودروهای کمتر از استاندارد یاد شده ممنوع است.
در این مصوبه آمده است: هیئت وزیران در جلسه 1403/8/16 به پیشنهاد مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
3- با توجه به این که تعدادی از خودروهای دیزلی تولید داخل مطابق استاندارد یورو (4) پیشتر به مشتریان فروخته شده است و در صورت اعمال ضوابط مربوط به استانداردهای مصوب فرایند شماره گذاری این خودروها متوقف و موجبات نارضایتی خریداران را فراهم خواهد آورد، صرفاً شماره گذاری تعداد (6636) دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو (4) به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده که باعث کاهش آلایندگی و نزدیکی به استانداردهای مصوب خواهد شد مطابق فهرست پیوست که متضمن مشخصات خریدار و شماره شاسی خودروها است تا پایان سال 1403 بلامانع است.
2- ثبت سفارش واردات قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای خودروهای با استاندارد کمتر از یورو (5) و تولید خودروهای کمتر از استاندارد یاد شده ممنوع است.
3- سازمان ملی استاندارد ایران مکلف است در مبادی ورودی کشور از واردات قطعات و تجهیزات خودروهای سنگین با استاندارد کمتر از یورو (5) جلوگیری به عمل آورد.
کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد
وزارت صمت مجوز افزایش ۳۵ درصدی قیمت خودرو را برای خودروسازان صادر کرده که این مسئله باعث واکنش منفی نمایندگان مجلس شده و آنها در اولین گام اقدام به کاهش تعرفه واردات خودروهای نو از ۸۰ به ۶۰ درصد کرده اند.انتشار لیست جدید قیمت خودرو با افزایش 35 درصدی با واکنش منفی تعدادی از نمایندگان مجلس روبه رو شده است. براساس مجوز جدیدی که وزارت صمت برای خودروسازان صادر کرده است، متوسط افزایش نرخ محصولات ایران خودرو و سایپا 30 درصد اعلام شده، البته برخی از محصولات بالای 30 درصد و برخی شاهد افزایش 20 درصدی قیمتها هستند.
قیمت های اعلامی، ارزش پایه کارخانه است و تعرفه های قانونی، شماره گذاری، بیمه و غیره به قیمت نهایی مصرف کننده اضافه خواهد شد.مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت با طرح ابهامات مصوبه مجلس برای کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰ درصد گفت: باید از نمایندگان مطالبه داشته باشیم که یک وقت به هوای کاهش تعرفه، قیمت نهایی خودرو را دو برابر افزایش ندهند.مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت در خصوص کاهش تعرفه واردات خودرو به 60 درصد در سال آینده، گفت: هنوز جزئیات این تصمیم مجلس اعلام نشده و دقیق مشخص نیست این تعرفه برای چه خودروهایی قرار است اعمال شود.وی افزود: واقعیت این است که هم اکنون برای واردات خودرو چند تعرفه داریم و فقط یک تعرفه معین نیست؛ به عنوان نمونه تعرفه خودروهای برقی و هیربدی 15 درصد بود. همچنین تعرفه خودروهای زیر 1500 سی سی، بین 1500 تا 2000 سی سی، 2000 تا 2500 سی سی و بالای 2500 سی سی با هم متفاوت است.
ضیغمی ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر تعرفه واردات خودروهای زیر 1500 سی سی 55 درصد است که از 60 درصد مد نظر مجلس کمتر است؛ با این تصمیم مجلس تکلیف این خودروها چه میشود؟
به گفته مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت، نکته این است که علاوه بر تعرفه کلی که برای واردات خودرو داریم تعرفههای پنهانی هم از جمله مالیات بر ارزش افزوده، مالیات مجزا برای خودروهای پرمصرف و… وجود دارد که مجموع تعرفههای واردات خودرو را به نزدیک 80 تا 100 درصد میرساند؛ به عبارتی تعرفه واردات خودروهای زیر 1500 سی سی 55 درصد است اما با اضافه کردن این تعرفههای پنهان، تعرفه واقعی که باید برای واردات پرداخت کرد به نزدیک 90 درصد میرسد.ضیغمی تصریح کرد: بنابراین اگر سال بعد همانطور که پیش بینی شده نرخ ورودی خودرو به جای ای تی اس 28 هزار و 500 تومانی، نرخ نیمای 50 هزار تومانی شود ضریب دو برابری تعرفه خواهیم داشت.
مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اضافه کرد:در مجموع باید گفت که هنوز جزئیات تصمیم مجلس مشخص نیست و باید به صورت دقیق از سوی نمایندگان اعلام شود. البته نظر شخصی من این است که اگر قرار به اصلاح تعرفه باشد، بهتر است تعرفه همه خودروها 10 درصد کاهش یابد و به صورت دقیق و به تفکیک خودروها اعلام شود.پیشنهاد من این است که اگر میخواهیم خودروی اقتصادی را ارزان کنیم باید تعرفه خودروهای هیبرید را پایین نگه داریم و از آن طرف خودروهای زیر 1500 سی سی را کاهش داد.
26 آبان 1403
بخشنامه جدید گمرک برای واردات خودرو جانبازان
به گزارش بازارخودرو، بخشنامه گمرک در لزوم تایید نهایی و ترخیص خودرو جانبازان بر مبنای اطلاعات سامانه جامع تجارت طی نامه شماره 1403/1236342 مورخ 1403/08/23 توسط مدیرکل دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد.
19 آبان 1403
ترخیص اتوبوسهای وارداتی از گمرک
غلامعباس بهرامینیا با اشاره به اهمیت این موضوع و دغدغههای موجود در خصوص واردات اتوبوسهای بینشهری اظهار کرد: در نشستهای اخیر با وزیر صمت، توافقات لازم برای تخصیص ارز به واردات ناوگان حملونقل عمومی جادهای انجام شده است.
وی ادامه داد: طبق این توافقات، شرکتهای متقاضی باید طبق مهلت تعیینشده برای دریافت ارز اقدام کنند.
وی افزود: برای تسهیل در ترخیص اتوبوسهای واردشده از گمرک و تسریع فرآیندهای اجرایی، پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک بین وزارت صمت و سازمان راهداری به تصویب رسیده است.
سرپرست معاونت حملونقل سازمان راهداری یادآور شد: این کارگروه با همکاری مدیران شرکتهای مسافربری و سرمایهگذاران، برنامه عملیاتی مشخصی برای حل مشکلات واردات تدوین خواهد کرد.
واگذاری فوری خودرو داخلی به جانبازان انصرافی از واردات خودرو
به گزارش بازارخودرو، عارف معاون اول رئیس جمهور آیین نامه اجرایی جزء 10 بند ث تبصره 13 قانون بودجه سال 1403 کل کشور را ابلاغ کرد.براساس این مصوبه هیات دولت، جانبازان مشمولین واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.
بخشی از جزئیات این مصوبه به شرح زیر است:
ماده2- در این آیین نامه ملاک درصد جانبازی، نوع جانبازی(جسمی-حرکتی) و معلولیت، نظریه کمیسیون است.
ماده3- بنیاد موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، فهرست مشمولین را تدوین وبه ترتیب اولویت، به وزارت اعلام نماید.
ماده4- وزارت مکلف است از تاریخ ارسال فهرست مشمولین از سوی بنیاد و براساس ظرفیتهای اعلامی توسط شرکت، حداکثر ظرف سه ماه پس از واریز صدردصد بهای خودرو نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.
ماده5- درصورت فوت مشمولین پس از احراز شرایط توسط بنیاد، ورثه متوفی، قائم مقام ایشان در تکمیل فرآیند واگذاری خودرو و تحویل آن می باشند.
ماده6- بانک مرکزی موظف است طبق اعلام صورت گرفته از سوی شرکت از طریق بانکهای عامل و پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین خودروهای داخلی مبادرت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تبصره(13) به میزان مندرج در این آیین نامه در اقساط (60) ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد در وجه شرکت اقدام نماید. مبدا شروع اقساط تسهیلات، یک ماه پس از تحویل خودرو می باشد.
ماده7- مشمولین می توانند کل یا بخشی از بهای خودرو را به صورت نقدی پرداخت نمایند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این آیین نامه مانع استحقاق مشمولین از دریافت خودرو نخواهد بود.
تبصره- مشمولین واردات خودرو می توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.ماده8- استفاده از دیگر تسهیلات خرید خودرو با نرخ مصوب هیئت عالی بانک مرکزی خارج از چهارچوب این آیین نامه، مانع دریافت این تسهیلات نخواهد بود.
ماده9- بانک مرکزی، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف بانکهای عامل است و وزارت، مسئول نظارت و پیگیری تکالیف محول به شرکتها در این آیین نامه می باشد.
ماده10- واگذاری خودروی داخلی به مشمولین براساس اولویت زیر می باشد:
1-مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات، بهای خودرو را نقدا پرداخت نمایند.
2-جانبازان بیست و پنج درصد الی چهل و نه درصد که به تشخیص کمیسیون از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت اولویت تعیین درصد جانبازی تا پایان سال 1402.
3-آزادگانی که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته می شوند.
4-فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته می شوند.
5-همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته می شوند.
ماده 11- مشمولینی که از امتیازات واگذاری خودروی موضوع ماده 45 قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران یا بودجه های سنواتی استفاده کرده اند، مشمول واگذاری خودروی داخلی نمی باشند.
ماده 12- شرکت موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین خودروی داخلی را به همراه اعلامیه بهای خودروی تخصیص یافته به بانک عامل تعیین شده ارسال کند وحداکثر ظرف سه ماه پس از واریزی 100 درصد بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی تخصیص یافته به مشمول اقدام نماید.
ماده13- مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد (25،000،000،000،000) ریال تسهیلات قرض الحسنه که در صورت افزایش عملکرد جذب منابع قابل افزایش است، به موضوع خرید خودروی داخلی توسط بانک مرکزی از طریق بانکهای عامل اختصاص می یابد. میزان تسهیلات اعطایی به هرکدام از مشمولین جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیاردو هفتصد میلیون (27،000،000،000) ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو می باشد. پرداخت باقی مانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اعطایی به عهده مشمول است. بانک عامل موظف است طبق اعلام شرکت، پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین و همزمامن با واریز متقاضی(حداکثر یک ماه قبل از تاریخ نوبت تعیین شده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام نماید.
ماده14- به منظور تسهیل در فرآیند اخذ تضامین قانونی، بانک عامل می تواند بهای خودرو را تا سقف مبلغ تسهیلات، با رضایت متقاضی بیمه عمر مانده بدهکار نماید و هزینه آن به عهده متقاضی است.
ماده15- درصورت هرگونه تاخیر در تحویل، ملاک قیمت گذاری خودرو، مقررات مربوط بوده و شرکت نمی تواند بهای بیشتری را مطابه نماید.
ماده16- شرکت مکلف است در صورت پرداخت بهای خودرو تا تاریخ نوبت تعیینی برای تحویل، نسبت به تحویل خودرو به مشمول اقدام نماید و درصورت تاخیر، طبق ضوابط، مسئول خسارات وارده خواهد بود.
در ماده17 هم تأکید شده وزارت مکلف است نسبت به صدور مجوز یک دستگاه خودروی نو یا کارکرده تا سقف پنج سال به شرکتهای خودروساز داخلی یا شرکتهای مورد تایید وزارت با رعایت قوانین و مقررات مربوط، متناسب با وضعیت مشمولین(با معرفی بنیاد) به انضمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای مناسب سازی خودرو با شرایط زیر اقدام نماید:
1-ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدا برای جانبازان 70 درصد (دوپا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع یا نابینایی دو چشم یا ترکیب دو آسیب از آسیبهای مذکور) تا سقف 35 هزار یورو، سایر جانبازان 70 درصد تا سقف 30 هزار یورو و برای جانبازان 50 درصد تا 69 درصد تا سقف 25 هزار یورو باشد.
2-نظام اولویت دهی امکان واردات خودرو توسط مشمولین، متناسب با درصد جانبازی و همچنین منابع و ظرفیتهای موجود خواهد بود. مشمولینی که در سنوات گذشته از هیچگونه تسهیلات اعم از ورادات و خرید خودرو استفاده ننموده اند، در اولویت قرار دارند.
3-مشمولین می توانند با توجه به غیرتجاری بودن، بدون کارت بازرگانی پس از ثبت سفارش با تشخیص و تایید بنیاد راسا نیز اقدام به واردات خودرو طبق شرایط بند(1) این ماده نمایند. مشروط به اینکه خودروی وارداتی دارای تاییدیه های فنی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران و خدمات پس از فروش باشد.
4-واردات خودرو در چهارچوب این آیین نامه از پرداخت کارمزد افتتاح، تمدیدو ویرایش ثبت سفارش موضوع تصویب نامه شماره 123343/ت61646هـ مورخ 1402.07.15 معاف می باشد.
5-وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ثبت سفارش تجمعی برای شرکتهای واردکننده مورد تایید آن وزارت را برای جانبازان متقاضی با برخورداری از معافیتهای مندرج در این آیین نامه ایجاد نماید.
ماده18- مشمولین از پرداخت سود بازرگانی متعلق به واردات خودرو و تجهیزات مورد نیاز متناسب سازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه شماره 62924/ت54522هـ مورخ 1396.05.24 با اصلاحات بعدی آن معاف می باشند.
ماده19- بانک مرکزی مکلف است نسبت به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو به شرکت با اولویت تخصیص از منابع ارزی(جهت واردات) وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام نماید.
15 آبان 1403
بانک مرکزی ۲ میلیارد دلار برای واردات خودرو تخصیص داد
به گزارش بازارخودرو، خبرهای رسیده حاکی است، بانک مرکزی مبلغ 2 میلیارد دلار برای واردات خودرو در سال آینده که در لایحه بودجه سال 1404 تعیین شده، از همین حالا تخصیص داده است.
اواخر شهریور امسال هم رئیس کل بانک مرکزی از تخصیص یک میلیارد دلار برای واردات خودرو تا پایان امسال خبر داد و گفت که این یک سیاست مستمر است و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
همزمان با مطرح شدن موضوع واردات خودرو، قیمتهای بازار خودرو نزولی شده است. موضوعی که نشان میدهد با وجود نوسانات ارزی، واردات خودرو هرچند محدود، به کاهش سود واسطه گری و دلالی منجر میشود و این به کاهش قیمت خودروها در بازار کمک کرده است.
12 آبان 1403
نتایج قرعهکشی خودروهای وارداتی امروز اعلام میشود
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی از 2 تا 7 آبان اقدام به ثبتنام از متقاضیان خودروهای وارداتی کرد و در این مدت متقاضیان میتوانستند 5 اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند.با اتمام ثبتنام خودروهای وارداتی 500 میلیون تومان بلوکه متقاضیان آزاد شده و نتایج نیز امروز روز شنبه 12 آبان ماه اعلام خواهد شد.
براساس آخرین آمار دریافتی از مجموع 78 هزار نفر که نسبت به وکالتی نمودن حساب خود اقدام کردهاند، 73 هزار نفر بهصورت قطعی ثبتنام خود را برای خرید خودروهای وارداتی انجام دادهاند؛ بر همین اساس امروز قرعهکشی از میان 73 هزار نفر متقاضی خرید خودروهای وارداتی انجام میشود.
10 آبان 1403
اصلاح مصوبه واردات خودرو
به گزارش بازارخودرو، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اعلام کرد: در تصویبنامه هیئت وزیران شرایطی برای واردات خودرو، هم به داخل کشور و هم به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی تدوین و ابلاغ شده که یکی از مهمترین موضوعاتی که در این مکاتبه به آن اشاره شده، تبعیضی است که بین مناطق آزاد و سرزمین اصلی وجود دارد.براساس این تصویبنامه امکان ورود خودروهای بنزینی به مناطق آزاد ممنوع است و تنها مجوز ورود خودروهای برقی و هیبریدی به این مناطق امکانپذیر است. در حالی که براساس همین تصویبنامه ممنوعیتی برای ورود خودروهای بنزینی به سرزمین اصلی بلامانع است.
با توجه به محدودیتهای ارزی و مشکلاتی که در حوزه منشاء ارز برای واردات خودرو در این تصویب نامه ذکر شده، درخواست شد در حوزه ارزی نیز اصلاحات و تسهیلاتی برای واردات خودرو با پلاک مناطق آزاد نیز لحاظ شود.لزوم نوسازی ناوگان حمل و نقل در مناطق آزاد کشور از دیگر محورهایی است که در این مکاتبه به آن اشاره شده است که با توجه به اینکه محدودیتهای ارزی تعیین شده در این تصویبنامه شرایط واردات خودرو را به شدت محدود کرده، دبیر شورایعالی، خواستار گشایش و ارائه تسهیلاتی در حوزه تامین ارز واردات خودروهای پلاک مناطق آزاد شدهاند.
از دیگر محورهای ذکر شده در این مکاتبه، تفویض اختیار در متن تصویبنامه براساس مفاد ماده 65 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور است. این تفویض اختیار باید از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان ملی استاندارد در موضوع بررسی صلاحیتهای فنی و حرفهای واردکنندگان، خدمات پسازفروش، اصالت قراردادهای مربوطه و ضوابط استاندارد و سایر موارد مربوطه باشد که براساس مفاد ماده 65 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور این اختیارات بر عهده سازمانهای مناطق است و مدیران این سازمان به نمایندگی از دولت بالاترین مقام اجرایی منطقه هستند و مسئولیت اجرای این ضوابط را برعهده دارند.
حسب دستور صادره از سوی معاون اول رئیس جمهور و طی ماموریتی از سوی رضا مسرور، مقرر شد هر یک از معاونتهای اقتصادی و حقوقی دبیرخانه شورای عالی، پیگیر رفع تبعیض واردات خودروها با پلاک ملی به سرزمین اصلی و مناطق آزاد باشند.
9 آبان 1403
رقابت ۷۳هزار نفر برای خرید ۶هزار خودروی وارداتی
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی از 2 تا 7 آبان اقدام به ثبتنام از متقاضیان خودروهای وارداتی کرد و در این مدت متقاضیان میتوانستند 5 اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند. با اتمام ثبتنام خودروهای وارداتی روز گذشته 500 میلیون تومان بلوکه متقاضیان آزاد شد و امروز نیز قرعهکشی خودروها انجام میشود و نتایج نیز روز شنبه 12 آبان ماه اعلام خواهد شد.براساس آخرین آمار دریافتی از مجموع 78 هزار نفر که نسبت به وکالتی نمودن حساب خود اقدام کردهاند، 73 هزار نفر بهصورت قطعی ثبتنام خود را برای خرید خودروهای وارداتی انجام دادهاند؛ بر همین اساس امروز قرعهکشی از میان 73 هزار نفر متقاضی خرید خودروهای وارداتی انجام میشود.این حجم ثبتنام درحالی است که میزان عرضه خودروها در این مرحله از فروش خودروهای وارداتی 6 هزار دستگاه بوده است.
6 آبان 1403
ثبت نام ۸۰ هزار نفر در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی، گفت: متقاضیانی که پول خود را نزد بانکها وکالتی کرده اند میتوانند تا ساعت 23 و 59 دقیقه هفتم آبان ماه با مراجعه به سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی از بین خودروهای اعلامی پنج اولویت خود را انتخاب کنند.ضیغمی ادامه داد: روز چهارشنبه 9 آبان ماه قرعه کشی انجام میشود و بعد از آن متقاضیان منتخب به شرکتهای خودروساز معرفی خواهند شد.وی اضافه کرد: مبلغ 500 میلیون تومان مسدود شده نزد بانکها از روز سه شنبه 8 آبان آزاد و قابل برداشت است. مدیر طرح واردات خودرو گفت: در این طرح 6 هزار خودروی وارداتی عرضه میشود و بر اساس آیین نامه حداکثر زمان تحویل این خودروها به متقاضیان 4 ماه است. البته جانبازان میتوانند علاوه بر ثبت نام از طریق شرکتهای معرفی شده، شخصا اقدام به واردات خودرو کنند.
7 آبان 1403
امروز آخرین مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی است
به گزارش بازارخودرو، بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی، امروز دوشنبه 7 آبان ماه آخرین فرصت انتخاب خودروهای عرضه شده است. متقاضیانی که تا روز 5 آبان ماه 500 میلیون تومان در یکی از حسابهای بانکی خود مسدود کرده باشند میتوانند تا پایان امروز 7 آبان ماه پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند.مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت در خصوص اینکه آیا احتمال تمدید ثبت نام وجود دارد یا خیر، گفت: با توجه به اینکه ثبت نام به حد کافی انجام شده نیازی به تمدید نیست و امروز آخرین مهلت ثبت نام خواهد بود.
ضیغمی ادامه داد: روز چهارشنبه 9 آبان ماه قرعه کشی انجام میشود و بعد از آن متقاضیان منتخب به شرکتهای خودروساز معرفی خواهند شد. البته مبلغ 500 میلیون تومان مسدود شده نزد بانکها از روز سه شنبه 8 آبان آزاد و قابل برداشت است.همچنین در این مرحله 6 هزار خودرو عرضه خواهد شد که بنا بر اذعان مسئولان سامانه یکپارچه، خودروهای وارداتی همگی وارد گمرکات کشور شده و به سرعت قابل ترخیص خواهند بود و در بازهای کوتاه به مشتریان تحویل خواهد شد.
5 آبان 1403
افتتاح حساب وکالتی برای خرید خودرو امروز به اتمام میرسد
فروش خودروهای وارداتی از چهارشنبه 2 تا 7 آبان ماه آغاز شده است و متقاضیان میتوانند پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند. البته متقاضیان باید از تاریخ سه شنبه 24 /07 /1403 تا ساعت 12:00 روز شنبه 05 /08 /1403 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
بر همین اساس امروز آخرین مهلت افتتاح حساب وکالتی و خریداران باید به این موضوع دقت کنند که از فردا امکان افتتاح حساب وکالتی وجود ندارد.
2 آبان 1403
۲ خودروی جدید در فهرست خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، براساس اطلاعیه جدید سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) میتوانند از روز چهارشنبه مورخ 1403.8.2 تا ساعت 23:59 روز دوشنبه 1403.8.7 ثبتنام خود را انجام دهند و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند.
متقاضیان باید تا ساعت 12:00 روز شنبه 1403.8.5 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودروی وارداتی وکالتی با مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه خودروها ضمن اشاره به گستردگی تنوع خودروهای وارد شده گفته است: بالغ بر 6000 خودرویی که در این مرحله عرضه خواهند شد، همگی وارد گمرکات کشور شده و اینگونه نیست که بر روی کشتی باشند و به سمت مبدا باشند، فلذا چنانچه مشکل خاصی پیش نیاید، به سرعت قابل ترخیص خواهند بود و طی بازهای کوتاه به مشتریان تحویل خواهد شد.هنگام صدور فاکتور نهایی، هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، بیمه، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و... به قیمتهای قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.
تبصره 2 ـ قراردادهای فروش میبایست صرفاً بر اساس آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرفکنندگان خودرو منعقد گردد، در همین راستا و در کلیه روشهای فروش و پیشفروش توسط شرکتهای واردکننده، مفاد مندرج در جدول ذیل ماده 4 آییننامه اجرایی مذکور و اصلاحیه آن ملاک عمل خواهد بود.
تبصره 3 ـ آن دسته از ثبتنامکنندگان خودروی وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام دادهاند و در پرتال خود گزینه ارسال به خودروساز و یا رزرو را مشاهده مینمایند، در این مرحله امکان انتخاب خودرو را نخواهند داشت.
تبصره 4 ـ اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آییننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
در حال حاضر 2 خودروی جدید به نام های Mitsubishi - Outlander و V_ONLINE_DDi به فهرست خودروهای وارداتی اضافه شده و در مجموع متقاضیان می توانند در میان 20 خودرو انتخاب خود را انجام دهند.
آغاز فروش خودروهای وارداتی از امروز
براساس اطلاعیه جدید سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) میتوانند از امروز چهارشنبه مورخ 1403.8.2 تا ساعت 23:59 روز دوشنبه 1403.8.7 ثبتنام خود را انجام دهند و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند.متقاضیان باید تا ساعت 12:00 روز شنبه 1403.8.5 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودروی وارداتی وکالتی با مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه خودروها ضمن اشاره به گستردگی تنوع خودروهای وارد شده گفته است: بالغ بر 6000 خودرویی که در این مرحله عرضه خواهند شد، همگی وارد گمرکات کشور شده و اینگونه نیست که بر روی کشتی باشند و به سمت مبدا باشند، فلذا چنانچه مشکل خاصی پیش نیاید، به سرعت قابل ترخیص خواهند بود و طی بازهای کوتاه به مشتریان تحویل خواهد شد.
1 آبان 1403
تکلیف بودجه ۱۴۰۴ برای عرضه خودروهای وارداتی در بورس
بر اساس لایحه بودجه سال 1404 کل کشور در بخش عوارض و مالیات که سقف دو میلیارد یورویی از منابع ارزی حاصل از صادرات برای واردات خودرو سواری تعیین شده است آمده است: تفکیک سهمیه هر یک از متقاضیان توسط شورای اقتصاد تعیین و حداکثر ظرف یک ماه ابلاغ میشود. اشخاص مذکور (صادرکنندگان و یا زیر مجموعه ایشان) مجازند نسبت به واگذاری ارز مذکور به سایر واردکنندگان و همچنین بهرهبرداری از بازار سرمایه جهت عرضه خودرو در داخل کشور با رعایت مقررات بازار سرمایه اقدام کنند. واردات خودرو در چارچوب این بند و سقف مقرر منجر به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان میشود.وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف یک ماه از لازمالاجرا شدن این قانون، آییننامه اجرایی این بند را تهیه نماید و به تصویب هیئت وزیران برساند
اعلام شرایط واردات خودرو توسط جانبازان در بودجه ۱۴۰۴
به گزارش بازارخودرو، بر اساس لایحه بودجه سال 1404؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان (50%) درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده 45 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران استفاده کردهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه کند.در خصوص سایر مشمولان قانون مذکور از محل تسهیلات قرضالحسنه این بند برای خرید خودروی داخلی اقدام میگردد. آییننامه اجرایی این بند به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاران بنیاد شهید و امور ایثارگران، بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیئت وزیران میرسد.
پیشبینی درآمد ۱۱۰ هزار میلیاردی دولت از واردات خودرو
محمد حسین رحمتی معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص افزایش قابل توجه حقوق گمرکی در لایحه بودجه سال 1404 گفت: در بودجه سال آینده پیشبینی واردات دو میلیارد دلار واردات خودرو انجام شده که درآمد حاصل از عوارض آن برابر 110 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
کسری تراز1800 هزار میلیارد تومانی در بودجه 1404
رحمتی در خصوص کسری تراز عملیاتی بودجه گفت: در بخش 4 سقف تراز عملیاتی معادل 1800 هزار میلیارد تومان لحاظ شده است. در هزینهها سود اوراق را میبینیم. سود اوراق بین 200 تا 240 همت است. عدد 470 همت نیز اوراقی است که تا کنون منتشر شده و در سود اوراق سال بعد منعکس شده است. ضمن اینکه بخشی از این کسری ناشی از ورود مصارف هدفمندی یارانهها است. 330 همت یارانه نقدی و هزینههای مربوط به خرید تضمینی گندم و سایر هزینههای هدفمندسازی است.وی گفت: برای برخی موارد در فرابودجه در بودجه، عدد یک در نظر گرفته میشد. در حال حاضر کسری تراز عملیاتی با اعداد واقعی محاسبه میشود. اگر تراز عملیاتی را با سایر کشورها مقایسه کنیم، بخش صادرات نفتی و درآمدهای نفتی در بخش درآمدهای عمومی وارد میشود. اما براساس قانون مادر و عرف تعاریفی که وجود داشته است، این عدد در بخش داراییهای سرمایهای در نظر گرفته شده است. با توجه به این موارد عدد کسری تراز عملیاتی با سالهای گذشته قابل مقایسه نیست. گزارش بودجه یکی از مهمترین اصلاحاتی است که در بودجه انجام شده است. اگر در بودجه شناسه و تطابق با برنامه هفتم ذکر شده، به طور کامل مشخص است.
بودجه واردات خودرو در سال آینده
به گزارش بازارخودرو، طبق لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس برای سال آینده، حقوق گمرکی تمامی ماشینآلات و تجهیزات (با رعایت ماده (3) قانون جهش تولید دانشبنیان)، قطعات، مواد اولیه و واسطهای تولیدی را به دو درصد (2%) کاهش دهد.
در اجرای قانون هوای پاک مصوب 25/4/1396، صادرکنندگان و یا زیرمجموعه ایشان مجازند با رعایت شرط مربوط به اطمینان از تأمین خدمات پس از فروش و بندهای (1) و (2) ماده (4) و مواد (6)، (10) و (13) قانون ساماندهی صنعت خودرو (مصوب 1400) تا سقف دو میلیارد (2.000.000.000) یورو از منابع ارزی حاصل از صادرات خود با پرداخت کلیه عوارض و حقوق قانونی نسبت به واردات خودروی سواری نو اقدام کنند.
علاوه بر سقف مزبور استفاده از سایر منابع ارزی به تشخیص بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جهت واردات خودرو مطابق ترتیبات قانونی مجاز خواهد بود.حقوق ورودی خودروهای مذکور صد درصد (100%) تعیین میشود و نرخ ارز مبنای محاسبه حقوق ورودی و مالیات نیز برابر نرخ ارز بازار مرکز مبادله طلا و ارز است. منابع حاصل از حقوق ورودی این بند به ردیف.... واریز میشود.تفکیک سهمیه هر یک از متقاضیان توسط شورای اقتصاد تعیین و حداکثر ظرف یک ماه ابلاغ میشود. اشخاص مذکور مجازند نسبت به واگذاری ارز مذکور به سایر واردکنندگان و همچنین بهرهبرداری از بازار سرمایه جهت عرضه خودرو در داخل کشور با رعایت مقررات بازار سرمایه اقدام کنند.واردات خودرو در چارچوب این بند و سقف مقرر منجر به رفع تعهد ارزی صادرکنندگان میشود. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف یک ماه از لازمالاجرا شدن این قانون، آییننامه اجرایی این بند را تهیه نماید و به تصویب هیئت وزیران برساند.
30 مهر 1403
شرایط فروش لاماری هیبرید با مدل ۲۰۲۵ اعلام شد
آرین موتور پارس خودرو لاماری ایما هیبریدی را با مدل ۲۰۲۵ در سامانه خودروهای وارداتی برای افراد واجد شرایط عرضه می نماید. ادامه خبر و جدول را از اینجا ببینید.
فروش فوری خودروهای برقی ایران خودرو با شرایط ویژه
ایران خودرو در نظر دارد عرضه عمومی خودروهای برقی را با موعد تحویل فوری و شرایط ویژه از فردا سه شنبه ۱ آبان ماه ۱۴۰۳ آغاز کند. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
عرضه ۶ هزار خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت با بیان اینکه ثبت نام خودروهای وارداتی از روز چهارشنبه دوم آبان آغاز میشود، گفت: متقاضیان تا هفتم آبان مهلت دارند در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی ثبت نام کنند.ضیغمی افزود: البته متقاضیان خرید این خودروها باید قبل از ثبت نام نسبت به بلوکه کردن مبلغ 500 میلیون تومان نزد یکی از بانکهای عامل اقدام کنند که این فرصت تا روز شنبه 5 آبان به متقاضیان داده شده است. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
29 مهر 1403
آغاز ثبتنام خودروهای وارداتی
متقاضیان میتوانند از روز چهارشنبه ۲ آبان ماه تا دوشنبه ۷ آبان ماه ثبتنام خود را انجام داده و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب کنند.
براساس اطلاعیه جدید سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) می توانند از روز چهارشنبه مورخ 02 /08 /1403 تا ساعت 23:59 روز دوشنبه 07 /08 /1403 ثبتنام انجام خود را داده و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند.
متقاضیان باید از تاریخ سه شنبه 24 /07 /1403 تا ساعت 12:00 روز شنبه 05 /08 /1403 یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند.
الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:
قیمت مندرج در جدول شماره ۱، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمتهای فوق اضافه میگردد.
تبصره ۱- قیمت مندرج در جدول شماره ۲، قیمت علیالحساب در مبادی ورودی بوده و قیمت قطعی خودروهای مذکور مطابق مصوبات شورای رقابت و پس از ارائه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط قیمتگذاری مصوب هیأت تعیین و تثبیت قیمتها، توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.
بدیهی است در هنگام صدور فاکتور نهایی، هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، بیمه، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و …به قیمتهای قطعی و مصوب اضافه خواهد شد.
تبصره ۲- قراردادهای فروش، میبایست صرفاً بر اساس آئیننامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو منعقد گردد. در همین راستا و در کلیه روشهای فروش و پیش فروش توسط شرکتهای واردکننده، مفاد مندرج در جدول ذیل ماده ۴ آئین نامه اجرایی مذکور و اصلاحیه آن ملاک عمل خواهد بود.
تبصره ۳- آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه ارسال به خودرو ساز و یا رزرو را مشاهده مینمایند، در این مرحله امکان انتخاب خودرو را نخواهند داشت.
تبصره ۴- اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آئیننامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
جلسه مجلس با واردکنندگان خودرو برگزار شد
حسنعلی محمدی درباره واردات خودروهای دستدوم گفت: منشأ واردات خودروهای دستدوم مشخص نیست و مواردی از سوی بانک مرکزی مطرح شد و روز یکشنبه آتی واردکنندگان خودرو به کمیسیون میآیند تا نهایت همکاری برای برداشتن موانع صورت گیرد. وی افزود: در خصوص واردات خودرو دستدوم معضلاتی داریم این در حالی است که تولیدکنندگان در داخل توان برطرفکردن نیاز مردم را ندارند. محمدی با بیان این که خودرو کالایی سرمایهای تلقی میشود، افزود: تولیدکنندگان و خودروسازان بیان میکنند که با ضرر و زیان انباشته روبهرو هستیم و مردم نیز از تحویل و کیفیت خودرو ناراضی هستند. همچنین با نارضایتی فعالان و شاغلان صنعت خودرو روبهرو هستیم. وی افزود: باید راهکاری ارائه دهیم تا زنجیره تولید خودرو آسیب نبیند و رضایت مردم جلب شود.
محمدی با بیان این که کشورهای توسعهیافته نیز خودرو کارکرده را وارد میکنند، گفت: این مسئله شرایط خاصی دارد. خودروها نباید تصادفی باشند و از طرفی باید خدمات پس از فروش داشته باشند.
وی معتقد است: باید به سمتی برویم که از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنیم؛ چون خودروهایی فرسوده هستند و باید از رده خارج شوند و در مقابل باید انگیزه تشویقی برای مردم ایجاد کنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی میزان عرضه و تقاضا برابری کند و میزان عرضه فزونی گیرد، قطعاً تولیدکنندهها وارد فرایند کیفی و قیمتی میشوند.
25 مهر 1403
انتصاب مدیر پروژه واردات خودرو با حکم وزیر صمت
به گزارش بازارخودرو، وزیر صمت در حکمی مهدی ضیغمی، رئیس سابق سازمان توسعه تجارت را به عنوان «مدیر پروژه واردات خودرو» منصوب کرد.
در حکم وزیر صنعت آمده است:
انجام و پیگیری تمامی مراحل اجرایی واردات خودرو ( از جمله ثبت سفارش و هماهنگی با بانکمرکزی و گمرک برای تسهیل امور) به غیر از انتقال فن آوری و خدمات پس از فروش که به ترتیب بر عهده معاونت صنایع ماشین آلات و تجهیزات و معاونت توسعه بازرگانی است بر عهده جنابعالی است.
انتظار می رود با همکاری همه بخش هاای مرتبط در وزارت صنعت معدن و تجارت و سایر سازمان های حاکمیتی با رعایت کامل قوانین و مقررات مربوطه در انجام وظایف محوله کوشا باشید.
پیگیری عرضه خودروهای داخلی و وارداتی در بورس کالا
حجتاله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بورس کالا در چند سال اخیر با رشد قابل قبولی مواجه شده و حجم معاملات سالانه این بورس از 150 میلیون تن فراتر رفته است اما این کافی نیست و بورس کالا میتواند میزبان محصولات مختلف کالایی در حوزههای مختلف تولیدی کشاورزی، صنعتی و... باشد که در این صورت کل اقتصاد ایران از منافع این اتفاق بهرهمند خواهد شد.
وی در جریان بازدید از بورس کالای ایران گفت: یکی از رسالتهای اصلی بورس کالا، حذف واسطههای غیرضروری در بازارهاست، به هر میزان مبادلات کالاها در بستر بورس کالا انجام شود، نقش این واسطهها در بازارها نیز کمرنگتر میشود. از این رو طبیعی است که همواره بورس کالا مخالفان و منتقدانی سرسخت در حوزههای مختلف داشته باشد، ریشه این مخالفتها به همان واسطهها بازمیگردد.
23 مهر 1403
آغاز فروش خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، متقاضیان شرکت در طرح واردات از فردا سهشنبه (۲۴ مهرماه) به مدت هفت روز فرصت دارند با بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان در حساب وکالتی خود، گام اول خرید خودرو وارداتی را بردارند.
در اطلاعیه جدید سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی اعلام شد" کلیه افراد واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) میرساند، به منظور حضور در طرح عرضه عمومی جدید سامانه یکپارچه عرضه خودرو وارداتی از تاریخ سه شنبه 24 /07 /1403 تا ساعت 12:00 روز دوشنبه 30 /07 /1403 می بایست یکی از حسابهای خود را فقط نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال مسدود نمایند. در حال حاضر خودرو وارداتی CS35 شرکت سایپا قابل عرضه در روز سه شنبه 24 /07 /1403 هستند و درصورتی که محصولات دیگر شامل شرایط گردید به لیست خودروهای قابل عرضه اضافه می گردد.
21 مهر 1403
هنوز یک جانباز هم ماشین وارداتی تحویل نگرفته است
امروز جانبازان به نوعی سرگرم امتیاز واردات خودرو شده اند و دولت هم تصمیمی به رفع ابهامات این موضوع ندارد، فقط هر چند ماه یکبار اطلاعیه صادر میکند و در عمل خبری از واردات خودرو نیست.بهمن ماه سال 1402 موضوع واردات خودرو با شرایط ویژه به جانبازان مطرح شد و نخستین مرحله ثبتنام خودروهای وارداتی برای جانبازان، از تاریخ 1402/11/04 آغاز شد و طی چند مرحله ثبتنام خودروهای وارداتی جانبازان در سه گروه مختلف شامل گروه 50 تا 69 درصد، گروه 70 درصد معمولی و همچنین گروه 70 درصد امکانپذیر شد.
در لیست خودروهای وارداتی، برای جانبازان 50 درصد سقف قیمتی 25 هزار یورو، جانبازان 70 درصد عادی سقف قیمتی 30 هزار یورو و همچنین خودروهای وارداتی برای جانبازان 70 درصد سقف قیمتی 35هزار یورو در نظر گرفته شد.
بعد از چالشهای ثبت نام جانبازان برای واردات خودرو امروز سامانه جامع تجارت اعلام کرده است"شرکتهای منتخب این سازمان از روز شنبه (٢1 مهرماه) به صورت تدریجی نسبت به انجام فراخوان جانبازان مشمول جهت عقد قرارداد اقدام خواهند کرد".
"بر این اساس، با ارسال فراخوانِ عقد قرارداد از سوی شرکتها برای جانبازان، این افراد مشمول نسبت به عقد قرارداد با شرکت و انجام امور مربوطه نظیر تکمیل اطلاعات و مشخصات، تسویه حساب، انجام امور مربوطه به فرآیند واردات صورت گرفته و... اقدام خواهند کرد و پس از آن، طبق آنچه که شرکت در قرارداد فیمابین قید میکند، در موعد مقرر موظف به تحویل خودرو جانبازان خواهد شد".
یکی از مقامات مطلع در بخش واردات خودروهای جانبازان در این رابطه معتقد است 2 سال دولت جانباز را درگیر واردات خودرو کرده است موضوعی که عملاً هنوز اجرایی نشده و هرچند ماه یک بار فقط موضوعات مختلفی در تسهیل واردات خودرو توسط جانبازان مطرح می شود.
عقد قرارداد واردات خودرو جانبازان با شرکتها از امروز آغاز شد
به گزارش بازارخودرو، سازمان توسعه تجارت در اطلاعیهای جدید اعلام کرد " شرکتهای منتخب این سازمان از روز شنبه (٢1 مهرماه) به صورت تدریجی نسبت به انجام فراخوان جانبازان مشمول جهت عقد قرارداد اقدام خواهند کرد".
در این اطلاعیه آمده است:
'' با عنایت به مکاتبه واصله از سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 3702086 تاریخ 17 مهر 1403 در ارتباط با ادامه فرآیند واردات خودروی جانبازان مشمول از طریق شرکتهای واردکننده، مقرر شده تا شرکتهای منتخب آن سازمان، از روز شنبه 21 مهر بهصورت تدریجی نسبت به فراخوان جانبازان معزز جهت عقد قرارداد اقدام کنند. ''
بر این اساس، با ارسال فراخوانِ عقد قرارداد از سوی شرکتها برای جانبازان، این افراد مشمول نسبت به عقد قرارداد با شرکت و انجام امور مربوطه نظیر تکمیل اطلاعات و مشخصات، تسویه حساب، انجام امور مربوطه به فرآیند واردات صورت گرفته و... اقدام خواهند کرد و پس از آن، طبق آنچه که شرکت در قرارداد فیمابین قید میکند، در موعد مقرر موظف به تحویل خودرو جانبازان خواهد شد.
