به گزارش بازارخودرو و به نقل از ایرنا، دیروز یعنی ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ وزیر صمت برای دومین بار پس از صدور فرمان هشت مادهای رئیسجمهور در حوزه خودرو، با حضور در گروههای صنعتی ایرانخودرو و سایپا، ضمن بازدید از پارکینگ، واحد مونتاژ و مرکز تحقیق، طراحی و توسعه؛ روند حمل و تحویل خودروهای این دو مجموعه و فرآیند کاهش خودروهای کف پارکینگها را بررسی و اجرای دستورات ۸ مادهای رئیسجمهور را پیگیری کرد.
سیدرضا فاطمیامین، در بازدید از گروه صنعتی ایرانخودرو ضمن مناسب خواندن اقدامات این مجموعه در اجرای فرامین رئیسجمهوری، گفت: کاهش خودروهای پارکینگ ایرانخودرو به ۲۵ هزار دستگاه در پایان فروردینماه، فراتر از فرمان صادرشده و بسیار مناسب است.
وزیر صمت با تأکید بر نظارت بر فرآیندهای کیفی محصولات، افزود: با کاهش مدت زمان پرداخت به قطعهسازان، امکان مطالبه کیفیت توسط خودروساز به راحتی امکانپذیر خواهد بود. در این زمینه لازم است ردهبندی سازندگان و ردیابی قطعات نیز با دقت دنبال شود.
فاطمیامین بر لزوم استفاده از ظرفیت ناوگان حمل ریلی تأکید و بیان کرد: ایرانخودرو میتواند با طرح موضوع و پیگیری از طریق معاونت مربوط در وزارتخانه از ظرفیت حمل ریلی برای انتقال محصولات خود استفاده کند که این موضوع سبب کاهش هزینههای حملونقل و لجستیک خواهد شد.
وزیر صمت افزایش مدت گارانتی محصولات ایرانخودرو به ۳ سال و یا ۶۰ هزار کیلومتر پیمایش را نیز از دیگر اقدامات این شرکت در راستای اجرای فرامین رئیسجمهوری دانست. این گارانتی شامل خودروهای مدل ۱۴۰۱ که در سال ۱۴۰۰ تحویل مشتریان شده نیز خواهد شد.
طراحی و توسعه محصولات و خروج محصولات قدیمی سمند و ۴۰۵ نیز از محورهای مورد تاکید وزیر صمت بود که به گفته مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، این دو خودرو ظرف دو ماه آینده و پس از انجام تعهدات موجود به مشتریان از مدار تولید خارج خواهد شد. این گفته به این معناست که سمند و پژو ۴۰۵ slx در طرح های فروش جدید ایران خودرو جایی نخواهند داشت.
افزایش تولید ایران خودرو
مهدی خطیبی، مدیرعامل ایرانخودرو گفت: این شرکت در سال ۱۴۰۱، برای تولید ۷۲۵ هزار دستگاه سواری و ۲۵ هزار خودروی تجاری برنامهریزی کرده که این میزان حتی بیش از تعداد خودروهای تولیدی مدنظر در دستور رئیسجمهور است.
وی اعلام کرد: دو خودروی ۴۰۵ و سمند نیز ظرف دو ماه آینده و پس از انجام تعهدات موجود به مشتریان از مدار تولید خارج خواهد شد.
خطیبی با اشاره به تجاری سازی ۴۵۰۰ دستگاه انواع خودروی سواری در روز ۱۳ فروردین ادامه داد: پیرو دستور ویژه وزیر صمت، حداکثر تا اردیبهشتماه امسال، تعداد خودروهای موجود در پارکینگها به ۲۵ هزار دستگاه خواهد رسید که در همین راستا طی تعطیلات نوروزی امسال بیش از ۲۰ هزار خودرو تحویل مشتریان شده است.
مدیرعامل ایرانخودرو ادامه داد: با توجه به دستور مؤکد و پیگیریهای جدی وزیر صمت، شرکت ایرانخودرو تمام اقدامات لازم برای اجرایی شدن بخشهای مختلف فرمان ۸ مادهای رئیسجمهوری به خودروسازان را در دستور کار خود قرار داده و برای تولیدات سال آینده نیز برنامهریزیهای لازم انجام شده است.
افزایش تولید سایپا
محمدعلی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز در بازدید وزیر صمت از این شرکت گفت: در راستای تحقق فرمان ۸ مادهای رئیسجمهوری که به تازگی ابلاغ شده است، از ۱۴ فروردینماه امسال، تولید خودرو روزانه به هزار و ۵۰۰ دستگاه افزایش خواهد یافت و این گام محکمی برای تحقق تولید ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۱ است.
وی تأکید کرد: بالاترین میزان تحویل خودرو به تعداد ۴۷ هزار دستگاه خودرو در بهمن و اسفندماه سال گذشته انجام شد.
وی در مورد خودروهای کف پارکینگ در این خودروسازی نیز توضیح داد: تعداد خودروهای کف پارکینگ در ۲۳ دیماه سال ۱۴۰۰، حدود ۸۰ هزار دستگاه بود که در اسفندماه سال گذشته به ۴۹ هزار دستگاه کاهش یافته است.
او با اشاره به اینکه سال گذشته 397 هزار خودرو تولید شد که یک چهارم آن در ماه های بهمن و اسفند بود، ادامه داد: در ماه های یاد شده 94 هزار خودرو تحویل مشتریان وفادار سایپا شد و همچنین در راستای عمل به تعهدات از 6 فروردین ماه سال جاری بیش از هزار دستگاه خودرو تحویل متقاضیان شد.
مدیرعامل سایپا گفت: تا اول اردیبهشتماه امسال نیز تعداد خودروهای کف پارکینگ به ۲۰ هزار دستگاه کاهش خواهد یافت.
گفتنی است، رئیسجمهوری ۱۱ اسفندماه سال گذشته از ایرانخودرو و سایپا بازدید کرد و در پی صادر کردن دستورالعمل ۸ مادهای به خودروسازان، وزیر صمت ۲۵ اسفندماه برای پیگیری این دستورالعمل بازدیدی از ایرانخودرو داشت و امروز دومین بازدید برای پیگیری دستورهای صادرشده، انجام شد.
لزوم افزایش ۱.۵ برابری میزان تولیدات خودرویی کشور در سال آینده، افزایش کیفیت تولیدات با چند اولویت ویژه، خروج خودروهای دارای پلتفرم قدیمی از خطوط تولید و جایگزینی محصولات جدید و بهروز و افزایش گارانتی خودروهای عرضه شده از ۲ سال و ۴۰ هزار کیلومتر به ۳ سال و ۶۰ هزار کیلومتر از جمله این دستورها بوده است.
در مجموع به نظر میرسد با جدیتی که دولت سیزدهم برای ساماندهی بازار خودرو دارد و دستور رئیسجمهور برای رفع موانع واردات خودرو در سال جاری، دوران افزایشهای چند برابری قیمت خودرو و کممحلی خودروسازان داخلی به مشتریان به تدریج به پایان خود میرسد و خصوصی شدن ایرانخودرو و سایپا در اواسط سال جاری، نقطه پایانی بر حمایتهای یکسویه و البته مضر دولت از این دو خودروساز خواهد بود.