علت افزایش ناگهانی قیمت خودرو چیست؟

علت افزایش ناگهانی قیمت خودرو چیست؟
سهند جعفری زاد
3 سال پیش
2,020 بازدید
0 0
افزایش قیمت خودرو در بازار که پس از تعطیلات نوروزی شتاب گرفته، به طوری که این روزها در بازار خودرو شاهد قیمت‌های جدید و ثبت رکورد‌هایی غیرقابل پیش‌بینی هستیم.

به گزارش بازارخودرو و به نقل از روزنامه همشهری: افزایش قیمت خودرو در بازار که از نخستین روز‌های سال جدید شتاب گرفته، با شروع اردیبهشت نیز ادامه یافته و در ۶ روز گذشته این بازار شاهد قیمت‌های جدید و ثبت رکورد‌هایی غیرقابل پیش‌بینی بود.

رشد قیمت اگرچه در تمام انواع و مدل‌های خودرو مشاهده می‌شود، اما شتاب افزایش نرخ در پرفروش‌ها بسیار بیشتر است؛ به‌طوری‌که پراید در نخستین روز‌های اردیبهشت ۲۰۰ میلیون تومان را پشت سرگذاشت و با قیمت ۲۰۱ میلیون تومان آگهی شد. دیگر خودرو‌های پرفروش هم همچنان در حال رشد قیمت هستند؛ دناپلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ روز گذشته با قیمت ۴۹۳ میلیون تومان در بازار خودرو معامله شد و قیمت دنا معمولی‌ ۱۴۰۱ به ۳۸۶ میلیون تومان رسید. تیبا هاچ‌بک پلاس تا ۲۱۳میلیون تومان آگهی شد. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ تا ۳۰۳ میلیون تومان بالا رفت و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ به ۳۳۵ میلیون تومان رسید. پژو پارس اتوماتیک نیز تا ۴۴۶ میلیون تومان معامله شد و قیمت تارا اتوماتیک در آگهی ها با ۵ میلیون افزایش قیمت به ۵۸۵ میلیون تومان رسید.

کارشناسان چه می‌گویند

کارشناسان معتقدند فاصله زیاد بین عرضه و تقاضا قیمت خودرو را بالا نگه‌داشته و شکاف قیمت کارخانه تا بازار را هر روز عمیق‌تر می‌کند. به باور آنان رکود بازار شب عید که ناشی از انتظار برای توافق هسته‌ای، کاهش نرخ دلار و ورود احتمالی خودرو‌های خارجی به بازار پس از آزادسازی واردات بود، حالا با ابهام روبه‌رو شده و انتظارات تورمی، جای خود را به شتاب برای خرید داده، حالا متقاضیان با یک‌ماه تأخیر وارد بازار شده‌اند و این به فشار برای افزایش قیمت خودرو دامن زده است. با این حال برخی فعالان صنفی معتقدند قیمت‌های آگهی‌شده با واقعیت بازار متفاوت است. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران در این زمینه گفت: قیمت اعلامی در آگهی‌ها به‌ویژه برای خودرو‌هایی مثل پراید که از سال ۹۹ تولید نمی‌شود، قیمتی نیست که معامله شود.

سعید مؤتمنی افزود: کل خودرو‌ها نسبت به هفته پایانی اسفند بین ۱۰ تا حدود ۱۳ درصد رشد قیمت داشته‌اند که به افزایش قیمت ارز و عرضه کم خودرو بازمی‌گردد. آمار‌ها نشان می‌دهد این میزان عرضه جوابگوی بازار نیست و این خلأ، فاصله قیمت بازار با کارخانه برای بعضی از خودرو‌ها ازجمله ۲۰۶ به ۱۰۰ درصد هم رسیده و یک خریدار‌ ۲۰۶ باید ۱۵۰ میلیون تومان بیش از قیمت اصلی برای خرید این خودرو در بازار پول پرداخت کند.

دماسنج خریداران و فروشندگان

این فعال صنفی در پاسخ به این پرسش که آیا پراید ۲۰۱ میلیونی در بازار خریدار دارد یا خیر، گفت: متقاضیان، این خودرو را با قیمت ۱۹۶ تا ۱۹۸ میلیون تومان خریداری می‌کنند و به اعتقاد من کسی برای پراید ۲۰۱ میلیون تومان نمی‌پردازد. این شرایط برای ۲۰۶ هم صادق است که قیمت کارخانه ۱۴۹ تومان است و در بازار تا ۳۰۱ میلیون هم آگهی شده، ولی خریداران تا ۲۹۸ میلیون تومان این خودرو را خریداری می‌کنند، یا پژو پارس که قیمت اعلامی تا ۳۱۴ میلیون را هم داشته اغلب با ۴ تا ۵ میلیون تومان پایینتر معامله می‌شود و نه بیشتر، زیرا در بازار خودرو خریدار واقعی صف نکشیده و با توجه به وضع موجود آن‌هایی که واقعا احتیاج دارند، خرید می‌کنند.

به‌گفته مؤتمنی، در اسفندماه فروشنده بیشتر بود، چون احساس می‌کردند مذاکرات به ثمر بنشیند و قیمت ارز هم پایین بود، اما این طرف سال فروشنده‌ها کم شده‌اند و با روند افزایش قیمت، عجله‌ای برای فروش ندارند و اگر فردا قیمت ارز کاهش یابد دوباره فروشنده بیشتر خواهد شد. رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو معتقد است قول شرکت‌های خودروساز برای افزایش تولید از یک سو و خبر‌هایی که از احتمال واردات دوباره خودرو حکایت دارد، اخبار مثبتی برای بازار خودرو است و می‌تواند بر کاهش قیمت خودرو تأثیر‌گذار باشد.

آخرین قیمت خودروهای پرفروش در بازار

رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو تهران درباره قیمت خودرو‌های پرفروش بازار تا روز گذشته، گفت: قیمت معامله پراید ۱۱۱، حدود ۱۹۸ میلیون تومان است که تا ۲۰۰ میلیون تومان هم آگهی می‌شود، پراید ۱۳۱، حدود ۱۸۰ میلیون تومان است، ۲۰۶ تیپ‌۲ مدل ۱۴۰۱ حدود ۳۰۱ تا ۳۰۲ میلیون تومان هم درآگهی‌ها قیمت خورده، ولی ۲۹۸ میلیون تومان معامله می‌شود، ۴۰۵ مدل ۹۹ در بازار ۲۷۵ میلیون تومان است، پژو SLX حدود 310 میلیون تومان، پژو پارس ساده ۳۱۲ میلیون تومان و پژو پارس TU۵ حدود ۳۷۷ میلیون تومان است.

در میان مونتاژی‌ها هم جک S۵ مدل‌۱۴۰۱ با قیمت ۹۳۰ میلیون تومان و هایما ۹۱۰ میلیون تومان آگهی می‌شود.

مؤتمنی حداکثر تغییرات قیمت برای انواع خودرو‌ها را زیر ۱۳ درصد دانست و افزود: آرشیو قیمت‌های اسفند تا امروز را که مقایسه می‌کنیم به این نتیجه می‌رسیم که تغییرات قیمت چه برای تولیدات شرکت‌های داخلی و چه مونتاژی‌ها به ۱۳ درصد هم نرسیده و بین ۱۰ تا ۱۳ درصد بوده است. برای خودرو‌هایی که کم است، قیمت‌های بالایی اعلام می‌شود، اما خریداری نیست.

قیمت روز خودروهای داخلی صفر در بازار آزاد را می توانید از اینجا مشاهده کنید.

منبع: بازار خودرو
ارسال توییت
0