19 مهر 1403
صدور مجوز ۱۰۰۰ خودروی وارداتی در سامانه جامع تجارت
به گزارش بازارخودرو،کارشناسان اداره کل استاندارد استان تهران برای بیش از هزار خودروی سواری وارداتی در سامانه جامع تجارت، گواهینامه ارزیابی انطباق صادر کردند.طبق اعلام ادارهکل استاندارد استان تهران، با توجه به مدیریت زمان و برنامهریزیهای انجام شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران، انجام تمامی فرایندهای بازرسی فیزیکی و ارزیابی انطباق، برای 1078 دستگاه خودروی وارداتی از گمرک غرب تهران، گواهی ارزیابی انطباق وارداتی در بستر سامانه جامع تجارت ایران، در کمتر از 5 روز کاری صادر گردید.
گفتنی است، گواهینامههای مذکور به تفکیک برای 666 خودروی سواری وارداتی CHANGAN و 412 دستگاه خودرو سواری وارداتی GAC بوده است.از ابتدای سال تاکنون، مجموعاً برای بیش از 5000 دستگاه انواع خودروی وارداتی گواهی ارزیابی انطباق توسط معاونت گمرکی اداره کل استاندارد استان تهران صادر شدهاست.
17 مهر 1403
واردات ۳.۱ میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت در ۶ ماه
به گزارش بازارخودرو به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، در نیمه نخست امسال 329 هزار تن اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت به ارزش 3.1 میلیارد دلار وارد کشور شده است. این میزان اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت وارداتی به لحاظ وزن 17.6 درصد و از حیث ارزش 20 درصد کاهش نشان میدهد.
این گزارش در خصوص صادرات انواع اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در 6 ماهه سال جاری میافزاید: در این مدت 10 هزار و 865 تن به ارزش 31.6 میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت صادر شده است که از لحاظ وزن 13 درصد کاهش و از حیث ارزش 8 درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، از مجموع صادرات اجزاء و قطعات (خودرو و موتورسیکلت) در 6 ماهه امسال، 9 هزار و 235 تن به ارزش 26.8 میلیون دلار به صادرات اجزاء و قطعات خودرو و یک هزار و 630 تن به ارزش 4.8 میلیون دلار به صادرات اجزاء و قطعات موتورسیکلت اختصاص داشت.
در این مدت صادرات اجزاء و قطعات خودرو به لحاظ وزن 18 درصد کاهش و از حیث ارزش 3 درصد افزایش داشته است، این در حالیست که صادرات اجزاء و قطعات موتورسیکلت در همین مدت به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب 41 درصد و 44.5 درصد با افزایش همراه بود.
این گزارش در خصوص واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت به تفکیک در 6 ماهه 1403 تشریح میکند: در این مدت 292 هزار تن اجزاء و قطعات خودرو به ارزش 2.9 میلیارد دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب 17 و 18 درصد کاهش نشان میدهد.
در همین مدت همچنین 37 هزار تن اجزاء و قطعات موتورسیکلت به ارزش 264 میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزن 20 درصد و از حیث ارزش 36 درصد کاهش داشته است.
این گزارش در خصوص عمدهترین مقاصد صادراتی اجزاء و قطعات خودرو، میافزاید: عراق با اختصاص سهم 38 درصد، فدراسیون روسیه با 21 درصد و امارات متحده عربی با 11 درصد، عمدهترین مقصد صادراتی اجزاء و قطعات خودرو به لحاظ ارزش بودهاند. بیشترین میزان واردات اجزاء و قطعات خودرو از مبدا کشورهای چین، امارات متحده عربی و ترکیه بوده است که به ترتیب 70 درصد 14 درصد و 6 درصد از ارزش کل اجزاء و قطعات خودرو وارداتی به کشور را به خود اختصاص داده است. کل صادرات اجزا و قطعات موتورسیکلت در نیمه اول امسال به 6 کشور انجام گرفت که به لحاظ ارزش عراق با اختصاص سهم 76 درصدی، بزرگترین مقصد صادرات اجزاء و قطعات موتورسیکلت بوده است.بیشترین میزان واردات اجزاء و قطعات موتورسیکلت به لحاظ ارزش از کشورهای چین با سهم 67.7 درصد، امارات متحده عربی با 27.8 درصد و تایلند با 3.8 درصد انجام گرفته است.
۱۶ مهر ۱۴۰۳
ترخیص ۲۴۹ خودروی سواری از گمرک
به گزارش بازارخودرو، دومین محموله خودروهای سواری شامل تعداد ۲۴۹ دستگاه خودرو در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند شب گذشته از گمرک غرب تهران ترخیص شد.
مطابق اعلام گمرک، برای ترخیص این محموله نظر سازمانهای همجوار به صورت سیستمی اخذ و با انجام تشریفات گمرکی مربوطه در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند از گمرک غرب تهران ترخیص و از درب خروج واردات خارج گردید.گفتنی است؛ اولین محموله خودروهای سواری در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند نیز پنجشنبهشب (5 مهر ماه) از گمرک غرب تهران ترخیص شده بود. این محموله شامل تعداد 97 دستگاه خودروی سواری با نشان تجاری سوزوکی بود که پس از اظهار در سامانه جدید گمرک هوشمند تشریفات گمرکی مربوطه انجام شد.
برای ترخیص این محموله نظر سازمانهای همجوار به صورت سیستمی اخذ و با انجام تشریفات گمرکی مربوطه در بستر سامانه جدید گمرک هوشمند از گمرک غرب تهران ترخیص و از درِ خروج واردات خارج شد.
11 مهر 1403
۲۲ هزار خودرو وارداتی نیمه نخست امسال ترخیص شد
به گزارش بازارخودرو، در شش ماهه نخست سال 1403، آمار انواع خودروی سواری وارد شده به کشور ذیل ردیف تعرفه هشت هزار و 703، بالغ بر 22 هزار و 264 دستگاه و به ارزش 439 میلیون دلار بوده است که عمده خودروهای سواری وارد شده به کشور طی این مدت به لحاظ تعداد و ارزش، توسط شرکت «معین خودرو ایرانیان» با پنج هزار و 650 دستگاه خودرو به ارزش 132 میلیون دلار صورت گرفته است که سهمی بالغ بر 25.38 درصد از تعداد و 30.05 درصد از ارزش کل خودروها را شامل می شود.
9 مهر 1403
لغو مجوز وزارت راه برای واردات ۲۰۰ دستگاه خودرو
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نامه مدیر کل صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت که بر اساس آن علیالاطلاق مقرر شده است که واردات محصولات تولیدی خودرو در داخل کشور توسط دیگر شرکتهای خودروساز و یا شرکتهای وارداتی امکانپذیر نیست را غیر قانونی دانست و رای به ابطال آن صادر کرد.
براساس تصویبنامه مصوب جلسه مورخ 1403/07/01 هیئت وزیران در خصوص «لغو تصویبنامه موضوع مجاز بودن وزارت راه و شهرسازی (سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای) نسبت به واردات و ترخیص 200 دستگاه خودروی سواری کمک دار با عمر حداکثر 5 سال» طی نامه شماره 100292 در تاریخ 1403/07/07 توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
3 مهرماه 1403
22 هزار خودروی وارداتی
تازه ترین آمار گمرک از واردات خودروی سواری اعلام شد که بر این اساس در ۶ ماهه سال جاری ۲۲۲۶۴ دستگاه خودرو سواری از گمرکات ترخیص قطعی و وارد کشور شده است . ارزش این تعداد خودرو وارداتی به کشور در 6 ماهه امسال 438 میلیون و 668 هزار دلار بوده است. تعداد خودروهای سواری وارداتی در 6 ماهه سال گذشته 1736 دستگاه بوده است، ارزش واردات خودرو سواری در سال قبل 36 میلیون و 565 هزار دلار بود.در این مدت شرکتهای معین خودرو ایرانیان با واردات 5650 دستگاه، سایپا با 5445 دستگاه، بهمن موتور با 1650 دستگاه و کرمان موتور با 1524 دستگاه به ترتیب بزرگترین واردکننده خودرو سواری به کشور بودند.
آغاز واردات خودور از بندر سیریک
به گزارش بازارخودرو، محمد حسینی تختی اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی نگاه ویژهای به ایجاد زیرساختهای مورد نیاز مکران داشته و در همین راستا نیز، توسعه خوبی در بندر سیریک صورت گرفته و اکنون اولین محموله خودروی ترانزیتی آماده تخلیه در این بندر است.وی ادامه داد: این رویه با توجه به درخواستهای مکرر شرکتهای کشتیرانی و شرکتهای وارد کننده خودرو ایجاد شده که بدین ترتیب میتوان از ظرفیت ایجاد شده در راستای توسعه فعالیتهای اقتصادی، بهرهبرداری کرد.
وی افزود: افزایش ترانزیت کالا از بندر سیریک را یک هدف مهم برای این مدیریت دانست و ادامه داد: این محموله شامل 45 دستگاه خودرو است که توسط یک فروند شناور وارد بندر سیریک میشود. مبدا این محموله خودرو امارات است. محمد حسینی تختی گفت: بندر سیریک با قرار گیری در موقعیت ویژه و فاصله کوتاه به بنادر کشورهای عمان و امارات، برخورداری از دو رمپ فلزی، یک اسکله 104 متری تخلیه و بارگیری و همچنین سه رمپ خدماتی، ظرفیت قابل توجهی در پذیرش کالاهای وارداتی و همچنین صادرات به این کشور را دارد. این بندر دارای 4 متر عمق آبخور، 34 هکتار حوضچه و 51 هکتار اراضی پسکرانه است که پتانسیل بسیار خوبی در زمینه صادرات، واردات و ترانزیت کالا دارد.
2 مهرماه 1403
فرودگاه امام خمینی به گمرکات ترخیص خودرو سواری اضافه شد
به گزارش بازارخودرو، براساس ابلاغیه جدید وزارت اقتصاد، منطقه آزادشهر فرودگاهی به فهرست گمرکات تخصصی ترخیص خودرو (صرفا خودرو سواری ) اضافه شد.
در متن این ابلاغیه آمده است:
نظر به اعلام آمادگی گمرک منطقه آزادشهر فرودگاهی( فرودگاه امام خمینی) و فراهم نمودن زیر ساخت های لازم، بدین وسیله گمرک منطقه آزادشهر فرودگاهی به فهرست گمرکات تخصصی ترخیص خودرو (صرفا خودرو سواری ) اضافه شد و از این پس مجاز به انجام تشریفات ترخیص خودروی سواری با رعایت کلیه مقررات مربوط می باشد.
30 شهریورماه 1403
واردات خودرو توسط خودروساز آیا به کاهش قیمت ها منجر می شود؟
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان این که در صورت واردات خودرو توسط خودروسازان قطعا کاهش قیمت خودرو محقق نمی شود گفت: در راستای تامین ارز واردات، رئیس بانک مرکزی و وزیر صمت به کمسیون دعوت شده اند.علی حدادی گفت: هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر صمت جلسه مهمی را برگزار کرد که یکی از موضوعات مهم آن، در حوزه خودرو بود.
وی افزود: در بخش خودروسازان و بخش های مهمی چون قطعه سازان و گمرک و وارادات خودرو ایرادهایی در بخش کیفیت خودروهای داخلی مصوباتی وجود داشت که به قانون مبدل شده و دولت موظف به اجرای آن است. بانک مرکزی نیز وظیفه تامین ارز را برای واردات دارد و گمرک نیز باید این امر را تسهیل کند زیرا واردات توازن و رقابت پذیری را در بخش کیفیت و واردات تامین می کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: رئیس بانک مرکزی و وزیر صمت به کمسیون دعوت شده اند زیرا تامین ارز در این زمینه بسیار مهم است. تامین بخشی از ارز توسط بانک مرکزی برای اجرای این طرح امر مصوب و تکلیف قانونی است. وی تصریح کرد: در قانون مصوب، دولت وظیفه اصلی را برای تامین ارز دارد. وزیر صمت نیز اعلام کرد که در بیست روز گذشته تمام تلاش خود را برای تسهیل واردات انجام داده است و در آینده نیز این امر پیگیری می شود. حدادی عنوان کرد: کمیسیون صنایع به شکل کامل پیگیر مساله ورود سهل و آسان خودرو به کشور خواهد بود. در داخل نیز پیگیر استانداردسازی و حل مشکلات قطعه سازان هستیم. سازمان استاندارد هم در این زمینه تلاش خود را خواهد کرد که بتواند استانداردسازی قطعات را انجام دهد.وی افزود: بخش مهمی از آیین نامه داخلی واردات خودرو دارای ایراد بود که تکلیف ارز و وظیفه بانک مرکزی در این زمینه چیست؟ در اینجا وزارت صمت و بانک مرکزی وظیفه سنگینی دارند که باید به شکل کامل به این وظیفه عمل کنند.عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: در این قانون تلاش شده است که مشکل انحصار خودرو حل شود و افراد حقیقی بتوانند در این امر مشارکت کنند. اگر واردات قانونی خودرو انجام شود قطعا توازن خوبی ایجاد می شود. وی تصریح کرد: مطمن هستیم که با واردات خودرو تاثیرات خوبی روی قیمت خودرو را شاهد خواهیم بود و انحصار تولید داخلی نیز شکسته خواهد شد. همچنین بحث مصرف بالای بنزین نیز در این رویکرد تا حدود زیادی سامان دهی می شود.حدادی عنوان کرد: اگر قرار است که این واردات از طریق خودرو سازان انجام شود قطعا کاهش قیمت خودرو انجام نمی شود که جلوی این امر را گرفته ایم و تلاش داریم که دولت نیز قانون مجلس را رعایت کند زیرا اگر قانون به درستی اعمال نشود این امر محقق نمی شود.
وی افزود: کمیته صنایع کمسیون صنایع و معادن جلسات پیگیری برای کیفیت بخشی و ارزیابی را دنبال کنند. امیدواریم خروجی این جلسات حل مشکلات خودرو به شکل عملی و واقع بینانه باشد.
26 شهریورماه 1403
آیا گره واردات خودرو بازمیشود؟
به گزارش بازارخودرو، محمدرضا فرزین از تصمیم جدید دولت و بانک مرکزی برای تأمین اعتبار واردات خودرو خبر داد و اعلام کرد: یک میلیارد دلار برای واردات خودرو اختصاص دادیم.
رئیسکل بانک مرکزی با تأکید بر اینکه "این یک سیاست مستمر است و تا پایان سال ادامه خواهیم داد."، گفت: تخصیص ارز برای واردات خودرو در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.
در عین حال عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد هم گفت: بالاخره گره کور واردات خودرو را با تدبیر رئیس محترم جمهور در جلسه ستاد اقتصادی دولت باز کردیم.
او با تأکید بر اینکه "همه بدانند اجازه انحصار در هیچ حوزه و صنعتی را نمیدهیم."، تصریح کرد: همه صنایع باید با رقیب خارجی خود رقابت کنند، منافع ملت ایران در رقابت است.
25 شهریورماه1403
ترخیص ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری از گمرکات کشور
به گزارش بازارخودرو، ترخیص قطعی انواع خودروی سواری وارداتی از گمرکات سراسر کشور از ابتدای سالجاری تا روز گذشته به مرز ۲۰ هزار دستگاه رسید. ارزش این تعداد خودروی سواری وارداتی به کشور در مدت یاد شده 390 میلیون دلار بوده است.بنابراین گزارش، در مدت مشابه سال گذشته تعداد 1647 دستگاه خودرو سواری به ارزش 35 میلیون دلار وارد کشور شده بود.
این گزارش می افزاید، روند واردات خودرو به کشور، وفق مقررات و پس از اخذ مجوزهای قانونی طبق روال عادی در حال انجام است.
24 شهریور 1403
ترخیص فوری ۴۴۴۷ دستگاه خودرو سواری از گمرک شهید رجایی
به گزارش بازارخودرو، محمد آگاهی ناظر گمرکات استان هرمزگان با اشاره به همکاری گمرک در ترخیص خودروهای سواری وارداتی گفت: با هماهنگی صورت گرفته با مراجع ذیصلاح در حوزه ارز و سایر مجوزهای مرتبط صرفا در یک ماه گذشته حدود 4447 دستگاه انواع خودرو سواری از گمرک شهید رجایی بندر عباس ترخیص شده است.
17 شهریور 1403
آغاز فروش اقساطی پیکاپ T۸ و جک J۷ برقی
براساس اطلاعیه فروش شرکت کرمان موتور، پیکاپ T8 و خودروی EJ7 برقی به صورت نقد و اقساط از فردا یکشنبه عرضه خواهد شد. متقاضیان می توانند از فردا یکشنبه 18 شهریور لغایت روز شنبه 31 شهریور ماه با مراجعه به سایت فروش این شرکت نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
10 شهریور 1403
آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی برای جانبازان ۵۰ درصد
به گزارش بازارخودرو، ثبت نام خودروهای وارداتی برای جانبازان ۵۰ درصد آغاز شد.
سامانه یکپارچه خودروهای جانبازان در اطلاعیه ای اعلام کرد: در راستای اجرای فرآیند ثبت سفارش واردات خودرو برای جانبازان 50 درصد و بالاتر موضوع تصویب نامه هیأت محترم وزیران به شماره 85983/ت 61254هـ مورخ 18 /05 /1402 و آیین نامه اجرای بند (و ) تبصره (7 ) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور درخصوص واگذاری خودرو به خانواده معزز ایثارگران و جانبازان، به اطلاع جانبازان می رساند بمنظور ثبت سفارش واردات خودرو توسط شرکتهای واردکننده به آدرس الکترونیکی janbazan.saleauto.ir مراجعه نمایند.
قابل ذکر است از آنجائیکه تعداد قابل توجهی از عزیزان جانباز در فراخوان قبلی از روش واردات خودرو توسط شرکتهای واردکننده انصراف دادهاند، لذا نظر به پیگیری مکرر بنیاد شهید و امور ایثارگران، مقرر شد فرصت مجدد برای کلیه جانبازان فراهم گردد. همچنین با توجه به تغییر فهرست خودروهای اعلامی توسط شرکتها از لحاظ سال ساخت، مدل و نوع خودرو و عرضه خودروهای جدید از طرف شرکتهای وارد کننده خودرو، شایسته است در این مرحله پس از انتخاب مجدد خودرو ( دقت لازم در ارتباط با خودرو انتخابی معمول گردد) فهرست اسامی مشمولان واردات خودرو بهمراه نوع خودرو انتخابی جهت عقد قرارداد ( مطابق نمونه قرارداد پیشنهادی پیوست) و انجام فرآیندثبت سفارش، اخذ مجوزهای مورد نیاز، پیگیری ارز تخصیصی به شرکتهای طرف قرارداد اعلام خواهد گردید.
توجه و دقت لازم در رعایت موارد ذیل در اقدامات و تصمیم گیری از طرف جانبازان عزیز الزامیست:
سامانه یکپارچه از روز 10 /06 /1403 شروع و به مدت 10 روز کاری ادامه خواهد داشت.
-برای مشمولان واردات خودرو 5 الویت انتخاب خودرو در نظر گرفته شده است.
-با توجه به محدودیت در کف و سقف تعداد برخی از خودروها، پیشنهاد میگردد در صورت عدم انتخاب اولویتهای خودرو موضوع تخصیص خودرو به صورت سیستمی صورت خواهد پذیرفت.
-ارزش خودرو های انتخابی معادل ارزش FOB می باشد.
-بدیهیست پس از اتمام مهلت 10 روزه ، انتخاب و تخصیص خودرو به مدت 3 روز براساس محدودیت های تولید و تامین برخی از انواع خودرو ها یکی از الو یت های انتخابی تخصیص داده شده و جزئیات سفارش برای جانبازان قابل روئیت خواهد بود.
-با توجه به مفاد بند 5 اطلاعیه چنانچه انتخاب سیستمی اولو یت ها مورد رضایت جانبازان معزز نباشد، در اینصورت جانبازان می توانند از طرح واردات توسط شرکتها انصراف داده و گزینه واردات توسط شخص حقیقی ( شخص جانباز) را انتخاب نمایند .
-جانبازان معزز پس از انتخاب و تخصیص خودرو جهت عقد قرارداد و ادامه فرآیند ثبت سفارش به شرکت های وارد کننده معرفی میگردند.
9 شهریور 1403
بازگشایی سامانه یکپارچه انتخاب خودرو برای جانبازان ۵۰ درصد
به گزارش بازارخودرو، بنیاد شهید و امور ایثارگران در اطلاعیه ی مرحله جدید بازگشایی سامانه یکپارچه انتخاب خودرو برای جانبازان 50 درصد و بالاتر مشمول واردات توسط شرکتهای واردکننده را اعلام کرد که طبق اطلاعیه جدید سامانه یکپارچه از اوایل هفته آینده در دسترس است و مدت زمان بازگشایی نیز تمدید خواهد شد.
متن اطلاعیه بنیاد شهید به شرح زیر است:
با توجه به پیگیریهای بعمل آمده از سازمان توسعه تجارت ایران در خصوص زمان بازگشایی سامانه انتخاب خودرو جانبازان 50 درصد و بالاتر مشمول واردات، مطابق آیین نامه اجرایی بند و تبصره 7 قانون بودجه 1402، به اطلاع میرساند که به علت برخی اشکالات سیستمی به وجوده آمده، سامانه اوایل هفته آینده در دسترس خواهد بود و مدت زمان بازگشایی نیز تمدید خواهد شد.
برای مشمولان واردات خودرو 5 اولویت انتخاب خودرو در نظر گرفته شده است.
*با توجه به محدودیت در کف و سقف تعداد برخی از خودروها، در صورت عدم انتخاب اولویتهای خودرو موضوع تخصیص خودرو به صورت سیستمی صورت خواهد پذیرفت.
*ارزش خودروهای انتخابی معادل ارزش FOB است.
*بدیهیست پس از اتمام مهلت 10 روزه، انتخاب و تخصیص خودرو به مدت 3 روز براساس محدودیتهای تولید و تامین برخی از انواع خودروها یکی از اولویتهای انتخابی تخصیص داده شده و جزئیات سفارش برای جانبازان قابل رویت خواهد بود.
*چنانچه انتخاب سیستمی اولویتها مورد رضایت جانبازان معزز نباشد، در این صورت جانبازان میتوانند از طرح واردات توسط شرکتها انصراف داده و گزینه واردات توسط شخص حقیقی (شخص جانباز) را انتخاب کنند.
*جانبازان معزز پس از انتخاب و تخصیص خودرو جهت عقد قرارداد و ادامه فرآیند ثبت سفارش به شرکتهای واردکننده معرفی میشوند.
*کلیه ثبتنامهای قبلی صورت پذیرفته کن لم یکن و این مرحله ملاک اصلی ثبت نام و انتخاب خودرو است، بنابر این مجدداً تاکید میشود جانبازان معزز مشمول که تمایل به واردات خودرو از سوی شرکتهای واردکننده را دارند در این مرحله نسبت به انتخاب خودرو اقدام کنند.
7 شهریور 1403
خدمات پسازفروش وانتقال فناوری قربانی عجله درواردات خودرو شد
رئیس مرکز نوآوری حمل و نقل وزارت صمت با اشاره به نادیده گرفتن خدمات پس از فروش و انتقال فناوری در بحث واردات خودرو گفت: متاسفانه بعضی وقت ها به دلیل عجله ای که سیاست گذار برای واردات خودرو دارد از این قاعده غفلت می کند.منوچهر منطقی گفت: مشکلات مربوط به خودروسازی شامل دو بخش است بخشی مربوط به خود خودروساز است و بخش دیگر مربوط به مجموعه عواملی است که خیلی خودروساز در آن دخالت ندارد بلکه تحت تاثیر این عوامل قرار می گیرد.منطقی افزود: مسائل مربوط به خودروسازی بیشتر به امور مدیریتی مجموعه مثل فرآیند تولید،تامین، بازاریابی و تحویل محصول بر می گردد.
وی ضمن اشاره به عوامل بیرونی تاکید کرد: خودروساز برای تولید خودرو به تامین ارز نیاز دارد که متاسفانه این تامین ارز در دوسال گذشته خیلی دچار فراز و فرود شده است.ئیس مرکز نوآوری حمل و نقل وزارت صمت گفت: تاخیر در تامین ارز باعث می شود خودروساز نتواند به موقع به تعهدات خود عمل کند.وی افزود: در حال حاضر 50 درصد مشکلات صنعت خودروسازی کشور به عوامل بالادستی و 50 درصد به عوامل داخلی خود خودروساز مربوط می شود.منطقی بیان داشت: اگر خودروساز مسائل و مشکلات داخلی خود را رفع کند باعث می شود عوامل بالادستی تمایل بیشتری به حل و فصل مشکلات در این حوزه داشته باشند.وی همچنین با اشاره به بحث واردات خودرو گفت: نخست اینکه قبل از واردات خودرو خدمات پس از فروش خودرو باید در داخل مستقر شود که متاسفانه بعضی وقت ها به دلیل عجله ای که سیاست گذار برای واردات خودرو دارد از این قاعده غفلت می کند.رئیس مرکز نوآوری حمل و نقل وزارت صمت افزود: انتقال فناوری در قبال واردات خودرو در قانون ساماندهی خودرو آمده یعنی کسی بخواهد خودرو وارد کند در قبال واردات باید فناوری خودرو را هم انجام دهد.
وی یادآوردشد: متاسفانه این بند از قانون ساماندهی خودرو یا رعایت نمی شود یا بعضی ها به دنبال کمرنگ کردن این بند قانونی هستند.
6 شهریور 1403
موافقت بانک مرکزی با تأمین ارز خودروهای برقی از "سپرده خود"
موافقت بانک مرکزی با تأمین ارز خودروهای برقی از محل سپرده خود اعلام شد.براساس موافقت بانک مرکزی که نامه آن به ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شده است تامین ارز خودروهای برقی انجام شد.مطابق این نامه در خصوص تامین ارز خودروهای برقی از محل سپرده خود، گفته شده "بهره مندی واردکنندگان از محل تامین ارز «سپرده خود» در ثبت سفارش/ثبت آماری وفق بخش اول مقررات ارزی، با ارائه مستندات ذکر شده در مقررات به بانک عامل بلامانع است.
5 شهریور 1403
«خودرو» امسال چقدر ارز دریافت کرد؟
به گزارش بازارخودرو، تازهترین آمار تأمین ارز از سوی بانک مرکزی نشان میدهد؛ طی 5 ماهه ابتدایی سال جاری، بیش از 3.5 میلیارد دلار برای واردات مورد نیاز صنایع خودرو و حمل و نقل تامین شده است.گفتنی است، از این حجم، 2.1 میلیارد دلار با نرخ نیمایی و 1.4 میلیون دلار با نرخ توافقی تامین شده است. در مجموع تامین ارز صنایع 21 میلیارد و 754 میلیون دلار از طریق سامانه نیما و ارز صادارت در مقابل واردت انجام شده است.بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا 4 شهریور ماه امسال 28 میلیارد و 791 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.
3 شهریور 1403
ترخیص ۵۰۰۰ دستگاه کامیون و کشنده جادهای از گمرکات تامردادماه
محمد رضوانیفر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر افزود: واردات کامیون و کشنده جادهای در 5 ماهه سال جاری به لحاظ تعداد 224 درصد و از حیث ارزش 196 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان میدهد. رضوانیفر در خصوص واردات کامیون و کشنده جادهای در 5 ماهه سال گذشته، اظهار داشت: در 5 ماهه سال 1402، تعداد 1532 دستگاه کامیون و کشنده جادهای به ارزش 180 میلیون دلار وارد کشور شده است. شایان ذکر است، در اجرای بند (ص) تبصره 7 قانون بودجه سال 1402 و مصوبه هیئت وزیران مورخ 28 مرداد 1402 به منظور نوسازی و توسعه ناوگان جادهای کشور، ورود انواع کشنده و کامیون با عمر کمتر از 5 سال ساخت به کشور مجاز میباشد.
"بنتلی فلایینگ اسپور" هم وارد کشور شد
واردات خودروهای گذرموقت رو به افزایش است در حالی که هنوز هیچ مرجعی ، به صورت رسمی ، از آزاد شدن واردات خودروهای گذرموقت با برندهای ممنوعه خبر نداده است.بنتلی فلایینگ اسپور با موتور 12 سیلندر W شکل 6 لیتری تویین توربو به صورت گذرموقت از کشور امارات وارد ایران شده است. موتور 12 سیلندر "بنتلی فلایینگ اسپور" 616 اسب بخار قدرت و 800 نیوتن متر گشتاور تولید میکند.شتاب صفر تا صد این خودرو 4.3 ثانیه و نهایت سرعت این خودرو 333 کیلومتر بر ساعت میباشد. این سدان فوق لوکس انگلیسی از یک جعبه دنده 8 سرعته اتوماتیک ساخت ZF بهرمند است. البته نسل جدید این خودرو هم در بازارهای جهانی از سال 2019 معرفی شده است و نمونه وارد شده به عنوان نسل قبلی شناخته می شود.واردات خودروهای گذرموقت در حالی رو به افزایش است که هنوز هیچ مرجعی ، به صورت رسمی ، از آزاد شدن واردات خودروهای گذرموقت با برندهای ممنوعه خبر نداده است. طی سال های اخیر گمرک کشور لیستی از خودروهای ممنوع جهت ورود به کشور به صورت گذرموقت را منتشر کرد که در آن برندهای نظیر رولزرویس، بنتلی ، فراری ، لامبورگینی، آستون مارتین، هامر ، پورشه، خودروهای آمریکایی، به چشم میخورد. اما از سال 1403 شاهد ورود خودروهایی هستیم که در این لیست ممنوعه بودند.
2 شهریور 1403
۱۵ هزار و ۵۰۴ دستگاه خودرو سواری از گمرک ترخیص شد
رئیس کل گمرک ایران گفت ۱۵ هزار و ۵۰۴ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۳۱۷ میلیون و ۴۷۶ هزار دلار در ۵ ماهه نخست امسال از گمرکات کشور ترخیص شده است.محمد رضوانیفر با اعلام اینکه در 5 ماهه نخست سال جاری 15 هزار و 504 دستگاه خودرو سواری از گمرکات ترخیص قطعی و وارد کشور شده است، اظهار داشت: ارزش این تعداد خودرو وارداتی به کشور در مدت یاد شده 317 میلیون و 476 هزار دلار بوده است.رئیس گمرک در خصوص واردات خودرو سواری در 5 ماهه سال گذشته، گفت: در مدت مشابه سال گذشته تعداد 1309 دستگاه خودرو سواری به ارزش 28 میلیون و 367 هزار دلار وارد کشور شد.وی افزود: در این مدت شرکتهای معین خودرو ایرانیان با واردات 4518 دستگاه، سایپا با 3108 دستگاه، بهمن موتور با 1350 دستگاه و کرمان موتور با 1517 دستگاه به ترتیب بزرگترین واردکننده خودرو سواری به کشور بودند.
23 مردادماه 1403
امکان خرید خودروهای برقی ایران خودرو بدون افتتاح حساب وکالتی
متقاضیان خرید خودروهای برقی ایران خودرو ملزم به افتتاح حساب وکالتی و مسدودی ۲۳۰ میلیون تومان نیستند.شرکت ایران خودرو در طرح جدید فروش خود دو خودروی برقی لونا GRE و FAW Bestune NAT را به خودروهای قابل عرضه داخلی شامل گروه محصولات پژو 207 دستی، تارا، رانا پلاس، سورن پلاس بنزینی، هایما و محصول جدید ری را اضافه کرده است.
در حالی که متقاضیان برای ثبت نام خودروهای داخلی باید حساب وکالتی افتتاح کنند و 230 میلیون تومان مسدودی داشته باشند بر اساس اطلاعیه جدید این شرکت برای خرید خودروهای برقی نیازی به افتتاح حساب وکالتی و مسدودی مبلغ تعیین شده نیست.متقاضیان خودروهای برقی همچنین از دو شرط دیگر که شامل خودروهای داخلی می شود معاف هستند. آن ها مشمول ضوابط عدم خرید 48 ماه گذشته در طرحهای عادی و عدم برخورداری از پلاک فعال نیستند، اما هر کد ملی تنها امکان ثبت درخواست برای یکدستگاه خودرو برقی را خواهد داشت.
دو خودرو برقی وارداتی در سبد فروش ایران خودرو اضافه شد
ایران خودرو، دو خودروی برقی را به سبد خودروهای قابل عرضه خود در طرح فروش اضافه و فهرست کامل ۲۰ بانک عامل برای افتتاح حساب وکالتی را منتشر کرد. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
13 مرداد 1403
ارائه صدور گواهی اسقاط برای واردات خودرو دست دوم
به گزارش بازارخودرو، مهران سالاریه در خصوص آیین نامه اجرایی واردات خودروهای دست دوم، گفت: برای واردات خودرو به داشتن خودرو فرسوده و یا اینکه خودرو فرسوده به نام خود واردکننده باشد تا در هنگام شماره گذاری، خودرو فرسوده را اسقاط و عوارض را به ستاد نوسازی ناوگان ارائه کند، نیازی نیست.وی با بیان اینکه در آیین نامه هم قید شده که نیازی به خودرو فرسوده نیست، افزود: متقاضی در مرحله ترخیص و زمانی که به شماره گذاری خودرو نیاز دارد، باید به سامانه ستاد نوسازی مراجعه و در آنجا گواهی اسقاط را با مبلغ 35 میلیون تومان خریداری کند (این مبلغ توسط سازمان حمایت از مصرف کننده تعیین شده است) و بعد از آن میتواند مجوز شماره گذاری را دریافت و خودرو را ترخیص کند.
سالاریه درباره تعداد گواهی اسقاط مورد نیاز گفت: در ترخیص خودرو 2 تا هفت گواهی اسقاط نیاز است و این تعداد به نوع خودرو و رتبه انرژی بستگی دارد. این مورد در آیین نامه اجرایی ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو کاملا مشخص شده و متقاضیان میتوانند بر اساس آن گواهی اسقاط را خریداری و خودروی مورد نظر را شماره گذاری کنند.
وی ادامهداد: خودروهای برقی و خودروهای هیبریدی کامل مشمول تخفیف در ارائه گواهی اسقاط خواهند شد و متقاضیان میتوانند از این فرصت استفاده و خودرو با آلایندگی کمتر وارد و عوارض کمتری برای شماره گذاری پرداخت کنند.
12 مرداد 1403
شورای رقابت : سطح کنونی واردات خودرو جوابگوی نیاز بازار نیست
به گزارش بازارخودرو، سپهر دادجو توکلی سخنگوی شورای رقابت گفت: یکی از نهادهایی که به شدت تأکید داشت صنعت خودروسازی برای رقابت پذیر شدن و رشد بهتر باید واردات را به مجموعه سبد خود اضافه کند شورای رقابت بود.وی به مصوبه ۶۱۷ شورای رقابت در آبان ماه سال گذشته به منظور تسهیل و رفع بروکراسی واردات خودرو به کشور اشاره کرد و افزود: شورای رقابت، این موضوع را به سازمان حمایت سپرد که مستقیماً توسط این سازمان انجام شود و تأخیری ایجاد نشود.سخنگوی شورای رقابت با انتقاد از وضعیت موجود واردات خودرو گفت: اگرچه اقدامات خوبی انجام شده و نمیتوان انکار کرد اما به هر ترتیب این مقدار واردات، نیاز بازار ما را جوابگو نیست و قطعاً واردات باید به سالهای قبل از ۱۳۹۷ برگردد چراکه واردات خودرو به میزان کافی، بازار را متعادل میکند و به صنعت خودروسازی داخلی نیز کمک خواهد کرد.دادجو توکلی در پاسخ به این پرسش که آیا شورای رقابت در قیمت گذاری دخالت میکند یا خیر عنوان کرد: ما در قیمت گذاری خودروسازی باید طبق دستورالعمل هیئت تعیین قیمت کالا مربوط به سال گذشته عمل کنیم. در حقیقت، سازمان حمایت از مصرف کننده برای کمپانیها و افراد واردکننده این کار را انجام میدهد و هیچ منعی هم برای این قضیه از طرف شورای رقابت وجود ندارد.
11 مرداد 1403
حضور ۱۹ هزار دستگاه خودرو در گمرکات ایران
مهرداد خسروی مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت اظهار کرد: بعد از ابلاغیهی مصوبهی واردات خودرو که به وزارت صمت صورت گرفت زیرساختهای لازم را ایجاد کردیم. با توجه به ثبت سفارشات که بیش از 90 هزار دستگاه بود، در سال 1402 واردات حدود 11 هزار و 122 دستگاه خودرو انجام شده و در چهار ماهه امسال نیز حدوداً 10 هزار دستگاه وارد کشور شده است.
وی افزود: هم اکنون 19 هزار دستگاه خودرو در گمرکات موجود است. 43 هزار دستگاه خودرو نیز در مناطق و در حال حمل داریم که مجموعاً 82 هزار و 365 دستگاه تحت واردات و در گمرکات و در حال حمل هستند.مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت با بیان اینکه ابلاغیه خودروهای کار کرده به تازگی انجام شده است، گفت: ما بر اساس تکالیفی که وجود دارد چارچوبها را مشخص میکنیم و جلسه ماده 2 نیز با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد باید برگزار شود و به نتایج خوبی هم خواهیم رسید.
8 شهریور 1403
برگزاری اولین جلسه کارگروه واردات خودروهای کارکرده
به گزارش بازارخودرو، احمد آقایی با اشاره به ابلاغ آیین واردات خودروهای کارکرده در 24 تیرماه ، گفت: لازمه اجرایی شدن این آیین نامه تدوین دستورالعمل اجرایی آن است به همین منظور با همکاری بخش های متولی در حال تدوین این دستورالعمل هستیم.وی با اعلام اینکه در حال حاضر واردات خودروهای نو فعال است، افزود: براساس آخرین آمار گمرک در 4 ماهه امسال 9 هزار و 592 دستگاه به ارزش 192 میلیون دلار وارد کشور شده است. این آمار با رقم 4 ماهه سال گذشته که 439 دستگاه بود اصلاً قابل مقایسه نیست. در سال گذشته 11 هزار و 122 دستگاه خودرو وارد کردیم اما در 4 ماهه اول توانستیم تقریبا معادل کل سال گذشته خودرو وارد کشور کنیم.معاون حمل و نقل وزارت صمت تصریح کرد: اگر به خودروهای کارکرده برگردیم، در ماده 2 آیین نامه واردات خودروهای کارکرده تأکید شده "به منظور تنظیم بازار خودرو و حمایت از تولید داخل کارگروهی متشکل از وزارت وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه کشور، بنا به ضرورت و براساس نیاز سنجی بازار خودروی کشور به صورت سالانه سقف تعداد و ارزش واردات خودروهای کار کرده را تعیین میکند." البته کارگروه یادشده موظف است در خصوص رده خودروهایی که بازار آنها توسط شورای رقابت انحصاری تشخیص داده شده است و خودروهای عمومی درون شهری و برون شهری به ترتیب از شورای رقابت، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی نظر خواهی نماید. آقایی با تأکید بر اینکه ما هفته گذشته بلافاصله موضوع تشکیل کارگروه را پیگیری و امروز کارگروه تشکیل شد، گفت: امروز از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد ، سازمان برنامه و بودجه، شورای رقابت، وزارت کشور، وزارت راه و سازمان حمایت دعوت کردیم تا روند واردات خودروهای کارکرده تسهیل پیدا کند اما متاسفانه نماینده بانک مرکزی نیامد.
وی اضافه کرد: در این جلسه بخشی از ملاحظات و نقطهنظرات بیان و مقرر شد وزارت راه و وزارت کشور با توجه به موضوعی که در آییننامه پیشبینی شده نیاز کشور در حوزه خودروهای حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری در 5 سال آینده را با برش نیاز سالانه جهت برنامه ریزی لازم برای تولید داخل و تامین کمبود از روش واردات در اسرع وقت به وزارت صمت اعلام نمایند. به گفته این مقام مسئول در وزارت صمت، "نقطه نظراتی در جلسه مطرح گردید که از جنس ملاحظات اجرایی است و با توجه به اینکه این آیین نامه باید اجرا گردد پیشنهادهایی برای رفع این نگرانی ها مطرح گردید."وی با بیان اینکه در حال حاضر واردات خودرو با کد ملی در بخش خودروهای سواری جانبازان اجرایی می شود و اصلا نگرانی در عدم اجرای واردات خودروهای کارکرده وجود ندارد، افزود: در بحث تأمین ارز باید بانک مرکزی ملاحظاتش را داشته باشد ما ضوابط بانک مرکزی را باید رعایت کنیم که بازار ارز کشور بهم نریزد. البته در آیین نامه پیش بینی شده ارزی که در این موضوع در بخش اشخاص استفاده میشود ارز منشاء خارجی باشد به نحوی که اشخاصی که در خارج از کشور ارز دارند و میتوانند با تایید بانک مرکزی برای واردات خودرو استفاده کنند. بنابراین نگرانی در بهم ریختگی بازار ارز داخل کشور نداریم.
تحویل چانگانهای وارداتی تا شهریور ماه
به گزارش بازارخودرو، آقاطاهریان معاون بازاریابی و فروش سایپا، دلیل تأخیر در تحویل خودروهای چانگان وارداتی را به گپ زمانی در واردات و تایید استانداردها نسبت داد و گفت: خودروهای وارداتی مدل 2023 پیش از این تایید استاندارد لازم را دریافت کرده بودند، اما مدلهای جدیدتر 2024 به تأخیر افتاده و در حال حاضر تاییدیههای لازم دریافت شده است.
وی توضیح داد که خودروهای مدل 2023 که پیشتر وارد شده بودند، استانداردهای لازم را دریافت کرده بودند، اما مدلهای جدیدتر 2024 که بعداً وارد شدند، نیاز به تاییدیههای جدید از سازمان حمایت داشتند. اکنون، تاییدیههای لازم دریافت شده و تحویل خودروها در حال انجام است. از مجموع 6 هزار دستگاه تعهد شده، حدود 1200 دستگاه به پارکینگهای سایپا وارد شده و 600 تا 700 دستگاه نیز پلاک شده و در حال تحویل به مشتریان است.آقاطاهریان با اشاره به تلاشهای گروه سایپا برای رفع کامل تعهدات معوق تا شهریورماه، افزود که این گروه در حال حاضر تمامی تلاش خود را برای تحویل به موقع خودروها به کار گرفته است. وی تصریح کرد که قبل از پذیرش مسئولیت مدیرعامل جدید سایپا، میزان تعهدات معوق به حدود 40 هزار دستگاه رسیده بود که اکنون به 12 هزار دستگاه کاهش یافته است. سایپا امیدوار است با همکاری تأمینکنندگان و تیم تولید، میزان تعهدات معوق ظرف یک ماه آینده به صفر برسد.
7 مرداد 1403
واردات خودروهای کارکرده تا اطلاع ثانوی متوقف شد
به گزارش بازارخودرو به نقل از بانک مرکزی، هیأت وزیران به استناد تبصره ۳ ماده (۱۱) الحاقی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب سال ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی، مبادرت به تنظیم آئیننامه اجرایی واردات خودروی کارکرده طی تصویبنامه شماره ۶۶۵۳۸/ ت ۶۱۶۸۷ ه مورخ ۲۴/۰۴/۱۴۰۳ کرده است.
با عنایت به ضرورت تشکیل کارگروه مندرج در ماده (۲) آئیننامه مزبور، لزوم تنظیم فرآیند احراز و تأیید منشأ ارز از سوی بانک مرکزی (موضوع مندرج در ماده ۳ آئیننامه موصوف) و تهیه و ابلاغ ضوابط مربوط به افتتاح و معدل حساب ارزی توسط بانک مرکزی (موضوع مندرج در ماده ۵ آئیننامه صدرالاشاره)، به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی توصیه میشود تا قبل از تنظیم آئیننامه، دستورالعمل و ضوابط اجرایی آن و تأیید برنامه واردات توسط کارگروه ماده (۲) آئیننامه، از هرگونه اقدام برای واردات خودرو کارکرده اجتناب نمایند
6 مرداد 1403
نتایج ثبت نام خودروهای وارداتی اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، مهدی تقدسی اعلام کرد: نتایج هفدهمین مرحله از عرضه خودروهای وارداتی مشخص شده و در سایت سامانه یکپارچه خودروها بارگذاری شده است. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
5 مرداد 1403
محدودیت واردات خودرو کارکرده به پاکستان در حمایت تولید داخل
به گزارش بازارخودرو، دولت پاکستان احتمالاً محدودیتهای مختلفی بر واردات خودروهای دست دوم در بودجه آینده وضع خواهد کرد تا صنعت خودروی داخلی را احیا کند.با توجه به تبلیغات گسترده رسانهای علیه واردات خودروهای دست دوم و تاثیر منفی آنها بر فروش خودروهای مونتاژ داخل، فروشندگان و کسب و کارهای داخلی، سهامداران بخش خودروسازی پاکستان طی 20 روز گذشته جلسات مختلفی با وزرای مربوطه و شهباز شریف، نخست وزیر این کشور برگزار کردند.فعالان صنعت پاکستان عقیده دارند واردات متوسط ماهانه 3085 خودروی دست دوم طی 10 ماه اول سال مالی 2024 نسبت به 4071 واحد وارد شده در سال مالی 2023، به خودروسازی داخلی این کشور آسیب میرساند.طبق گفته رئیس شرکت ایندوس موتور پاکستان، دولت این کشور متعهد به محدود کردن واردات این خودروهاست.
2 مرداد 1403
واردات ۱۰ هزار دستگاه خودرو سواری به کشور از ابتدای امسال
به گزارش بازارخودرو، تا پایان تیر ماه تعداد 9 هزار و 592 دستگاه خودرو سواری نو به ارزش 192 میلیون و 28 هزار دلار وارد و از گمرکات کشور ترخیص قطعی شده است.در مدت مشابه سال گذشته تعداد 439 دستگاه خودرو سواری نو به ارزش 12 میلیون دلار وارد کشور شده بود.در این مدت شرکتهای معین خودرو ایرانیان، کرمان موتور و سایپا عمدهترین واردکنندگان خودرو سواری نو به کشور بودند که نزدیک به 65 درصد از واردات خودرو را از حیث تعداد به خود اختصاص دادند.
1 مرداد 1403
نتایج قرعهکشی خودروهای وارداتی ۶ مرداد اعلام میشود
مهدی تقدسی با اعلام اینکه قرعهکشی خودروهای وارداتی روز گذشته انجام شده است، اظهار داشت: نتایج قرعه کشی ثبت نام خودروهای وارداتی از طریق سایت سامانه یکچارچه عرضه خودروهای وارداتی (saleauto.ir) اعلام خواهد شد.مدیر سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی همچنین در مورد پولهای بلوکه شده، گفت: روند آزادسازی حسابهای بلوکه شده برای خودروهای وارداتی که 500 هزار تومان بود از روز گذشته آغاز شده است و بانکها در این زمینه اقدام میکنند بر اساس این گزارش دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی که از روز سهشنبه 19 تیرماه با عرضه 36 مدل خودرو برای متقاضیان مرحله اول شروع و تا 24 تیرماه ادامه داشت نتایج آن روز شنبه هفته آینده (6 مرداد) اعلام خواهد شد. همچنین نوع خودرو برای ثبتنامیهای اسفندماه سال گذشته به عنوان آخرین عرضه نیز مشخص خواهد شد.در این دور از عرضه خودروهای وارداتی 36 محصول عرضه شد که از این تعداد 18 خودرو دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی و 18 خودروی دیگر دارای قیمت علیالحساب در مبادی ورودی برای مشتریان خواهد بود که در این دوره متقاضیان میتوانستند پنج مدل خودرو را انتخاب کنند.
31 تیرماه 1403
واردات خودرو انحصاری نیست
به گزارش بازارخودرو، مهدی ضیغمی با بیان اینکه حدود 20 هزار خودرو هم اکنون در گمرکات وجود دارد، گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود 9 هزار خودرو ترخیص شده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه بیشتر خودروها از کشورهای آسیای جنوب شرقی وارد میشوند، افزود: علاوه بر ثبت سفارش و تولید، معمولا یک ماه و نیم حمل آن زمان میبرد به همین دلیل هم اکنون تعداد قابل توجهی در گمرکات کشور خودرو داریم و 10 تا 15 هزار دستگاه خودرو به مقصد ایران در منطقه دپو شده است. همچنین تعدادی خودرو در کارخانهها منتظر مجوز یا تامین ارز برای بارگیری به سمت کشور است. وی در پاسخ به پرسشی در خصوص مجوز واردات خودرو به شرکتهای بزرگ خودروسازی، تصریح کرد: سال گذشته وزارت صمت به بیش از 45 شرکت مجوز واردات داد و ثبت سفارش همه این شرکتها تایید شد، اما بسیاری از شرکتها از این مجوز استقبال نکردند و حدود 5 شرکت از این مجوز استفاده کردند. وی به روند کند این فرایند در سال گذشته اشاره کرد و گفت: به خودروسازان مجوز واردات دادیم، اما فقط یک شرکت استقبال کرد به همین دلیل از 6 ماه گذشته قوانین به سمتی رفت که مردم هم بتوانند خودرو وارد کنند، اما قوانینی همچون انتقال فناوری و الزام خدمات که پیش از این (سال 96) نبود، واردات را برای مردم و سایر شرکتها سخت کرده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با توجه به زمانبر بودن این فرایند، از زمانی که سخنگوی دولت واردات خودروهای کارکرده را اعلام کردند آیا تغییری در روند واردات رخ میدهد گفت: بحث انتقال فناوری در واردات خودروهای کارکرده وجود ندارد و نکته مهم آن ارز است که برای ماده 3 و 5 آن باید تعیین تکلیف شود. اگر بخواهند از محل تخصیص ارز به وزارت صمت تامین شود عملا به چالش خودروهای نو مبتلا میشود یعنی ابتدا باید بحث ارز تعیین تکلیف شود که گفته از محل سپردههای خارجی وارد شود.
وی همچنین گفت: با توجه به اینکه خودروها مستقیم از شرکت خارجی وارد نمیشود و انتقال فناوری برای شرکتهای بازرگانی معنی خاصی ندارد، وزارت صمت برای تعیین تکلیف و تسهیل این امر لایحهای را به مجلس میبرد تا این موضوع به عنوان شرط ابتدایی، شرکتها را با چالش قانونی مواجه نکند تا چرخه واردات شکل بگیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در ثبت نام جدید خودروهای وارداتی، 130 هزار نفر ثبت نام کرده اند.وی ادامه داد: از این تعداد 70 هزار نفر 3 خودروی خاص ثبت نام کرده اند که نشان دهنده نیاز بازار و متقاضیان به این نوع خودروهاست و برخی خودروها هنوز تکمیل ظرفیت نشده اند.
هیئت دولت به وزارت راه برای واردات ۲۰۰ خودرو کارکرده مجوز داد
براساس مجوز هیئت وزیران، وزارت راه و شهرسازی امکان واردات 200 خودرو کمک دار با عمر حداکثر 5 سال را صادر کرده است.
پول بلوکه شده متقاضیان خودروهای وارداتی امروز آزاد میشود
مهدی تقدسی گفت: با اشاره به اینکه از امروز روند آزاد سازی پول های بلوکه شده ثبت نام کنندگان خودروهای وارداتی آغاز خواهد شد، گفت: نامه آزاد سازی پولهای بلوکه شده به سیستم بانکی ارسال شده و از امروز باید بانک ها روند آزاد سازی پول ها را انجام دهند.در این نوبت از عرضه خودروهای وارداتی که متقاضیان جدید نیز امکان ثبتنام را در کنار ثبتنامکنندگان مرحلهی اول (اسفند 1401) داشتند، حدود 130 هزار نفر، درخواست خودرویی خود را ثبت کردهاند.
امروز یکشنبه 31 تیرماه هم قرعهکشی انجام و نتایج این دوره مشخص میشود و بر روی سایت سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی بارگذاری خواهد شد.
30 تیرماه 1403
وزیر صمت: واردات خودرو خارجی را برای همه امکانپذیر کردیم
وزیر صمت: واردات خودرو خارجی را برای همه امکانپذیر کردیم. وزیرصنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه موانع واردات خودرو برداشته شده است، گفت: واردات خودرو برای هر نفر امکان پذیر شده است تا دغدغه نداشته باشند.، عباس علیآبادی امروز (شنبه) در بازدید از سومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو که از امروز تا 2 مرداد 1403 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزاری میشود، اظهار داشت: اکنون واردات خودرو طبق قانون انجام میشود سعی کردهایم تا تنشها را برداریم و مردم هر چه خودرو میخواهند بخرند.
به گزارش بازارخودرو، عباس علیآبادی امروز (شنبه) در بازدید از سومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو که از امروز تا 2 مرداد 1403 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزاری میشود، اظهار داشت: اکنون واردات خودرو طبق قانون انجام میشود سعی کردهایم تا تنشها را برداریم و مردم هر چه خودرو میخواهند بخرند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بحث واردات خودرو مسائل خود را از جمله بحث تامین ارز و سایر موارد دارد که دولت برای مسائل واردات راهحل پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید تحولات در صنعت خودرو همگام با دنیا باشد، گفت: این موضوع در وزارت صمت دنبال میشود و به جای تحولات ظاهری به سمت تحولات عمیق که ریشه در مهندسی و دانش دارد، حرکت میکنیم.علیآبادی عنوان کرد: به خودروسازان بحث کمی و کیفی را مورد تاکید قرار دادیم، ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به این موضوع پرداخته بودند.
وزیر صمت اضافه کرد: در تولید خودرو نیاز به جهش در کیفیت داریم و برای اینکه در این عرصه جهش پیدا کنیم، باید کیفیت خودروهای داخلی رقابتپذیر با دنیا باشند.
وی واردات خودرو را قدمی در راستای کیفیسازی خودروهای داخلی عنوان کرد و گفت: در صورتی که خودروهای داخلی با کشورهای تراز جهانی نتوانند رقابت کنند، امکان صادرات فراهم نخواهد شد و نیازها و درخواستهای داخل کشور در این صنعت نیز محقق نمیشود.
علیآبادی ابراز داشت: امتیازهای وزارت صمت به شرکتهای خودروساز نشات گرفته از تحولات خودروسازی جهانی است نمایشگاههای تحولی در حوزه خودروسازی نیز در همین راستا برگزار میشود.
وی تاکید کرد: باید در حوزه صنعت خودرو، فناوری توسعه پیدا کند تا قیمت تمام شده خودرو کاهش یابد برای توسعه بازار نیز باید ظرفیت بازارهای منطقه را دید تا بتوانیم در این بازارها نفوذ کنیم.
نتیجه قرعه کشی خودروهای وارداتی فردا اعلام میشود
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: نتایج هفدهمین طرح عرضه خودروهای وارداتی یکشنبه ۳۱ تیرماه اعلام میشود. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
29 تیرماه 1403
ابهامات تامین ارز در آیین نامه واردات خودروهای کارکرده
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تصویب آئیننامه واردات خودروهای کارکرده در هیئت دولت، گفت: آئیننامه تصویب شده، آئین نامه شفافی نیست. اینکه گفته شده هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند خودرو به کشور وارد کند و بانک مرکزی باید ارز آن را تعیین کند، معنا و مفهوم مشخصی ندارد. قاعده بر این اساس است که آئین نامه باید شفاف بگوید افرادی که در خارج از کشور هستند مسائلی همچون پول شویی نداشته باشند و ارز واردات باید بر مبنای ارزی باشد که بانک مرکزی آن را تعیین میکند.
سیدجواد حسینیکیا افزود: همچنین باید این مسئله مشخص شود که رجوع به این موضوع اگر قیمت ارز را در کشور بالا برد، تکلیف چیست؟ آئین نامه فوق به این قبیل مشکلات و ابهامات پاسخ نداده و شفافیت لازم را ندارد. آئین نامه واردات خودرو ابهاماتی دارد و دولت باید این ابهامات را برطرف کند. این ابهامات باید به سرعت برطرف شود تا تغییراتی در نظر مردم ایجاد نکند.
وی به خانه ملت گفت: یکی از مشکلات ما در این بخش مربوط به مشکلات ارزی است که به واقع باعث عدم ابلاغ آئین نامه فوق میشد، بنابراین باید مشخص شود که ارز واردات گسترده خودرو از کجا تامین خواهد شد؟ اگر دولت ارز موجود را در اختیار دارد باید بگوید هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند ارز موجود را به نرخ نیمایی از بانک مرکزی اخذ کند که این موضوعی خوبی است. اما اگر دولت ارز موجود را ندارد، قطعا این مسئله به کف بازار هجوم آورده و التهابات ارزی شکل خواهد گرفت. یک بخش از مسائل در آئیننامه مذکور به خوبی دیده نشده است و دولت باید برای این مسائل چاره اندیشی کند و راهکاری ارائه دهد.
خبر:
- اشخاص حقیقی چگونه خودروی دست دوم وارد کنند؟
به گزارش بازارخودرو، اواخر فروردین ماه 1402 سرانجام پس از مخالفتهایی که در خصوص واردات خودروهای کارکرده وجود داشت، قانون واردات این خودروها به مجلس ارسال و پس از تصویب تبدیل به قانون شد و بالاخره پس از نزدیک به یکسال آیین نامه اجرایی آن تصویب گردید. بر اساس آنچه که تاکنون اعلام شده شرایط و ضوابط واردات خودروهای کارکرده بشرح ذیل است.
چه کسانی میتوانند خودرو وارد کنند؟
- اشخاص حقیقی و حقوقی
- اشخاص حقیقی با کد ملی و ثبت آماری در گمرک بدون نیاز به کارت بازرگانی صرفاً به منظور استفاده شخصی و مشروط به عدم امکان واگذاری خودروی وارداتی تا 5 سال
- اشخاص حقوقی با کارت بازرگانی و انجام ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت صمت
- تسهیل واردات خودروهای کارکرده
حذف شرط نمایندگی
برای واردات خودروهای کار کرده انتقال فناوری و داشتن نمایندگی رسمی برای خودرو کارکرده حذف شده است.
رفع موانع واردات خودرو
منتفی شدن بندهای 2 و 3 ماده 4 قانون ساماندهی صنعت خودرو شامل تایید صلاحیت فنی و حرفه ای واردکننده و همچنین لغو ماده 12 رعایت استانداردهای اروپایی
منشا ارز واردات خودرو ؟
براساس مقررات بانک مرکزی با اعلام منشا ارز" مورد تایید بانک مرکزی
واردات چه خودروهایی مجاز می شود؟
واردات خودروهای کارکرده با عمر کمتر از پنج سال (2019 به بعد ) سن خودرو بین 3 تا 5 سال باشد.
خودروهای دارای تاییدیه استاندارد و محیط زیست
خودروهای وارداتی باید ژاپنی، کرهجنوبی یا ساخت کشورهایی اروپایی باشند.
چگونگی تعیین ارزش گمرکی و محاسبه و وصول حقوق گمرکی سود بازرگانی و مالیات و عوارض
ارزش ماشین آلات راهسازی و خودروهایی که ورود آنها به کشور مجاز میباشد (اعم از نو و کارکرده هر سال پس از بررسی مستندات قابل دسترس از جمله قیمت شرکتهای تولید کننده و یا قیمت نمایندگیهای اصلی در کشورهای ثالث و یا قیمت بازار در خصوص ماشین آلات و خودروهای (کارکرده) توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین خواهد شد و مبنای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی قرار میگیرد.
حذف کلی تبصره 8 قانون خودرو ( وصول حقوق گمرکی و سود بازرگانی و مالیات بر اساس ارزش نو سال ساخت ) ارزش خودروهای کارکرده بر اساس قیمت روز بازار جهانی محاسبه می شود.
حقوق ورودی خودرو سواری در سال 1403
مآخذ حقوق ورودی ( حقوق گمرکی و سود بازرگانی ) خودرو بستگی به حجم موتور و نوع سوخت و قوای محرکه آن دارد.
بطور مثال حقوق ورودی خودروهای بنزینی بشرح ذیل است:
بنزینی کمتر از 1000 سی سی 20 درصد
بنزینی،1001تا1500 سیسی، 55 درصد
بنزینی، 1501تا 2000 سیسی، 55 درصد
بنزینی، 2001تا 2500سیسی، 135 درصد
بنزینی 2501 تا 3000 سی سی 165 درصد
بنزینی، بالاتر از 3000 سیسی، ١75 درصد
حقوق ورودی خودروهای سواری بنزینی یا دیزل / هیبریدی تا 1500 سی سی 4 درصد
حقوق ورودی خودروهای سواری برقی
تا 20 هزار یورو 5 درصد
بالاتر از 20 هزار تا 30 هزار یورو 15 درصد
بالاتر از 30 هزار یورو 30 درصد
لازم به ذکر است واردات خودروهای بالاتر از 2500 سی سی در حال حاضر ممنوع است.
سایر پرداختی ها در گمرک
10 درصد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی ( از جمع ارزش گمرکی و حقوق ورودی)
یک درصد حقوق ورودی بعنوان عوارض هلال احمر
عوارض پسماند نیم در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی
عوارض واردات خودروهای بنزین سوز و هیبریدی بمیزان 10 درصد ارزش گمرکی
عوارض ریالی واردات مینی بوس و راتوبوس و کامیون و تریلر و سواری
عوارض واردات خودروهای سواری بمیزان 5 درصد ارزش فوب
در صورت واردات بدون کارت بازرگانی یا توسط اشخاص حقیقی 2 درصد مالیات علی الحساب
سایر پرداختی ها جهت واردات:
هزینه استاندارد معادل 8 در هزار ارزش cif
گواهی اسقاط خودرو جهت پلاک هر خودروی ترخیص شده یا یک و نیم ( 1.5) درصد ارزش خودرو
(10) درصد از ارزش گمرکی خودرو طبق سند ترخیص جهت شماره گذاری (عوارض راهنمایی و رانندگی)
سه درصد ارزش گمرکی در هنگام شمارهگذاری هزینه نقل و انتقال دارایی
عوارض شهرداری به هنگام پلاک بسته به نوع خودرو
منظور از سواری شامل سورای معمولی، سواری استیشن و سواری کار مطابق ماده 1 آئین نامه راهنمایی و رانندگی و اصلاحات بعدی آن (ظرفیت با راننده تا 15 نفر) می باشد.
واردات تمام خودروها در گام اول نیاز به مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.
واردات خودروهای مستلزم اخذ گواهی از استاندارد و محیط زیست می باشد
منشاء ارز واردات خودرو باید به تایید بانک مرکزی برسد.
پایان
خبر:
آیین نامه واردات خودروهای کارکرده منتشر شد+ شرایط واردات
به گزارش بازارخودرو، متن آئین نامه واردات خودروهای کارکرده منتشر شد.بر اساس این آئین نامه، اشخاص حقیقی میتوانند در چهارچوب این آئین نامه و ضوابط مربوط به افتتاح حساب و معدل حساب ارز که از سوی بانک مرکزی اعلام میگردد و منوط به اخذ گواهی عدم سرقتی بودن خودرو از پلیس کشور مبدا، اقدام به واردات خودرو کنند. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
27 تیرماه 1403
آزاد شدن واردات خودروی کارکرده برای همه اشخاص چه ابهاماتی دارد
واردات خودرو به شرط اینکه مدل ۲۰۱۹ به بالا باشد و استانداردهای روز اروپا را داشته باشد برای همه ایرانیان آزاد شد اما این واردات با ابهاماتی توام است ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
25 تیرماه 1403
ثبت نام ۱۳۰ هزار متقاضی خودروهای خارجی
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت گفت: در ثبت نام جدید خودروهای وارداتی، ۱۳۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند.مهدی ضیغمی مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت با اشاره به اینکه روز یکشنبه آخرین مهلت ثبت نام و ویرایش خودروهای وارداتی بوده است، گفت: روز شنبه هم فرصت افتتاح حساب(وکالتی) به اتمام رسید. تا پایان هفته جاری قرعه کشی برای تخصیص خودروهای وارداتی انجام خواهد شد و نتایج در روز شنبه اعلام خواهد شد.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت با اشاره به تخصیص خودرو به متقاضیان سری اول ثبت نام خودروهای وارداتی، گفت: در اسفند 1401، تعداد 33 هزار نفر به ثبت نام خودرو اقدام کردند که از این تعداد، تخصیص خودرو به 5 هزار نفر باقی مانده است که سامانه به زودی برای این دسته از متقاضیان بازگشایی خواهد شد.
500 میلیون تومان پیششرط ثبت نام متقاضیان خودروهای خارجی
لازم به ذکر است، پیش از این مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو نیز به صدا و سیما گفته بود که از دوشنبه 18 تیرماه فرایند مربوط به وکالتی کردن پول به مبلغ 500 میلیون تومان به منظور پیششرط ثبت نام آغاز شده بود که روز شنبه به پایان رسید.
وی تاکید کرده بود که از شنبه 30 تیرماه، تخصیص خودرو به متقاضیان مشخص خواهد شد؛ بنابراین متقاضی میتواند به پروفایل شخصی در سامانه مراجعه کند و در بخش جزئیات سفارش، از خودروی تخصیص داده شده، مطلع شود. پس از آن اسامی به واردکنندهها اعلام و شرکتها به متقاضی پیامک جهت واریز وجه ارسال میکنند.
24 تیرماه
امروز آخرین مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی است
مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو گفت: متقاضیان خودروهای وارداتی تا روز یکشنبه، ۲۴ تیرماه، برای ثبتنام و انجام ویرایش اولویت خود فرصت دارند.متقاضی میتوانند به پروفایل شخصی در سامانه مراجعه کند و در بخش جزئیات سفارش، از خودروی تخصیص داده شده، مطلع شود. پس از آن اسامی به واردکنندهها اعلام و شرکتها به متقاضی پیامک جهت واریز وجه ارسال میکنند.
23 تیرماه
مهلت وکالتی کردن حساب برای خودروهای وارداتی
مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو، گفت: امکان وکالتی کردن حساب نزد یکی از شعب بانکهای مورد تأیید به نام خودروهای وارداتی فراهم شد و مشتریان تا شنبه (٢3 تیرماه) برای این منظور و بلوکه کردن وجه 500 میلیون تومانی در این حساب فرصت خواهند داشت.
وی ادامه داد: همچنین ثبتنام از (سهشنبه) آغاز شده و تا پایان روز یکشنبه (24 تیرماه) میتوانند ثبتنام و پنج اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب کنند.
تقدسی بیان کرد: در این دوره از عرضه خودروهای وارداتی علاوه بر ایجاد امکان برای ثبتنام متقاضیان جدید، برای آخرین بار، به ثبتنام کنندگان مرحله اول که اسفند ماه سال 1401 ثبتنام اولیه انجام دادهاند اما تاکنون انتخاب خودرو نداشتهاند، این فرصت داده شده که خودروی مورد نظر خود را انتخاب کنند.
21تیرماه
واردات خودرو رکورد زد
رئیس کل گمرک خبر داد، از ابتدای سالجاری تا ۲۰ تیر ۱۴۰۳، تعداد ۸۲۵۷ دستگاه خودرو سواری از گمرکات ترخیص قطعی و وارد کشور شده است.
محمد رضوانیفر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، ارزش این تعداد خودرو سواری نو که از گمرکات کشور ترخیص قطعی شده است را 165 میلیون دلار اعلام کرد.
رضوانیفر بیان داشت: سال گذشته در همین مدت تنها 277 دستگاه خودرو به ارزش 8.3 میلیون دلار وارد کشور و از گمرکات ترخیص قطعی شد.
وی افزود: در حال حاضر 5200 دستگاه خودرو دیگر به ارزش 90 میلیون دلار در مرحله نهایی تشریفات ترخیص میباشد.
19 تیرماه
آغاز فروش ۳۶ خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه+ قیمت
دور جدید عرضه ۳۶ خودروی وارداتی از امروز (سه شنبه ۱۹ تیرماه) در سامانه یکپارچه برای عموم متقاضیان آغاز شد.خبر کامل را از اینجا بخوانید.
18 تیرماه
آغاز دور جدید ثبت نام خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، مدیر سامانه یکپارچه خودروها از آغاز دور جدید ثبتنام خودروهای وارداتی از فردا (سهشنبه ١٩ تیر ماه) و ایجاد امکان تعریف حساب وکالتی از امروز تا روز پنجشنبه (٢١ تیر ماه) خبر داد.. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
17 تیرماه
ثبت نام خودروهای وارداتی جانبازان از امروز آغاز شد
به گزارش بازارخودرو، سامانه ثبت سفارش خودروی جانبازان از روز (یکشنبه 17 تیرماه) صرفاً برای جانبازانی که پیش از این در سامانه جامع تجارت، درخواست خود را برای واردات خودرو به صورت شخصی اعلام و ثبت کرده بودند، بازگشایی شده تا ثبت سفارش خودرویی خود را انجام دهند.
شروع فرآیند ثبت سفارش در عملیات تجارت خارجی، نیازمند "ثبت پرونده جدید" و اطلاعات مرتبط با آن در سامانه جامع تجارت مطابق آنچه که در زیر اشاره شده، است.
پس از تشکیل پرونده و ثبت اطلاعات لازم، ضروری است که متقاضیان موارد مربوط به موضوع گمرک و حملونقل را تکمیل کنند. سپس به ترتیب موارد مربوط به موضوعات مالی و بانکی را با ثبت مبلغ کل پیشفاکتور نهایی کنند.
در گام چهارم، متقاضی بایستی با انتخاب گزینه " افزودن کالا"، شماره تعرفه خودروی مورد نظر خود را جستوجو کرده و آن را ثبت کنند. (فهرست شماره تعرفههای خودروهای جانبازان در وبسایت مذکور موجود است.)
پس از جستوجوی شماره تعرفه، لازم است وضعیت نمایندگی را (خودروی جانباران- مصوبه مورخه 18 مرداد 1402 هیات وزیران) انتخاب کنند.
در گام پنجم بایستی در بخش مربوط به مستندات پرونده، نسبت به بارگذاری مستنداتی همچون تصویر پیشفاکتور و قرارداد، اقدام کنند.
سپس در بخش مربوط به حالت جدید پرونده، گزینه ثبت را انتخاب کنند تا وضعیت پرونده به حالت "جدید" تغییر پیدا کند. در این حالت صحفه مربوط به پرونده، بسته شده و لازم است ادامه فرآیند و پیگیری پرونده را مجدد از منوی "عملیات خارجی" دنبال کنند.
در نهایت پس از طی مراحلِ تکمیل مراحل پیشنویس، وضعیت جدید، استعلام ضوابط و استعلام وضعیت، کار ثبت سفارش خود را تکمیل کنند.
بر این اساس در گزینه مربوط به "مشاهده آخرین وضعیت درخواست" میتوانند، درخواست ثبت شده خود را مشاهده کنند.
در گام دهم، درخواست مجوز نمایش داده شده و سپس، وضعیت ثبتنام به حالت "وضعیت منتظر مجوز" در خواهد آمد که موارد مربوط به رد یا تایید آن، انجام خواهد شد.
چنانچه موارد ثبت شده و اطلاعات نقصی نداشته باشد، مجوز تایید و فرآیند وارد مرحله "آماده ثبت سفارش" خواهد شد.
گفتنی است، تمام موارد فوق از طریق اطلاعیه مربوط به ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت قابل مشاهده است.
16تیرماه
نحوه ثبت سفارش خودرو جانبازان اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، نظر به توافقات صورت پذیرفته با وزارت صمت در خصوص نحوه ثبت سفارش واردات خودرو به صورت شخصی از طریق سامانه جامع تجارت ایران به اطلاع میرساند: فایلهای آموزشی و راهنمای ثبت سفارش واصله از سازمان توسعه تجارت ایران جهت مطالعه و آشنایی با فرآیند مزبور از طریق راهنمای ثبت سفارش خودروی جانبازان و ویدئو منتشر شده فوق در دسترس است.
جهت آشنایی دقیق با ابعاد مختلف موجود در فرآیند ثبت سفارش واردات به صورت شخصی ( از قبیل : اخذ مجوزهای محیط زیست - استاندارد و ... ) می بایست با مطالعه و تحقیقات لازم نسبت به انجام مراحل مذکور اقدام نمایند.
زمان ثبت سفارش به صورت شخصی از روز یکشنبه مورخ 1403/04/17، از طریق سامانه جامع تجارت ایران به آدرس اینترنتی www.ntsw.ir است.ضمناً در ارتباط با مشمولینی که از طریق شرکتهای واردکننده مورد تائید وزارت صمت اقدام به ثبت نام و انتخاب خودرو نمودهاند نیز پس از اعلام رسمی از سوی آن وزارتخانه متعاقبا اطلاعیههای لازم صادر خواهد بود.
واردات خودروهای کرهای به مناطق آزاد ممنوع شد
به گزارش بازارخودرو، معاون توسعه اقتصادی و سرمایهگذاری موضوع ثبت سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد را ابلاغ کرد. در این نامه آمده است: در اجرای مصوبه شماره 193378 تا 62072ه مورخ 1402.10.23 هیئت وزیران موضوع آئیننامه واردات خودروهای نو به استحضار میرساند با پیگیریهای صورتگرفته توسط دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه مطابق نامه شماره 3024248 مورخ 1403.04.07 معاون محترم وزیر صمت و رئیسکل سازمان توسعه تجارت، امکان ثبت آماری واردات خودرو به مناطق آزاد از محل ارز سپرده خود پس از تأیید تخصیص ارز توسط بانک مرکزی طبق ضوابط مندرج در نامه شماره 77316/ 03 مورخ 1403.04.06 اداره تخصیص ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فراهم گردید در این خصوص رعایت موارد ذیل ضروری است؛
1 ـ اظهار و ترخیص کلیه خودروهای مشمول تصویبنامه صدرالذکر اعم از خودروهای ثبتآماریشده قبلی و یا جدید میبایست از طریق سامانه رفع تعهد ارزی مناطق آزاد سامانه امور گمرکی (EPL) صورت پذیرد.
2 ـ رعایت سایر مفاد تصویبنامه مذکور در ممنوعیت عدمورود خودروهای سواری با حجم موتور بالاتر از 2500 سیسی، عدمامکان ثبت آماری خودروهای ترکیبی و برقی بالای 40 هزار دلار، رعایت مبنای تعیین ارزش خودرو، اخذ تأییدیه استاندارد و رعایت ضوابط، آلایندگی ضرورت بررسی صلاحیت فنی و حرفهای واردکنندگان، استعلام اصالت قراردادهای واردات خودرو با شرکت خارجی و خدمات پس از فروش از طریق وزارت صمت و یا سازمان توسعه تجارت و رعایت حقوق مصرفکنندگان، عدمورود خودرویهای کرهای و آمریکایی و سایر مفاد تصویبنامه، جهت مراحل بعدی اجرای کار ضروری است.
3 ـ ورود و ترخیص خودروهای موضوع تصویبنامه فوقالذکر بدون ثبت آماری معتبر و بدون تخصیص ارز به محدوده مناطق آزاد ممنوع است.
شایان ذکر است در اجرای تبصره ذیل ماده 2 مصوبه شماره 193378/ت62072ه مورخ 1402.10.23 هیئت محترم، وزیران پیگیریها و جلساتی با وزارت صمت، بانک مرکزی و سایر دستگاههای ذیربط بهمنظور تعیین سهمیه از سایر منابع ارزی صورت پذیرفته که بهمحض حصول نتیجه مراتب در ابلاغیههای بعدی به آن سازمان منعکس خواهد شد.
12 تیرماه
نتایج آخرین عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی روز یکشنبه سوم تیر ماه با عرضه ۳۱ خودرو برای آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام کرده و اولویت آنها مشخص شده، بازگشایی شد و بدین ترتیب متقاضیان در این مرحله میتوانستند پنج انتخاب از سبد محصولات اعلام شده، داشته باشند.
مهلت انتخاب خودرو برای متقاضیان، سه روز و تا پایان روز چهارشنبه (۶ تیر ماه) در نظر گرفته شده بود؛ پس از اتمام مهلت ثبت درخواست خودرویی، حال امروز (سه شنبه ۱۲ تیر ماه) نتایج مشخص و بر روی سایت سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی قرار گرفته است.
برای مشتریانی که مشمول تخصیص خودرو شدهاند، مدت زمان پنج روزه واریز وجه خودرو زمان ارسال فراخوان در نظر گرفته شده است؛ عدم واریز وجه حداکثر تا پنج روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه حذف خواهد شد.
همچنین تمام شرکتهای واردکننده میبایست مطابق آئیننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تأخیر در تحویل و … قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آئین نامه فوق خواهند شد.
گفتنی است، نتایج بر روی سایت سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی بارگذاری شده و ثبتنام کنندگان میتوانند با مراجعه به حساب کاربری در سامانه از نتیجه تخصیص خودروی انتخابی خود مطلع شوند. همچنین ممکن است همچنان برای برخی مشتریان، هنوز تخصیصی صورت نگرفته باشد که این موضوع در ارتباط با همان اهمیت اولویتهای انتخابی است.
11 تیرماه
صنعت خودرو ۱.۳ میلیارد یورو ارز نیمایی گرفت
به گزارش بازارخودرو، تازهترین آمار مرکز مبادله نشان میدهد، از ابتدای سال تا 8 تیرماه امسال، بیش از 2 میلیارد دلار برای واردات مورد نیاز صنایع خودرو و حمل و نقل تامین ارز شده است.از این حجم، 1.3 میلیارد دلار با نرخ نیمایی و 740 میلیون دلار با نرخ توافقی تامین شده است.گفتنی است، از اول فروردین ماه تا 9 تیرماه 1403، 17 میلیارد و 583 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.برای کالاهای اساسی 3 میلیارد و 980 میلیون دلار،برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 9 میلیارد و 967 میلیون دلار و برای خدمات 350 میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات 3 میلیارد 285 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
5 تیرماه
۲۹۰۰ دستگاه خودرو ۱۰ روزه از گمرک ترخیص شد
به گزارش بازارخودرو، طبق آخرین آمار رسمی گمرک ایران، تا روز 20 خرداد ماه حدود 12 هزار و 704 دستگاه خودروی سواری در محوطههای گمرکی موجود بوده و 4 هزار و 15 دستگاه خودروی سواری نیز تا تاریخ مذکور ترخیص شده بود. همچنین طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی در سه ماهه نخست سال 1403، آمار انواع خودروی سواری وارد شده به کشور بالغ بر 6926 دستگاه و به ارزش 137 میلیون دلار بوده است. در سه ماهه نخست سال قبل 284 دستگاه به ارزش 6.8 میلیون دلار وارد کشور شده بود.بر این اساس طی 10 روز حدود 2900 دستگاه خودرو از گمرک ترخیص شد.در سال گذشته 11 هزار و 122 دستگاه خودرو سواری به ارزش 218 میلیون دلار وارد کشور شده استتعداد خودروهای ترخیص قطعی شده از گمرکات و وارده به کشور در سال جاری، بیش از 40 درصد از خودروهای وارداتی در کل سال 1402 بود.از مجموع خودروهای موجود در محوطه گمرکی 6 هزار و 434 دستگاه به گمرک اظهارشده و در حال انجام تشریفات گمرکی است و تعداد 6 هزار و 270 دستگاه هنوز به گمرک اظهار نشده است
4 تیرماه
شرایط فروش هوندا سیتی 2023 اعلام شد ویژه تیرماه 1403
جدیدترین شرایط فروش خودرو هوندا سیتی در ایران از طریق سامانه یکپارچه عرضه محصولات وارداتی از روز گذشته آغاز شد.
شرایط فروش میتسوبیشی اوتلندر 2023 ویژه تیر 1403
پیش ثبت نام نخستین مرحله عرضه خودرو میتسوبیشی اوتلندر 2023 مطابق اطلاعات مندرج در جدول ذیل آغاز در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی خواهد شد.
3 تیرماه
آغاز عرضه ۳۱ خودروی وارداتی برای متقاضیان سامانه یکپارچه + جدول
به گزارش بازارخودرو، به اطلاع آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند 1401 ثبت نام نموده و اولویت آنها مشخص شده میرساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودروها تا ساعت 23:59 روز چهارشنبه 1403.04.06 در دسترس است. ادامه خبر را از اینجا بخوانید
28 خردادماه
مجوز واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس کارکرده به بخش خصوصی
به گزارش بازارخودرو، تصویبنامه هیات وزیران در خصوص اصلاح تصویبنامه موضوع مجاز بودن وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به ثبت سفارش 2000 دستگاه اتوبوس برون شهری به منظور توسعه حمل و نقل عمومی مسافر، تنظیم بازار و ارائه خدمات بهینه به مسافرین اربعین حسینی ابلاغ شد.
بر این اساس سود بازرگانی اتوبوس 5 درصد تعیین شده است.
26 خردادماه
۱۱۰۰ دستگاه خودرو برقی ۵ روزه مجوز استاندارد گرفتند
به گزارش بازارخودرو به نقل از اداره کل استاندارد استان تهران، محمدحسین طاهری مدیرکل استاندارد استان تهران در جریان بازدید میدانی از وضعیت خودروهای در حال ارزیابی در گمرک غرب تهران گفت: در 5 ماه گذشته، حدود 2900 دستگاه انواع خودرو از این گمرک گواهینامه انطباق دریافت نموده و مجوز استاندارد برای آنها صادر شد.
وی که به منظور نظارت مستمر بر تسریع و تسهیل فرآیند واردات خودروها و ارزیابی انطباق آن، برای چندمین بار در طول یک سال گذشته از این گمرک بازدید کرد، افزود: حدود 1100 دستگاه خودرو برقی در کمتر از 5 روز کاری، با داشتن گواهی صحهگذاری تاییدیه نوع و ارایه اظهارنامه به اداره استاندارد مستقر در گمرک و رعایت سایر قوانین و مقررات، موفق به دریافت گواهینامه انطباق شدند.
گفتنی است، در 5 ماه گذشته، حدود 2900 دستگاه خودرو شامل 776 کامیون کشنده و 2100 دستگاه انواع خودروی سواری، موفق به دریافت گواهینامه انطباق از این ادارهکل شدند.
19 خردادماه
ثبت سفارش خودروی وارداتی جانبازان به زودی آغاز می شود
به گزارش بازارخودرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد، ثبت سفارش خودروهای وارداتی مشمول جانبازان پس از انجام تستهای فنی جهت برقراری وب سرویس بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و بنیاد شهید در اسرع وقت راه اندازی میشود.
هماکنون وب سرویس بنیاد شهید و سامانه جامع تجارت در اختیار سازمان فناوری اطلاعات قرار گرفته است و این سازمان ضمن تأیید اتصال این دو وب سرویس مقرر کرده در اسرع وقت امکان تبادل اطلاعات فراهم شود.برقراری وب سرویس بنیاد شهید و سامانه جامع تجارت به منظور استعلام اطلاعات جانبازان معزز مشمول طرح واردات خودرو است، تا امکان صحت سنجی اطلاعات جانبازان میسر باشد. تمامی جانبازان میتوانند رأساً اقدام به ثبت سفارش کنند و در صورت تمایل امور مربوط به واردات خودرو را به شرکتهای واردکننده واگذار کنند.
پس از تکمیل ثبت سفارش و نهایی شدن میزان ارز مورد نیاز، بخشی از منابع ارزی آن از سهمیه وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخشی دیگر نیز از طریق منابع بانک مرکزی تأمین خواهد شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت خود را مکلف به تأمین خودروهای وارداتی جانبازان میداند و این عزیزان مطمئن باشند این وزارتخانه پیگیر امور آنها است.
نتایج قرعه کشی خودروهای برقی اعلام شد
مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه خودروها اظهار کرد: از عصر روز پنجشنبه، نتایج قرعه کشی خودروهای برقی برای برخی از متقاضیان در سامانه یکپارچه به نشانی https://evauto.ir/ قابل رؤیت شده است اما نتایج کامل برای همه شرکتکنندگان مشخص نشده و سایت به حالت به روزرسانی بازگشت.
وی افزود: این فرآیند اعلام نتایج تا امروز تکمیل خواهد شد و نتایج نهایی اولویتدهی، تا پایان روز 19 خرداد ماه مشخص میشود.
تقدسی خاطرنشان کرد: متقاضیان در سه دسته تقسیم، خواهند شد. دسته اول متقاضیانی هستند که خودرو به آنها تخصیص داده شده است. دسته دوم متقاضیانیاند که در صف انتظار موقتیِ خرید خودروی مورد نظر قرار میگیرند تا در صورت عدم تکمیل وجهِ دسته اول یا افزایش ظرفیت فروش، خودرو به آنها تخصیص داده شود. در نهایت دسته سوم، متقاضیانی هستند که در وضعیت عدم تخصیص قرار خواهند گرفت و مشمول تخصیص در این دوره، نخواهند بود.
17 خردادماه
تا آخر تیرماه عرضه ۱۰ هزار خودروی برقی در کشور عرضه می شود
به گزارش خبرگزاری بازارخودرو، کریمی سنجری نماینده ویژه وزیر صمت در حوزه توسعه خودروهای برقی افزود: موضوع خودروهای برقی شاید از 5 سال گذشته استارت آن در صنعت خودرو کشور و در دولتهای گذشته خورده بود ولی روند بسیار کندی داشت.
وی با بیان اینکه ممکن است برنامه جدید وزارت صمت برای تولید و واردات خودروهای برقی تا دو سال یا حتی 3 سال به طول بی انجامد، افزود: صد هزار تاکسی، 20 هزار خودروی شخصی، 4 هزار دستگاه اتوبوس برقی و 400 هزار دستگاه موتور سیکلت برقی هدف گذاری وزارت صمت برای فاز اول برقیسازی در کشور است.
کریمی سنجری گفت: در حوزه اتوبوس پیشرفت خیلی اندک بوده و تا این لحظه کمتر از 100 دستگاه اتوبوس برقی، چه در قالب تولید و چه در قالب تامین توانستیم عرضه کنیم، در حدود 60 دستگاه تولید بوده و در حدود 40 دستگاه هم اتوبوسهای وارداتی است که در گمرک است یا ترخیص شده از گمرک است.
15 خرداد ماه
امکان جهش واردات خودرو با حذف تخصیص ارز گوشی آمریکایی
بحث واردات آیفونهای رفرش و ریپک به واسطه مصوبه اخیر هیئت وزیران و تفسیرهای متفاوت گمرک و سازمان توسعه تجارت از آن مجدداً به یکی از موضوعات مهم در حوزه تجارت خارجی تبدیل شده است.نکتهای که در این بین دارای اهمیت است، واردات آیفونهای 13 و مدلهای قدیمیتری است که به واسطه عدم تولید عملاً تعداد بسیار کمی از آنها به صورت استفاده نشده در بازار وجود دارد بخش قابل توجهی از آنها رفرش و ریپک شده هستند. واردکنندگان این کالاها رقم بسیار پایینتری به نسبت گوشی نو برای آنها پرداخت میکنند.
با این وجود آیفونهای رفرش و ریپک شده به عنوان کالای نو در گمرک اظهار میشوند که نوعی بیشاظهاری در رویه واردات است. چنین رویهای سبب سودهای خلاف و بادآورده برای واردکننده و زیان دولت(چالش در تراز تجاری) و مصرفکننده شده است.این همان موضوعی است که در گزارش کارشناسی سازمان توسعه تجارت در شهریور سال گذشته نیز به آن اشاره شد. با این وجود خبری از تغییر در این رویه نیست. حتی اخیراً سازمان توسعه تجارت در برابر بخشنامه گمرک ایران در خصوص ممنوعیت واردات کلیه محصولات برند اَپل موضعگیری کرده است.
این سازمان در واکنش خود اعلام کرده است که واردات آیفون 13 و مدلهای قبلی آن ممنوع نیست اما حقوق ورودی آن به 96 درصد افزایش پیدا خواهد کرد. رئیس کل گمرک ایران نیز در خصوص این واکنش گفته است که به نظر ما نص صریح مصوبه دولت بر ممنوعیت واردات کلیه محصولات اَپل تاکید دارد و برداشتهای خاص سازمان توسعه تجارت ابهامات را افزایش داده است.
مسئلهای که باید به آن توجه شود این است که در حال حاضر با واردات آیفون 13 و مدلهای قبلی بخشی از ارز تخصیص یافته به واسطه بیش اظهاری انجام شده در مورد آیفونهای رفرش و ریپک به جیب متخلفان میرود.
این سوال مطرح است که آیا نمیتوان ارزی که هماکنون برای واردات مدلهای قدیمی اَپل تخصیص داده میشود را برای مصارف دیگری مانند واردات خودرو اختصاص داد. ذکر این نکته ضروری است که نزدیک یک میلیارد دلار در سال گذشته برای واردات آیفون تخصیص پیدا کرده که همین مقدار میتواند تعداد خودروهای وارداتی که در دو سال گذشته 10 هزار دستگاه بوده است را ارتقاء بدهد.
8 خردادماه
قیمت قطعی ۵ خودروی وارداتی + جدول
به گزارش بازارخودرو، براساس اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی قیمت قطعی خودروهای (Honda (Vezel ۲۰۲۳)، Toyota(Levin ۱۲۰۰ cc ۲۰۲۴)، Toyota(Levin ۱۸۰۰ cc Hybrid NISSAN (Sylphy)، Skoda(SuperB) مشخص شده است. خبر کامل را از اینجا بخوانید
نتایج قرعه کشی خودروهای برقی هفته آینده اعلام می شود
پس از بازگشایی سامانه عرضه خودروهای برقی ۱۴۰ هزار متقاضی اقدام به ثبت نام کردند که مقرر شد با قرعه کشی، ۱۰ هزار خودرو تحویل افراد شود؛ بر همین مبنا هم هفته آینده نتیجه قرعه کشی اعلام میشود.
یکشنبه سی ام اردیبهشت ماه سامانه عرضه خودروهای برقی به آدرس https://evauto.ir/ به منظور فروش خودروهای برقی وارداتی شروع به کار کرد.
آنطور که مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه به مهر گفته بود خرید خودروهای برقی هیچ محدودیت و شرایط خاصی نداشته و تنها شرط لازم برای ثبت نام مسدود کردن ۱۰۰ میلیون تومان در حساب بانکی بود.
بر همین مبنا نیز استقبال خوبی از عرضه خودروهای برقی صورت گرفت، به گونهای که بالغ بر ۱۴۰ هزار نفر برای خرید این خودروها در سامانه ثبت نام کردند.
با توجه به اینکه سیاست وزارت صمت عدم تشکیل صف برای تحویل خودرو بود، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که مقرر شده با استفاده از شیوه قرعه کشی و نوبت دهی نسبت به تحویل خودرو به ۱۰ هزار نفر اقدام کنند.
در همین راستا نیز پیگیری ها حکایت از آن دارد که هفته آینده نتایج مربوط به قرعه کشی در سامانه فروش خودروهای برقی اعلام خواهد شد. پس از اعلام نتایج، منتخبان باید نسبت به واریز وجه در زمان اعلامی، اقدام کنند. آنطور که در سامانه تاکید شده عدم واریز وجه حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی به طور کلی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف میشود.
7خردادماه
فروش فوق العاده 8 خودروی وارداتی آغاز شد
هشت مدل خودروی وارداتی در دور جدید فروش در سامانه یکپارچه به صورت فروش فوقالعاده در دسترس متقاضیان قرار می گیرد.
بررسی لیست خودروهای عرضه شده نشان می دهد تویوتا لوین 1200 سی سی، تویوتا لوین هیبرید، تویوتا کرولا، هوندا Vezel، هوندا City، هوندا Syphy, اشکودا Super B و سوزوکی Jimnny 5 در این دور از فروش عرضه می شوند.البته برخی از خودروها توسط دو شرکت وارد کننده در دسترس متقاضیان قرار می گیرند.
نکته قابل توجه اینکه خودروهایی مانند هوندا City و سوزوکی Jimnny 5 پیش از این کمتر در سامانه فروش خودروهای وارداتی آفتابی شده بودند و پیش تر اخباری درباره حضور این خودروها در گمرک شنیده شده بود.
اشکودا Super B نیز به عنوان خودرویی اروپایی برای دومین بار است که توسط مدیران صمت پشت ویترین سامانه یکپارچه فروش محصولات برندهای جهانی خودروساز قرار گرفته است.
بررسی ها نشان می دهد پیش از این تنها فیات 500 به عنوان محصولی از یک برند اروپایی آن هم به صورت مستقل به متقاضیان خودروهای وارداتی عرضه شده بود.
به نظر می رسد سیاست گذار خودرویی به نوعی به سیم آخر زده و قصد دارد تا پیش از اتمام زمان باقی مانده از عمر دولت سیزدهم تکلیف متقاضیان خودروهای وارداتی که در مرحله اول برای در اختیار گرفتن این خودروها در سامانه یکپارچه فروش محصولات برندهای بین المللی خودروساز نام نویسی کردند را مشخص کند.
این مساله در اظهارات اخیر رییس سازمان توسعه تجارت نیز دیده می شود. مهدی ضیغمی در جدیدترین نشست خبری خود گفته «وزارت صمت به دنبال این است تا متقاضیان خودروهای وراراتی را تعیین تکلیف کند.». عرضه محصولات از برندهای ژاپنی و اروپایی شاهدی بر عزم جزم مدیران صمت برای مشخص شدن وضعیت ثبت نام کنندگان برای خودروهای وارداتی است.
پرونده خودروهای وارداتی از اسفند ۱۴۰۱ باز شده و تاکنون بسته نشده است. دلیل این مساله را باید در عرضه گسترده محصولات برندهای چینی در چندین طرح فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه جست و جو کرد. متقاضیان محصولات برندهای جهانی استقبال مناسبی از خودروهای چینی عرضه شده نکردند و ترجیح دادند تا درخواست خود برای انتخاب خودرو را به تاخیر بیندازند.
این طرح فروش از ۷ خرداد (دوشنبه) تا آخرین ساعت روز ۹ خرداد ( چهارشنبه) در دسترس متقاضیان قرار دارد.
متقاضیان می توانند برای اطلاع از قیمت خودروها در مبادی ورودی به سامانه فروش خودروهای وارداتی مراجعه کنند.
البته قیمت نهایی بعد از اضافه شدن هزینه متعددی مانند مالیات بر ارزش افزوده، عوارض های مختلف، هزینه اسقاط و شماره گذاری و سایر موارد مرتبط تعیین خواهد شد.
6 خردادماه
۲۶ هزار کشنده ترخیص شد
براساس بند (ث) ماده 30 قانون احکام دائمی برنامههای توسعه ای کشور با تأیید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کامیونهای مورد نیاز با عمر کمتر از سه سال قابل ورود بودهاند. در اجرای ماده (5) تصویب نامه هیئت محترم وزیران به شماره 925230 /ت 61367 هـ مورخ 1402/5/28 موضوع آیین نامه اجرایی بند (ص) تبصره (7) قانون بودجه سال (1402) کل کشور ورود و ترخیص انواع کشنده کامیون ون اتوبوس، مینی بوس با عمر کمتر از پنج سال ساخت در بنادر و گمرکات اجرایی کشور بدون ثبت سفارش و بدون تخصیص ارز، ممنوع اعلام شده است.
بر اساس قوانین مذکور در دولت سیزدهم از سال 1400 تا نیمه اردیبهشت ماه سال جاری تعداد 26628 دستگاه کشنده به شرح جدول شماره (1) ترخیص قطعی و به ناوگان حمل و نقل کشور پیوسته که تأثیر به سزایی در نوسازی و افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل جاده ای داشته است؛ که البته تشریک مساعی و همکاری همه دستگاههای ذیربط شایسته تقدیر است.
در حال حاضر تعداد 5353 دستگاه کامیون وارداتی در گمرکات کشور موجود بوده که از این بین تعداد 3059 دستگاه به شرح جدول زیر در گمرکات سراسر کشور اظهار و در حال انجام تشریفات گمرکی میباشد.
همچنین تعداد 2294 دستگاه کشنده به شرح جدول زیر در ژگمرکات کشور موجود است که تا کنون به گمرک اظهار نشدهاند.
بررسیها نشان میدهند، در کندی ترخیص 3059 دستگاه کشنده اظهار شده و 2294 دستگاه کشنده اظهار نشده عوامل زیر تاثیر گذار هستند:
عدم صدور کد رهگیری بانک
زمانبر بودن فرآیند ویرایش مجوز ثبت سفارش
زمانبر بودن فرآیند صدور مجوز سازمان ملی استاندارد
با توجه به اطلاع و اخبار واصله از گمرک ترکیه، قریب 8000 دستگاه کامیون به مقصد نهایی ایران وارد کشور ترکیه شده و از این تعداد حدود 4000 دستگاه کامیون عمدتاً در مرز گور بولاغ ترکیه ( مرز بازرگان بدلیل نداشتن مجوز ثبت سفارش و یا با داشتن مجوز ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در آنسوی مرز متوقف میباشند که با توجه به ماده (5) آیین نامه اجرایی بند (ص) تبصره (7) قانون بودجه سال (1402) کل کشور با ممنوعیت ورود به کشور مواجه می باشند.
با توجه به حساسیت موضوع و ضرورت تعیین تکلیف کامیونهای وارداتی پیشنهاد می گردد؛ وزارتخانه ها و دستگاه های ذیربط برای رفع مشکل صدور یا اصلاح مجوز ثبت سفارش تخصیص و تأمین ارز در اسرع وقت جلسه ای برگزار و تصمیمات مقتضی اتخاذ نمایند.
۱۴۰ هزار نفر برای خرید ۱۰ هزار خودروی برقی ثبت نام کردند
معاون وزیر صمت از ثبت نام ۱۴۰ هزار نفر برای خرید خودروی برقی خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰ هزار خودروی برقی وارد کشور شده، بنابراین برای تحویل به متقاضیان از شیوه قرعهکشی استفاده میکنیم.
مهدی ضیغمی امروز در نشست خبری با اشاره به عرضه خودروهای برقی در سامانه یکپارچه، گفت: با ایجاد سامانه عرضه خودروهای برقی، عرضه این خودروهای وارداتی از هفته گذشته آغاز شده است بطوری که متقاضیان باید مبلغ 100 میلیون تومان را بصورت وکالتی نزد یکی از بانکهای واجد شرایط بلوکه میکردند و سپس نسبت به انتخاب خودروی برقی مورد نظر خود در سامانه اقدام میکردند.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه مهلت انتخاب خودروهای برقی تا ساعت 23:59 امروز شنبه پنجم خرداد است، گفت: باید این نکته تأکید کنم که این مهلت قابل تمدید نیست.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: 140 هزار نفر با واریز وجه 100 میلیون تومان نسبت به وکالتی کردن حساب خود برای خرید خودرو برقی اقدام کردهاند و احتمالا همین تعداد نیز برای انتخاب خودروی برقی در سامانه اقدام کنند.
به گفته ضیغمی، تعداد خودروهای برقی وارد شده به کشور تاکنون 10 هزار دستگاه است اما اولویت بندی برای تحویل خودروهای برقی به متقاضیان براساس قرعهکشی انجام میشود و 10 هزار نفر بر اساس قرعهکشی در نوبت تحویل این خودروها قرار میگیرند و در مدت 90 روز که سازمان حمایت تعیین کرده این خودروها تحویل مشتریان میشود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: بعد از قرعهکشی و اولویتبندی، ثبتنام سایر متقاضیان خرید خودروهای برقی ابطال میشود و لذا متقاضیان خرید خودروهای برقی باید در دورههای بعدی که از طریق سامانه اعلام میشود نسبت به بلوکه کردن پول در نزد یکی از بانک ها اقدام و سایر مراحل ثبتنام را طی کنند.
وی افزود: بنابراین متقاضیانی که از طریق قرعهکشی در اولویت قرار نگیرند دیگر نمیتوانند خودرو تحویل بگیرند و در دورههای بعدی باید نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
معاون وزیر صنعت، اضافه کرد: از 140 هزار نفری که مبلغ 100 میلیون تومان در حساب بانکی برای خرید خودروی برقی ثبتنام کردهاند هنوز تعدادی نسبت به انتخاب خودروی برقی اقدام نکردهاند.
ضیغمی اظهار داشت: در صورتی که این افراد تا پایان مهلت انتخاب خودرو نسبت به انتخاب خودروی برقی اقدام نکنند در دورههای بعدی نمیتوانند خودرویی را انتخاب کنند مگر اینکه دوباره نسبت به واریز وجه و ثبتنام اقدام کنند به عبارتی برای خرید باید دوباره از ابتدا ثبتنام انجام دهند.
وی بیان داشت: برای عرضه خودروی برقی به متقاضیان صف تشکیل نمیدهیم و لذا همین تعداد 10 هزار دستگاه را عرضه میکنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: براساس ابلاغ به بانکها از دوشنبه هفته جاری بانکها حداکثر ظرف 48 ساعت باید نسبت به آزادسازی پولهای بلوکه شده متقاضیان اقدام کنند.
ثبت نام خودروهای برقی امروز به پایان میرسد
به گزارش بازارخودرو، براساس اطلاعیه سامانه عرضه خودروهای برقی، کلیه متقاضیان خودروهای برقی می توانند از روز یکشنبه مورخ 1403/02/30 لغایت روز شنبه 1403/03/05 تا ساعت 23:59 نسبت به ثبتنام اقدام کرده و یک اولویت از سبد محصولات اعلامی انتخاب نمایند. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
1 خرداد ماه
خودروی برقی رسماً از دستورالعمل قیمت گذاری خارج شد
براساس مصوبه 659 شورای رقابت مورخ 1403.2.22 با موضوع «خروج خودروهای برقی از دستورالعمل 543 و اصلاحات بعدی آن»، خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه 543 و اصلاحات بعد آن خارج شد.
در این مصوبه آمده است:
اعضای شورا به اتفاق آرا مصوب کردند که «خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه 543 و اصلاحات بعدی آن خارج گردد.»
31 اردیبهشت ماه
مشخصات و قیمت خودروهای برقی ثبت نامی + جدول
به گزارش بازارخودرو، قیمت، شرایط و جزئیات خودروهای برقی ثبت نامی منتشر شد. سامانه یکپارچه خودروهای برقی، جدیدترین سامانه برای خرید خودروهای وارداتی و داخلی برقی است که برای انتخاب دور جدید خریداران خودرو باز شد. متقاضیان خودروهای برقی میتوانند تا پنجم خرداد 1403 با بلوکه کردن مبلغ 100 میلیون تومان در حسابهای وکالتی خود، مشخصات خود را در سامانه خودروهای برقی ثبت نامی درج کنند. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
30 اردیبهشت ماه
تخصیص ارز خودروسازان شفاف شد
به گزارش بازارخودرو، نزدیک به یک میلیارد و 672 میلیون دلار قطعات خودرو نیز از مسیر ارز اشخاص وارد کشور شده است. کل واردات قطعات خودرو 3.7 میلیارد دلار بوده است. مونتاکاران 2 میلیارد دلار نیز از سامانه نیما با نرخ میانگین 40 هزار تومانی دریافت کرده اند.
در جدول منتشر توسط بانک مرکزی، نزدیک به 3 میلیارد دلار نیز برای واردات قطعات و لوازم یدکی خودرو تخصیص داده شده است.پیشتر گمرک ایران اسامی 100 شرکت برتر واردکننده را منتشر کرده بود که در این میان مشخص شد 4 شرکت خودروساز از جمله مدیران خودرو (1 میلیارد دلار) کرمان موتور(750 میلیون دلار) کوروش موتور( 650 میلیون دلار )و بهمن موتور( 400 میلیون دلار)حدود 3 میلیارد دلار واردات داشته اند که بخش مهمی از ان از طریق سامانه نیما تامین ارز شده است. همچنین 4 شرکت واردکننده موبایل نیز در این فهرست حضور داشتند.
حقوق ورودی خودروهای برقی و هیبریدی اعلام شد
بر اساس بخشنامه گمرک ایران، حقوق ورودی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی معادل نیم واحد درصد، حقوق ورودی برقی برای سایر متقاضیان 4 واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی - بنزینی (هیبریدی) 15 واحد درصد است.
در متن این بخشنامه آمده است:
پیرو بخشنامه 148/1402/1546393 مورخ 1402/11/01 با مد نظر قرار دادن بند (ت) تبصره (9) قانون بودجه سال (1403) کل کشور؛ واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال برقی و برقی بنزینی (هیبریدی) به داخل کشور مجاز بوده و حقوق ورودی خودروی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها در سال 1403 معادل نیم واحد درصد و برای سایر متقاضیان چهار واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) پانزده واحد درصد (15) تعیین گردیده است.
دستورالعمل اسقاط خودرو های فرسوده ابلاغ شد+ جزئیات
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران در نامه ای به صدری خواه مدیر کل دفتر واردات گمرک ج.ا.ایران نوشت:
موضوع : آیین نامه اجرایی ماده (10) قانون ساماندهی صنعت خودرو
باسلام و احترام
به پیوست تصویر تصویب نامه شماره ٢٤٣٣٦٨/ت٦١٣٨٧هـ مورخ ٢٨/١٢/1402 هیات وزیران در خصوص دستورالعمل اجرایی اسقاط خودروهای فرسوده جهت واردات و تولید انواع خودرو موضوع ماده (10) قانون ساماندهی صنعت خودرو جهت اقدام مقتضی و ابلاغ به گمرکات اجرایی ایفاد میگردد.
29 اردیبهشت ماه
سامانه جدید عرضه خودروهای برقی راه اندازی شد
به گزارش خبرگزاری بازارخودرو، براساس اطلاعیه سامانه جدید عرضه خودروهای برقی کلیه متقاضیان ، از روز یکشنبه 1403/02/30 لغایت روز شنبه 1403/03/05 تا ساعت 23:59 میتوانند ثبت نام انجام داده و یک اولویت از سبد محصولات اعلامی در اطلاعیه بعدی انتخاب نمایند.
متقاضیان باید از تاریخ پنجشنبه 1403/02/27 لغایت روز چهارشنبه 1403/03/02 تا ساعت 13:00 یکی از حسابهای خود را نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه به نام خودرو برقی وارداتی وکالتی و مبلغ یک میلیارد ریال مسدود نمایند. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
26 اردیبهشت ماه
قیمت گذاری خودروهای برقی آزاد شد
سپهر دادجوی توکلی سخنگوی شورای رقابت اعلام کرد: اعضای شورای رقابت به اتفاق آرا مصوب نمودند خودروهای برقی از شمولیت دستورالعمل بازار خودروهای سواری مصوبه 543 و اصلاحات بعدی آن خارج شود.وی با اشاره به اینکه بازار خودروهای سواری شامل مونتاژی و داخلی مشمول مصوبه 543 شورای رقابت است، گفت: خودروهای برقی در دسته خودروهای سواری هستند و به صورت انبوه تولید نمی شوند به همین منظور برای تسهیل در عرضه از قیمت گذاری خارج کردیم.
شورای رقابت بهمن ماه 1401 با توجه به وضعیت انحصاری بازار خودروی سواری در کشور و بر اساس بالا بودن شاخصهای تمرکز، تقاضای انباشته در بازار و ممنوعیت یا محدودیت واردات، مصوبه 543 را مختص خودروهای انحصاری تصویب کرد و بر اساس این دستورالعمل سازمان حمایت قیمت تمام شده خودرو را محاسبه و وزارت صمت به عنوان تنظیم گر فنی آن را به خودروسازان ابلاغ میکند
تمدید ثبت نام خودروهای وارداتی تا شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه
به گزارش بازارخودرو، براساس اطلاعیه سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی ثبت نام کنندگان اسفند 1401 امکان انتخاب خودروها را از روز دوشنبه مورخ 1403/02/24 تا ساعت 23:59 روز چهار شنبه 1403/02/26 پیدا کرده اند که این مهلت تا شنبه 29 اردیبهشت ماه تمدید شده است.
18 اردیبهشت ماه
آخرین فرصت انتخاب خودروهای وارداتی چه زمان است؟
فروش خودروهای وارداتی از 16 تا 18 اردیبهشتماه جریان دارد البته این طرح فروش مشمول آن دسته از متقاضیانی است که در اسفندماه 1401 در سامانه یکپارچه پول بلوکه کرده بودند.
در این مرحله سه خودروی برقی شامل هوندای برقی معین خودرو، هونگچی E-QM5 و لونا برقی ایرانخودرو عرضه میشود. خودروی هیبریدی لاماری آرین پارس و نیسان سانی بنزینی هم در لیست خودروهای عرضه شده هستند.
سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی تا ساعت 23:59 امروز (سه شنبه 18 اردیبهشت ماه) برای انتخاب خودرو در دسترس است.
در این مرحله متقاضیان میتوانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب کنند، البته هیچگونه ثبتنام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبتنام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال 1401 حساب خود را بلوکه کردهاند، است.
قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو + جدول
فروش خودروهای وارداتی از 16 تا 18 اردیبهشتماه جریان دارد البته این طرح فروش مشمول آن دسته از متقاضیانی است که در اسفندماه 1401 در سامانه یکپارچه پول بلوکه کرده بودند.
در این مرحله، سه خودروی برقی شامل هوندای برقی معینخودرو، هونگچی E-QM5 و لونا برقی ایرانخودرو عرضه میشود. خودروی هیبریدی لاماری آرین پارس و نیسان سانی بنزینی هم در لیست خودروهای عرضه شده هستند.
از میان خودروهای برقی عرضه شده، قیمت دو محصول به نامهای هونگچی و کیامسی EJ7 نهایی شده است. البته قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شمارهگذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و... به قیمتهای فوق اضافه میگردد که واردکنندگان با رعایت آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرفکنندگان خودرو میتوانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.
ارز واردات ۸۰۰ دستگاه ماشینآلات راهداری از منشا خارجی تامین می شود
معاون سازمان راهداری و حملونقل جادهای از برنامه خرید ماشینآلات نو و دستدوم راهداری خبر داد و گفت: ارز مورد نیاز برای واردات از منشا خارجی تامین میشود.
رضا اکبری با اشاره به نوسازی ماشینآلات سازمان راهداری، اظهار کرد: حدود 9600 ماشینآلات راهداری اعم از سبک، نیمهسنگین و سنگین در کشور داریم.
وی ادامه داد: این خودروها شامل سواری، وانت، کامیونت، کامیون، انواع ماشین سنگین مانند بولدوزر و لودر است. از این تعداد حدود 5000 ماشینآلات سنگین و عملیاتی راهداری است.
وی با بیان اینکه از این تعداد 4000 دستگاه بالای 23 سال عمر دارد که باید نوسازی شود، افزود: این ماشینآلات هزینهبر شده و تعمیرات آن گران در می آید.
معاون راهداری سازمان راهداری در پاسخ به این پرسش که سالانه چه میزان برای نگهداری ماشینآلات راهداری هزینه میشود، گفت: برای تعمیر، نگهداری، نوسازی و خرید قطعات ماشینآلات بین یک تا 2 هزار میلیارد تومان هزینه میکنیم.
اکبری در پاسخ به اینکه ارزش 9600 دستگاه ماشینآلات راهداری چقدر است، اظهار کرد: تاکنون ماشینآلات را ارزشگذاری نکردهایم که آنرا اعلام کنیم. هر دستگاه بسته سن و وضعیتش ارزش خودش را دارد و از دو سال قبل اقدام به نوسازی ماشینآلات کردهایم.
وی بیان کرد: تا امروز 300 دستگاه خودروهای سنگین را از تولیدات داخلی خریداری کردهایم، ضمن اینکه برای خرید 200 دستگاه دیگر برای خرید ماشینآلات سنگین با کارخانههای داخلی قرارداد امضا کردهایم. علاوه بر این حدود 150 دستگاه کامیونت و تعدادی نیز سواری و وانت خریداری شده است. همچنین برای واردات 800 دستگاه ماشینآلات نو و دست دوم (با کارکرد زیر 5 سال) اقدامات لازم در حال انجام است.
وی با اشاره به ظرفیت قانونی برای واردات ماشینآلات راهداری در خصوص نحوه تامین ارز واردات، گفت: ارز موردنیاز واردات توسط واردکننده و با منشا خارجی تامین میشود و از منابع داخلی و بانک مرکزی نیست.
17 اردیبهشت
هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت
بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، آن دسته از متقاضیانی که در اسفند 1401 ثبت نام کرده و اولویت آنها مشخص شده میتوانند از روز یکشنبه 16 اردیبهشت تا ساعت 23:59 روز سه شنبه 18 همان ماه نسبت به انتخاب هونگچی E-QM5 خود اقدام کنند.
هونگچی E-QM5 با توان پیمایش 431 کیلومتر بیشترین بازدهی را در میان رقبای خود دارد. فضای مسافر و راننده و سرنشینان این خودرو بینظیر بوده و بر اساس اطلاعات موجود، هونگچی E-QM5 پرفروشترین خودرو برقی در میان محصولات وارداتی به ایران در کشور سازنده خود بوده است.
در این نوبت هونگچی E-QM5 با قیمت یک میلیارد و 805 میلیون و 460 هزار تومان به فروش میرسد؛ البته بر اساس تبصره این طرح فروش « این قیمت، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینهها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینههای شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمتهای فوق اضافه میشود که واردکنندگان با رعایت آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو میتوانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.»
16 اردیبهشت ماه 1404
آغاز دور جدید فروش خودروهای وارداتی در سال جدید + جزئیات
به گزارش بازارخودرو، آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند 1401 ثبت نام نموده و اولویت آنها مشخص شده می توانند جهت انتخاب خودروها به شرح جدول زیر از روز یکشنبه مورخ 1403/02/16 تا ساعت 23:59 روز سه شنبه 1403/02/18 اقدام کنند.
در این مرحله متقاضیان میتوانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال 1401 حساب خود را بلوکه نموده اند میباشد.
تبصره 2 - قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.
تبصره 3 - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر 5 روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف میگردد.
تبصره 4 –کلیه شرکتهای واردکننده میبایست مطابق آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تاخیر در تحویل و ... قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.
تبصره 5 - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبتنامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام میگیرد.
تبصره 6 - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده مینمایند، در صورت تمایل نسبت به خودروهای ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.
تبصره 7 - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده 19 آییننامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار میگیرد.
فروش خودروهای وارداتی از ساعت ۱۶ امروز آغاز شد + اسامی خودروها
به گزارش بازارخودرو، مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه ، از آغاز فروش خودروهای وارداتی از ساعت 16 امروز 16 اردیبهشت ماه خبرداد و گفت: این طرح فروش مشمول آن دسته از متقاضیان است که در اسفندماه 1401 در سامانه یکپارچه پول بلوکه کرده بودند.
وی در رابطه با جزئیات خودروهای عرضه شده ، افزود: در این مرحله دو خودروی برقی شامل هوندای برقی معین خودرو و لونا برقی ایرانخودرو عرضه می شود.
خودروی هیبریدی لاماری آرین پارس و نیسان سانی بنزینی هم در لیست خودروهای عرضه شده هستند.
7 اردیبهشت 1403
پرداخت تسهیلات ارزی برای واردات اتوبوس
به گزارش بازارخودرو، سیدکمال هادیانفر یادآور شد: با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حملونقل عمومی اتوبوس برونشهری مبلغ 600 میلیون یورو و همچنین 4000 میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود 9 درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حملونقل جادهای به شرکتها و تعاونیهای حملونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در فاز نخست 150 میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از 5 سال ( قیمت هر دستگاه تا 220 هزار دلار) در نظر گرفته شده است. متقاضیان واجد شرایط میتوانند تا صبح شنبه 8 اردیبهشت، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حملونقل سازمان راهداری و حملونقل جادهای اعلام کنند.
وی تاکید کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حملونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهرهمندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حملونقل جادهای نهایت همکاری را به عمل میآورد.
بر اساس دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره 7 قانون بودجه 1402 اولویت واردات اتوبوس با شرکتهای حملونقلی یا کارگزارهای آنهاست.
شرکتهای حملونقل باید تعهد دهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفتهای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند. بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.
هر شرکت میتواند حداکثر 25 دستگاه اتوبوس وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند، در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار میگیرند.
شرکتها تا رسیدن اتوبوس به سن 10 سالگی امکان فروش آنها را ندارند.
حداکثر پیمایش اتوبوسها در سال در حوزه بین شهری باید 150 هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا...) این مقدار توسط سازمان راهداری کاهش یابد.
واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری، حداکثر سه ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری امکان پذیر خواهد بود..
شرایط تامین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند 3)، برای شرکتهای وارد کننده نیز برقرار خواهد بود.
31 فروردین ماه:
واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور تا ۳ ماه آینده
مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد. ادامه خبر را از اینجا بخوانید
7 فروردین ماه:
برنامه واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ ( واردکنندگان خودرو تا 9 فروردین برآورد ارزی را اعلام کنند)
مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران طی نامهای خطاب به شرکتهای واردکننده خودرو از آنها خواست طی سه روز و تا نهم فروردینماه، اطلاعات لازم برای جمعبندی و برآورد نیاز ارزی واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ را به سازمان توسعه تجارت ایران ارسال کنند.
در این نامه آمده است: به منظور تعیین میزان تخصیص و برآورد سقف ارزی واردات خودرو سال ۱۴۰۳، شایسته است حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ نسبت به نهایی نمودن برنامه واردات مطابق جدول ذیل اقدام لازم صورت پذیرد آمارهای اعلامی با مستندات کافی (مانند استاد تولید پرداخت حمل، قبض انبار و.) قابل قبول است.
ترخیص قطعی ۱۱ هزار و ۲۳۶ دستگاه خودرو سواری از گمرکات کشور در سال ۱۴۰۲
به گزارش بازارخودرو، محمد رضوانیفر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اشاره به ترخیص قطعی ۱۱ هزار و ۲۳۶ دستگاه خودرو سواری از گمرکات کشور در سال ۱۴۰۲ گفت: سایپا، ماموت خودرو و معین خودرو ایرانیان ۳ واردکننده اول خودرو سواری به لحاظ ارزش در سال ۱۴۰۲ بودند.
رضوانیفر گفت: در این مدت ۲ هزار و ۳۴۹ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۲۸ میلیون و ۶۳۱ هزار دلار توسط سایپا، یک هزار و ۱۴۴ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۲۴ میلیون و ۴۷۳ هزار دلار از سوی ماموت خودرو و ۹۸۰ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۲۱ میلیون و ۵۷۰ هزار دلار توسط معین خودرو ایرانیان وارد شده است. ادامه خبر را از اینجا دنبال کنید
4 فروردین ماه:
تخصیص ارز کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تخصیص ارزهای کشور برای واردات خودرو به صرفه نیست.داود منظور اظهار کرد: فرض می کنیم که سال ۱۴۰۳ حدود دو - سه میلیارد دلار واردات خودرو انجام شود. می دانیم به صلاح کشور نیست منابع ارزی کشور را به واردات خودرو اختصاص دهیم در حالیکه داخل کشور ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون خودرو را داریم.رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین افزود:معادل ۱۵ میلیارد دلار یا ۱۳.۶ میلیارد یورو برای تامین ۱۰ قلم کالاهای اساسی مردم با نرخ حمایتی اختصاص دادیم.
1 فروردین ماه:
سرعت واردات خودرو در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟
با گذشت نزدیک به یک سال از حضور عباس علیآبادی در رأس وزارت صمت، سرانجام واردات خودرو آنطور که باید انجام نگرفت و این موضوع یک کارت قرمز برای وزیر صمت و دیگر مسئولان وزارتخانه است.با توجه به آمارهای منتشره از سوی برخی از مسئولان دولتی، تا زمان انتشار این گزارش، وعده واردات خودرو تنها به اندازه حدود هفت درصد برآورد شده است. این درحالی است که عباس علیآبادی در واکنش به سوال خبرنگار مبنیبر واردات خودروهای کارکرده میگوید:«از شنیدن این سوال کهیر میزنم!»
این صحبت وزیر صمت در شرایطی مطرح شد که بزرگترین دلیل استیضاح و برکناری رضا فاطمیامین، وزیر سابق صمت، طولانی شدن روند واردات خودرو و آشفتگی بازار خودرو بود.با توجه به اینکه آمار لحظهای از تعداد خودروهای واردشده به کشور وجود ندارد، تنها راه رسیدن به این آمار استناد به صحبتهای مسئولان وزارتخانه و گمرک در مقاطع مختلف زمانی است.
آخرین آماری که تا زمان انتشار این گزارش به دست رسیده سخنرانی مربوط وزیر صمت در نشست خبری بود که اعلام کرد: «بیش از 60 هزار ثبت سفارش انجام شده و این عدد در حال رشد است. همچنین بیش از 22 هزار خودروی وارداتی تحویل یا در حال تحویل به مردم یا در حال پلاکگذاری است، اما عدهای به دنبال این هستند که بگویند خودرو وارد نمیشود تا خودرو را گران کنند.»گرچه در برخی از موارد همین آمارهای اعلامی دولتمردان نیز غیرواقعی از آب در میآید، اما با استناد به این تعداد اعلام شده نیز تنها هفت درصد از وعده داده شده به سرانجام رسید. بماند طبق این وعدهها قرار بود واردات خودرو طوری انجام بگیرد که زیرساختهای گمرکی کشور پاسخگوی این تعداد خودروی وارداتی نباشد.در حالی که بازار خودرو در اواخر سال 1401 با التهاب شدیدی روبهرو بود، دولت خبر از جدی شدن واردات خودروهای کارکرده داد. این وعده در حالی مطرح شد که پیش از آن، وعدههای واردات 100 هزار و 200 هزار دستگاه خودرو به طور کامل عملی نشده بود.
مشکل بزرگ دیگری که در مورد واردات خودرو مطرح میشود، تحریمهای بینالمللی کشور است. به این ترتیب تقریباً هیچ کشوری غیر از چین مایل به همکاری با ایران نیست و برای واردات خودروهای غیرچینی، باید به جای ثبت سفارش مستقیم از شرکتهای خودروساز با روشهای دیگر و در تعداد بسیار محدودتر خودرو وارد کرد.
حتی بسیاری از خودروسازان بزرگ چینی همچون چری بهرغم اینکه شریک تجاری بزرگی برای ایران به شمار میرود، از مونتاژ محصولات خود با برند اصلی جلوگیری کرده و این محصولات را با نشان مدیران خودرو به بازار ایران عرضه میکند.
بنابراین در نهایت میتوان به این نتیجه رسید که تنها هدف دولت از تصویب و پیگیری واردات خودرو، انجام خبردرمانی و پایین نگه داشتن جو روانی بازار خودرو بود و احتمالاً در سال 1403 نیز همانند سال گذشته واردات چندانی انجام نمیگیرد.
27 اسفندماه:
خودروی تانک در سامانه جانبازان عرضه می شود
تانک 300 یکی از جدیدترین خودروهای اضافهشده به سامانه جانبازان است که قرار است وارد کشور شود.تانک 300 یکی از جدیدترین خودروهای اضافهشده به سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی جانبازان است. محصول فوق یک خودروهای شاسی بلند آفرود چینی بوده که توسط شرکت گریت وال به تولید میرسد و قرار است توسط شتابران خودرو پرشیا برای جانبازان وارد کشور شود.
تانک 300 همانطور که از نامش پیداست، یک خودروی آفرودی محسوب میشود که در صورت ورود به بازار رقیب مستقیم خودروهای آفرودی وارداتی و مونتاژی همچون لوکانو، سوزوکی جیمنی 5، دایون Y7 خواهد بود. البته بسیاری از خودروها با وجود اینکه طی ماههای گذشته معرفی شدند، هنوز هم با تعداد بالا وارد کشور نشده و خبری از تحویل آنها به متقاضیان نیست.
25 اسفند ماه:
یک خودروی ژاپنی به جمع وارداتیها پیوست
یک واردکننده جدید تصمیم گرفته است تا خودروهای وارداتی هوندا CR-V را به همراه هوندا ZR-V به بازار ایران عرضه کند.هوندا CR-V یکی از کراساوورهای میانرده محبوب و پرفروش در بازار جهانی است که حضور کوتاهی نیز در بازار ایران داشت. این خودرو رقیب جدی تویوتا RAV۴ در بازار خودرو جهان محسوب میشود. اکنون یک شرکت جدید تصمیم گرفته است تا هوندا CR-V را به همراه هوندا ZR-V به بازار ایران عرضه کند. این شرکت آذریوردسال نام دارد و دو مدل کراساوور هوندا را به عنوان خودروهای وارداتی جانبازان وارد سامانه یکپارچه کرده است.
22 اسفندماه:
دور جدید ثبت نام خودروی جانبازان آغاز شد
طبق برنامه ویرایش سوم خودرو وارداتی جانبازان 70 درصد ویژه سه شنبه 22 اسفند و جانبازان 70 درصد عادی چهارشنبه 23 اسفند هفته جاری انجام میشود.
همچنین جانبازان 50 تا 69 درصد میتوانند پنج شنبه همین هفته 24 اسفند ماه ویرایش سوم خودرو وارداتی را انجام دهند.
جانبازانی که تمایل به تغییر نوع خودرو وارداتی دارند یا چنانچه در مرحله پیش ثبتنام خودرو وارداتی از ثبت نام جا ماندند در این روزها میتوانند نسبت به انجام تغییرات، اصلاحات یا ثبت نام اقدام کنند.
14 اسفندماه:
ابلاغ مجوز وزارت کشور برای واردات ۲۰۰۰ دستگاه خودروی سواری
تصویب نامه مصوب جلسه مورخ 1402/12/02 هیات وزیران درخصوص «اصلاح تصویبنامه موضوع اصلاح تصویبنامه درخصوص مجاز بودن وزارت کشور نسبت به ثبت سفارش، ورود و ترخیص 2000 دستگاه خودروی سواری با اولویت خودروهای برقی و ترکیبی (هیبریدی)» طی نامه شماره 227329 مورخ 1402/12/09 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.
13 اسفندماه:
فروش کد ملی برای ثبت نام و واردات خودرو تخلف است
وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص خرید و فروش کد ملی (اسناد سجلی) اشخاص حقیقی جهت موضوعاتی نظیر واردات و ثبتنام خودرو اطلاعیه ای صادر کرد.
متن این اطلاعیه به این شرح است:
با توجه به اخبار منتشره در فضای مجازی پیرامون خرید و فروش کد ملی (اسناد سجلی) اشخاص حقیقی جهت موضوعاتی نظیر واردات و ثبتنام خودرو، بدینوسیله ضمن تاکید بر عدم وجاهت قانونی چنین اقداماتی، به اطلاع عموم می رساند؛ هرگونه واگذاری( فروش) کدملی و سایر مدارک مرتبط تحت هر عنوان و قرارداد به شخص ثالث جهت موضوعاتی نظیر ثبت نام خودرو تخلف و در صورت اطلاع این وزارت، موجب سلب اولویت خواهد بود.ضمنا بر رفتار افراد هنجار شکن نیز (اشخاصی که مبادرت به سوءاستفاده از کد ملی سایرین می نمایند) مسئولیت حقوقی و کیفری جاری خواهد بود. لذا ضرورت دارد شهروندان با هوشیاری و اطلاعرسانی به سایرین، مانع از هرگونه سوء استفاده در این خصوص گردند.
12 اسفند ماه:
تخصیص ارز برای واردات قطعات خودرو از محل صادراتِ غیر، مجاز شد
به گزارش بازارخودرو، سامانه جامع تجارت اعلام کرد که بر اساس تصمیمات اتخاذ شده توسط اداره تخصیص ارز بانک مرکزی و با عنایت به توقف تأیید درخواستهای تخصیص از «محل صادرات دیگران» برای قطعات منفصله خودرو (CKD)، آن دسته از بازرگانانی که قبلاً ارز حاصل از کوتاژهای صادراتی را خریداری نموده یا با صادرکنندگان توافق نمودهاند و در حال حاضر درخواست تخصیص ارز آنها در وضعیت «آماده برای تخصیص» است، میبایست درخواست خود را به صورت مکتوب برای اداره تخصیص ارز بانک مرکزی ارسال و کوتاژهای توافق شده را اعلام نمایند.
مهلت ارسال درخواست تا تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰ است. همچنین بازرگانان جهت ثبت تأمین ارز درخواستهای تخصیص شده، فقط «۷ روز» مهلت دارند.
شایان ذکر است، اعمال «نظر دستگاه» بابت درخواستهای قطعات منفصله خودرو (CKD) جهت تخصیص ارز به قوت خود باقی است.
آخرین مهلت انتخاب خودروهای وارداتی
مطابق اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی "آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند 1401 ثبت نام نموده و اولویت آنها مشخص شده میرساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودروها از روز چهارشنبه مورخ 1402/12/09 تا ساعت 23:59 روز شنبه 1402/12/12 در دسترس است. بنابراین امشب آخرین مهلت انتخاب خودرو بوده و متقاضیان باید خودروی مدنظر خود را انتخاب کنند.
تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبتنامی قبل متقاضی (نوبتدهی اولیه صورت گرفته) و اولویت انتخابی خودرو انجام میشود؛ آن دسته از متقاضیان خودروهای وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده، اما هنوز تخصصی به آنها صورت نگرفته و در پورتال خود «عدم تخصیص» را مشاهده میکنند، در صورت تمایل در این مرحله این امکان را داشته که نسبت به ثبتنام یک خودرو از میان خودروهای ارائه شده اقدام کنند.پس از اعلام نتایج، پیامک واریز از سوی شرکت برای منتخبان ارسال خواهد شد و پس از آن، مشتریان پنج روز فرصت واریز خواهند داشت؛ عدم واریز وجه طی مدت تعیین شده، پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویتبندی سامانه حذف میشود.
ورود خودروهای کارکرده مناطق آزاد به سرزمین اصلی
به گزارش بازارخودرو، امکان ثبتسفارش خودروهای وارد شده به مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۱۹ به سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شده است.
در راستای اجرای مصوبه شماره 190058/ت61385هـ مورخ 1402/10/19 هیات وزیران با موضوع آیین نامه اجرایی بند (ث) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کشور، امکان ثبتسفارش خودروهای وارد شده به مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی قبل از تاریخ 1402/10/19 به سرزمین اصلی در سامانه جامع تجارت فراهم شده است.
برای این منظور محل تامین ارز جدید ذیل عملیات ارزی بدون انتقال ارز با عنوان «از محل بند 9 ماده 38 آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات - بند (ث) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402» ایجاد گردید.
تمام کدهای تعرفه هشت رقمی ذیل گروههای 8701، 8702، 8703 و 8704 مشمول استفاده از محل تامین ارز مذکور میباشد.
وضعیت نمایندگی برای کدهای تعرفه انتخاب شده میبایست «از محل بند (ث) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402» انتخاب گردد و اخذ تاییدیه خدمات پس از فروش برای این وضعیت نمایندگی در فرآیند ثبت سفارش الزامی میباشد.
مطابق تصویبنامه هیئت وزیران خودروهای ساخت آمریکا یا برند آمریکایی و خودروهای با برند لمبورگینی، فراری، پورشه، هامر، مازراتی، بوگاتی (خودروهای مستثنی شده از حکم بند (1) تفاهمنامه مشترک «شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی» و «گمرک ایران») مشمول استفاده از مصوبه مذکور نشده و امکان ثبتسفارش ندارند.
مجوز «دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی» جهت بررسی معاینه فنی و عوارض خودروهای مذکور در فرآیند ثبتسفارش کارسازی شده است.
تا اطلاع ثانوی صرفا کاربران دارای کارت بازرگانی فعال امکان ثبتسفارش و واردات از این محل را خواهند داشت.
4 اسفندماه:
ترخیص ۸ هزار خودرو در ۱۱ ماهه امسال
در ۱۱ ماهه سال جاری ۸ هزار و ۴۰ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۱۵۷ میلیون دلار وارد و از گمرکات کشور ترخیص شده است. در بین شرکتهای واردکننده خودرو سواری به کشور، شرکت تولید اتومبیل سایپا با واردات یک هزار و 947 دستگاه خودرو سواری در 11 ماهه سال جاری در صدر عمده ترین واردکننده خودرو سواری به کشور قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، شرکت کرمان خودرو با واردات 1000 دستگاه، معین خودرو ایرانیان با 736 دستگاه، ماموت خودرو با 616 دستگاه، بهمن موتور با 597 دستگاه، ایران خودرو با 506 دستگاه، ایساکو کیش با 450 دستگاه، کرمان موتور با 299 دستگاه، کوشا خودرو نگین با 218 دستگاه و پارس خودرو با 463 دستگاه، در ردههای بعدی شرکتهای عمده واردکننده خودرو قرار گرفتند.
6 هزار و 832 دستگاه خودرو سواری در 11 ماهه سال جاری، توسط 10 شرکت فوق و مابقی توسط سایر واردکنندگان انجام گرفته است.در 11 ماهه سال گذشته، 321 دستگاه خودرو سواری به ارزش 10 میلیون و 181 هزار دلار وارد گردید.
3 اسفندماه:
آغاز ویرایش ثبتنام خودرو وارداتی جانبازان از شنبه ۶ اسفند
رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: جانبازان میتوانند از شنبه ۶ اسفند ماه، نسبت به ویرایش یا اصلاح ثبت نام اولیه خودروهای وارداتی اقدام کنند.مهدی ضیغمی، گفت: نظر به اینکه آییننامه واردات خودرو جانبازان تغییر کرده و برخی جانبازان بر اساس آییننامه، شرایط گروه انتخاب خودروی آنها جابهجا شده، لذا لازم است مجدداً ویرایش جدید صورت پذیرد.
وی افزود: حدود 3 هزار جانباز واجد شرایط نیز نتوانستند در طرح واردات خودرو جانبازان ثبتنام اولیه کنند که بر همین اساس مقرر شد؛ این افراد هم با مراجعه با سامانه، ثبتنام اولیه خودروی خود را انجام دهند.رئیس سازمان توسعه تجارت عنوان کرد: به دلیل درخواستهای مکرر جانبازان نسبت به تغییر خودروی انتخابی و همچنین افزوده شدن تعدادی خودرو جدید تصمیم گرفته شد فقط یکبار به کلیه جانبازان معزز اجازه داده شود در صورت تمایل مجدداً خودروی خود را ویرایش کنند.
بر اساس اطلاعیه صادر شده جانبازان ویژه 70 درصد 6 و 7 اسفند و سایر جانبازان 70 درصد 8 و 9 اسفند جانبازان 50 تا 69 درصد نیز 10 تا 12 اسفند میتوانند به سامانه مراجعه و نسبت به ویرایش درخواست خود اقدام کنند.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به جزئیات تغییر آییننامه واردات خودروی جانبازان گفت: منع قانونی 5 سال عدم فروش خودرو از آییننامه حذف شده و جانبازان راساً میتوانند اقدام به واردات خودرو کنند.وی اشاره کرد: بر اساس آییننامه جدید چنانچه فرد جانباز اقدام به واردات کند کلیه مراحل مربوط به اخذ خدمات پس از فروش، استاندارد، محیط زیست، امور گمرکی و شمارهگذاری را شخصاً باید انجام دهند. مگر آنکه قبلاً خودرو انتخابی وارد کشور شده و مراحل استاندارد و محیطزیست را طی کرده باشد که در این صورت دو مرحله استاندارد و محیط زیست را لازم نیست انجام دهد.
28 بهمن ماه:
۵۰۰ میلیونِ مسدوی خودروهای وارداتی آزاد شد
مهدی تقدسی با اشاره به اینکه از امروز پولهای بلوکه شده مردم در بانکهای عامل برای ثبتنام خودروهای وارداتی رفع مسدودی میشود، اظهار کرد: متقاضیان میتوانند با مراجعه به سیستم بانکی نسبت به برداشت 500 میلیون تومان خود اقدام کنند.وی در خصوص اعلام نتایج ثبتنام خودروهای وارداتی نیز، گفت: پایش اطلاعات زمان بر است و احتمالاً طی چند روز آینده نتایج ثبتنام اعلام خواهد شد.
مدیر سامانه یکپارچه خودرو در رابطه با دور جدید فروش خودرو در سامانه نیز افزود: این هفته طرح فروش تعدادی از خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اجرا خواهد شد البته هنوز جزئیات آن مشخص نشده و به محض نهایی شدن اطلاعیه آن منتشر میشود.
25 بهمن ماه:
دو شرط مهم آیین نامه واردات خودروهای نو
آیین نامه واردات خودروهای نو به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و 38 قانون جمهوری اسلامی ایران ماده 4 قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1400 اصلاح و مورد تصویب قرار گرفت.
براساس ماده 4 این آیین نامه ورود و ترخیص خودروهای موضوع این آیین نامه بدون ثبت سفارش و بدون تخصیص ارز قاچاق محسوب و ممنوع می باشد.
ثبت سفارش صادره پس از ورود خودرو به کشور، جهت ترخیص خودرو از گمرک فاقد اعتبار است.
همچنین براساس تبصره این ماده صدور ثبت سفارش خودروهای موضوع این آیین نامه اعم از واردات توسط اشخاص حقوقی و حقیقی مستلزم اخذ تاییدیه تامین قطعات یدکی و ارائه خدمات پس از فروش و سایر ضوابط فنی مربوطه از وزارت صنعت و رعایت ماده 10 اصلاحیه قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1401 است.
در ماده 5 خودرو با کارکرد 99 کیلومتر براساس نام تجاری و نوع مدل با نوع مدل ساخت خودرو کمتر از یک سال براساس ویژگی کاراکتر مربوطه در شماره شناسایی خودرو در زمان ورود به کشور تعیین می گردد.
سود بازرگانی واردات خودرو با کاربرد انتظامی و امنیتی یک درصد شد
با ابلاغ محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور سود بازرگانی هرگونه واردات خودرو که با تایید وزارتخانه های کشور و اطلاعات جهت کاربرد انتظامی و امنیتی استفاده می شود یک درصد خواهد بود.
دستورالعمل نحوه اجرای این بند توسط وزارت خانه های کشور و اطلاعات و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهییه و بالاغ می شود
24 بهمن ماه:
ترخیص بیش از ۲۴ هزار دستگاه کشنده به کشور
در دولت سیزدهم ۲۴ هزار و ۱۵۰ دستگاه کشنده در جهت نوسازی و افزایش ظرفیت ناوگان جاده ای کشور وارد شده است.رضوانی فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: این تعداد دستگاه کشنده براساس بند«ث»ماده 30 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه ای کشور و بند ص تبصره 7 قانون بودجه سال جاری، در طول دولت سیزدهم از گمرکات کشور ترخیص شده است.رضوانی فر در خصوص واردات دستگاه های کشنده در 10 ماهه سال جاری افزود: براساس بند ص تبصره 7 قانون بودجه سال 1402 و آیین نامه اجرایی آن که در 28 مرداد 1402 ابلاغ شد، در این مدت 5 هزار و 160 دستگاه کشنده به ارزش حدود 640 میلیون دلار وارد کشور شد.
23 بهمن ماه:
ورود ۲۵۰۰ دستگاه خودروی برقی به ناوگان عمومی تا پایان سال
به گزارش بازارخودرو، کریمی سنجری مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صمت در مصاحبه با رادیو اظهار داشت: 600 خودروی برقی ترخیص شدهاند و 600 خودرو در گمرک داریم و 1500 خودرو در حال حمل هستند و پیشبینی میشود تا قبل از عید 2500 خودروی برقی تحویل ناوگان حملونقل شود و..ادامه خبر را از اینجا بخوانید
22 بهمن ماه:
فروش کد ملی برای ثبت نام خودرو وارداتی
براساس اعلام سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه تا روز دوشنبه تاریخ 1402/11/23 تمدید شده و متقاضیان واجد شرایط می توانند نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
جالب اینجاست اختلاف قیمت خودروهای وارداتی از سامانه تا بازار باعث شده تا برخی با فروش کد ملی در فضای مجازی اقدام به کسب سود کنند.اما نکته مهم اینجاست سایت های فروش محصولات در فضای مجازی به جای بررسی این آگهی ها آنها را منتشر کرده و فضا را برای تخلفات فراهم کردهاند.در یکی از این آگهی ها هزینه خرید شمارههای ملی برای ثبت نام در طرح خودروهای وارداتی 250 میلیون عنوان شده که این رقم البته متناسب با خودروها متفاوت است.
21 بهمن ماه:
مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی تمدید شد + جدول
به گزارش بازارخودرو، بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه خودرو در روند ثبت نام خودروهای وارداتی، مهلت ثبت نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه تا روز دوشنبه تاریخ ۱۴۰۲/۱۱/۲۳ تمدید شد.ادامه خبر و جدول شرایط و قیمت ها را از اینجا مشاهده نمایید.
20 بهمن ماه:
افزایش ۷۹ درصدی درآمد گمرک از واردات خودرو..
محمد رضوانیفر، رئیس کل گمرک گفت: آمار درآمد وصولی گمرک و واریز به خزانه در 10 ماه سال جاری گواه رشد 45 درصدی درآمدهای گمرکی است.
وی افزود: جمع کل وصولی ها و واریز به خزانه از سوی گمرک در 10 ماهه امسال 157 هزار و 546 میلیارد تومان بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل 45 درصد افزایش نشان می دهد.
به گفته وی، میزان حقوق ورودی وصولی کالاها 50 هزار و 579 میلیارد تومان بوده که 45 درصد افزایش یافت.
رضوانی فر افزود: در 10 ماه امسال میزان حقوق ورودی وصولی کالاها به علاوه خودرو، گوشی تلفن همراه بالای 600 دلار و 23 ردیف درآمدی گمرک در مدت یاد شده به 78 هزار و 510 میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 79 درصدی همراه بود.
رئیس کل گمرک اضافه کرد: میزان مالیات بر ارزش افزوده وصولی نیز در همین مدت با 22 درصد رشد به رقم 79 هزار و 35 میلیارد تومان رسید.
18 بهمن:
آیین نامه واردات خودرو توسط جانبازان اصلاح شد
به گزارش بازارخودرو، آئین نامه اجرایی واردات خودرو سواری توسط جانبازان موضوع بند و تبصره 7 ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور اصلاح و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد که از مهمترین موارد اصلاحی حذف شرط عدم امکان فروش رسمی، عادی و وکالتی تا پنج سال است.
در این مصوبه آمده است:
هیأت وزیران در جلسه 1402/11/11 به پیشنهاد شماره 400/02/233183 مورخ 1402/9/21 بنیاد شهید و امور ایثارگران و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
آئین نامه اجرایی بند (و) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور مورخ 1402/5/18، به شرح زیر اصلاح میشود:
1- تبصره زیر به ماده (10) الحاق میشود:
«تبصره - نظام اولویت دهی امکان واردات خودرو توسط جانبازان متناسب با درصد جانبازی و همچنین منابع و ظرفیتهای موجود خواهد بود.»
2- در بند (1) ماده (17) پس از عبارت «قطع نخاع» عبارت «یا نابینایی دو چشم یا ترکیب دو آسیب از آسیبهای مذکور» اضافه و تبصره زیر به ماده مذکور الحاق میشود:
«تبصره - جانبازان میتوانند با توجه به غیرتجاری، بودن بدون کارت بازرگانی پس از ثبت سفارش با تشخیص و تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران راساً نیز اقدام به واردات خودرو طبق شرایط بند (1) این ماده نمایند مشروط به اینکه خودروی وارداتی دارای تأییدیه های فنی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران و خدمات پس از فروش باشد.»
3- ماده (20) حذف شد.
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت نام خودروی وارداتی تمدید شد:
به گزارش بازارخودرو، مطابق اطلاعیه سامانه یکپارچه از محل مازادِ خودروهای وارد شده، ددور جدید فروش خودروهای وارداتی برای متقاضیان جدید فراهمشده است.
البته قرار بود از یکشنبه ١5 بهمنماه تا ساعت ١٣ تا چهارشنبه (١٨ بهمن ماه) فرصت وکالتی کردن حساب برای متقاضیان باشد که رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرده است: این سامانه به خاطر اختلال بین سامانه یکپارچه و بانکها تا پایان روز جمعه 20 بهمن ماه برای وکالتی کردن حساب تمدید و امکان ثبتنام تا پایان روز شنبه 21 بهمن ماه فراهم خواهد شد.
وی اضافه کرد: در بحث ثبت نام خودروهای وارداتی، محدودیتهای پلاک فعال برداشته شده است؛ از این رو متقاضی دارای خودرو، اگر 5 سال از پلاک و مدل خودرو گذشته باشد میتواند نسبت به ثبت نام اقدام کند و اگر خودرویی انتخاب نکرده باشد میتواند از سایر سامانهها اقدام به ثبت نام کند.
17 بهمن ماه:
تخصیص 950 میلیون یورو برای واردات خودرو
رییس سازمان توسعه تجارت با اعلام اینکه تا سه ماه آینده ۳۰ هزار خودروی بنزینی وارد کشور خواهد شد از اختصاص ۹۵۰ میلیون یورو ارز به واردات خودرو خبر داد. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
سود بازرگانی ۱ تا ۲۶ درصدی واردات خودروهای برقی ابلاغ شد
به گزارش بازارخودرو، نرگس باقری زمردی (مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت) در نامهای، مصوبه هیات وزیران در تاریخ ٢٣ دی ماه امسال در خصوص سود بازرگانی انواع خودروهای سواری برقی (ابلاغی معاون اول رئیس جمهور) را خطاب به دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران، جهت اطلاع و اجرا ابلاغ کرد.
بر اساس آنچه که هیات وزیران در ٢٣ دی ماه برای واردات خودروهای سواری برقی مصوب کردند، سود بازرگانی برای خودروهای برقی (براساس قیمت خودروها) یک تا ٢6 درصد تعیین شده است.
16 بهمن ماه:
قیمت قطعی ۷ خودروی وارداتی اعلام شد+ جدول
سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی قیمت قطعی ۷ خودروی وارداتی در مبادی ورودی را اعلام کرد.جدول شرایط و قیمت ها را از اینجا بخوانید
15 بهمن ماه:
آغاز فروش ۱۳ خودروی وارداتی برای متقاضیان جدید
به گزارش بازارخودرو، بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه از محل مازادِ خودروهای وارد شده، متقاضیان جدید می توانند در سامانه ثبتنام کنند. بر این اساس، کلیه متقاضیان واجد شرایط در ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودروسواری (مصوبه جلسه 543 شورای رقابت) میتوانند از امروز (یکشنبه ١5 بهمنماه) تا ساعت ١٣ روز چهارشنبه (١٨ بهمن ماه) یکی از حسابهای خود نزد شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه را به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ 500 میلیون تومان را در این حساب مسدود کنند. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
9 بهمن ماه:
زمان ثبت نام خودروهای وارداتی برای جانبازان تمدید شد
مهدی تقدسی مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو، گفت: جانبازان 70 درصد از روز چهارشنبه 1402/11/04 تا روز دوشنبه 1402/11/09 فرصت داشتند در سامانه یکپارچه فروش خودرو جانبازان به نشانی janbazan.saleauto.ir مراجعه و ثبت نام کنند که این فرصت تمدید شده است.
وی گفت: در این مرحله از ثبت نام فقط جانبازان 70 درصد (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) تا سقف 35 هزار یورو میتوانند از خودروهای اعلامی، خودرو انتخاب کنند.
مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو، اضافه کرد: از فردا سه شنبه 1402/11/10 تا روز جمعه 1402/11/13 فقط جانبازان 50 درصد تا 69 درصد میتوانند تا سقف 25000 یورو از خودروهای اعلامی، خودرو انتخاب کنند.تقدسی در خصوص ثبت نام جدید برای خودروهای وارداتی هم گفت: به زودی اطلاعیه برای ثبت نام خودروهای وارداتی ابلاغ میشود و متقاضیان میتوانند برای ثبت نام اقدام کنند.
7 بهمن ماه:
جانبازان ۵۰ درصد به بالا مجاز به واردات یک دستگاه خودرو شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت صبح روز شنبه هفتم بهمن ۱۴۰۲ و در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش هزینهای، با تصویب جزء ۱۰ بند ث تبصره ۱۳ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:
«۱۰- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مصوب ۱۳۸۶/۴/۳ استفاده ننمودهاند، مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه نماید. در خصوص سایر مشمولان ماده (۴۵) قانون مذکور از محل تسهیلات قرضالحسنه بند (ث) این تبصره برای خرید خودرو داخلی اقدام میگردد.
گزارش عملکرد این بند توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه میشود.»
4 بهمن ماه:
۴۹۹۷ دستگاه خودرو سواری از گمرک ترخیص شدند
به گزارش بازارخودرو، بر اساس اعلام گمرک ایران، آمار واردات قطعی انواع خودرو سواری در 10 ماهه سال جاری ذیل ردیف تعرفه 8703 به تعداد 4997 دستگاه و به ارزش 101 میلیون و 722 هزار دلار بوده است.در 10 ماهه سال گذشته تعداد 276 دستگاه خودرو سواری به ارزش 8 میلیون و 342 هزار دلار وارد کشور شده بود.
3 بهمن ماه:
فروش ۹ مدل خودروی وارداتی از امروز آغاز شد
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی اعلام کرد که برای آن دسته از متقاضیانی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام کرده و اولویت آنها مشخص شده، سامانه صرفا جهت انتخاب خودروها از روز چهارشنبه چهارم بهمن تا ششم اسفندماه باز شد. در این مرحله متقاضیان میتوانند سه اولویت از سبد محصولات اعلامی را انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان قبلی میباشد. ادامه خبر و جدول محصولات را از اینجا ببینید.
2 بهمن ماه:
اعلام زمان بازگشایی سامانه یکپارچه برای خودروهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، رییس کل سازمان توسعه تجارت با بیان این که متقاضیان خودروهای وارداتی در سامانه ترجیح میدهند خودروهای غیر چینی انتخاب کنند و این باعث شده که روند انتخاب خودرو طولانی مدت شود، خبر داد: سامانه برای ثبتنام جدید خودروهای وارداتی مازاد باز میشود.. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
عرضه خودروهای وارداتی تا پایان امسال تکمیل میشود
عباس علیآبادی در حاشیه بیست و ششمین دوره همایش رتبهبندی شرکتهای برتر ایران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: بازار خودرو روبهبهبود است، اما عدهای در این بازار به دنبال منافع خود و سودهای کلان هستند و از این فضا سوءاستفاده میکنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مردم باید حوصله کنند زیرا وضعیت خوبی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تولید خودروهای داخلی افزایش خواهیم داد، گفت: تولید خودروهای مونتاژی افزایش یافته است.
علیآبادی گفت: عرضه آزاد در خودروهای وارداتی داریم و تا پایان سال تعهدات انجام خواهد شد و از سوی دیگر واردات خودرو نیز ادامه دارد.
وزیر صمت ابراز داشت: خودروهای برقی و وارداتی عرضه خواهد شد و مردم میتوانند انتخاب کنند و .. ادامه خبر را از اینجا بخوانید
ا بهمن ماه :
مجوز دولت به مناطق آزاد برای واردات خودروهای جدید با سقف ۲۰ هزار دلار
به گزارش بازارخودرو، دبیر شورایعالی مناطق آزاد از مصوبه دولت برای واردات خودروهای جدید به مناطق آزاد خبر داد و گفت: به ازای هر یک خودرویی که از منطقه آزاد به سرزمین اصلی وارد میشود، اجازهی واردات یک خودرو به منطقه آزاد با سقف ۲۰ هزار دلار داده شده است.
حجتالله عبدالملکی اظهار کرد: موضوع خودرو در مناطق آزاد به دو بخش واردات خودروهای پلاک منطقه آزاد به سرزمین اصلی و واردات خودروهای نو به مناطق آزاد تقسیم بندی میشود.. ادامه خبر را از اینجا بخوانید
30 دی ماه :
امکان انتخاب خودروهای وارداتی برای کلیه جانبازان فراهم شد
9 خودروی جدید وارداتی در جدیدترین بروزرسانی به سامانه یکپارچه اضافه شد. این خودروها ویژه عرضه به جانبازان هستند. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
28 دی ماه :
هفت خودروی وارداتی جدید به سامانه یکپارچه اضافه شد
سامانه یکپارچه فروش وارداتی ها نام هفت خودروی ژاپنی جدید را برای عرضه متقاضیان اعلام کرد.به جمع محصولات سامانه یکپارچه وارداتی ها نام هفت خودروی ژاپنی از نشان های نیسان و تویوتا اضافه شده است. به طور قطعی نمی توان گفت که کدام شرکت ها متولی واردات این خودروها هستند. اما می دانیم که نام شرکت های معین خودرو اروند و برساوش به سامانه اضافه شده است.
نیسان ایکس تریل، نیسان آلتیما و نیسان قشقایی از جمله محصولات ژاپنی هستند که احتمالاً توسط معین خودرو اورند به بازار می آیند.
همچنین تویوتا کمری هیبرید، تویوتا راو۴ هیبرید، تویوتا هایلندر هیبرید و تویوتا ونزا در جایگاه چهار محصولات جدید ژاپنی قرار دارند. اطلاعات اولین نشان می دهد که عرضه خودروهای جدید تویوتا توسط شرکت برساوش انجام خواهد شد.
26 دی ماه:
۸ خودروی جدید برقی به زودی رونمایی میشود
به گزارش بازار خودرو، عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت ظهر امروز در آیین رونمایی از تاکسیهای برقی شهر تهران با حضور شهردار تهران، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی و رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران برگزار شد، گفت: خوشحالم که امروز در آیین رونمایی از خودروهای برقی شرکت کردیم. کاری بزرگ که بیش از 30 سال در کشور سابقه علمی دارد و گروه مپنا بیش از ده سال است که روی این موضوع کار کرده و دانش این کار در کشور پایه ریزی شده است.
وی با بیان اینکه فناوری این امر در داخل کشور ما نهادینه شده است و این افتخار را داریم که در حوزه فناوری خودروهای برقی از کشورهای صاحب نام باشیم، اظهار کرد: این یک اقدام تحولی بزرگ است چرا که این اقدام در هندسه فکری برخی کشورها قرار نمی گیرد. برقی سازی از اهداف دولت سیزدهم است و ما جزو کشورهایی هستیم که در مقیاس کشورهای درجه اول و صاحب نام در این زمینه هستیم.
علیآبادی بیان کرد: خودروهای گازسوز خوب هستند و مزیت آنها برای کشور ما عدم مصرف بنزین است اما با این خودروها نمی توان هوای شهر را پاک کرد. ماشین های برقی این مزیت را دارند که تولید آلودگی نمی کنند. البته مسائل خود را خواهد داشت و شهرداری باید به فکر چگونگی بازیابی باتری خودروهای برقی باشد.
وزیر صمت ادامه داد: اگر همه ما به موضوع محیط زیست اهتمام نکنیم زندگی تلخی در آینده خواهیم داشت. ماشین هایی که امروز رونمایی میشوند تا حدودی در این حوزه موثرند. این ماشین ها سطحی از هوشمندی را دارند. این هوشمندسازی می تواند به بهبود محیط زیست کمک کند. این ماشین ها اشتراکی و ارتقا پذیرند. اشتراکی کردن ماشین ها از جمله اقداماتی است که می توان در راستای کمک به محیط زیست انجام داد.
وی با بیان اینکه 8 خودروی جدید برقی را به زودی رونمایی خواهیم کرد، گفت: بسیاری از کارخانه های ماشین سازی دنیا تولید خودروهای بنزینی را تعطیل کرده اند. خودروهای برقی دو نسل دارند. امروزی ها به باتری های با راندمان بالا وابسته است و این باتری ها تا حدودی به کار کمک می کنند.
علی آبادی با اشاره به اینکه تعرفه واردات خودرو سال هاست که گران است، گفت: ما تعرفه واردات خودرو برقی را به یک درصد رساندیم؛ این شاهد این ادعاست که دولت به فکر کمک به مردم است. خودروهای امروز بهترین نیستند اما جزو خوبها هستند. خود خودروسازها مسئولیت پشتیبانی از این خودرو ها را بر عهده خواهند داشت تا آرام آرام به فرهنگ تاکسیرانی ما اضافه بشود.
25 دی ماه:
مهلت ثبتنام خودروهای وارداتی
براساس اطلاعیه سازمان یکپارچه خودروهای واراتی آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند 1401 ثبت نام کرده و اولویت آنها مشخص شده میتوانند صرفاً جهت انتخاب خودروها تا ساعت 23:59 روز دوشنبه 1402/10/25 ( امشب )اقدام کنند.
در این مرحله متقاضیان میتوانند سه اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب کنند. لازم به ذکر است هیچ گونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبت نام کنندگان قبلی است.البته عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر 5 روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف میگردد.
23 دی ماه:
واردات خودروهای دستهدوم بهزودی اجرا می شود
عباس علیآبادی وزیر صمت با اعلام اینکه "مشکلی در خصوص واردات خوردوهای دستهدوم به کشور نداریم و این مهم بهزودی اجرا میشود"، گفت: گام اول واردات را از مناطق آزاد کشور شروع میکنیم.
18 دی ماه
درآمد گمرک از واردات خودرو ۱۱ برابر شد
بررسی آمار درآمدی گمرک ایران نشان می دهد، در 9 ماهه سال جاری حقوق و عوارض واردات خودرو با ثبت رقم 1300 میلیارد تومان حدود 1100 درصد رشد کرده است.
شاداب فر مدیرکل نوسازی و تحول اداری گمرک ایران گفت: در این مدت کل درآمد گمرک 66 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 73 درصد رشد کرده است.
به گفته وی در 9 ماه ابتدای سال درآمدهای گمرک از محل عوارض صادرات، عوارض هلال احمر، اسکن کامیون نیز حدود 20 همت بوده که رشد 164 درصدی داشته است.
وی افزود: از سوی دیگر در شرایطی که درآمد گمرک در 9 ماهه ابتدایی سال 1401 از واردات موبایل بالای 600 دلار، حدود 170 میلیارد تومان بوده، این عدد در 9 ماهه سال جاری تا کنون به بیش از هزار میلیارد تومان رسیده است که رشد بسیار قابل توجهی محسوب می شود.همچنین بر اساس اعلام شاداب فر مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری گمرک ایران، تا پایان آذر ماه 134 هزار میلیارد تومان از محل حقوق ورودی و مالیات ارزش افزوده به خزانه واریز شده است. بر این اساس حدود 68 همت از محل مالیات ارزش افزوده وصول شده است.
12 دی ماه
توضیحات وزیر صمت درمورد واردات خودرو
عباس علی آبادی روز سه شنبه در جریان سوال جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس اظهار داشت: بنده از زمانی که زمام امور در وزارت صمت را در دست گرفته ام، ۶ موضوع را مورد پیگیری قرار داده ام.
وی با بیان اینکه توجه به رشد تولید که نتایج خوبی را در پی داشته است، افزود: این موارد شامل اصلاح ناترازی انرژی، تمرکز بر توسعه تجارت خارجی، مدیریت و کنترل بازار با مدل جدید، ایجاد زیست بوم جدید صنعت دانش بنیان از طریق طراحی رویداد صنعت دانش بنیان صادرات محور، تمرکز بر افزایش کیفیت کاهش ارزبری و ارزآوری از طریق شاخص گذاری نظام ارزیابی عملکرد است.
علی آبادی افزود: در کنار تولید، صادرات و واردات هوشمندانه نیز بازار را تنظیم می کند، تولید را رونق می بخشد، فناوری را ارتقا و رقابت سالم را شکل می دهد؛ اما رقابتی درست نه اینکه واردات بی رویه باشد.
وزیر صمت با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۹۹۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده و اکنون در تولید خودرو از مرز یک میلیون دستگاه گذشته ایم، خاطرنشان کرد: در مدت یاد شده ۱۲۱ هزار خودرو وانت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از ۶ درصد رشد برخوردار است.
علی آبادی افزود: تولید ۲۸ هزار دستگاه انواع خودرو سنگین اعم از کامیونت و کشنده و رشد ۲۱ درصد تولید در این حوزه از دیگر آمار قابل ذکر است. همچنین در مدت زمان یاد شده ۴۳۶ هزار دستگاه موتور سیکلت در کشور تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد رشد داشته است.
وی بیان داشت: علاوه بر این، در ۹ ماه اول سال جاری ۲۲۳ هزار دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۹۶ درصدی را نشان می دهد.
وزیر صمت با بیان اینکه برنامه های تحولی دولت سیزدهم به ثمر نشسته و در حوزه تولید خودرو رشد داشته است، اظهار داشت: پس از چند سال توقف در دولت سیزدهم با هدف رفع ناترازی های کمی و و کیفی و سلیقه ای، واردات از سر گرفته شد.
علی آبادی افزود: در مورد واردات خودرو تعداد خودرو ثبت سفارش شده ۹۳ هزار و ۳۴۳ مورد، تعداد خودروهای وارد شده به کشور ۹ هزار و ۱۷۶ دستگاه، تعداد خودروهای در حال حمل ۱۰ هزار و ۱۷۶ دستگاه، تعداد خودروهای عرضه شده به افراد ثبت نامی ۸ هزار و ۲۲۰ دستگاه و تعداد خودروهای پلاک شده حدود ۴ هزار دستگاه بود که این آمارها دائم در حال تغییر و افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: این آمارها در حالی است که کل افراد ثبت نام شده و دارای شرایط 33 هزار و 938 نفر و افراد منصرف شده 3 هزار و 505 نفر، افراد مانده در صف 30 هزار و 433 نفر و افراد تعیین تکلیف شده 7 هزار و 121 نفر بوده اند.
وزیر صمت اظهار داشت: فرایند واردات خودروی نو از برندهای سوزکی، تویوتا، کیا، هندا و سایر برندها نظام گرفته و روال پیدا کرده و امید است ملت شریف ایران با صبوری مراقب باشند و فریب دلالان را نخورند.
علی آبادی تصریح کرد: تعداد ۲۳ شرکت برای واردات خودرو مجوز گرفته اند و ما برای صدور مجوز بیشتر هیچ منعی نداریم و من معتقدم که باید به سمتی حرکت کنیم که افراد بتوانند خودشان خودرو وارد کنند.
وی خاطرنشان کرد: در باره واردات خودروی کارکرده و مناطق ویژه اقتصادی، آیین نامه در موعد مقرر توسط وزارت صمت تدوین و به دولت ارسال شد، این آیین نامه پس از طی مراحل کارشناسی در کمیسیون های تخصصی و صحن دولت با اصلاحاتی تصویب شد و به زودی ابلاغ می شود.
وزیر صمت اظهار داشت: با ابلاغ این آیین نامه واردات خودروهای کارکرده نیز نظام پیدا کرده و دغدغه نمایندگان رفع خواهد شد.
علی آبادی افزود: من هر مقدار که ارز برای واردات خودرو دریافت کرده ام به همان میزان خودرو وارد شده است.
وی ادامه داد: دو عارضه در صنعت خودرو کشور بین سال های ۹۷ تا ۱۴۰۰ یعنی کاهش تولید خودرو به زیر یک میلیون دستگاه و تولید خودروهای ناقص، توقف واردات و نیز تلاطم بازار کالایی کشور، امروز بر اساس برنامه های اجرا شده مدیریت شده است به نحوی که در تولید داخل امسال هم مانند سال گذشته رشد تولید خودرو کامل را خواهیم داشت و از سوی دیگر با حذف تلاطم بازار خودرو و کاهش قیمت ها در بازار نسبت به ابتدای تابستان مواجه هستیم.
وزیر صمت اظهار داشت: همچنین به طور متوسط قیمت خودرو تولید داخل در بازار از ابتدای سال جاری ۲۶ درصد و قیمت خودروهای مونتاژی حدود ۴۳ درصد کاهش داشته است و پیش بینی می شود با افزایش تولید داخل و عرضه منظم و همچنین تداوم و تقویت جریان واردات خودرو بازار به سمت رقابتی شدن پیش رود و با افزایش تولید و عرضه در ماه های پایانی سال شاهد نزدیک شدن قیمت های بازار به قیمت های کارخانه باشیم.
علی آبادی افزود: پایش وضعیت متقاضیان سامانه یکپارچه خودرو نیز نشان می دهد که با خارج شدن خودرو از فهرست کالاهای سرمایه ای جامعه، غالب خودروها با کاهش تقاضای متقاضیان همراه بوده است و در مورد بعضی از خودروسازان کمتر از ۱۰ درصد از متقاضیان سامانه اقدام به تکمیل وجه و نهایی کردن قرارداد کرده اند و در بیش از ۸۰ درصد انواع خودروها میزان تحقق متقاضیان کمتر از ۵۰ درصد بوده است.
11 دی ماه
۹ هزار خودرو وارد کشور شد
وزیر صمت گفت: در حوزه واردات خودرو با پیگیری فراوان، پس از چند سال و با هدف رفع ناترازیهای کمی و کیفی، واردات از سر گرفته شد.
وی افزود: تعداد 93 هزار و 343 عدد خودرو ثبت سفارش شده است، تعداد خودروهای وارد شده 9 هزار 176 عدد، تعداد خودروهای در حال حمل 10 هزار و 176 عدد، تعداد خودروهای عرضه شده به افراد ثبتنامی 8 هزار و 220 عدد، و تعداد خودروهای پلاک شده حدود 4 هزار عدد است.
علی آبادی گفت: واردات خودرو از برندهای سوزوکی، تویوتا، کیا، هندا و خودروهای چینی نظام گرفته و روال پیدا کرده است.
آغاز فروش 12 خودرو وارداتی از فردا + جدول
13 دی ماه، 12 خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه بارگزاری و فروش آن آغاز می شود.
خبر کامل را از اینجا بخوانید
6 دی ماه
شمارهگذاری و تحویل خودروهای وارداتی تقریباً متوقف است.
در حالی طبق آمار گمرک تاکنون بیش از ۴۳۰۰ خودرو وارد کشور شده ولی خبرهای دریافتی حاکی از آن است که از این میزان تعداد بسیاری کمی تاکنون شماره گذاری و تحویل مشتری شده و تقریبا می توان گفت، روند شماره گذاری و تحویل خودروهای وارداتی متوقف است.
5 دی ماه
واردات خودرو در آذر 100 درصد افزایش می یابد
به گزارش بازارخودرو، گمرک ایران از واردات قطعی تعداد ۴۳۸۶ دستگاه خودرو سواری در ۹ ماهه سال جاری به کشور خبر داد.گمرک ایران افزود: آمار واردات قطعی انواع خودرو سواری در 9 ماهه سال جاری ذیل ردیف تعرفه 8703 به تعداد 4386 دستگاه و به ارزش 86 میلیون و 478 هزار دلار بوده است.
این در حالیست که در 9 ماهه سال گذشته تعداد 247 دستگاه خودرو سواری به ارزش 7 میلیون و 513 هزار دلار وارد کشور شده بود.
بنابر این گزارش در حالی تعداد واردات خودرو طی 8 ماهه امسال 3488 خودرو بوده است که این رقم در آذر ماه با افزایش حدود 900 عددی به 4386 خودرو رسید.
متوسط واردات خودرو در 8 ماهه امسال 436 خودرو بوده که این رقم با رشد 100 درصدی در آذرماه مواجه شده است.
به نظر میرسد، موانع واردات خودرو به مرور در حال کاهش و واردات سرعت گرفته است که این امر در کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد موثر خواهد بود.
2 دی ماه
تعرفه واردات خودروهای برقی کاهش مییابد
عباس علی آبادی در مورد تعرفه واردات خودروهای هیبریدی و برقی، گفت: خودروهای برقی نسبت به خودروهای بنزینی اختلاف قیمت مختصری دارند که با جبران تعرفه در تلاش هستیم قیمتها را به هم نزدیک کنیم.
وی افزود: برای تشویق مردم در استفاده از این خودروها، حفظ محیط زیست و صرفهجویی سوخت باید مشوقهایی را پیشبینی کرد که یکی از این مشوقها تعرفه بوده و در آییننامه پیشنهادی به دولت دیده شده یعنی تعرفه آن بسیار کم در نظر گرفته ایم.
وزیر صمت به خانه ملت گفت: اگر این موضوع مصوب شود کمک بسیار خوبی برای تعادل در قیمت خواهد بود و بازار را به شدت مدیریت میکند.
فروش خودروهای وارداتی یک روز تمدید شد
در راستای اجرای تصمیمات کارگروه خودرو شورای رقابت و اعلام سامانه یکپارچه خودرو وارداتی و شرکتهای وارد کننده مبنیبر مازاد عرضه و عدم تکمیل ظرفیتهای موجود، سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی برای متقاضیان به ترتیب اولویت صرفا جهت انتخاب خودروها از روز چهارشنبه مورخ 1402/09/29 تا ساعت 23:59 روز جمعه 1402/10/01 در دسترس بود که بنا بر تصمیمات جدید ثبت نام یک روز تمدید شده و امروز نیز متقاضیان می توانند نسبت به ثبت نام خودروهای وارداتی اقدام کنند.
ر این مرحله از فروش خودروهای وارداتی افراد زیر امکان ثبت نام را دارند.
الف) اولویت اول:
کلیه متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که اولویت آنها مشخص شده لیکن تاکنون دعوتنامه دریافت نکردهاند.
ب) اولویت دوم:
کلیه متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی که در مرحله اول ثبت نام نموده و موعد زمانی تحویل خودرو آنها پیش از این در فصول آتی و یا سال 1403 تعیین شده و تا کنون قراردادی منعقد نکرده و وجهی به حساب شرکتهای خودرو ساز واریز نکردهاند.
پ) اولویت سوم:
کلیه متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی که در مرحله دوم ثبت نام نموده و موعد زمانی تحویل خودرو آنها پیش از این در فصول آتی و یا سال 1403 تعیین شده و تاکنون قراردادی منعقد نکرده و وجهی به حساب شرکتهای خودرو ساز واریز نکردهاند.
* متقاضیانی که در این طرح ثبت نام مینمایند به صورت سیستمی انصراف از طرح ایشان در سامانه خودروی داخلی یا وارداتی ثبت میگردد و در صورت تخصیص خودرو، اولویتهای اعلامی قبل ایشان کن لم یکن گردیده و از کلیه سامانههای مذکور حذف میگردد. در صورت عدم تخصیص خودرو اولویت قبلی در سامانه قبل به قوت خود باقی خواهند ماند.
متقاضیان میتوانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نمیشود.
27 آذرماه:
واردات ۲۰۰۰ دستگاه خودرو سواری توسط نیروی انتظامی
مصوبه هیات وزیران درخصوص مجاز بودن وزارت کشور ( فراجا) نسبت به ثبت سفارش، ورود و ترخیص 2000 دستگاه خودروی سواری با اولویت خودروهای برقی و ترکیبی (هیبریدی) با سود بازرگانی یک درصد ابلاغ شد.این مقرره 22 آذر ماه به وزارت کشور، وزارت اقتصاد، وزارت صمت و فراجا ابلاغ شده است.
21 آذرماه:
واردات خودرو ادامه دارد
به گزارش بازارخودرو، «مهدی ضیغمی» امروز سه شنبه (۲۱ آذر ماه) در حاشیه نشست خبری برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی در جمع خبرنگاران در خصوص واردات خودرو و صحبتهای رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت: نظر آقای منظور در خصوص واردات خودرو این بوده که با توجه به برنامه واردات خودرو که در بودجه در نظر گرفته شده، وقتی واردات طبق برنامه انجام نشود، ناترازی ایجاد میشود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رویه دولت در خصوص واردات این است که امسال واردات با قطعیت انجام میشود و در بودجه سال آینده نیز واردات بودجه منظور شده و این موضوع بدون خلل انجام میشود.
معاون وزیر صمت تأکید کرد: برای واردات خودرو به معنای عام مشکل ارزی نداریم و با بانک مرکزی در بحث تخصیص ارز جلسات متعددی داریم تا روند تخصیص را تسهیل کنیم.
ضیغمی افزود: مثلاً در دو هفته گذشته ۱۱۰ میلیون دلار به شرکتها ارز دادیم اما اعلام کردهایم که یک فرصت طلایی برای واردات خودرو داریم که ظرف ماه آتی بتوانیم عدد قابل توجهی ارز تخصیص دهیم و با بانک مرکزی در این زمینه نیز صحبت کردهایم.
وی در پاسخ به این سؤال که تا پایان سال چه تعداد خودرو وارد میشود گفت: تعداد واردات خودرو تا پایان سال بستگی دارد که طی دو الی سه هفته آینده بانک مرکزی چقدر ارز تخصیص دهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: تا پایان سال پتانسیل واردات حداقل 40 هزار خودرو دیگر وجود دارد اما شرط آن است که بانک مرکزی بتواند به سرعت ارز مناسبی را تخصیص دهد.
وی در خصوص آزاد شدن واردات لوازمخانگی اظهار داشت: درباره واردات لوازمخانگی معاون مربوطه در وزارت صمت باید توضیح دهد و جزئیات واردات لوازمخانگی بسته به اینکه چه نوع لوازمخانگی باشد و برای اصلاح روند انرژی باشد متفاوت است لذا اگر بگویم واردات آزاد شده ممکن است درباره تمام گروههای کالایی درست نباشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد رئیس اتاق تعاون به عنوان بهره بردار نمایشگاه بین المللی گفت: 100 درصد با این موضوع مخالف هستیم و مانع این قضیه در حد توان خواهیم شد. لذا از طریق وزارت صمت مواضع خود را اعلام می کنیم، چنین موضوعی قطعا تعارض منافع بسیاری جدی ایجاد می کند. نمی دانم این موضوع چرا مطرح شده است و ما این موضوع را خیلی جدی نمی گیریم.
7 آذرماه:
۳۴۸۸ دستگاه خودرو سواری در 8 ماهه امسال به کشور وارد شدند
به گزارش بازارخودرو به نقل از روابط عمومی گمرک ایران، آمار واردات قطعی انواع خودرو سواری در 8 ماهه سال جاری زیر ردیف تعرفه 8703 به تعداد 3488 دستگاه و به ارزش 69 میلیون و 615 هزار دلار بوده است.
بنابر این گزارش این در حالیست که در 8 ماهه سال گذشته تعداد 185 دستگاه خودرو سواری به ارزش 5 میلیون و 310 هزار دلار وارد کشور شده بود.
6 آذرماه:
گمرک چابهار به گمرکات تخصصی ترخیص خودرو سواری اضافه شد:
بر اساس بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران به کلیه گمرکات اجرایی کشور با هدف تسهیل ارائه خدمات به واردکنندگان، گمرک چابهار به گمرکات تخصصی ترخیص خودرو سواری اضافه شد.
5 آذرماه:
به زودی،آمبولانسهای وارداتی از گمرکات ترخیص میشوند
به گزارش بازارخودرو،رئیس سازمان ملی استاندارد ایران دستور ترخیص آمبولانسهای وارداتی در گمرکات را به مدیران کل استاندارد در استانهای مرزی ابلاغ کرد.
مهدی اسلامپناه در جلسه راهبردی کمیته تخصصی مدارک سیستم مدیریت کنترل کیفیت که با حضور معاونان و مدیران ستادی و مشارکت مجازی مدیران کل استانی برگزار شد، بر ارتقای سطح امدادرسانی در کشور با بهره گیری از آمبولانسهای مطابق با استانداردهای روز دنیا تاکید کرد.
وی اظهار داشت: لازم است گمرک با تسریع در فرایند قانونی، نسبت به تسهیل و روان سازی در ترخیص آمبولانسهای مدرن وارداتی موجود در گمرکات اقدام و نتیجه گزارشات خود را در این زمینه اعلام کند.
30 آبان:
ثبت نام ۱۱ خودروی وارداتی تا امروز ( 30 آبان ماه ) تمدید شد.
به دنبال تأخیر در ثبت نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی زمان ثبت نام یک روز تمدید شد . بر همین اساس متقاضیان تا پایان امروز، سه شنبه ۳۰ آبان ماه، فرصت دارند تا با مراجعه به سایت نسبت به انتخاب خودروها اقدام کنند.
24 آبان:
ارز مورد نیاز واردات خودرو دست دوم تامین شد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس : یکی از مشکلات موجود در زمینه واردات خودروی دست دوم به کشور مربوط به تامین ارز مورد نیاز بود که مساله رفع شد.
سیدجواد حسینی کیا نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی درمورد به تعویق افتادن واردات خودرو همزمان با افزایش نرخ تولیدات داخلی گفت: افزایش قیمت خودروی داخلی به دلیل نا ترازی عرضه و تقاضا دربازار است،لذا واردات خودروهای کارکرده نقش خوبی در کاهش قیمت در بازارخواهد داشت .وی تصریح کرد: آیین نامه واردات خودرو در دولت به تصویب رسیده و برای ثبت سفارش رفته، لذا کار تقریبا تمام شده است.قطعا با واردات خودروهای کارکرده قیمت در کشور کاهش خواهد داشت و تصور می کنم تا یک ماه آینده این واردات آغاز شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد تاثیر واردات خودرو بر تورم کشور خاطر نشان کرد:با توجه به این که بخشی از نقدینگی بازار جذب خرید خودرو می شود به نظرمی رسد تاثیرمهمی بر تورم کل کشور خواهد داشت .وی تاکید کرد: وقتی شاهد ناترازی در عرضه و تقاضا دربازار هستیم ،نقدینگی به سمت خرید خوردو می رود اما وقتی واردات شروع شود ، آرامش بیشتری را در بازار شاهد خواهیم بود.وی افزود: یکی از مشکلات زمان بری در واردات خورو دست دوم ،مربوط به تامین ارز مورد نیاز بود که این مساله رفع شد.
23 آبان:
تعیین تکلیف خریداران خودروهای وارداتی تا پایان آذر
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: واردات خودروهای نو براساس برنامه پیش میرود و تا آذر ماه تکلیف همه کسانی که ثبتنام کرده بودند، روشن و نحوه دریافت خودرو مشخص میشود.
وی در خصوص واردات خودروهای کارکرده نیز افزود: آئیننامه آن تهیه و به دولت ارسال شد که کلیات آن تصویب شده است؛ البته بندی در این آئیننامه درج شده که براساس آن باید کمیتهای منشا ارز را شناسایی کند، با اعضای کمیسیون در این باره صحبت و مقرر شد با همکاری یکدیگر در این کمیته شرکت و مساعدت کنیم تا نگرانی بانک مرکزی رفع شود.
علیآبادی افزود: بانک مرکزی بیسبب نگران نیست و معتقد است ممکن است به دلیل منافعی که این موضوع برای واردکنندگان دارد، به بازار ارز هجمه وارد شود و نرخ ارز ترقی کند و این ترقی بر تمام کالاها اثرگذار باشد؛ بنده نیز معتقدم این نگرانی باید موردتوجه قرار گیرد بنابراین مقرر شد جلسهای در این زمینه با حضور نمایندگان بانک مرکزی، کمیسیون صنایع و معادن مجلس داشته باشیم و راهکاری برای آن تعریف کنیم.
تعرفه واردات خودروهای برقی 4 درصد شد
تعرفه واردات خودروهای برقیحدود 4 درصد تصویب شد، خودروهای هیبرید پلاگین نیز همین وضعیت را دارد؛ پیشنهاد ما این است که برای خودروهای هیبرید تا 15 درصد تعرفه افزایش پیدا کند البته برای خودروهای دیگر تعرفه تا 75 درصد است؛ جدول این موضوع آماده و در کمیسیون ماده (1) مصوب شده و باید در صحن دولت بررسی و تصویب شود.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد خودروهای برقی تا پایان سال وارد میشود؟ گفت: تا 100 هزار دستگاه حداقل تامین ارز کردیم.
علی آبادی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک مرکزی با تامین ارز این موضوع موافقت کرده است؟ بیان کرد: بله موافقت کرده و مشکل ارزی هم نداریم؛ ما برای خودروهای برقی و نو تاکنون مشکل ارزی نداشتیم و فکر نمیکنم تا پایان سال هم مشکلی داشته باشیم.
وی در پاسخ به این موضوع که قیمت بیشتر خودروهای نو وارداتی بیش از یک میلیارد تومان میشود و همه افراد توان خرید آن را ندارند، تصریح کرد: ما برای واردت خودروهای نو سقف 20 هزار دلاری در نظر گرفتیم و سعی شده که خودروهای بالاتر از این عدد وارد نشود؛ حد نصاب خودرو -قابلیت لازم را داشته باشند-در دنیا از 5 هزار دلار تا حدود 60 هزار دلار است، سقفی که در واقع برای ما تعیین شده حدود 20هزار دلار است که به نظر من حد قابل قبول برای متوسط مردم است و یک میلیارد تومان به نرخ امروز ارزشگذاری میشود اما برای خودروهای برقی که عرضه میشوند، مقیاسهای پایینتر برای سطوح پایینتر درآمدی نیز وجود دارد یعنی میتوان با عددهای کمتر از این نیز خودروی موردنظر را تامین کنند؛ با توجه به اینکه تعرفه نیز حداقلی است جای نگرانی وجود ندارد.
بانک مرکزی با تخصیص ۲۰۰میلیون دلار برای واردات مجدد خودروهای نو موافقت کرد
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با بیان این خبر که بانک مرکزی برای واردات مجدد خودروهای نو ۲۰۰میلیون دلار تخصیص داده است، گفت: واردات خودروهای کارکرده با وجود تدوین آییننامه در هیئت دولت همچنان در انتظار موافقت بانک مرکزی برای تأمین ارز است.
علی جدی عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست عصر دیروز کمیسیون متبوعش با وزیر صمت گفت: در این جلسه چند موضوع از جمله تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی مورد بررسی قرار گرفت.بر همین اساس مصوب شد که تعرفه خودروهای برقی صفر و خودروهای هیبریدی نیز به 15 درصد کاهش پیدا کند، برای واردات نیز یک سری تسهیلات در نظر گرفته شده از جمله اینکه برای تاکسیها بتوانند بهشکل پرتکرار وارد کنند.عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: براساس آنچه آقای علیآبادی گفت تاکنون 250 میلیون دلار برای واردات خودروهای نو تخصیص داده شده و 200 میلیون دلار نیز در مرحله تخصیص است و بانک مرکزی موافقت خود را با آن اعلام کرده است.
جدی ادامه داد: اما در بحث خودروهای کارکرده آییننامه آن هماکنون در هیئت دولت به تصویب رسیده است منتها اجرای آن با توجه به محدودیتهایی که در بحث تأمین ارز وجود دارد منوط به موافقت بانک مرکزی شده است.وی تأکید کرد: در جلسه بعدی کمیسیون صنایع که احتمالاً هفته آینده برگزار میشود، از مسئولان بانک مرکزی دعوت کردیم تا موضوع تأمین ارز واردات خودروهای کارکرده نیز حلوفصل شود و با این کار بهنوعی به وزارت صنعت برای تسریع در پروسه واردات خودرو کمک کنیم.
16 آبان:
قیمت نهایی خودروهای وارداتی جتا VS5 و جتا VS7 اعلام شد
به گزارش بازارخودرو، شرکت ماموت قیمت نهایی دو خودروی وارداتی جتا VS5 و جتا VS7 را با احتساب کلیه هزینه های جانبی ویژه آبان 1402 اعلام کرد:
قیمت نهایی جتا VS5 :
2,120,000,000 تومان
قیمت نهایی جتا VS7 :
2,535,000,000 تومان
15 آبان:
مرحله چهارم فروش خودروهای وارداتی از فردا آغاز می شود
به گزارش بازارخودرو،مرحله چهارم فروش خودروهای وارداتی از فردا آغاز می شود.همچنین بر اساس اطلاعیه سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی، فقط آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در مرحله نخست ثبتنام کرده و اولویت آنان مشخص شده است، میتوانند برای انتخاب خودروها از فردا (سهشنبه، ۱۶ آبان) تا ساعت ۲۳ و ۵۹ دقیقه روز پنجشنبه (١٨ آبان) اقدام کنند. برای خواندن ادامه مطلب و مشاهده جدول محصولات و قیمت ها اینجا کلیک کنید
خبر مهم برای مشمولان واردات خودرو کارکرده / آغاز مهلت زمانی واریز وجه
طبق تاکید رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، متقاضیان واردات کشنده مشمول پرداخت نقدی هرچه سریعتر بایستی نسبت به واریز وجه اقدام کنند.
مهران سالاریه ضمن اشاره به بند ث ماده ۳۰ قانون احکام دائمی، اظهار کرد: بر اساس اصلاحیه قانون ساماندهی صنعت خودرو، رانندگان کامیون، کامیونت و کشنده تریلر دارای کارت هوشمند خودمالک و شرکتهای حملونقل خودمالک (شرکتهای حملونقل عمومی) صرفاً برای یکبار و یک دستگاه برای مدت ۱۰ سال میتوانند در صورت عدم وجود گواهی اسقاط به اندازه کافی، پنح درصد ارزش گمرکی خودروهای وارداتی مذکور را به صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته جهت دریافت مجوزشمارهگذاری پرداخت کنند که در دسته متقاضیان واردات کشنده مشمول پرداخت وجه قرار میگیرند.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به وجود گواهی اسقاط به میزان کافی، مقرر شد متقاضیانی که تا ۲۴ مهر ماه سال جاری نسبت به ثبتنام خودرو در سامانه ستاد نوسازی به طور کامل اقدام کردهاند، مشمول پرداخت نقدی هستند و مابقی متقاضیان حتما باید گواهی اسقاط ارائه کنند.
وی تاکید کرد: بر این اساس متقاضیانی که مشمول پرداخت نقدی هستند، بایستی هر چه سریعتر نسبت به پرداخت پنج درصد ارزش گمرکی خودروهای وارداتی اقدام کنند تا مشمول ارائه گواهی اسقاط نشوند.به گفته وی مابقی متقاضیان حتما باید گواهی اسقاط ارائه کنند.سالاریه در رابطه با تعداد گواهی اسقاط لازم برای شمارهگذاری کشندههای وارداتی گفت: تا زمان تصویب و ابلاغ آییننامه جدید، به ازای هر دستگاه کشنده وارداتی تعداد هشت گواهی اسقاط دیزلی نیاز است؛ به عنوان مثال به ازای اسقاط هر کامیون فرسوده، دو دستگاه کشنده مجوز شمارهگذاری خواهند داشت.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده همچنین در خصوص قیمت گواهیهای اسقاط خودروهای سنگین اظهار کرد: برابر اعلام انجمن مراکز اسقاط، مبلغ هر گواهی اسقاط این دسته از خودروها حداکثر ۵۵ میلیون تومان است.به گفته سالاریه موارد فوق تا پیش از تصویب و ابلاغ آییننامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی معتبر است و پس از تصویب ممکن است تغییراتی ایجاد شود.
14 آبان:
پیش فروش جدیدترین محصول وارداتی ایران خودرو آغاز شد
به گزارش بازارخودرو، پیرو اطلاعیه شماره 3 عرضه خودروهای وارداتی بر مبنای فرآیند نوبت دهی طرح یکپارچه عرضه خودرو آبان 1402 در سامانه یکپارچه به اطلاع متقاضیان حائز شرایط خرید خودروی شاین مکس بنزینی که در اسفند ماه سال 1401 در سامانه مذکور نسبت به ثبت نام اولیه و خرید خودروی واراداتی اقدام نموده و در مهر ماه سال جاری نسبت به انتخاب خودروی شاین مکس بنزینی در سامانه اقدام نمودند، می رساند براساس اولویت بندی صورت گرفته توسط وزارت صمت و تعداد خودروی وارداتی،امکان ثبت نام خودروی درخواستی براساس اولویت های اعلام شده جهت حائزین شرایط"با ارسال پیامک اطلاع رسانی" مطابق شرح ذیل فراهم گردیده است. برای خواندن ادامه مطلب و مشاهده جدول محصول و قیمت اینجا کلیک کنید.
واردات خودرو برای جانبازان و ایثارگران
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: امیدواریم تا پایان امسال با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، روند واردات خودرو برای جانبازان را داشته باشیم وی افزود: مقرر شده شرکت های واردکننده خودرو در پورتال خود، فضایی را برای معرفی و ثبت نام خودرو ویژه جانبازان و ایثارگران باز کنند.
شرکتهای واردکننده خودرو برای واردات خودروی جانبازان اعلام آمادگی کرده اند. شرکتها درخواست خود را داده اند و ما در حال بررسی مدلها و برندهای پیشنهادی آنها هستیم. احتمالا هفته جاری شرکتهای واردکننده امکان ثبت نام جانبازان را در پورتال خود ایجاد خواهند کرد، زیرا مقرر شده شرکتها در پورتال خود، فضایی تعبیه کنند تا برندها و مدلهای تاییدشده برای واردات ویژه جانبازان را اعلام کنند.
وی بیان داشت: گام اول اعلام خودروها در سایتهای واردکننده خودرو و ثبت است و گام بعدی پس از اعلام خودروها از سوی شرکتهای واردکننده، ثبت نام جانبازان است.
12 آبان:
جدول کامل حقوق ورودی خودروهای سواری وارداتی از 20 تا 175 درصد
حقوق ورودی خودروهای سواری در سال 1402 بر اساس مصوبه مورخ 21 خرداد ماه 1402 هیات وزیران به تفکیک نوع خودرو و حجم موتور و قوای محرکه از 20 درصد تا 175 درصد متغیر است.
11 آبان:
قیمت قطعی 6 خودروی وارداتی اعلام شد
به گزارش بازار خودرو، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو گفت: قیمت ۶ خودرو وارداتی قطعی و در سامانه یکپارچه عرضه خودرو های وارداتی اعلام شد.
برای خواندن خبر کامل و مشاهده جدول محصولات و قیمت ها اینجا کلیک کنید.
سود بازرگانی ۱۱ تا ۱۷۱ درصدی خودروهای سواری وارداتی
مصوبه هیات وزیران پیرامون افزایش سود بازرگانی خودروهای سواری وارداتی ابلاغ شد.
با صدور تصویبنامه هیات وزیران در خصوص "اصلاحات تعرفهای (۳۵۴) ردیف تعرفه شامل کاهش و افزایش سود بازرگانی، تفکیک، ایجاد، حذف و اصلاح شرح تعرفه و مندرجات ذیل یادداشت برخی از فصول کتاب مقررات صادرات و واردات"، سود بازرگانی واردات خودروهای سواری افزایش یافت.بر اساس این مصوبه سود بازرگانی خودروهای برقی وارداتی از صفر به ۱۱ درصد افزایش یافته است.
همچنین سود بازرگانی خودروهای ۱۵۰۰ سیسی و کمتر نیز از صفر به ۱۱ درصد، خودروهای ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی از ۱۱ درصد به ۱۶ درصد و خودروهای ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی از ۲۸ درصد به ۴۶ درصد افزایش یافته است.بدین ترتیب، کمترین سود بازرگانی خودروهای وارداتی ۱۱ درصد و بیشترین آن ۱۷۱ درصد تعیین شده است.
10 آبان:
ورود و تخلیه خودروی کارکرده بدون ثبت سفارش ممنوع است
به گزارش بازارخودرو،صدری خواه مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران طی بخشنامه ای به گمرکات اجرایی بر ممنوعیت تخلیه محموله های خودرو کارکرده بدون ثبت سفارش تاکید کرد.
بخشنامه :
8 آبان:
واردات خودرو دست دوم به این مناطق آزاد شد
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: عطف به مصوبه هیات وزیران، واردات انواع خودروهای کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون که سن خودرو بر مبنای سال ساخت در زمان ورود به کشور کمتر از ۵ سال باشد، به مناطق آزاد کل کشور به ویژه منطقه آزادچابهار آزاد شد.
امیر مقدم گفت: از لحاظ استراتژیک بندر چابهار بسیار مورد توجه بوده و به همین منظور نیاز به ایجاد زیرساختهای مهم و مجهز است که برای نوسازی ناوگان حمل و نقل و ترانزیت این امر بسیار حائز اهمیت است.وی بیان کرد: یقیناً واردات خودرو دست دوم هم فرصتی برای رونق و احیای تجارت و ترانزیت و هم از لحاظ نوسازی در ناوگان حمل و نقل شهری بسیار به نفع مردم خواهد بود.وی تاکید کرد: مردم را نیز با تسهیل شرایط باید پای کار بیاوریم و از ظرفیت های آنان برای توسعه اقتصاد منطقه استفاده شود.
تازمانی که واردات خودرو انجام نشود، به هر بهانه ای قیمت افزایشی خواهد شد
بهزاد رحیمی ، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی که راهکار اصلی رفع مشکلات صنعت خودرو، یعنی خارج کردن این صنعت از انحصار تولید و ایجاد رقابت با واردات خودروهای نو و کارکرده اجرایی نشود، هر از چندگاهی شاهد افزایش قیمت خودرو به دلایل مختلف خواهیم بود.
7 آبان:
اسامی جانبازان مشمول طرح واردات خودرو اعلام شد
محسن بزرگی درباره آیین نامه واردات خودرو ویژه جانبازان گفت: بنیاد شهید ظرف یک ماه پس از ابلاغ آییننامه طبق ماده ۳ ، اسامی جانبازان واجد شرایط دریافت خودرو را به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می کند و این وزارتخانه هم مکلف است مجوز واردات خودرو را به این عزیزان اختصاص دهد .
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید براینکه مجلس شورای اسلامی از ظرفیت کارشناسی بنیاد شهید و امور ایثارگران در قانونگذاری ویژه قشر ایثارگران بهره ببرد، گفت: در بررسی این آیین نامه اتفاقات خوبی رقم خورد و سیاست دولت در بحث واردات خودرو در قالب لایحه اصلاح قانون ساماندهی صنعت خودرو به مجلس ارائه و مجلس هم آن را در قالب دو فوریت تصویب کرد.وی افزود: دولت سیاست خود را از منع ورود خودرو به تجویز واردات تغییر داد و دیگر انتقال فناوری و منع ورود خودروی کارکرده در اصلاحیه قید نشده بود بنابراین لازم بود مجوز واردات برای جانبازان بالای ۵۰ درصد شامل امتیازاتی شود.معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: از جمله این امتیازات اختصاص تسهیلات بیش از ۲۰ هزار یورو برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای ۵۰درصد است.
5 آبان:
376 خودروی خارجی سازمان املاک تملیکی وارداتی به فروش رفت
به گزارش بازارخودرو، رئیس هیات مدیره سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت: 376 خودروی خارجی سازمان اموال تملیکی به ارزش یک هزار و 250 میلیارد تومان در مزایده شماره 581 به فروش رفت. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
3 آبان:
قیمت گذاری خودروهای وارداتی به سازمان حمایت واگذار شد / افزایش سرعت تحویل خودروها
مهدی ضیغمی، رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: برای تسریع در عرضه خودروهای وارداتی به متقاضیان از شورای رقابت درخواست کردیم که در این رابطه تدبیری بیاندیشد، شورای رقابت هم دیروز مصوب کرد که از این به بعد قیمت تعیین شده از سوی هیئت تعیین و تصویب قیمتها از سوی سازمان حمایت ملاک خواهد بود. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
اعلام جزئیات فروش 9 خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه / جدول قیمت
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه در جدیدترین اطلاعیه خود اعلام کرد: به اطلاع آن دسته از متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در مرحله اول ثبت نام نموده و اولویت آنها مشخص شده میرساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودروها به شرح جدول زیر از روز سه شنبه مورخ 1402/08/02 تا ساعت 23:59 روز جمعه 1402/08/05 در دسترس است. برای خواندن ادامه مطلب و مشاهده جدول اینجا کلیک کنید.
2 آبان:
پرداخت ۲۵۰ میلیون یورو برای واردات خودرو
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به پرداخت ۲۵۰ میلیون یورو برای واردات خودرو، گفت: در حال حاضر خودروهای موجود در ایران را عرضه میکنیم که حدود ۸ هزار و ۵۰۰ خودرو می شود.
مهدی ضیغمی امروز در نشست خبری اظهار کرد: امروز سومین عرضه خودروهای وارداتی شروع شد؛ ۷ خودروی جدید و ۲ خودرو که از قبل وارد شده بود عرضه کردیم. عرضهها به صورت مستمر ادامه دارد و یک هفته دیگر به روزرسانی سامانه عرضه یکپارچه را خواهیم داشت.معاون وزیر صمت در مورد تعداد خودروهای وارداتی گفت: در حال حاضر خودروهای موجود در ایران را عرضه میکنیم که حدود ۸ هزار و ۵۰۰ خودرو یا در ایران یا نزدیک به کشور هستند.فعلاً عرضهها به خودروهای موجود در ایران محدود میشود و البته برای خودروهایی که شرکتهای معتبر وارد میکنند و روی آب هستند رزرو میگیریم و مشتریان میتوانند با شرکتها وارد معامله شوند. در سری اول فقط انتخابهای اول را چک میکنیم.مجری طرح واردات خودروی وزارت صمت اظهار کرد: تاکنون نزدیک به ۲۵۰ میلیون یورو پرداخت شده اما یک بخشی از ارزها هنوز از سوی شرکتها استفاده نشده و نتوانستند ارز را بگیرند و منتظر هستند پس از عرضه خودروها، ریال دریافت کنند و ارز را بگیرند.وی افزود: تا پایان سال به لحاظ ارزی و سایر مؤلفهها، میتوانیم بیشتر از ۶۰ هزار خودرو را عرضه کنیم.
تعرفه واردات خودرو را افزایش یافت
دولت و وزارت صمت که در ظاهر به دنبال کنترل بازار و کاهش قیمت خودرو هستند، در طرحی افزایش تعرفه های سربار خودرو را در نظر گرفته اند.همین چند ماه قبل بود که به طور ناگهانی تعرفه واردات خودرو به شکل چشم گیری افزایش پیدا کرد. نکته مهم این است که طی این مدت هیچ کدام از مسئولان دلیل افزایش تعرفه ها را اعلام نکرده اند و صرفاً دولت و مجلس این اتفاق را گردن هم می اندازند. حال می بینیم که این بار نوبت به افزایش تعرفه خودروهای مونتاژی رسیده است. محصولاتی که در ثبات قیمت خودرو در بازار تاثیر زیادی دارند و افزایش تعرفه واردات قطعات منفصله، تبعاتی را بر بازار خودرو خواهد داشت. البته این اتفاق می تواند بار دیگر اثبات کند که دولت حمایت زیادی را از دو خودروساز بزرگ انجام می دهد و با این اقدامات به دنبال ایجاد یک حاشیه امن برای ایران خودرو و سایپا است.
در حال حاضر سود بازرگانی دولت از واردات قطعات منفصله خودروهای مونتاژی کمتر از ۱۵۰۰ سی سی و با عمق ساخت داخل کمتر از ۲۰ درصد، ۲۸ درصد است. حال دولت تعرفه این بخش را به ۵۱ درصد رسانده است. سود بازرگانی دولت از خودروهای با ساخت داخل ۲۰ تا ۵۰ درصد در شرایط فعلی ۶ و ۱۱ و ۱۶ درصد محاسبه می شود. اما دولت سود بازرگانی این بخش را هم افزایش داده و ناگهان به ۲۸ درصد رسانده است.در بخش خودروهای با ساخت داخل ۵۰ درصد و بیشتر (که عملاً در شرایط فعلی اتفاق نمی افتد) سود بازرگانی دولت از ۱ و ۶ درصد به ۱ درصد رسیده است.
در بخش خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی هم می بینیم که سود بازرگانی داخلی سازی کمتر از ۲۰ درصد از ۱۶ به ۵۱ درصد رسیده است. همچنین ساخت داخل ۲۰ تا ۵۰ درصد هم در این بخش از ۱ و ۶ و ۱۱ درصد به ۲۸ درصد افزایش پیدا کرده است. با توجه به مدارک موجود، وزارت صمت سود بازرگانی و تعرفه های جدید را مصوب کرده و در جلسه ای به خودروسازان خصوصی و دولتی اعلام نموده است. قطعاً خودروسازان موافق این افزایش تعرفه ها نیستند و گفته می شود که مخالفت خود را با افزایش سود بازرگانی دولت آن هم در شرایط فعلی اعلام کرده اند.
29 مهر:
واردات خودرو تا 60 هزار دستگاه امکان پذیر است/آغاز واردات خودروی برقی
به گزارش بازارخودرو، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از تخصیص ۲۰۰ میلیون یورو ارز واردات خودرو خبر داد و گفت: از دیدگاه ما واردات خودرو تا ۶۰ هزار دستگاه امکان پذیر است. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
ورود بیش از 1125 خودروی وارداتی به کشور
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه خودروها در حالی فعالیت خود را آغاز کرد که علاوه بر خودروهای داخلی و مونتاژی، خودروهای وارداتی از سوی یک شرکت خودروسازی نیز مجوز عرضه گرفت و از پایان شهریور ماه، فرآیند تحویل آغاز شد.حال این شرکت ۱۱۲۵ خودرو دیگر (علاوه بر ورود ۱۱۰۸ خودرو در گذشته) وارد کشور کرده است؛ مدیرعامل این شرکت واردکننده پروسه قانونی و اخذ مجوزهای لازم برای پلاکگذاری تا تحویل خودروها را ۲۶ فرآیند برشمرد. ادامه خبر را از اینجا بخوانید.
26 مهر:
فروش ۷۶۶ خودرو وارداتی در مزایده ۲۴۶۰ میلیارد تومانی اموال تملیکی
به گفته معاون سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در مجموع قرار است حدود ۷۶۶ خودرو در مزایده به فروش برسد که ارزش پایه کارشناسی آنها برابر ۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان است.
شرط واردات خودرو نو و کارکرده اعلام شد
رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو گفت: قانونگذار در بند الف تبصره ۳ اصلاح ماده قانون ساماندهی صنعت خودرو گفته است که مالکان و شرکتهای حمل و نقل فقط برای یکبار و یک خودرو می توانند به مدت ۱۰ سال وارد کنند.
او گفت: اگر گواهی اسقاط موجود باشد دارنده کشنده باید گواهی اسقاط خریداری کند و اگر گواهی موجود نبود باید ۵ درصد از قیمت خودرو را بپردازد.
مشهدی شریف گفت: برای هر دو خودرو کشندهای که وارد کشور میشود یک خودرو باید اسقاط یا خارج شود به عنوان مثال اگر یک کشنده وارد کشور میشود ۱۶ گواهی دارد و با نصف گواهی یعنی معادل ۸ گواهی می تواند شمارهگذاری کند. اگر گواهی موجود باشد مستلزم خرید ۸ گواهی است و اگر موجود نبود باید ۵درصد قیمت خودرو را پرداخت کند.
وی افزود: باتوجه به موجودیت گواهی اسقاط، تمامی خودروهای وارداتی اعم از نو و کارکرده موظف هستند برای شمارهگذاری خودرو گواهی اسقاط تهیه کنند. در حال حاضر ۸ گواهی اسقاط برای کشنده و سایر کامیون ها هم به نسبت دو به یک ( به ازای یک واردات دو کامیون نو یک کامیون باید اسقاط شود) باید رعایت شود.
24 مهر:
چه افرادی مجوز واردات خودرو می گیرند؟
نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (دوشنبه ۲۴ مهر ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی یک ماده ۵۹ این لایحه موافقت کردند.
طبق این مصوبه، دولت مجاز است در ازای اسقاط هر دستگاه کشنده جادهای بالای بیست و پنج سال نسبت به اعطای مجوز واردات دستگاه کشنده و اتوبوس جادهای با سن کمتر از ده سال به مالک کشنده اقدام نماید.
آییننامه اجرایی این بند با در نظر گرفتن مشوقهای لازم از جمله اعطای تخفیف در عوارض گمرکی حداکثر ظرف سه ماه از لازمالاجرا شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران میرسد.
23 مهر:
- ورود این خودروها مجاز شد
شرایط واردکنندگان انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون با عمر کمتر از ۵ سال ابلاغ شد
کارخانجات تولیدکننده داخلی: ۳۰۰ دستگاه در هر مرحله
شرکتهای حمل و نقل دارای پروانه فعالیت مجاز و معتبر سازمان راهداری: ۲۵ دستگاه در هر مرحله
واردکنندگان دارای مجوز واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت: ۲۵ دستگاه در هر مرحله
رانندگان خودمالک دارای کارت هوشمند و شرکتهای حمل و نقل خودمالک نیز میتوانند نسبت به واردات انواع کشنده، کامیون و کامیونت اقدام کنند.
همچنین به منظور دریافت تاییدیه فنی، شرکتهای واردکننده باید درخواست خود برای واردات ناوگان منضم به تصویر اساسنامه شرکت، کارت بازرگانی، مدارک هویتی صاحبان امضا را در سامانه rpf.rmto.ir بارگذاری و نسبت به ثبت نام در سامانه مورد اشاره با تعیین تعداد و نوع ناوگان درخواستی براساس بندهای ۱ و ۲ اقدام کنند.
واردکننده برای بهره مندی از معافیت تخفیف ۵۰ درصد سود بازرگانی ملزم به ارائه تعهدنامه محضری به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای هستند.
- قیمت 6 خودروی وارداتی مشخص شد
به گزارش بازارخودرو، قیمت های حدودی ۶ خودروی وارداتی جدید اعلام شد. سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی از امروز 23 مهر 1402 تا روز 25 مهر، ثبت نام برای خودروهای وارداتی خواهد داشت. همچنین سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی، قیمت ۶ خودروی وارداتی جدید را به صورت علی الحساب اعلام کرد. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
نام خودروهاقیمت با احتساب 40 درصد ارزش افزوده
زوتی DL5 یک میلیارد و 78 میلیون تومان
هیوندای کرتا یک میلیارد و 890 میلیون تومان
هیوندای النترا دو میلیارد و 240 میلیون تومان
جتا VS7 دو میلیارد و 310 میلیون تومان
کیا سلتوس دو میلیارد و 520 میلیون تومان
- شرایط فروش خودروهای مزایده ای وارداتی اعلام شد
شرایط مزایده و فروش 1038 دستگاه خودروی مزایده ای توسط سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اعلام شد. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
20 مهر:
۸ خودروی وارداتی جدید به سامانه یکپارچه فروش اضافه شد
سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی در جدیدترین بروز رسانی اسامی جدیدی از خودروها را در سامانه بارگذاری کرد.
19 مهر:
سامانه یکپارچه برای فروش 6 خودروی وارداتی باز شده است
به گزارش بازارخودرو، سامانه یکپارچه برای فروش 6 خودروی وارداتی باز شده است.
در این نوبت سایپا با عرضه چانگان CS55، پارسخودرو با عرضه خودروی زوتی DL5، ماموت خودرو با عرضه فولکسواگن جتا VS7، کوشا خودرو با خودروی کیا سلتوس، کرمان موتور با هیوندای النترا و معین خودرو با تویوتا کرولا حضور خواهد داشت.
متقاضیان میتوانند با ورود به سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی بهنشانی saleauto.ir با اطلاع از مشخصات فنی خودروهای وارداتی ثبتنام کنند.
نکته مهم:
باید این نکته را توجه کرد که ثبتنام جدیدی برای خودروهای وارداتی هنوز انجام نمیشود و خودروهای عرضه شده در سامانه یکپارچه فقط برای ۳۰ هزار ثبتنامی سال گذشته است که ۵۰۰ میلیون تومان در حساب واریز کرده و ثبتنام خود را نهایی کرده بودند.
شرط واردات خودرو توسط مردم از زبان عباس علی آبادی
عباس علی آبادی گفت : واردات خودروهای نو، برای همه مردم امکان پذیر است اما طبق ضوابطی قابل قبول.
وزیر صمت افزود: با توجه به اینکه تقریبا انحصار در حال شکستن است، برای واردات، ضوابط قابل قبولی گذاشتیم، ضوابطی که کاملا در دنیا معمول است و به قدری باید بتوانیم دست صنایع کشور را باز نگهداریم تا با دنیا رقابت کنند در آن رقابت سالم، هم صنایع رشد خواهند کرد و هم مردم تحت فشار قرار نخواهند گرفت.
علی آبادی ادامه داد: امروز واردات خودروهای نو، برای همه مردم امکان پذیر است، خودروهای مونتاژی هم خودروهایی است که گام اول تولید داخل را برداشتند، اما باید گامهای اصلی که داخلی سازی بالای ۵۰ درصد است را بردارند تا بتوانند از امتیازات ملی استفاده کنند.
18 مهر:
آغاز مزایده 1038 دستگاه خودروی تملیکی
عضو هیات مدیره و معاون بهرهبرداری و فروش اموال منقول سازمان اموال تملیکی گفت: 1038 دستگاه خودروی تملیکی در مزایده مهرماه این سازمان عرضه میشود.
سعید غلامی باغی با اشاره به برگزاری سه مزایده (خودروی تملیکی) منقول این سازمان در مهرماه اظهار کرد: مزایده سراسری 272 در همه استانها برگزار میشود و متقاضیان میتوانند از امروز 18 مهرماه از کالاها بازدید و پیشنهاد خود را ارائه کنند.غلامی به برگزاری مزایده 581 اشاره کرد و گفت: این مزایده به صورت فوق العاده در کلیه استانها برگزار میشود و مختص وسایل نقلیه اعم از خودروهای سواری، سنگین و ماشینآلات راهسازی است.عضو هیات مدیره و معاون بهرهبرداری و فروش اموال منقول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی خاطرنشان کرد: تعداد کل خودروهای عرضه شده در سه مزایده مهرماه 1038 است.وی گفت: 580 دستگاه خودروی سواری و 458 دستگاه خودروی سنگین و دستگاه ماشینآلات راه سازی است.
غلامی تصریح کرد: اکثریت برندهای خودروهای سواری شامل هیوندا، تویوتا و بنز است.برای رعایت عدالت در برخورداری مردم از اموال به تملک درآمده دولت در مزایدهها، در سال جاری مزایدهها به شکل الکترونیکی و سراسری برگزار میشود تا امکان مشارکت آحاد جامعه در این مزایدهها فراهم شود.
تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در نشست خبری هفتگی خود درباره واردات خودروهای کارکرده اظهار کرد: آیین نامه واردات خودروی کارکرده در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است و به زودی در صحن علنی دولت نیز مطرح و مصوب خواهد شد که احتمالا هفته آینده خواهد بود.
واردات خودرو برای همه امکان پذیر است
وزیر صمت: در حال شکستن انحصار بازار خودرو هستیم و در این باره قوانین واردات را مشخص کرده ایم، زیرا در یک رقابت سالم، صنایع رشد میکنند. البته واردات خودروهای نو برای همه مردم امکان پذیر است و برای واردات دست دوم هم اقدام میشود.
ثبت نام ۶ خودروی وارداتی در سامانه یکپارچه آغاز شد
سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی بهروزرسانی شده است. و خودروهای وارداتی جدید در این سامانه قرار گرفته اند. در این نوبت سایپا، ماموت خودرو، کرمان خودرو،1پارس خودرو، معین خودرو و کوشا خودرو حضور دارند و بهترتیب چانگان CS55 پلاس، جتا VS7، هیوندای النترا، زوتی DL5، تویوتا کرولا و کیا سلتوس را عرضه میکنند،همچنین قرار است در روزهای آتی محصولات دیگری چون چانگان CS35 پلاس، هیوندای کُنا، هیوندای توسان، هیوندای کرتا، فیات 500 و… به این سامانه اضافه شوند.
پیگیریها نشان میدهد متقاضیان از چهارشنبه مورخ 19 مهر 1402 میتوانند نسبت به ثبتنام این خودروها اقدام کنند.
برای واردات میلیونها خودرو آماده هستیم
رییس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: ما برای واردات میلیونها خودرو آماده هستیم، فرقی هم نمیکند که نو باشد یا کارکرده، ما همچنان روی حرف خودمان هستیم.
وی افزود: در حال حاضر در گمرگات 6 هزار خودرو وارد شده که نصف این خودروها ترخیص شده است.
رییس سازمان ملی استاندارد گفت: به محض اظهار هر خودرویی در گمرکات، مشروط بر آنکه گواهی مطابقت داشته باشد، در 24 ساعت ترخیص خواهیم کرد.
17 مهر:
تغییرات جدید آیین نامه خودرو چه هستند؟
لطفالله سیاهکلی، نماینده مجلس در گفتگویی اعلام کرده که آییننامه واردات خودروهای دست دوم را مجلس تصویب کرده و برای اجرا به دولت فرستاده، اما حالا دولت دوباره چهار تغییر در این آییننامه ایجاد کرده است.
تغییرات آیین نامه واردات خودرو :
1- قرار بود واردات خودرو با کارت ملی انجام شود و هر دارنده کارت ملی مجاز به واردات خودرو به کشور باشد. اما حالا دولت این بند را تغییر داده و شرط واردات خودرو را داشتن کارت بازرگانی عنوان کرده است. بر اساس تصمیم جدید دولت تنها افرادی میتوانند خودروی دست دوم وارد کنند که کارت بازرگانی دارند؛ بنابراین بند پرسروصدای آییننامه که در چند ماه گذشته واکنشهای زیادی را به همراه داشت که بر اساس آن به ازای هر کد ملی میشد یک خودروی کارکرده وارد کرد، از آییننامه حذف شده است.
2- مساله دوم مساله منشا ارز واردات خودرو است. ارز موردنیاز برای واردات خودروهای کارکرده از طریق ارز حاصل از صادرات خود و دیگران، جذب سرمایهگذاری، ارز منشأ خارجی و بقیه موارد مورد تایید بانک مرکزی تامین میشد. حالا در تغییرات جدید، کمیسیون زیربنایی با تامین ارز از طریق منشأ خارجی موافقت کردهاند، اما استفاده از ارز شخصی افراد در داخل کشور را نپذیرفتهاند. با این حساب با ارز منشا خارجی میتوان خودرو وارد کرد، اما دارندگان ارز در داخل کشور نمیتوانند با منابع ارزی خود خودرو وارد کنند.
3- تغییر دیگری که سیاهکلی اعلام کرده درباره احتمال سرقتی بودن خودروهای وارداتی است. این نماینده مجلس گفته نگرانی پلیس راهور این بود که خودروهای سرقتی وارد کشور شود و پای اینترپل را به موضوع باز کند. یکی از تغییرات آییننامه این است که مسوولیت حقوقی در مورد این دست مشکلات خودروهای وارداتی به عهده شخص یا شرکت واردکننده است.
4- تغییر آخر هم به سقف موتور خودروها بر میگردد. در آیین نامه اولیه سقف و محدودیتی برای موتور خودروهای وارداتی اعلام نشده بود، اما حالا در آیین نامه جدید قرار است تنها واردات خودروهای تا سقف ۲۵۰۰ سی سی مجاز به واردات هستند.
به گفته این نماینده مجلس: هفته گذشته آییننامه در کمیسیون زیربنایی مصوب شده و به هیات دولت ارسال شده است. سیاهکلی میگوید احتمالا هفته جاری هیات وزیران این آییننامه را به تصویب برساند.
15 مهر:
شرط جدید واردات خودرو
مدیرکل فنی و مهندسی وزارت صمت: اگر واردکننده ۱۰ هزار خودرو وارد کند و خدمات پس از فروش نداشته باشد دیگر به آن شرکت وارد کننده اجازه واردات داده نمیشود.
14 مهر:
مزایده خودروهای متروکه و سواری اموال تملیکی برگزار میشود
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی از برگزاری مزایدههای خودروهای متروکه، سواری و ماشینآلات به صورت جداگانه از ۲۰ تا ۲۹ مهرماه خبر داد.
سید عبدالمجید اجتهادی گفت: در این مزایده، ۲۲۳ ماشینآلات راهسازی، لودر، بولدوزر، گریلدر و حداقل ۵۰ خودروی سواری که خودروهای وارداتی و عمدتاً خودروهای کرهای هستند، به حراج گذاشته میشوند و علاقهمندان میتوانند در آن شرکت کنند.
وی با اشاره به مزایدهای خاصِ خودروهای متروکه با شماره ۵۸۱ گفت: این مزایده از ۲۴ تا ۲۹ مهرماه آغاز و متقاضیان میتوانند اقدام به ثبت قیمت پیشنهادی کنند، این پیشنهادات سوم آبان ماه رمزگشایی و برندگان مزایده اعلام میشوند.اجتهادی تاکید کرد: این مزایده مختص به وسایل نقلیه در کلیه استانهای سراسر کشور است که همه ۳۰ استان کشور در راستای اجرای بند ۵ تغییرات متفرقه قانون بودجه ۱۴۰۲ خودروهای سواری و سنگین و ماشینآلات راهسازی را در این مزایده عرضه خواهند کرد.
وی به نحوه شرکت در مزایده خودروهای سواری اشاره کرد و گفت: مزایدههای الکترونیکی از طریق سامانه ستاد تدارکات الکترونیکی دولت انجام میشود هموطنان باید از قبل به سامانه ستاد الکترونیک دولت به آدرس https://www.setadiran.ir/setad/cms مراجعه و ثبت نام کرده و توکن امضای الکترونیکی خود را دریافت کنند.
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی بیان داشت: امکان بازدید از خودروهای سواری در انبارهای سازمان اموال تملیکی در سراسر کشور در مهلتهای قانونی فراهم شده است.
13 مهر:
بازگشایی سامانه یکپارچه برای واردات خودرو
سامانه یکپارچه خودرو وارداتی در اطلاعیهای اعلام کرده است: «به اطلاع متقاضیان خرید خودروهای وارداتی میرساند از آنجا که شرکتهای واردکننده فرایندهای قانونی برای مجوزهای لازم (استاندارد، محیط زیست و…) را انجام دادهاند، سامانه عرضه خودروهای وارداتی در هفته آینده برای افرادی که در مرحله اول ثبتنام نموده و دارای اولویت میباشند (ثبتنام جدید در این مرحله انجام نمیشود) جهت انتخاب باز میگردد.
لازم به ذکر است، قبل از عرضه، مشخصات فنی و تصاویر خودروها جهت بررسی و انتخاب متقاضیان محترم ارائه میشود. البته ضیغمی معاون وزیر صمت نیز پیش از این با بیان اینکه سامانه خودروهای وارداتی در یکی ۲ روز آینده با طراحی جدید بارگذاری خواهد شد، گفته بود، از هفته آینده عرضه ۸ مدل خودروی وارداتی آغاز خواهد شد. قرار است با بارگذاری مشخصات خودروها متقاضیان نسبت به انتخاب آنها اطلاع پیدا کنند، البته باید سازمان حمایت جزئیات قیمتها را به شورای رقابت ارسال کند تا این بخش با بررسی آنها قیمتها را به تصویب برساند. بر همین اساس، بعد از نهایی شدن قیمتها خودروها در اختیار متقاضیان قرار گیرد.
12 مهر:
عرضه 8 مدل خودروی وارداتی از هفته آینده/ اسامی خودروها و زمان تحویل
مجری طرح واردات خودرو در وزارت صمت گفت: از هفته آینده عرضه 8 مدل خودروی وارداتی آغاز خواهد شد.زوتی، سیاس55 چانگان، کیا، هیوندای، تویوتا، هونگچی، بستیون و سوزوکی که این خودروها کمتر از 20 هزار یورو قیمت دارند.و همچنین تلاش میکنیم این خودروها با همکاری بانک مرکزی تا پایان آذر و نهایت دی ماه تحویل مشتریان شود.
مهدی ضیغمی افزود: سامانه خودروهای وارداتی در یکی دو روز آینده با طراحی جدید بارگذاری خواهد شد، در مرحله اول اطلاعات خودروها بارگذاری خواهد شد تا مردم بتوانند خودروهای عرضهشده را ببینند، بعد از این مرحله و با نهایی شدن قیمتها در هفته آینده، خودروها عرضه میشود.
11 مهر:
محل تامین ارز برای واردات خودرو مشخص شد
مهدی ضیغمی درباره تامین ارز خودروهای وارداتی، اظهار داشت: واردکننده خودرو، ارز مورد نیاز برای واردات را از محل صادرات خود و همچنین محصولات غیر که الزامی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین میکند؛ کالای غیر هر کالایی می تواند باشد، به شرط آنکه در گروه کالایی که قرار دارد الزامی برای ارز حاصل از صادرات آن کالا در سامانه نیما وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه بعضی از گروههای کالایی وارداتی مانند خودرو هم نمیتوانند از ارز نیمایی استفاده کنند، اظهارداشت: البته سال گذشته طی مدت کوتاهی ارز نیمایی به واردات خودرو تعلق گرفت، اما از اواخر سال گذشته تاکنون واردات خودرو از محل ارز حاصل از صادرات کالاهای غیر و ارز حاصل از صادرات گروههای کالایی است که مجازند کوتاژ صادراتیشان برای واردات سایر کالاها واگذار شود. ضیغمی گفت: بنابراین افراد میتوانند ارز حاصل از صادراتشان را به صورت توافقی و براساس پروتکل مشخص به واردکننده خودرو بفروشند و الزامی نیست که واردکننده خودرو ارز خود را از یک صادرکننده خاص خریداری کند اما حتما باید این معامله در صرافی تحت نظر بانک مرکزی انجام شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: هیچ مشکلی برای تامین ارز واردات خودرو وجود ندارد.
در خصوص واردات خودروهای دستهدوم نیز ۹ مهر امسال بود که محمد رضوانیفر، رئیسکل گمرک، اظهار داشت: فعلاً خودروی دستهدومی به گمرکات کشور وارد نشده است چون هنوز بعد از تصویب لایحه دوفوریتی تیرماه مجلس شورای اسلامی آییننامه اجرایی آن توسط وزارت صنعت نهایی نشده است، در زمان حاضر رفتوبرگشتهای کارشناسی انجام شده اما هنوز آییننامه اجرایی واردات خودروهای دستدوم نهایی نشده است و به همین دلیل واردات خودروهای دستدوم صورت نگرفته است.
۲۷۲ چانگان وارداتی پلاک شدند
مطابق گزارش دریافتی تا روز جاری از مجموع 460 نفر ثبت نامی تعداد 272 دستگاه خودروهای چانگان مشتریان فاکتور و تخصیص پلاک صورت پذیرفته و خودروها در حال تحویل به مشتریان می باشد.
10 مهر:
واردات خودرو دست دوم وارد فاز جدیدی شد
معاون صنایع حملونقل وزارت صمت در نامهای به دبیر کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیطزیست دفتر حیات دولت، اصلاحیه آییننامه اجرایی واردات خودروهای کارکرده را ارسال کرد.
(پیش تر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود: بدون مجوز زیست محیطی، واردات خودروی کارکرده صورت نمیگیرد.)
منوچهر منطقی در نامهای خطاب به مهدی قاسمی علیآبادی (دبیر کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیطزیست دفتر حیات دولت)، پیشنویس اصلاحیه آییننامه اجرایی تبصره (۲) ماده (۱۱) قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو را ارسال و ابلاغ کرده است.در متن این نامه آمده است:
"پیرو نامه شماره ۱۰۱۴۷۱۰ تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ در خصوصی <<بازنگری پیشنویس آییننامه اجرایی تبصره (۲) عاده (۱۱) قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو موضوع واردات خودروهای کارکرده ، به پیوست، متن پیشنویس اصلاحی به همراه نظرات تکمیلی پلیس راهور فراجا برای آگاهی و بهرهبرداری به حضور ارسال میشود. "
9 مهر:
هیچ خودروی دستدومی وارد گمرک نشده است
محمد رضوانیفر رئیس گمرک با حضور در یک برنامه تلویزیونی در خصوص واردات خودروهای دستدوم گفت: فعلاً خودروی دستهدومی به گمرکات کشور وارد نشده است چون هنوز بعد از تصویب لایحه دوفوریتی تیرماه مجلس شورای اسلامی آییننامه اجرایی آن توسط وزارت صنعت نهایی نشده است.
رئیسکل گمرک ایران گفت: در زمان حاضر رفتوبرگشتهای کارشناسی انجام شده اما هنوز آییننامه اجرایی واردات خودروهای دستدوم نهایی نشده است و به همین دلیل واردات خودروهای دستدوم صورت نگرفته است.
ترخیص ۷ مدل خودروی وارداتی از گمرک
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ممکن است اطلاعات ارسالی برخی شرکتهای واردکننده به سازمان حمایت ناقص بوده وهمین امر باعث کندی روند قیمت گذاری شده است،گفت: در حال حاضر خودروهای هیوندا، کیا، فیات، زوتی، سوزوکی بستیون و هونگچی از گمرک ترخیص شدند.
پاسکاری قیمتگذاری خودروهای وارداتی بین وزارت صمت و شورای رقابت
در حالی رئیس سازمان توسعه تجارت مدعی است تحویل ۵ هزار خودروی وارداتی به مشتریان منتظر قیمتگذاری توسط شورای رقابت است که شورای رقابت مدعی است هنوز از سوی وزارت صمت درخواست قیمتگذاری و اطلاعات مورد نیاز خودروهای وارداتی جدید ارسال نشده است.
براساس اظهارات جدید ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت تاکنون 100 دستگاه چانگان براساس نوبت به متقاضیان تحویل شده است.
البته وی در خصوص اینکه چرا عرضه خودروهای وارداتی با کندی انجام میشود، گفته است: خودروهای وارداتی باید توسط شورای رقابت قیمتگذاری شود و پس از ابلاغ قیمت نهایی، در سامانه یکپارچه برای عرضه به مشتریان و پرداخت وجه، بارگذاری شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: پیش از این تعدادی خودروی وارداتی چانگان که توسط شرکت سایپا وارد شده بود برای عرضه در سامانه بارگذاری شد اما در زمان عرضه، قیمت نهایی این خودرو هنوز توسط شورای رقابت ابلاغ نشده بود؛ بنابراین جهت عرضه این خودرو در سامانه یکپارچه، قیمت به صورت علیالحساب اعلام شد؛ اما پس از نهایی شدن قیمت این خودرو مشکلاتی برای خریداران ایجاد شد و عدهای اعلام کردند که پیشبینی نمیکردهاند که قیمت خودرو چانگان، مبلغ تعیین شده باشد بنابراین این خریداران برای تکمیل باقیمانده وجه با مشکلاتی مواجه شدند.
وی افزود: برای جلوگیری از تکرار این قضیه منتظر هستیم تا شورای رقابت قیمت خودروهای وارداتی را ابلاغ کند و سپس عرضه سایر خودروهای وارداتی در سامانه انجام شود و ثبتنامکنندگان براساس نوبت خودروهایشان را تحویل بگیرند. هماکنون امکان بارگذاری و عرضه حدود 4 تا 5 هزار خودرو وارداتی در سامانه وجود دارد اما از این کار امتناع میکنیم تا قیمت نهایی آنها مشخص شود.
در همین زمینه شورای رقابت معتقد است براساس مصوبه 543 اسفندماه 1401 شورای رقابت فرایند قیمتگذاری خودروهای وارداتی تعیین شده و براساس آن روند قیمتگذاری انجام میشود اما هنوز از سوی وزارت صمت درخواستی مبنی بر تعیین قیمت خودروهای وارداتی جدید ارسال نشده تا براساس آن روند بررسی قیمتی خودروهای وارداتی آغاز شود.
6 مهر:
ارز واردات خودرو از کجا آمد؟
رئیس سازمان توسعه و تجارت گفت: با همکاری سازمان استاندارد، محیط زیست و وزارت صمت روند واردات خودرو تسریع خواهد شد.مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه و تجارت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ارز خوبی برای واردات خودرو در حدود یک میلیارد یورو در نظر گرفته شده است همچنین چندین شرکت، منابع را برای واردات خودرو دریافت کردهاند و میتوانند ثبت سفارش خوبی هم در این زمینه انجام دهند.رئیس سازمان توسعه و تجارت اظهار کرد: در حال حاضر یک شرکت داخلی برای دو ماه ۱۲ هزار خودرو ثبت سفارش در کارخانه سازنده داشته است تا برای آن هر ماه ۶ هزار خودرو ساخته و تحویل این شرکت شود.وی بیان کرد: ما محدودیتی برای واردات خودرو نداریم فقط برخی از شرکتها تا بتوانند استاندارد کامل محیط زیستی را دریافت و قیمت ارزش خودرو را در گمرک تایید کنند زمان بر خواهد بود.وی ادامه داد: با همکاری سازمان استاندارد، محیط زیست و وزارت صمت روند واردات خودرو تسریع خواهد شد.
شرط گمرک برای واردات خودرو
رییس کل گمرک ایران از آمادگی تمامی دستگاههای مجوز دهنده برای صدور مجوز ترخیص کشندههای موجود در گمرکات خبر داد و گفت: از این پس اجازه ورود هر نوع کشنده بدون ثبت سفارش به مرزهای کشور داده نخواهد شد و درخواست گمرک این است که تجار و شرکتهای بازرگانی این امر را مد نظر قرار دهند.معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران گفت: تمامی دستگاههای همجوار شامل استاندارد، محیط زیست، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت طبق برنامه زمانبندی در حال عمل به تکالیف شان در خصوص ترخیص کشندههای موجود در گمرکات هستند.
رضوانی فر افزود: امیدواریم که ظرف چند روز آینده روند ترخیص کشندههای موجود در گمرکات آغاز و ظرف هفتههای آینده از گمرکات ترخیص شوند.
مزایده جدید خودروهای وارداتی سبک و سنگین از 23 مهرماه برگزار می شود. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
5 مهر:
رشیدی کوچی: در ماههای آینده واردات خودرو به کشور تسریع خواهد شد / واردات خودرو با ارز خصوصی
نماینده مرودشت در مجلس شورای اسلامی گفت:با رایزنی ها و تلاش هایی که با دولت به ویژه معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت، مشکل تامین ارز برای واردات خودروهای نو و کارکرده در مسیر حل و فصل شدن قرار گرفته و در ماه های آینده باید شاهد تسریع در واردات خودرو به کشور باشیم.
رشیدی کوچی در ادامه گفت: ما در قانون ساماندهی بازار خودرو دو نوع ارز را برای واردات خودروهای نو و کارکرده تعریف کردیم، یکی ارز ناشی از صادرات و دیگری ارز دارای منشا خارجی اما متاسفانه برخی ها برای اینکه بخواهند خودشان را عاقل جلوه دهند این دو را با هم یکی می کنند.وی افزود: ارز ناشی از صادرات به معنای آن است که شما کالایی را به خارج از کشور صادر کرده اید و مابه ازای آن خودرو وارد کشور کنید. در حالی که ارز منشا خارجی عبارت است از ارز در اختیار شرکت ها یا بنگاه هایی خارج از کشورکه مالکان آنها ایرانی اند و منابع ارزی خود را از تبادلات تجاری و اقتصادی که بیرون از کشور دارند به دست آورده اند.
رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: مجلس در قانون ساماندهی بازار خودرو به این دسته از افراد مجوز داد تا اساس گردش مالی حساب های تجاری شان امکان را داشته باشند که به کشور خودرو وارد کنند
نماینده مرودشت در مجلس تصریح کرد: به طور مثال فردی که در خارج از کشور گردش مالی سالانه 200 میلیون دلاری دارد می تواند سالانه به میزان 50 میلیون دلار خودرو وارد ایران کند. بنابراین این مسئله هیچ ارتباطی به سازوکارهای اقتصادی داخلی و قوانین و آیین نامه های بانک مرکزی هم ندارد.
واردات خودرو تسریع می شود
سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد، درباره دلایل عدم اجرای مناسب قانون واردات خودرو گفت: اجرای کند آییننامه واردات خودرو در ششماه اول امسال چند دلیل داشت؛ یک بخش این بود که اولویتهای تخصیص و سرمایهگذاری پیشتر از آن مطرح شده بود و بعد از آن، تخصیص ارز به واردات خودرو انجام میگرفت.
وی افزود: البته ابلاغ این آییننامه نیز زمانبر شده بود و پیشبینی میکنیم این مسئله در ششماه دوم سال سریعتر و بیشتر انجام بگیرد.
4 مهر:
بلاتکلیفی 33 هزار نفر متقاضی خودروهای وارداتی
حدود 7 ماهی از آغاز طرح فروش خودروهای وارداتی گذشته است و هنوز متقاضیان خودروها بلاتکلیفند و حتی نمیدانند چه خودرویی ثبتنام کردهاند و قرار است چه زمان و چه خودرویی تحویل بگیرند. براساس اعلام مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو، در اسفند ماه سال گذشته 33 هزار نفر از 120 هزار متقاضی با واریز 500 میلیون تومان در طرح فروش خودروهای وارداتی ثبتنام کرده بودند که بهعنوان اولویت اول جهت دریافت خودرو انتخاب شدهاند.
واردات خودرو در هاله ای از ابهام
واردات خودرو چندماهی است که در انتظار تصویب آییننامه است. آییننامهای که در هیات دولت مانده و با گذشت شش ماه از سال هنوز به تصویب نهایی نرسیده، این در حالی است که چند ماه از تصویب قانون واردات خودروها نو و کارکرده در مجلس میگذارد اما همچنان برنامه مشخصی برای واردات اعلام نشده است.
این روزها که روند واردات خودروهای نو بسیار کند پیش میرود و خبری از آییننامه واردات مدلهای کارکرده نیست، تایید و تکذیبها درمورد مساله تامین ارز نشان میدهد این موضوع کماکان مانع اصلی و رسمی بر سر راه ورود خودروهای خارجی بهکشور است. طی یک سالی که از ابلاغ آییننامه واردات خودروهای صفر میگذرد، اخبار رسمی و غیررسمی از وجود چالش بزرگی بهنام تامین ارز در مسیر ورود خودروهای خارجی حکایت دارد.
اخیرا اظهارات رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورایاسلامی مبنی بر استفاده از ارز کشاورزی برای واردات و تکذیب این موضوع از سوی بانکمرکزی، بار دیگر بر وجود این چالش بزرگ صحه گذاشت. هرچند برخی معتقدند مخالفتهای خاموش و پشت پرده نیز ورود خودرو بهکشور را محدود کرده، اما آنچه رسما اعلام شده و اتفاقات روز آن را تایید میکند، وجود مانعی بهنام ارز بر سر راه واردات است.
3 مهر:
جک T9 وارد بازار ایران می شود
کرمان موتور فرآیند ثبت سفارش قطعات پیکاپ کیامسی KMC T9 را انجام داده است و قصد دارد نسخه اتوماتیک و ارتقا پیدا کرده T8 به نام جک T9 را روانه بازار کند. بنابراین به زودی جک T9 وارد بازار ایران می شود.
2 مهر:
آیا واردات خودرو از عربستان کلید می خورد؟
از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و عربستان و تصویب لایحه واردات خودروهای کارکرده توسط مجلس، باعث شد تا برخی از گمانهزنیها در مورد واردات خودرواز طریق عربستان روانه شود.
امکان وقوع این اتفاق به قدری است که برخی معتقدند در سفر اخیر وزیر امور خارجه کشور به عربستان و دیدار با ولیعهد این کشور شاید مذاکراتی در رابطه با واردات خودرو یا آغاز همکاریهایی در این راستا رخ داده باشد.
30 شهریور:
واردات خودرو با ارز صادرات کشاورزی تکذیب شد
به گزارش بازارخودرو، پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مدعی شد، طی آخرین تصمیم دولت، واردات خودرو یا قطعات آن با ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی میسر شده است، بانک مرکزی با رد این ادعا، واردات خودرو یا قطعات آن با ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی را تکذیب کرد.
محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در نودمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با اعلام این خبر گفته بود: اکنون تمامی صادرکنندگان میتوانند ارز را به واردات خودرو خود یا دیگران اختصاص دهند.
29 شهریور:
واردات ۵۰هزار خودرو تا پایان سال با ابلاغ و اجرای سریع آییننامه
مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو اظهار داشت: «در صورت تسهیل و تسریع اجرای دستورالعمل واردات خودرو، بازار تا پایان سال میتواند شاهد عرضه ۵۰هزار دستگاه خودرو خارجی باشد.»
وی افزود: «طی چهار سال گذشته واردکنندگان خودرو به سمت تولید سوق داده شدند. اکنون نیز تولیدکنندگان خودرو به واردات روی آوردند.» دادفر ادامه داد: «بیشتر خودروهای وارداتی به کشور، برندهای چینی هستند و حدود ۲هزار دستگاه خودرو غیرچینی تاکنون به کشور رسیده است.»
28 شهریور
اولویت وزارت صمت ، واردات خودروهای حدود 10 هزاریورو
مهدی ضیغمی مجری طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات خودروهای اقتصادی؛ گفت: اولویت وزارت صمت، فقط واردات خودروهای اقتصادی با حدود قیمت 10 هزار یورو است. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
22 شهریور:
تعیین تکلیف 207 دستگاه خودروی وارداتی رسوبی در بنادر
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به ۲۰۷ دستگاه خودروی رسوبی در بندر شهید رجایی گفت: خودروها اگر مجوزهای استاندارد را دریافت کنند، تا مهرماه تعیین تکلیف میشوند.سید عبدالمجید اجتهادی اظهار داشت: پس از بازدید معاون رئیس جمهور از گمرکات بنادر، تصمیماتی برای تعیین تکلیف سریع کالاهای مانده در انبار به خصوص خودروها گرفته شد که تا ماه آینده خودروهای دارای استاندارد، تعیین تکلیف میشوند.وی افزود: مقرر شد ظرف مدت 7 روز مجوزهای لازم برای اموال تملیکی و مواردی که در اختیار گمرک است، دریافت شود.
21 شهریور:
اعلام زمان بررسی آیین نامه واردات خودروهای کارکرده در دولت:
عباس علیآبادی درباره آییننامه واردات خودروهای کارکرده، گفت: این آییننامه به دولت ارائه شده و احتمال دارد هفته آینده یا در جلسه بعدی هیئت وزیران بررسی شود؛ البته نوبتدهی با من نیست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ما آیین نامه را در موعد مقرر و حدود ۳ هفته پیش تحویل هیئت دولت دادیم، نوبت به بررسی آییننامه برسد، مطرح میشود، این آیین نامه همان چیزی است که مجلس هم با آن موافق است؛ در این زمینه با کمیسیون صنایع و معادن هماهنگ بودیم.
قالیباف: با وزیر «صمت» درباره واردات خودرو جلسه میگذاریم
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده محلات ( حجتالاسلام علیرضا سلیمی ) درباره عدم تعیین تکلیف آییننامه واردات خودرو گفت: در اولین فرصت با وزیر «صمت» جلسه میگذاریم و این موضوع را پیگیری میکنیم.
20 شهریور:
واردات خودرو باعث تعادل بازار خودرو می شود
فرهاد طهماسبی ، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: این روزها واردات خودرو ازجمله الزامات برای تعادل بخشیدن به این صنعت و بازار است و هیچ مانعی جز تامین ارز برای واردات خودرو وجود ندارد. اکنون ناترازی عرضه و تقاضا و دخالت واسطه گران و انحصار تولید ازجمله دلایل اصلی گرانی خودرو است.
او همچنین به اقدامات مجلس برای واردات خودرو اشاره کرد و یادآور شد: درهمین راستا نیز مجلس شورای اسلامی طی جلسات متعددی سال گذشته، واردات خودرو را تصویب کرد و اخیرا نیز واردات خودروی کارکرده را تصویب و تبدیل به قانون کرده است و آئین نامه این قانون در وزارت صمت با همکاری نهادهای مختلف ذی ربط تنظیم شده و منتظر ارائه آن در دولت و تصویب و ابلاغ آن هستیم.
وی درانتها یادآور شد: با این اوصاف تنها مانع واردات خودرو تامین ارز مورد نیاز آن است و هیچ مانع قانونی دیگری وجود ندارد. بانک مرکزی می تواند ارزهایی با منشا مشخص را تعیین کند تا واردات سریعا اجرایی شود.
19 شهریور
سخنان جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو و خودروهای برقی:
عباس علیآبادی با اشاره برنامه خود در خصوص ارتقا کیفیت خودرو، اظهارکرد: کیفیت پارامتری نیست که فقط به خودرو منحصر شود، کیفیت همزمان با کمیت عواملی هستند که رشد و تولید را شکل میدهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: ما به خودروسازان گفتیم کیفیت حداقل انتظار مردم است و این مطالبه را از خودرو سازان میخواهیم اما باید به آنها فرصت دهیم ضمن اینکه پارامتر کیفیت پارامتر موثر است اما پارامتری نیست که به تنهایی موثر باشد.علیآبادی بیان کرد: آنچه که اهمیت دارد این است که پارامتر کیفیت و قیمت را با یکدیگر ببینیم و در آن با دنیا رقابتپذیر باشیم و آنچیزی که از خودروسازان خواسته شده رقابتپذیر بودن است.
وی در خصوص خودروهای برقی گفت: خودروهای برقی خودروهای روز هستند و دیگر خودروهای آینده نیستند، امروز لازم است به این تحول تن دهیم.
علیآبادی عنوان کرد: برای عبور از مشکل بنزین، مشکل آلودگی شهرها و گازوئیل لاجرم باید از این رویکرد بینالمللی و برقیسازی خودروها استقبال کنیم و به این سمت حرکت کنیم که خودروسازان خود را برای حرکت در این مسیر آماده میکنند و به آنها تکلیف شده و ما از آنها حمایت میکنیم تا به این سمت بروند.
وی خاطرنشان کرد: امسال هم با خودروهای وارداتی سعی میکنیم اهداف کمی برنامه را انشاالله محقق سازیم.
17 شهریور
بازی افزایش قیمت در صورت عدم واردات خودرو!
به گزارش بازارخودرو، عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به این که واردات خودرو می تواند جلوی زیاده خواهی خودروسازان و درخواست های مکرر آن ها برای افزایش قیمت را بگیرد گفت: امیدواریم وزیر صمت که خود نیز مصمم به واردات خودرو است این موضوع را عملیاتی کند.
الهویردی دهقانی گفت: در صورتی که واردات خودرو به درستی انجام نشود خودروسازان به بازی افزایش قیمت ادامه میدهند.
دهقانی درباره عدم تعیین تکلیف قیمت خودروهایی مانند شاهین اتوماتیک و اطلس که در دومین طرح سامانه یکپارچه فروش خودرو به فروش رفته است، گفت: قیمت این خودروها باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود؛ ما نیز این موضوع را در کمیسیون صنایع و معادن مجلس پیگیری میکنیم. خبر کامل را از اینجا بخوانید.
15 شهریور
جزییات آییننامه واردات خودروی کارکرده اعلام شد
سازمان ملی استاندارد ایران دستورالعمل واردات خودروهای دست دوم را با تصویب اولیه در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ منتشر کرد که هدف از تدوین این دستورالعمل، تعیین رویه برای ارزیابی و صدور تاییدیه وسایل نقلیه دست دوم وارداتی بر اساس الزامها و ضوابط فنی است.
مسئولیت اجرا و اطلاع این دستورالعمل بر عهده ادارههای کل استانی و دفتر ارزیابی کیفیت کالاهای صادراتی و وارداتی و مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این دستورالعمل نیز بر عهده هیئت نظارت است.طبق این دستورالعمل، وسایل نقلیه دست دوم وارداتی با یکی از شرایط مطرح شده در آئین نامه، قابلیت ارزیابی و صدور تأیید شده پیدا خواهند کرد.
جزئیات آیین نامه واردات خودروهای کارکرده را از اینجا بخوانید.
14 شهریور
جزییات آییننامه واردات خودروی کارکرده
سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از آخرین وضعیت واردات خودروی کارکرده و اجرای این قانون توسط دولت گفت: این قانون توسط مجلس تصویب شد و اکنون منتظر هستیم دولت آییننامه تنظیمی وزارت صمت را مصوب کند
سیاهکلی به تشریح جزییات آییننامه تنظیمی وزارت صمت پرداخت و تصریح کرد:
در این آیین نامه ذکر شده است :
که افراد میتوانند با ارز خود که منشا خارجی یا ارزی ناشی از صادرات محصول خودشان یا صادرات دیگران است، استفاده کنند و خودرو وارد کشور کنند.
وی ادامه داد: به صراحت میتوان گفت که در این آیین نامه ابهامات ارزی بهطورکامل حل شده است و مشخص کرده است اگر دولت نتوانست ارز تامین کند میتوانیم از ارزها برای واردات استفاده و مسئله را حل کنیم. بنابراین این امر نیازمند همت دولت است.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به لزوم اسقاط خودرو برای واردات عنوان کرد: نکته بعدی که در آیین نامه به آن اشاره شده در خصوص اسقاط خودرو است تاکید شده است که وارد کردن یک خودرو باید همراه با اسقاط یک خودرو دیگر در داخل باشد. این یک کار بسیار خوب و پسندیده برای حفظ محیط زیست تلقی میشود تا خودروهایی که ناایمن و مصرف سوخت بالایی دارند به محیط زیست آسیب میزنند از رده خارج شوند.
سیاهکلی گفت: نکته بعدی نیز واردات خودروی کارکرده توسط افراد حقیقی و حقوقی است. در این آیین نامه تصریح شده است کسانی که قصد دارند یک خودرو وارد کشور کنند نیازی نیست که ثبت سفارش انجام دهند و میتوانند بدون ثبت سفارش یک خودرو وارد کنند.
نماینده مردم قزوین و البرز در مجلس افزود: اما اگر کسی بخواهد بیش از یک خودرو وارد کند باید ثبت سفارش انجام دهد. این دیدگاه یکی از نقاط قوت آییننامه است که مسئله محور بوده و با بررسی درست، این موضوع را که مسئله بود حل کرده است.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: موضوع بعدی این است که اداره استاندارد، استانداردهای قابل قبول خود را در این آییننامه اعلام کرده است. مانند استاندارد اروپا و چین و کشورهای حاشیه خلیج فارس ژاپن و تاکید کرده خودروهایی که با این برند وارد شوند نیاز به تاییدیه ندارند و همچنین تاکید کرد اگر خودروی خارج از این برندها وارد کشور شود باید استاندارد ۸۵گانه را پاس کند. بنابراین سازمان استاندارد نیز در این راستا همکاری بسیار حرفهای خود را به عمل آورد.
وی درانتها مطرح کرد: بنابراین مجلس و بخشهای مختلف دولت از جمله سازمان استاندارد، سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت صمت همکاری خوبی داشتند و یک آیین نامه بسیار جامع و کاملی تنظیم کردند که قابلیت اجرایی دارد و منتظر هستیم تا دولت آن را تصویب کند.
لیست برندهای مجاز خودرو برای واردات اعلام شد / واردات بنز و بی ام در صدر خبرهای وارداتی
به گزارش بازارخودرو، سازمان ملی استاندارد ایران دستورالعمل واردات خودروهای دسته دوم مجاز را منتشر کرد. بر این اساس خودروهای کارکرده از کسب مجوز از سازمان استاندارد و محیط زیست معاف شدند.
برندهای مجاز خودرو برای واردات به شرح زیر هستند:
بنز، بیامو، سئات، اشکودا، آئودی، فولکسواگن، مینی، اپل، ولوو، فیات، مازراتی، رنو، پژو، مان، اسکانیا،ایویکو، تویوتا، نیسان، سوزوکی، هوندا، لکسوس، میتسوبیشی، مزدا، کیا، هیوندای، سانگیانگ.
13 شهریور
واردات خودرو خارجی فقط با ۱۷/۵ میلیون تومان !
مشهدی شریف، رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو در برنامه تلویزیونی اعلام کرد: قیمت گواهی اسقاط خودروهای سواری ۳۵ میلیون تومان است. به ازای واردات هر دو خودرو، گواهی اسقاط یک خودرو برای این دو خودرو الصاق میشود؛ یعنی با ۱۷ و نیم میلیون تومان میتوانید یک خودرو خارجی وارد کنید.
12 شهریور
رشیدی کوچی به سودجویی برخی برای واردات خودرو واکنش نشان داد
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس آمار، گواهی اسقاط برای واردات خودرو به اندازه کافی در سامانه وجود دارد تا افراد برای واردات پول را پرداخت و گواهی دریافت کنند، گفت: اجازه نخواهیم داد افراد سودجو در واردات خودرو خلل ایجاد کنند.
جلال رشیدی کوچی درباره ساز و کار پیش بینی شده در قانون برای واردات خودرو به ازای دریافت گواهی اسقاط، بیان کرد: موضوع اسقاط خودرو و دریافت گواهی اسقاط موضوعی است که در قانون ساماندهی بازار خودرو، برای واردات خودرو در نظر گرفته شده و اشاره ای به خودروی نو یا کارکرده نشده است.
وی در ادامه تاکید کرد: اکنون مشخصات یکسری خودرو در سامانه اسقاط از قبل وجود دارد و افراد پول را واریز می کنند که فکر کنم حداکثر ۳۰ میلیون تومان باشد و یک گواهی اسقاط دریافت می کنند، بدین ترتیب در واردات خودرو نیز خللی ایجاد نخواهد شد.
رشیدی کوچی با بیان اینکه تقریبا دو هفته قبل آئین نامه واردات خودرو در وزارت صمت نهایی شده و به هیات دولت رفته تا به تصویب نهایی برسد، تصریح کرد: آنچه که در وزارت صمت نهایی شده و به هیات دولت رفته، آئین نامه خوب و کاملی است و می تواند گره گشای خیلی از مشکلات باشد و انتظار ما این است آن چیزی که در وزارت صمت تصویب شده است، عینا در هیات دولت مصوب شود.وی در پایان گفت: قرار بود هفته گذشته آئین نامه واردات خودروهای کار کرده نهایی شود اما انتظار می رود بعد از اربعین حسینی در جلسه هیات دولت نهایی شود.
واردات خودروهای گذرموقت به کشور از «گمرک نوردوز» متوقف شد:
حدود یک ماه است که ورود خودروهای دارای پلاک گذرموقت از گمرک نوردوز که در 65کیلومتری شهر جلفا و در حاشیه رودخانه ارس قرار دارد و تنها مرز مشترک با کشور ارمنستان نیز بهشمار میرود، متوقف شده و علت آن نیز گویا عدم بیمه شدن این خودروها از سوی شرکتهای بیمه است.
مسیح نوروزیکلدهی، فعال و کارشناس حوزه خودرو درخصوص علت محدود بودن ورود خودرو از گمرک نوردوز گفت: «گمرک نوردوز فعالیت برای واردات خودرو به درون کشور را مجاز اعلام کرده، اما تاکنون از این گمرک برای واردات خودرو استفاده نشده که علت آن استقبال نکردن تجار بومی برای واردات خودرو از این گمرک است. درواقع ورود خودرو از این گمرک صرف بهصورت گذرموقت بوده است، زیرا به علت بعد مسافت، هزینه بیشتری برای حملونقل در این مسیر وجود دارد.»
از سوی دیگر، مناقشات ارمنستان با دیگر کشورهای منطقه، حجم تجارت آن با بازارهای جهانی را کاهش داده است. بنابراین، نرخ اکثر محصولات در این کشور افزایش داشته و کالاهای ارمنی از حیث به صرفه بودن نسبت به دیگر همسایههای ایران در بازار، قابل رقابت نیستند.و همچنین، مشکلی برای واردات خودرو از این گمرک وجود ندارد. ولی با توجه به کمتربودن هزینه حمل دریایی در بندرعباس، بوشهر، بندر لنگه و خرمشهر و اعمال نشدن معافیت مالیاتی برای واردات خودرو، برای تجار از نظر اقتصادی بهصرفه است که واردات خودرویی را بیشتر از گمرکات استانهای جنوبی کشور انجام دهند.
11 شهریور
۱۲۱۸ دستگاه خودروی خارجی ترخیص قطعی شد
گمرک ایران اعلام کرد: تعداد ۱۲۱۸ دستگاه خودروی سواری خارجی در پنج ماهه امسال پس از انجام تشریفات گمرکی از گمرکات ترخیص و وارد کشور شده است. ارزش این تعداد خودروی سواری وارداتی به میزان ۲۵ میلیون و ۳۷۱ هزار دلار بوده است.
در ۵ ماهه سال جاری در مجموع تعداد ۲۳۲۳ دستگاه خودروی سواری نو در گمرکات بوده که از این تعداد ۱۲۱۸ دستگاه ترخیص قطعی و وارد کشور شده است و تعداد ۱۱۰۵ دستگاه نیز به گمرک اظهار و در جریان تشریفات ترخیص قرار دارد.
10 شهریور
واردات خودروهای دست دوم تویوتا توسط سایپا:
محمدعلی تیموری، مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا در یک مصاحبه خبر از واردات خودروهای دست دوم تویوتا به ایران داد. بنابر گفتههای وی، این خودروهای کارکرده از نوع هیبریدی بوده و مدل همه آنها 2023 خواهد بود. ظاهراً سایپا در امر واردات خودرو به ایران فعالتر شده و این شرکت پساز چانگانهای وارداتی حالا مسئولیت واردات خودروهای برند معتبر و خوشنام تویوتا را نیز برعهده گرفته است.
محمدعلی تیموری مدیر عامل سایپا اعلام کرد: «در حال ثبت سفارش برای خودروهای تویوتا دست دوم هیبریدی مدل ۲۰۲۳ هستیم.»
افزایش شدید قیمت خودروهای فرسوده در مورد یک شایعه وارداتی:
درآخرین بند آییننامه واردات خودروهای کارکرده به موضوع الزام اسقاط یک خودروی فرسوده به ازای هر خودروی کارکرده وارداتی اشاره دارد که مطابق با این بند هر فرد حقیقی و حقوقی برای واردات یک دستگاه خودروی کارکرده باید گواهی اسقاط یک دستگاه خودروی فرسوده را دریافت کند.
به دنبال این موضوع برخی افراد سودجو و دلالان، حقیقت آییننامه را کمی دستخوش تغییر داده و با شایعهپراکنی اعلام کردند که با داشتن خودروی فرسوده میتوانید برای واردات خودروهای کارکرده خارجی با عمر حداکثر پنج سال اقدام کنند؛ بر این اساس این موضوع آغازی برای انتشار آگهیهای فروش خودروهای فرسوده در برخی سایتهای خرید و فروش شد؛ تا جایی که قیمت برخی خودروهای مدل پایین همچون پیکانهای دهه ۵۰ و ۶۰ به شکل عجیبی افزایش یافته و حتی تا ۵۰۰ میلیون تومان هم پیش رفت.
همچنین شایعه شد که شرط ترخیص خودروهای وارداتی، اسقاط خودروی فرسوده است؛ بنابراین برخی به تب و تاب این افتادند که خودروی فرسوده خود را با قیمتهای فرای تصور به فروش بگذارند.
6 شهریور
همه خودروهای وارداتی تا پایان آذرماه تحویل متقاضیان می شود.
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت از سرعت گرفتن جریان واردات گفت و وعده داد تا پایان آذر ماه، تمامی تعهدات طرح سامانه فروش خودروهای خارجی به ثبتنامشدگان این سامانه محقق شود.
مهدی ضیغمی در حاشیه مراسم تحویل خودروهای وارداتی به مشتریان در نمایشگاه بینالمللی تهران، اظهار داشت: تا کنون حدود 5 هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شده است و بسیاری از شرکتهایی که در انتظار طی کردن مراحل تأییدیه استاندارد، گمرک و محیط زیست بودند این تأییدیه دریافت کردهاند، بنابراین با توجه به تسریع صدور این تأییدیهها حجم اصلی واردات از آخر ماه جاری و ماه آینده آغاز میشود. بر این اساس حدود 10 هزار خودرو در مرحله تولید و در مرحله بارگیری برای آمدن به ایران است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 70 هزار خودرو ثبت سفارش شده و واردات این خودروها از محل صادرات غیرنفتی و همچنین محل ارزهای خارج از کشور از سوی بانک مرکزی به خوبی در حال تخصیص به متقاضیان است و امیدواریم با منابعی که فراهم میشود در زمستان امسال بتوانیم در هر ماه تا 20 هزار خودرو وارد کشور کنیم.
وی با بیان اینکه 35 شرکت برای واردات خودرو تأیید شدهاند گفت: از این تعداد 18 شرکت ثبت سفارش واردات انجام دادهاند و 14 شرکت تاکنون اقدام به واردات خودرو کردهاند و یا در حال واردات هستند.مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اظهار داشت: تقریبا از همه کشورها ثبت سفارش خودرو انجام شده است و منعی برای واردات به جز ممنوعیتهای ابلاغی وجود ندارد و تا روزهای آینده نیز خودروهای تویوتا و نیسان نیز ترخیص خواهند شد و وارد نمایشگاه (نمایشگاه بینالمللی تهران) میشود.
وی با بیان اینکه 33 هزار نفر برای خودروهای وارداتی ثبتنام کرده بودند، اظهار داشت: با انصراف 2 هزار نفر اکنون باید تعهداتمان را نسبت به 31 هزار نفر پاسخگو باشیم و با مدلی که پیش میرود امیدواریم این خودروها همانطوری که گفته شد تا آخر آذر تحویل داده شود همچنین امید داریم تعداد قابل توجهی خودروی هیبرید و هیبرید پلاگین نیز وارد شود.
وی با بیان اینکه در خصوص ثبت سفارش، تأیید و تخصیص منابع مشکلی وجود ندارد، گفت: فکر نمیکنم واردات 200 هزار خودرو تا پایان سال محقق شود ولی با توجه به احتمال واردات خودروهای کارکرده پیشبینی میشود تا آخر سال رکورد واردات خودرو شکسته شود ضمن اینکه این پیشبینی وجود دارد که سال آینده واردات 200 هزار خودرویی که قبلا اعلام شده بود محقق شود.
وی در مورد آئیننامه واردات خودروی کارکرده بیان داشت: این آئیننامه به هیأت دولت ارسال شده و در این آئیننامه امکان واردات خودرو برای اشخاص فراهم است در واقع هر شخص حقیقی میتواند نسبت به واردات اقدام کند و بنابراین برای این واردکنندگان موضوع خدمات پس از فروش و دارا بودن نمایندگی ملاک نیست.
تحویل نمادین خودروهای وارداتی به متقاضیان در هفته دولت
صبح امروز با حضور وزیر صمت، تعدادی از خودروهای صفر کیلومتر وارداتی در نمایشگاه بین المللی تهران تحویل متقاضیان شد.
علیآبادی در این مراسم با اشاره به اینکه پیگیر تحویل خودروها هستیم گفت : مطالبه ما این است که روند تحویل سرعت و شتاب بگیرد و ظرف سه تا چهار ماه آینده همه خودروهای وارداتی تحویل داده شوند.وزیر صنعت، افزود: آیین نامه واردات خودروهای کارکرده به دولت داده شد و بررسی آن در دستور کار دولت قرار دارد که پس از تصویب در هیئت دولت آن را اجرایی خواهیم کرد.
خبر کامل را از اینجا بخوانید
تحویل خودروهای چینی، کرهای و اروپایی وارداتی زیر 2500 سیسی به متقاضیان
علاوه بر این اولین خودروی وارداتی چانگان cs35 تحویل مشتری شد و محمد علی تیموری مدیرعامل سایپا اعلام کرد که به زودی 1108 خودروی وارداتی این شرکت تحویل مشتریان میشود.
تجهیز تهران به شارژ برقی خودروها:
علی آبادی یادآورشد: امسال تلاش میکنیم تا شهر تهران را به تجهیزات شارژ برقی خودروها مجهز کنیم. در هفته دولت امسال 100 ایستگاه شارژ خودرو در تهران و کرج افتتاح شده و تا پایان سال به 5000 ایستگاه در سراسر کشور خواهد رسید. برای واردات خودروهای برقی تعرفه بسیار مخفف در نظر گرفتهایم پیشنهاد ما 4 درصد برای خودروهای برقی است و برای خودرو های هیبریدی تعرفه 4 تا 15 درصد را پیشنهاد دادهایم.
5 شهریور
هر کد ملی = یک خودروی وارداتی
رشیدی کوچی، نماینده مجلس با انتشار ویدیوی از خود اعلام کرد:
اشخاص حقیقی می توانند نسبت به ورود یک دستگاه خودرو به ازای هر کد ملی توسط همان فرد و بدون نیاز به ثبت سفارش از محل سپرده ارزی خود که به تائید بانک مرکزی رسیده باشد با رعایت سایر قوانین و مقررات اقدام نمایند.
4 شهریور
آیین نامه واردات خودروهای کارکرده به دولت ارسال شد.
عباس علیآبادی، جمعهشب در گفتوگوی تلویزیونی در مورد برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: آییننامه واردات خودروهای کارکرده تنظیم و تدوین شد و به دولت ارسال شده است و این آیین نامه در جلسه هیئت دولت مطرح و تصویب خواهد شد که در این بخش تسریع خواهیم داشت.
برپایی نمایشگاه برای خودروهای صفر وارداتی :
وزیر صمت همچنین در مورد واردات خودروهای صفر نیز گفت: روال کاری واردات خودروهای نو انجام میشود و تعداد زیادی خودرو وارد شده که یک نمایشگاهی برپا میکنیم و مردم میتوانند خودروها را ببینند.
واردات خودروهای برقی:
وزیر صمت با اشاره به واردات خودروهای برقی، ادامه داد: واردات خودروهای برقی که قابلیتهای فوقالعادهای دارند نیز ، در اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهند بود.
3 شهریور
سازمان اموال تملیکی مجاز است خودروهای سواری و موتورسیکلت های رسوبی را بدون مجوز ورود شماره گذاری کند.
معاون سازمان اموال تملیکی ( سعید غلامی ) با بیان اینکه واردات برخی ماشینآلات معدنی با عمر بیش از ۵ سال ممنوع است، گفت: اموال تملیکی در سال جاری مجوز دارد تا ماشینآلات راهسازی، خودروهای سواری، موتورسیکلت و خودروهای سنگین را بدون مجوزهای ورود وارد کشور کند.
سازمان اموال تملیکی مجاز است تا در سال 1402، ماشینآلات راهسازی، خودروهای سواری، موتور سیکلت و خودروهای سنگین را بدون نیاز به مجوزهای ورود(مانند مجوز عمر 5 ساله)، با قابلیت شمارهگذاری به فروش برساند. خط قرمز ما در این زمینه نیز مجوز سازمان استاندارد است. مجوز استاندارد و محیط زیست به دلیل ایمنی و سلامت جامعه مورد تاکید دولت است.
محدودیت تعیین شده در زمینه ممنوعیت واردات برخی ماشینآلات با عمر بیشتر از 5 سال مصوبه دولت بوده است و مجوز جدید مربوط به قانون تصویب شده در مجلس است به همین دلیل اولویت بالاتری دارد.
1 شهریور
پورشه های لوکس وارداتی بندر نوشهر طی دو ماه آینده عرضه می شوند.
رئیس سازمان فروش و جمعآوری اموال تملیکی از عرضه خودروهای پورشه بندر نوشهر که حدود ۱۰ سال در توقیف بودهاند، طی ۲ ماه آینده خبر داد.عبدالمجید اجتهادی گفت: خودروهای پورشهای که چند سالیست در گمرک مانده، با توجه به ظرفیت قانونی بودجه سال 1402 به زودی با پلاکگذاری ملی عرضه و به مزایده گذاشته خواهند شد.
وی با بیان این که این خودروها نه قاچاق هستند نه متروکه افزود: این خودروها تاکنون با دستور قضایی به دلایل مشکلات مالیاتی، حجم بیش از 2500 سیسی و عدم ثبت سفارش توقیف شده بودند که در گذشته، ظرفیتی در قانون برای تعیین تکلیف آنها وجود نداشت، اما این ظرفیت قانونی ایجاد شده و طی 2 ماه آینده به مزایده گذاشته خواهند شد.
31 مرداد
ثبت سفارش خودروهای برقی آغاز شد.
معاون حملونقل وزارت صمت از شروع ثبتسفارش برقیها خبر داد.
دغدغه مصرف سوخت بالای خودروهای داخلی و همچنین آلودگی روزافزون کلانشهرها، تولید و واردات وخودروهای برقی را به ضرورتی اجتنابناپذیر تبدیل کرده است. اما این امر آیا با منابع محدود و مشکلات ارزی که در حال حاضر واردات خودروهای صفر و کارکرده با آن درگیرند، امکان پذیر است؟!
منطقی در گفتوگویی در پاسخ به پرسشی مبنی بر توقف ثبت سفارش گفته است: جهت اطلاع، ثبت سفارش خودروهای برقی هم آغاز شده است؛ ضمن اینکه واردات خودرو نو و کارکرده در یک مسیر قرار دارد.
1000 دستگاه خودروی وارداتی آماده تحویل به مشتریان هستند.
قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان از رفع کامل موانع ترخیص ۱۰۰۰ خودروی خارجی از بنادر و گمرکات هرمزگان با پیگیری و اقدام دستگاه قضایی خبر داد.
با شروع واردات خودرو، قیمت خودروهای مونتاژی کاهش یافت.
30 مرداد
تسهیل واردات 2000 اتوبوس برای اربعین!
سازمان توسعه تجارت با ارسال نامه ای به گمرک کشور شرایط زیست محیطی برای واردات 2000 خودرو کارکرده برای ارائه خدمات به مسافرین اربعین حسینی را اعلام کرد.در این نامه اشاره شده است که نیازی به تایید شرایط محیط زیستی و فنی فوق الذکر در فرایند ثبت سفارش نبوده و مجوز سازمان مذکور باید در زمان ترخیص اتوبوس های فوق الذکر اخذ گردد.
مفاد آیین نامه واردات خودروهای کارکرده:
واردات انواع خودروهای سواری ،اتوبوس مینی بوس کشنده و موتورسیکلت کمتر از پنج سال
تعیین سقف تعدادی و ارزشی خودروهای کارکرده وارداتی توسط وزارت صمت وزارت اقتصاد بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه
تامین ارز مورد نیاز از طریق ارز حاصل از صادرات خود و دیگران جذب ر سرمایه گذاری ارز منشأ خارجی و باقی راههای مورد تایید بانک مرکزی
ضوابط فنی کار کردهها شامل تاییدیه ،چین استاندارد کشورهای حوزه خلیج فارس ای مارک ،اروپا استاندارد یورو ۵ و یورو ۶
اجازه واردات به شرکتهای دارای تاییدیه خدمات پس از فروش با کسب ضمانت
اجازه واردات یک دستگاه خودروی کار کرده به هر کد ملی بدون نیاز به ثبت سفارش
اسقاط یک خودروی فرسوده به ازای هر خودروی کار کرده وارداتی
آیین نامه واردات خودرو دست دوم به طور غیر رسمی رونمایی شد. ( با ارزهای خانگی خودرو وارد کنیم ! )
یک نماینده مجلس بهطور غیررسمی از آیین نامه واردات خودروهای دست دوم رونمایی کرد. آییننامه ورود کارکردهها 22 مرداد از سوی وزارت صمت به هیات دولت ارسال شد.طبق این آییننامه، واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز اعلام شده است. آییننامه واردات خودروهای کارکرده که مشتمل بر هشت ماده است در وزارت صمت مصوب و اکنون در انتظار بررسی هیات وزیران است. جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس که به نمایندگی از خانه ملت در جلسات وزارت صمت برای بررسی این آییننامه حضور داشته، در فضای مجازی به تشریح هفت بند از هشت بند آییننامه واردات خودروهای کارکرده پرداخت و نکته قابلتوجه این است که در این مصوبه وزارت صمت نسبت به آییننامه واردات خودروهای نو، شرایط سهل و آسانتری برای واردات کارکردهها در نظر گرفته شده است. موضوع دیگر اینکه در آییننامه پیشنهادی وزارت صمت، هیچ سقف ارزی در نظر گرفته نشده و محدودیتهایی برای حجم موتور خودروهای دستدوم وارداتی و تعداد این خودروها قرار داده نشده است. همچنین استانداردهایی که برای واردات این دست از خودروها در نظر گرفته شده بسیار آسانتر از آییننامه واردات خودروهای نو است. از آنجا که قیمت خودروهای کارکرده کمتر از خودروهای نو است، به نظر میرسد سیاستگذار تصمیم گرفته فعلا محدودیت ارزی اعمال نکند.درواقع اگر آییننامه پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد پذیرش قرار بگیرد، واردکنندگان خودروهای مستعمل برای تامین ارز خود منابع بیشتری نسبت به واردات خودروهای نو خواهند داشت. شاهد این موضوع پذیرش ارز خانگی در این آییننامه است. پیش از این بارها مسوولان مختلف در مورد استفاده از ارزهایی که در اختیار مردم است، برای واردات خودرو سخن به میان آورده بودند؛ اما بیش از همه این نمایندگان مجلس بودند که روی استفاده از این ارزها تاکید داشتند. پیش از این لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن، گفته بود: «قرار نیست این خودروها از محل ارز دولتی وارد شوند بلکه مردم میتوانند با ارزهایی که در خانههای خود دارند و تا ۶۰میلیارد دلار تخمین زده میشود، اقدام به واردات کنند.»حالا در آییننامه واردات خودروهای کارکرده به نظر میرسد این موضوع مورد پذیرش قرار گرفته است. درواقع هر شخصی با ارز خود میتواند یک دستگاه خودرو وارد کند و همچنین به گفته رشیدی کوچی حتی شرکتهای واردکننده میتوانند از محل این ارزها برای واردات کلان استفاده کنند.
واردات خودروهای صفر بهتر است یا دست دوم؟ کدام به پایین آمدن قیمت خودرو در بازار کمک می کند؟
هرچند حرف و سخن در مورد سخت گیری های سازمان استاندارد و محیط زیست برای واردات خودرو به میان آمده است. اما بالاخره مشخص شد که برای واردات خودرو، چه صفر و چه کارکرده، مسئله اصلی تامین ارز است. مشخص نبودن شیوه تامین ارز برای واردات خودرو موجب به تاخیر افتادن این مهم در کشور شده و البته سنگ اندازی های تولید کننده های داخلی هم بی اثر نبوده است. این نکته حائز اهمیت است که بی تردید واردات خودرو صفر و کارکرده به میزان کافی، هر دو لازم و ملزوم همدیگر برای کنترل قیمت ها دربازار هستند و این مقایسه مع الفارق که کدام واردات بهتر است نتیجه ای نخواهد داشت.
29 مرداد
1000 دستگاه هیوندای النترا از گمرک ترخیص شدند.
به گزارش بازارخودرو، ۱۰۰۰ دستگاه خودرو هیوندا النترا، امروز ترخیص خواهد شد. رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به رفع موانع ترخیص خودروهای موجود در گمرک شهید باهنر بندرعباس، گفت: ۱۰۰۰ دستگاه خودروی هیوندای النترا امروز ترخیص میشوند.مهدی اسلام پناه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی استاندارد در حاشیه بازدید از بندر شهید باهنر بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یک هزار دستگاه خودروی النترا، امروز ترخیص خواهد شد و به نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور کمک خواهد کرد.
خبر کامل را از اینجا بخوانید.
28 مرداد
20 هزار خودروی وارداتی در گمرک وجود دارند که باید شماره گذاری شوند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: دولت مانند مجلس برای واردات خودرو مصمم است و کیفیت، قیمت و واردات خودرو سه محور کلیدی است که از سوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با جدیت دنبال میشود و همچنین برای واردات خودروهای کارکرده نیز مصوب شد تا خودروهایی که بین یک تا پنج سال عمر دارند، وارد کشور شوند.
روح الله عباسپور در ادامه اظهار کرد: دولت نیز آئین نامه واردات خودرو را تهیه کرد و بر اساس گزارش مسئولان وزارت صمت، اکنون بالغ بر ۲۰ هزار خودروی وارداتی در گمرک کشور وجود دارد که باید شماره گذاری شوند.
واردات خودروی وانت چینی BAW T6 به کشور تایید شد.
وانت T6 نیز یکی از محصولات شرکت BMW است که در دو نسخه تک و دو کابین در بازار چین عرضه میشود. این خودرو قیمتی در حدود 600 هزار و 800 دلار تا 9 هزار و 300 دلار دارد که می توان قیمتی بالای 700 تا 800 میلیون تومان را در بازار ایران تخمین زد.
27 مرداد
خودرو چانگان CS35 پلاس اولین سری خودروهای وارداتی از سایپا است که در دوره جدید واردات خودرو مجوز شماره گذاری را دریافت کرده است و طی روزهای آینده تحویل این خودرو به مشتریان آغاز می شود.
26 مرداد
لیست خودروهای هیوندایی که وارد ایران می شوند منتشر شد : برای دیدن تصاویر و مشخصات خودروها به خبر (کدام خودروهای هیوندایی وارد ایران می شوند ؟ ) مراجعه کنید
هیوندای النترا – Hyundai Elantra
هیوندای کرتا – Hyundai Creta
هیوندای اکسنت – Hyundai Accent
هیوندای توسان – Hyundai Tucson
هیوندای آی 20 – Hyundai i20
25 مرداد
روند شماره گذاری خودروهای وارداتی آغاز شد و از هفته بعد واگذاری ها شروع می شود.خبر کامل را از اینجا بخوانید
25 مرداد
به گزارش بازارخودرو و به نقل از خانه ملت، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، اکبر تالار پشتی از تصویب آئیننامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت خبر داد و گفت: این آئیننامه در وزارت صمت به تصویب رسیده و برای بررسی و تصویب به هیأت دولت ارسال شده است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امیدواریم هیأت دولت هرچه سریعتر آئین نامه واردات خودرو را تصویب کند. از دولت میخواهیم این موضوع را هرچه سریعتر در دستور کار قرار دهد زیرا این موضوع مطالبه مردم است. وی همچنین تاکید کرد واردات خودرو میتواند به تنظیم و ساماندهی بازار، ارتقای کیفیت تولیدات داخلی و افزایش رقابتپذیری کمک کند.
21 مرداد
وزارت صمت با صدور یک دستور ناگهانی، از فرصت دو روزه برای ثبت واردات خودروهای کارکرده توسط شرکتها خبر داد.
مرداد 1402 انجمن صنفی شرکتهای خدمات پس از فروش خودرو، بعد از برگزاری جلسه مورخ 21 مردادماه 1402 با مدیران دفتر صنایع خودرو وزارت صمت در خصوص ابلاغ مجوز واردات خودروهای کارکرده به منظور انجام تمهیدات لازم، طی فراخوانی به شرکتهای عضو این انجمن، از آنها خواسته است تا در صورتیکه تمایل به واردات خودرو دست دوم را دارند، جزییات دقیق این خودروها را شامل برند، مدل، حجم موتور، تعداد و میزان ارزش آنها را تا روز سهشنبه مورخ 24 مردادماه 1402 به انجمن اعلام نمایند.
فراخوان واردات خودروهای کارکرده (PDF)
شرکتهایی که نامشان در این اطلاعیه آمده، عبارتند از:
شرکت ایساکو
شرکت سایپا یدک
سازمان خدمات پس از فروش گروه بهمن
شرکت ایرتویا
شرکت پرشیا خودرو
شرکت تجارت بین المللی و پشتیبانی کرمان خودرو
شرکت خدمات پس از فروش مدیران خودرو
شرکت خدمات فنی رنا
شرکت زامیاد
شرکت گواه
شرکت مایان دیزل
شرکت آتین پارت
شرکت پیلسان
شرکت تیتان دیزل
شرکت خدمات و تجارت بم خودرو
شرکت ستاره نیک آریا یدک (اسنا یدک)
شرکت کوشا خودرو نگین
شرکت ماموت خودرو
شرکت مکث موتور
شرکت ویرا دیزل
10 مرداد
دستور ترخیص 1000 خودروی وارداتی صادر شد
رییس کل دادگستری هرمزگان، برای جلوگیری از معطلی و احتکار، دستور ترخیص 1000 خودروی وارداتی در بنادر استان را داد.
به گزارش بازارخودرو، مجتبی قهرمانی، رییس کل دادگستری هرمزگان روز سهشنبه با اشاره به گزارشهای واصله مبنی بر واردات حدود هزار دستگاه خودروی «هیوندای النترا»، «توسان»، «کریتا»، «اکسنت» و «سان یانگ» به کشور و معطلی چند ماهه آنها در بنادر استان هرمزگان، با صدور دستور ویژه قضایی از مدیران کل استاندارد، بنادر و دریانوردی و گمرکات استان خواست ضمن پیگیری موضوع به سرعت جهت تعیین تکلیف و ترخیص این خودروها اقدام کنند.
وی به دادستان بندرعباس و مدیرکل تعزیرات حکومتی هرمزگان نیز ماموریت داد به منظور جلوگیری از احتکار و سوء استفادههای احتمالی با ورود به موضوع تاخیر به وجود آمده در ترخیص خودروهای وارداتی، شرکتهای واردکننده را مکلف نمایند به نحوی عمل کنند که در حداقل زمان ممکن، فرآیند ترخیص این خودروها انجام شود و همچنین از این دستگاه ها خواست با اتخاذ تمهیدات لازم بر روند ترخیص این خودروها تا زمان تحویل آنها به مشتریان واقعی نظارت کنند.
رییس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه انبارهای گمرکات نباید به مامنی برای احتکار کالا تبدیل شوند، تاکید کرد: در صورت اثبات هرگونه تخلف و معطلی بدون دلیل با هدف احتکار و افزایش قیمت کالاهای وارداتی یا کسب منافع غیرقانونی، ضمن تشکیل پرونده قضایی و تعزیراتی برای متخلفان با آنها قاطعانه برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: سیاست دستگاه قضایی استان تسهیل تجارت و رفع موانع صادرات و واردات است که با حضور میدانی و نظارت پی درپی قبل از رسوب کالا ها و ایجاد آسیب و با ورود به موقع در کمک به بازرگانان و حمایت از دولت، وظایف غیرمحکمه داری خود را انجام میدهیم.
3 مرداد
سد بزرگ سازمان استاندارد در برابر واردات خودرو
تقریباً نزدیک به یک سال از اعلام باز بودن واردات خودرو توسط مجلس و وزارت صنعت میگذرد و در این بین از فاطمیامین، وزیر وقت صمت گرفته تا نمایندههایی که سینهچاک برای باز شدن مجدد واردات خودرو در صحن علنی رای مثبت دادند و همگی سعی در برطرف کردن موانع رنگارنگ برای ورود مجدد خودروهای روز دنیا به بازار کسلکننده خودرویی کشور کردند، اما افسوس که هنوز هم حتی یک دستگاه خودروی وارداتی پلاک ملی دریافت نکرده و این خودروهای پرحاشیه در پیچوخم مشکلات مختلف و بروکراسی بیپایان گم شدهاند. حال پس از گذشت این زمان طولانی، فاطمیامین سکاندار واردات خودرو استیضاح و برکنار شد و از عمر مجلس یازدم هم کمتر از یکسال باقیمانده و کورسوی امید واردات خودرو کمکم رو به خاموشی است.
پس از اعلام عمومی وزارت صمت برای از سرگیری واردات خودرو، شرکتهای مختلفی برای این امر قدم جلو گذاشتند و بسیاری نیز توانستند مجوزهای لازم و همچنین ثبت سفارش برای واردات خودروهای مختلف با سقف قیمتی و قوانین تعیین شده را انجام دهند، حتی نمونههای مختلفی نیز برای گذراندن تستهای اولیه به کشور وارد شد اما تابحال هیچکدام نتوانستند خود را به پلاک ملی برسانند و هر کدام در قسمتی از این راه طولانی و بروکراسی ترسناک گیر کردهاند. در اصل مشکلات واردات خودرو را میتوانیم به دو دسته طبقهبندی کنیم. ابتدا بحث ارز اختصاصی برای واردات خودروها است که ابتدا قرار بر ارز نیمایی بود و سپس نظر وزارت تغییر کرد و حال داستان اختصاص ارز حاصل از صادرات مطرح شده است. داستانی که بسیاری از شرکتها را از این میدان رقابت خارج کرد و موجب انصراف آنها از این ماراتن سنگین شد. البته که نامشخص و مبهم بودن وضعیت فروش خودروها در انتهای مسیر نیز مزید برعلت برای کنار کشیدن بسیاری از قدیمیهای شرکتها شده است.
اما سد بزرگتر برای باقی بازیگران این زمین، بروکراسی بیانتها و عجیب استاندارد است که موجب شده بسیاری از خودروهایی وارد شده جهت تستهای اولیه در پشت این سد متوقف شوند. مشکلی که بارها از سوی وزارت صمت نیز پیگیری شده اما گویا قرار نیست این مانع سنگین راهی برای عبور خودروهای وارداتی باز کند. خودروهایی که در بازارهای بزرگ جهانی به راحتی توانستهاند استانداردهای مختلف را بگیرند و به رقابت با رقبای گردنکلفت خود بپردازند اما به نظر میرسد کار برای آنها در بازار بسته خودرویی کشور که تعداد بسیار محدودتری از خودرو عرضه میشود، بسیار دشوارتر است. خودروهایی که اکثر آنها توسط دو خودروساز دولتی کشور تولید میشوند و همگی آنها روی پلتفرمهای بسیار قدیمی پیادهسازی میشوند، اما محصولات این سوگولیها برای عبور از استانداردهای چندینگانه، شیرینتر از وارداتیهای بروز جهانی هستند. رمان عجیبی که مشخص نیست راهحل آن در دستان کدام شخص است تا بالاخره مردم ایران نیز بتوانند پس از سالها رنگ و بوی خودروهایی بروز و جهانی را ببینند.
روشن است که این دو مشکل بزرگ ذکر شده در این مقاله، دو سد عظیم برای واردات خودروهای صفرکیلومتر هستند و یقیناً اگر این دو مشکل به سرعت حل نشوند، میتوان به وضوح گفت که واردات خودروهای دست دوم نیز در حد یک شعار باقی خواهد ماند و باید در ادامه و با شکستن اعتماد عمومی به این انبوه خبرهای خوش، منتظر بازگشت وضعیت اسفناک رشد قیمتها در بازار خودرویی کشور باشیم.
2 مرداد
واجدین شرایط واردات خودرو دست دوم به کشور چه کسانی هستند؟
با توجه به تصویب لایحه واردات خودروهای کارکرده توسط نمایندگان مجلس و تایید نهایی آن توسط شورای نگهبان و مجم تشخیص مصلحت نظام، حال سؤالاتی ذهن مردم را درگیر کرده است که واجدین شرایط واردات خودرو دست دوم چه کسانی هستند؟ و آیا افراد عادی نیز میتوانند خودرو دست دوم به کشور وارد کنند؟
با توجه به این مصوبه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند نسبت به واردات اقدام کنند. در لایحه آمده است [ آیین نامه اجرایی این ماده مشتمل بر مواردی از جمله نحوه تامین ارز مورد نیاز و حمایت از تولید داخل، ضوابط فنی این خودروها و نحوه احراز آنها و شرایط واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و تعیین صلاحیت ،آنها به پیشنهاد وزارت ، صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
علاوه بر این حذف شرط نمایندگی در لایحه دولت برای واردات خودروهای کار کرده و انتقال فناوری به همراه داشتن نمایندگی رسمی برای خودرو کارکرده حذف شده است. و واردات خودروهای کارکرده با عمر کمتر از پنج سال خودروها باید دارای تاییدیه استاندارد و محیط زیست باشند.
1 مرداد
جزئیات لایحه واردات خودروی کارکرده زیر پنج سال ساخت بالاخره به تصویب مجلس رسید.
بر اساس این مصوبه؛ موارد زیر به عنوان مواد (۱۱) تا (۱۳) به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب سال ۱۴۰۰ و اصلاحات بعدی آن الحاق میشوند:
ماده ۱۱- به منظور تنظیم بازار خودرو، واردات خودروهای کارکرده مجاز میباشد.
تبصره ۱- برای واردات این خودروها، انتقال فناوری موضوع بند (۲) و نیز بند (۳) ماده (۴) این قانون، لازمالرعایهنمیباشد.
تبصره ۲- آئین نامه اجرایی این ماده مشتمل بر مواردی از جمله نحوه تأمین ارز مورد نیاز و حمایت از تولید داخل، ضوابط فنی این خودروها (عمر کمتر از ۵ سال در زمان ورود به گمرک) و نحوه احراز آنها و شرایط واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران، ظرف مدت یک ماه پس از لازمالاجراشدن قانون تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد. وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است گزارش عملکرد این ماده را هر ۶ ماه به کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
ماده ۱۲- تبصره (۶) ماده واحده قانون چگونگی محاسبه و وصول حقوق ورودی گمرکی، سود بازرگانی و مالیات انواع خودرو و ماشین آلات راهسازی وارداتی و ساخت داخل و قطعات آنها- مصوب ۱۳۷۱- به شرح زیر اصلاح و تبصره (۸) ماده واحده مذکور حذف میشود:
تبصره ۶- ارزش ماشین آلات راهسازی و خودروهایی که ورود آنها به کشور مجاز میباشد (اعم از نو، کارکرده)، هر سال پس از بررسی مستندات قابل دسترس، ازجمله قیمت شرکتهای تولید کننده و یا قیمت نمایندگیهای اصلی در کشورهای ثالث و یا قیمت بازار (در خصوص ماشین آلات و خودروهای کارکرده) توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و با هماهنگی گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین خواهد شد و مبنای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی قرار میگیرد.
ماده ۱۳- استفاده از استانداردهای ملی کشور و یا استانداردهای کشور مبدأ تولید کننده برای خودروهای وارداتی موضوع این قانون، با تأیید سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان حفاظت محیط زیست امکان پذیر است.
شرایط واردات خودروهای کارکرده
با توجه به این مصوبه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند نسبت به واردات اقدام کنند. در لایحه آمده است آئین نامه اجرایی این ماده مشتمل بر مواردی از جمله نحوه تأمین ارز مورد نیاز و حمایت از تولید داخل، ضوابط فنی این خودروها و نحوه احراز آنها و شرایط واردات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی و تعیین صلاحیت، آنها به پیشنهاد وزارت، صنعت، معدن و تجارت با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و به تصویب هیئت وزیران میرسد.
علاوه بر این حذف شرط نمایندگی در لایحه دولت برای واردات خودروهای کار کرده و انتقال فناوری به همراه داشتن نمایندگی رسمی برای خودرو کارکرده حذف شده است و واردات خودروهای کارکرده با عمر کمتر از پنج سال خودروها باید دارای تاییدیه استاندارد و محیط زیست باشند.
ارزش ماشین آلات راه سازی و خودروهایی که ورود آنها به کشور مجاز میباشد (اعم از نو و کارکرده هر سال پس از بررسی مستندات قابل دسترس از جمله قیمت شرکتهای تولید کننده و یا قیمت نمایندگیهای اصلی در کشورهای ثالث و یا قیمت بازار در خصوص ماشین آلات و خودروهای (کارکرده) توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران تعیین خواهد شد و مبنای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی قرار میگیرد. البته حذف کلی تبصره ۸ قانون خودرو (وصول حقوق گمرکی و سود بازرگانی و مالیات بر اساس ارزش نو سال ساخت) اعمال شده است.
جزئیات تعرفه گمرکی خودروهای وارداتی
حقوق ورودی خودرو سواری در سال ۱۴۰۲ مآخذ حقوق ورودی (حقوق گمرکی و سود بازرگانی) خودرو بستگی به حجم موتور و نوع سوخت و قوای محرکه آن دارد؛ به طور مثال حقوق ورودی خودروهای بنزینی به شرح ذیل است:
بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سی سی ۲۰ درصد
بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی ۷۰ درصد
بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی ۹۵ درصد
بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی ۱۳۵ درصد
بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سی سی ۱۶۵ درصد
بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی، ۱۷۵ درصد
هزینه های گمرکی خودروهای کارکرده وارداتی
۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی (از جمع ارزش گمرکی و حقوق ورودی)
یک درصد حقوق ورودی به عنوان عوارض هلال احمر
عوارض پسماند نیم در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی
عوارض واردات خودروهای بنزین سوز و هیبریدی به میزان ۱۰ درصد ارزش گمرکی
عوارض ریالی وارداتمینیبوس و اتوبوس و کامیون و تریلر و سواری
عوارض واردات خودروهای سواری به میزان ۵ درصد ارزشفوب
در صورت واردات بدون کارت بازرگانی یا توسط اشخاص حقیقی ۲ درصد مالیات علیالحساب
علاوه بر این هزینه استاندارد معادل ۸ در هزار ارزش cif گواهی اسقاط خودرو جهت پلاک هر خودروی ترخیص شده یا یک و نیم ( ۱.۵) درصد ارزش خودرو (۱۰) درصد از ارزش گمرکی خودرو طبق سند ترخیص جهت شماره گذاری (عوارض راهنمایی و رانندگی) سه درصد ارزش گمرکی در هنگام شمارهگذاری هزینه نقل و انتقال دارایی عوارض شهرداری به هنگام پلاک بسته به نوع خودرو دارد.
منظور از سواری شامل سواری معمولی، سواری استیشن و سواری کار مطابق ماده ۱ آئین نامه راهنمایی و رانندگی و اصلاحات بعدی آن (ظرفیت با راننده تا ۱۵ نفر) میباشد. واردات تمام خودروها در گام اول نیاز به مجوز ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت، اخذ گواهی از استاندارد و محیط زیست دارد. همچنین باید منشأ ارز واردات خودرو به تأیید بانک مرکزی برسد.